Joulun valmisteluja!

Tonttukoristeet työpaikan hyllyllä

Kynttilät, servetit, juomat, sillit, juusto, maksapasteija, lihahyytelö, smetana, herneet, brysselinkaalia, katkaravut, torttutaikina js hyasintit ostettu! Huomenna lisää kukkia, kynttilänjalka, siianmäti (pakaste),...ostoslista on p i t k ä!! Varsinaisesti ostetaan ruuat pe tai la, mutta nähtävästi tämä on yhtä ramppaamista ihan viimeiseen hetkeen asti, ainakin ruokakaupassa. Pitää yrittää muistaa ostaa jokaiselle jotain spesiaaliherkkua. Meillä ei ole koskaan syöty joulukinkkua, vaan ostan 1,5 kg possunulkofilettä, jonka laitan kevyeen suolaa pariksi päiväksi. Sen mä paistan ylikypsäksi ja kuorrutan kuten kinkunkin, sinapilla ja korppujauholla. Siitä riittää mukavasti kahdelle ruualle ja enempää ei kukaan edes halua.

Jotenkin en oikein keskity tähän joulun valmisteluun ihan ajatuksen kanssa. Sunnuntaina varmaan siivotaan, vaihdetaan lakanat ja tuodaan kuusi sisälle & koristellaan. Maanantaina aamulla paistan joulutortut. Oikeasti mä ajattelen vaan mahdollisuutta päästä kuvaamaan kun viime kerrasta on tosi, tosi kauan! Enköhän mä pääse! :)

P.S. Olen lukenut iltalukemisena järkkärin ohjekirjaa, siellähän oli vaikka mitä juttua, mitä en oo ollenkaan vielä kokeillut. Lomalla alkaa taas kuvaamisen harjoittelu tosissaan. 

Kommentit

Tiitsa sanoi…
Alkoi hymyilyttämään lohdullisesti tuo ajatuksesi päästä kuvaamaan. Minulla on sama ajattelu rytmittänyt tätä joulunlaittoa. Ikinä en ole ollut näin ajoissa. No se johtunee siitäkin, että olen eläkkeellä ja on aikaa, mutta myös siitä että pitää saada työt nyt äkkiä tehtyä, jos vaikka alkaisi aurinko paistamaan ja pääsee kuvaamaan. =DD
Joop Zand sanoi…
It's lovely

Wish you a wonderful X-Mas time.

Greetings, Joop
JPK sanoi…
On sinulla ohjelmaa:)). Ja itse pidin vielä hetki sitten itseäni kiireisenä:). Tuollaisen joulunvalmistamisen jälkeen luulisi, ettei muuta kaipaa kuin kunnolla unta, mutta onhan se totta että kyllä valokuvaaminen aina nukkumisen voittaa :)). Rentouttavaa joulun odotusta!
Anonyymi sanoi…
Anna mennä nämä joulun järjestelyt kuin hanhen selästä, teet vain ja ajattelet, mitä sitten ensimmäiseksi kuvaat :-) Ja jos jotain puuttuu, ei se maailmaa kaada.
Järjestin joulun 44 vuotta suurelle porukalle, nyt perinne on siirtynyt nuoremmille ja minä saan nautiskella. Aivan uskomaton tunne. En ole vuosiin voinut roikkua blogissa enää tähän aikaan, nyt varmaan laitan oman joulukorttini vasta lauantaina.
Voimia sinulle :-)