Niinpä, lintuja taas! :)

Ok. mä lupaan, että seuraava postaus ei oo sitten lintuja! Kävin heti tuossa klo 10 maissa ulkoiluttamassa kameraa, sillä tälle päivälle on luvattu lumisadetta. Onkos teillä muuten hyviä vinkkejä talvikuvaamiseen? Itse nyt tajusin, että pienessä lumisateessa hiutaleet helposti jäätyvät kameran näytölle tai jopa etsimeen. Siispä laitoin leveän kaulahuivin kaulaan ja pidän kameraa sen alla suojassa. Ihan vähän se välillä haittaa kuvaamista, mutta eipä tarvi olla kokoajan kuivaamassa mikroliinalla sitten aparaattia. 

No, sitten kuviin ja tunnelmiin. -4 C pakkasta tänään ja taivas on yhä harmaa ja pilvinen. Kävin fasaanimetsikössä tsiikailemassa, josko niitä tyttöfasaaneja näkisi. Jäin passiin yhden kuusen viereen ja ajattelin odotella kyykyssä niin kauan kun kintut kestää. Eipä siinä tarvinut montaa minuuttia venata kun sieltä yksi jo tuli juuri minua päin. Fasaanit kävivät hieman kuumana, sillä semmonen 30 kyyhkysen poppoo oli vallannut heidän ruokintapaikan omavaltaisesti. Fasaanit eivät osanneet pitää puoliaan, vaan joutuivat väistämään.


P.S. Vasemmasta kuvasta oon näköjään putsannut lumesta tikkuja pois, mutta oikea on sitten naturelli versio!

Kommentit

Askartelin itte sanoi…
Hienot kuvat. Voi kun meilläkin olis muitakin lintuja, kun vain nuo pikkulinnut:)
Anonyymi sanoi…
Jätä lupaukset pois meidän iloksemme, lintuja kun on niin ihana katsella. Fasaanineitokin on tosi kaunis.

(Joku viisas jossain ohjelmassa sanoi, että teippaa muovipussin oikein löysään putken molempiin päihin, niin ainakaan putki ei kastu, kun liikkuu edestakaisin. Neuvoi myös laittamaan kameran muovipussiin ulkona,jos on pakkasta, ja sitten antaa sisällä tasaantua pussissa tunnin verran, niin ei vedä sisältä hikeen.)
Eko sanoi…
Kyllä niitä lintujakin on mukava kuvasta katsella.
Toiset kuvaavat ainoastaan lintuja.
Meikun on turvauduttava kaikkeen mahdolliseen lintujen puuttuessa.

Tuo neuvo kylmän kameran pistämisestä muovipussiin sisälle lämpimään tuotaessa on aivan oikea.
Siinä kylmän kameran ei pitäisi kostua.
No voi sen kyllä antaa lämmetä vaikka kameralaukussakin hiljalleen.
Kosteus on tietenkin kameran vihollinen olkoonkin tehty kuinka tiiviiksi.
E. Salonen sanoi…
Hienoja kuvia!

E. Salonen
JPK sanoi…
On muuten hienoja kuvia! Tuo vasemmanpuolimmainen (peilikuva?) miellyttää omaa silmääni eniten, väritkin sopivat silmilleni ja taitaa olla hieman terävöitettykin ?
Tillariina sanoi…
JPK, ei oo peilikuvat,vaikka äkkiseltään siltä näyttääkin. Vasemmanpuoleista on vaan enempi tuunattu! :)