Google+ Followers

maanantai 30. huhtikuuta 2012

sunnuntai 29. huhtikuuta 2012

Hyvän mielen asioita -haaste

Haasteessa listataan 10 asiaa, joista pitää. Itse sain haasteen Maailman metrossa  blogista.

1. Kissoista, sillä ne ovat kaikella tavalla niin täydellisiä luontokappaleita. Joskus tuntuu, että olen ollut 
    itsekkin kisu ed. elämässä. Tykkään näet tonnikalasta ja rakastan päikkäreiden ottamista.
2. Suklaasta,  mieluiten Fazerin sinistä kiitos! Tosin jotku suklaapatukatkin ovat tosi hyviä. Ne ovat
    harvat ja vähäiset päivät vuodessa, ettei tulisi suklaata nautiskeltua.
3. Valokuvauksesta, se on harrastus joka tällä hetkellä tuo suurinta nautintoa ja onnistumisen    
    kokemuksia.
4. Kesästä, minusta se voisi olla ainoa vuodenaika. Tasainen +24 C voisi olla päivälämpötila ja puoli-
    pilvistä, yöllä sataisi 2-3 tuntia. Täydellistä, mutta ei todennäköistä.
5. Puutarha, kyllä monenlaista kauneutta löytyy puutarhoista. Kovin kyllä vaaditaan raakaa työtä, että
    kaunista on. Olen enempi sellaisen englantilaisen muotopuutarhan kannattaja kun villien niittyjen!
6. Perinteisistä dekkareista, näille on minulla kaksi sesonkia kesä ja joulu!
7. Hyvästä ruuasta, tykkään italialaisista sapuskoista, mutta kyllä suomalaisillakin on muutamia helmia!
8. Tietokoneista, minulla on ollut hyvin läheinen yhteys kaikkien tietsikoitteni kanssa! Varsinkin vii-
    meisten kahden läppärin kanssa olen viihtynyt erinomaisen hyvin!
9. Korut, tämän tajusin kyllä vasta myöhemmällä iällä! Aina niitä ei tarvi edes pitää yllä...niitä on kiva
    jopa vain katsella. Aarre....:)
10.Leivonta, siinä hommassa sielu lepää, kuten myös puutarhanhoidossa! Yleensä tulokset ovat aivan
     syötäviä ! Tänään syötiin mansikkapavlovaa!

Lopuksi, haaste tulee laittaa eteenpäin viiteen blogiin....
lauantai 28. huhtikuuta 2012

Käpytikka tikuttaa!Kävin suihkussa ja olin juuri menossa kuivaamaan hiuksia kun samassa jo kiljaisin ilosta!!! Meidän lintujensyöttöpaikalla on tikka! Kai tämä on käpytikka? No, hieno se on kun mikä!! Mun piti vaihtaa objektiivi kameraan, hengittää pari kertaa rauhallisesti, muistaa laittaa virta kameraan...sitten näpsimään! :) Hieno tipu ja ihana yllätys näin iltasella!

Puutarhatöitä ja ötököitä!

Siperianhernepensaita on tontin kahdella sivulla tuhoton määrä, pidän ne aika tarkassa syynissä. Korkeus vähän vuosittain vaihdellen 100-120 cm. ja leveyttäkin tarkkaillaan, että ruohon leikkaus sujuu vierestä kivutta. No, seuraavan kerran leikkaan juuri ennen juhannusta. Sitten viimeisen kerran ihan loppusyksystä, ettei lumi tekisi niin kovin tuhojaan.

Kukkapenkkejä puhdistin myös ja kuivainneiden lehtien alta löytyi kaikenlaista ötökkää. No, siinä vaiheessa kun näin leppäkerttuja, niin hain kameran sisältä. Toisaalta sen mustan koppiksen, joka hohti kultaa olisi ehkä ollut mielenkiitoisempi kuvata, mutta ehdin sen jo listiä..Nämä mun tänään bongaamat leppikset olivat väriltään aika tälleen oransseja!


Olin jo viemässä kameraa takaisin sisälle kun ihan nenä edestä pörrää aivan tajuttoman kokoinen karvainen ja oranssi ötökkä (kartanokimalainen). Ihan kun se olisi tahtonut päästä kuvattavaksi, sillä asettui ihan siihen viereen tuijan kylkeen. Kädet ovat niin kipeät näin äkikseltään, mutta huomenna olisi tarkoitus muotoilla kolme pallopuuta (mustamarjaorapihlajat) kuosiinsa. Tänään tuuli niin hurjasti, etten viitsinyt kiipeillä tikkailla.

perjantai 27. huhtikuuta 2012

Kevennystä viikonlopun bongauksiin!

Kasvien etsintään nyt ekaksi by Kummeli!


                                                      Sitten lintujen bongaukseen, samat äijät! :)

torstai 26. huhtikuuta 2012

Valokuvatorstai 244.haaste!

"Toimi seuraavasti: etsi oman blogisi tilastoista tai vastaavista lista hakusanoista tai hakulauseista, joilla blogiisi on tultu. Valitse sinua inspiroivin sana tai lause ja ota kuva sen pohjalta. Kerro myös inspiraationa käyttämäsi hakusana(t) tai -lause(et) meille muille."

Minun blogini on sen verran uusi (4.3. perustettu), että hakusanoja ei ole hirveästi. Tillariina on ollut kaikkein suosituin ja Tillariinan fotobox seuraavaksi...elikkä kai mun täytyy sitten itteeni liittyvä juttu tähän kehittää! :)  Blogin profiilikuvauksessa kerron, että olen innostunut Agatha Christie-fani! Omistan 37 kpl kyseisen murhamamman kirjoittamaa kirjaa, myös hänen elämänkertansa ja sitten näitä dvd-juttuja on 8 kpl Poirot-sarjaa ja 5 kpl Neiti Marplea! Lisäksi löytyy pari tietokonepeliä!keskiviikko 25. huhtikuuta 2012

Omituista vaikeutta...

Jostain syystä minun on vaikea laittaa kommenttia sellaisille valokuvasivuille (vaikka haluaisin!), joilla vaaditaan s-postiosoitetta! Onhan minulla useampikin s-posti, 6 kpl, jos työpostikin lasketaan! Ihan hyvin voisin yhtä alkaa käyttämään kommentointipostina, vaan jotenkin se vaan nyt tökkii...
Omituista vaikeutta kerrassaan!
Jos tämä kompassikuva antaisi minulle asiassa jotain suuntaa!


Makroviikko 56


Makroviikoilla on tarkoitus kuvata joka viikko jokin kohde LÄHELTÄ!
VIIKON AIHE:
KIRJAIN/SANA
Tässä ensimmäisessä kuvassa on nyt kaksi sanaa, mutta tämä kirjan otsikko on jotenkin aina jollain kummallisella tavalla mietityttänyt minua. Mies on kirjan joko itse ostanut tai saanut lahjaksi (sopisi veljensä antamaksi lahjaksi). En ole kirjaa itse lukenut, koska sen takasivuteksti on jotenkin perin ärsyttävä ja outo!

Brändejä seuraavaksi. Fazer...se tietää hyvää! Tämä kuva on jotenkin minusta aika hauska! Jotenkin siinä on "avaruudellinen tunnelma" ! Planeetta Fazer!!


Onhan minullakin jotain ranskalaista laatutuotetta! :) No, en nyt tiedä, mutta sanana "Dior" on kyllä upea!


tiistai 24. huhtikuuta 2012

Shoppailuterapiaa!

Olipa tänään taas työpäivä! Iltapäivällä toiselle paikkakunnalle työkamun kanssa kokoukseen. Sovittu tämä meetinki viime syksynä. Vähän mulla kävi jo mielessä, pitäiskö soittaa ja varmistaa ennen lähtöä! No, mä ehdin ekana kokouspaikalle, ei näy ketään! Sitten mä bongaan yhden tutun ja tiedustelen, että missäs muut? "Eikö teille kukaan oo ilmoittanut, että homma peruttu?!" No, ei totisesti ollut. :(

Siinäpä sitten uudelleen arviointia. Ei kantsinut enää lähteä omalle työpaikalle, mutta mitäs sitten? Kävin ekaksi viilentämässä tunteita Hesburgerissa pehmiksellä! No, sen jälkeen vähän shoppailemaan. Yksi korukauppa piti loppuunmyyntiä! Löysin tämän hopeakorun 60 %:n alennuksella. Ihan tämmönen perusjuttu ja näitähän on rihkamana vähän joka paikassa, mutta tulipahan ostettua. Tämä käy vähän kaikkien vaatteiden kanssa, joten tulee varmasti käytettyä!


Ostin mä kajal-kynänkin ja varmasti kaupan kalleimman tai ainakin melkein. :) Johan parani olo! Mä en oo omistanut sellaista varmaan kymmeneen vuoteen, mutta tämä samainen työkamu, jonka kanssa tehtiin turha reissu suositteli juuri tätä, joten nyt mä ostin sen. Mä oon varmaan vähän liian naturelli noissa meikkaussysteemeissä. Kotona jo vähän kokeilin, eikä tämä ehkä ollu huono ostos! Hyvin levittyy kun en oo tosiaan mikään virtuoosi

maanantai 23. huhtikuuta 2012

Sunnuntain 22.4.2012 kuvia


Meidän pihan timanttituijat hieman kärsivät lumimassoista viime talvena, mutta eiköhän nuo vielä saada kuntoon. Jotain tukijuttuja täytyy ainakin yhdelle tehdä. Sillä siitä on kaksi isompaa oksaa vähän vaaterissa. Ihan raikasta vihreää niissä kuitenkin on ja olin yllättänyt tästä otoksesta, sillä se oli vaan semmonen testiotos valon kanssa.Tämä on kuin kruunu! Ovatkohan sinivuokon lehdet saaneet vähän yöpakkasista kun väritys on tämä?
Varmaankin meidän pihan puiden ja pensaiden rungolla viihtyvä keltainen jäkälä tms. on varsin yleinen. Naapurin syreenipensaissakin tätä oli. Meillä lähinnä Terijoen salavassa. Kauniin väristä. Pakko laittaa tämä lähikuva tuiki tavallisesta kärpäsestä näin lopuksi. Sen selässä oli vesipisaroita ja ja pitkiä karvoja. Isot ovat kärpäsen silmät. Onneksi oikeasti se oli kooltaan vain reippaan sentin kokoinen!


sunnuntai 22. huhtikuuta 2012

Virtaa niin, että kaapelit kärtsää!

Kevät on edennyt todella nopeasti. Tänään +15 C lämmintä. Tuntui ihan siltä, että kevyt takkikin oli liikaa. Aurinko porotti kasvoille todella ihanasti. Leskenlehtiä lähdin bongaamaan, mutta löytyi kyllä sitten muutakin.


Kävelijöitä oli paljon liikkeellä. Vanhempia lapsineen, koiranulkoiluttajia ja hölkkääjiä. Mies paikkasi kolmen polkupyörän kumit! Jos huomenna sitten lapset pääsevät pyörillä kouluun ja töihin.


 Kotipihallakin taas tapahtuu. Maksaruohot olivat jo hyvällä alulla. Tulppaaneissa jo isot lehdet, nuppuja ei kuitenkaan vielä näy. Narsissit kyllä jurottavat aivan samannäköisenä kun viime viikolla, mutta ne ovatkin tainneet kukkia minulla vasta toukokuun puolella.

Värikollaasi #079


Kuvat ovat tänään otettuja, paitsi fasaanikuva, joka kuitenkin nyt huhtikuulta. Kävin tyttären kanssa "luontoretkellä" lähimetsässä ja lopuksi tähtäilin myös kotipihalla. Sanoisinko uhrautuvaisuutta piti harrastaa, että tuon perhoskuvan nappasin! Rähmälleen pihamaalle ja sissityylistä konttaamista hiirenhiljaa! Mitähän naapurit ajattelivat?

perjantai 20. huhtikuuta 2012

Mun kultsikkani, Venni 20.4.2012Venni oli niin söpönä soffalla, että oli pakko tarttua kameraan. Kaikki olosuhteet klo 20 olivat kyllä kuvaamista vastaan elikkä iltahämärä tietysti ja meidän olkkarin sähkövalaistus on suunniteltu hämyksi.

No, kyllä näistä kuitenkin kohtuullisia tuli, pienen kuvankäsittelyn jälkeen. Kuvasin makro-objektiivilla kun sillä taustasta tulee ihanan epäselvä! ISO arvolla taisi tulla myös isoteltua, vähempikin olisi riittänyt!

Tässä kuvassa on hieman surumielinen ilme. Säästä johtuva fiilis taitaa tarttua myös kissoihin!
Venni kesti mun kuvaussession sen verran kiltisti, että palkinnoksi tuli maistijaiset mun tonnikala-majoneesileivästä! :)

Huomenna on kauppapäivä ja olen myös lupaillut kultsikalle vähintään nyt paistijauhelihaa. Se on niin hyvää, että Venni päästää ihan semmosia ilon "kiljahduksia".

P.S. Jostain syystä mun tämä kirjoituseditori "venyi" isoksi! Miten sen saa takaisin pieneksi? Ainakaan mitään nuolijuttua en löytänyt. Inhottavan iso väli tulee tähän loppuun, jota en osaa poistaa. Keksin itse vastauksen elikkä HTML muoto päälle ja ylimääräiset rivit pois...ei oikein näemmä illalla sytytä silleen kunnolla...

torstai 19. huhtikuuta 2012

Valokuvatorstai 243. haaste
Valokuvatorstain aiheen on tällä kertaa hulluus. Omaan itse monenlaista hulluutta! Yksi on "osta halvalla"-hulluus! Niin, niin monta kertaa olen tähän hulluuden muotoon posahtanut täydellisesti. Viimeksi sitten eilen laivaristeilyllä! Piti taas ostaa kaksi ripsaria kerralla, vaikka justiinsa ostin kuukausi sitten uuden ripsarin..., mutta kun sai
h a l a v a l l a!! 

 Jonkinlaisesta hamstrauksesta tässä on ehkä kysymys. Mun on tapana oikeastaan ostaa lähes kaikkea varan vuoksi kaksi tai enemmän! Mä oon sota-aikana syntyneiden vanhempien lapsi elikkä tämä mun hulluus on siis heidän vika tai ainakin melkein!! ;)Makroviikko 55                       Makroviikoilla on tarkoitus kuvata joka viikko jokin kohde LÄHELTÄ!
VIIKON AIHE:
KESKIÖ
(keskiö vars. (Tekniikka) keskiosa, keskus(kappale). esim. Äänilevyn keskiö. Polkupyörän keskiö.)

 sunnuntai 15. huhtikuuta 2012

Värikollaasi #078
Kaikki kuvat otettu tänään ja onneksi nyt löytyi luonnonvaloa kuvauksiin! Eilen olisi ollut vähän huonompi homma. Värit ovat tosi kivat ja kuvittelin niitä löytyvän kotoa pilvin pimein, mutta toisin kävi. Punainen on mun mielivärejä, mutta nähtävästi tähän aikaan vuodesta punaiset tavarat ovat hieman hakusessa.

Se kevään ensimmäinen!


On nyt niin toiveikas olo tämän kevään suhteen! Eka keltainen krookus on päästy kuvaamaan! Eilen ne vielä jurnottivat nupuillaan ja saivat kylmää vettä niskaansa. Tänään aurinko on ajoittain ilmestynyt taivaalle ja lämmittänyt luontoa. Narsissitkin ovat yhdessä paikassa juuri avautumaisillaan. Lintuja on ennätysmäärä ruokintapaikalla ja ulkona "tipumeteli" on aika valtaisa!

Ostin aika paljon uusia kukkasipuleita toissa syksynä. No, eipä oikein noussut mitään sitten keväällä. Epäilin jo niiden sipulien mädäntyneen liian märissä kukkapenkeissä tai myyrien popsineen ne. Eikä mitä!! Nyt ne nousevat kiltisti. Tarvivat vissiin kunnolla aikaa asettautumiseen!

lauantai 14. huhtikuuta 2012

Keltaista kollaasia pukkaa...


Tsilleen vähän tylsä päivä.
"Puutarhaetsivät" sentään alkaa ihan justiinsa telkussa.
Katselen sitä aika pitkälti kesäisten puutarhanäkymien vuoksi. Dekkarina aika mitätön, mutta huomenna sitten Hercule Poirot : Kurpitsajuhla!! :)


Tinttejä "maapähkinäansassa" !


Sää on tänään aivan surkea, vettä tihkuu taivaalta ja päivän väri on selkeästi harmaa. No. tinttejä ovat pihapuut täynnä, joten niille herkullista "kuvausansaa" rakentamaan maapähkinöistä. Toinen penkille ja toinen maahan. Kaikki suosivat penkkiä jostain syystä.
Kuvatessa huomio kiinnittyi aika likaisiin ikkunoihin, mutta ei  niitä vielä kantsi pestä! 
Tämä tipu ei ollut ihan niin nopea kun kamraattinsa, sillä ehdin ottaa samasta tipusta peräti kaksi kuvaa.Oli meidän pihalla tänään rastaitakin ja jokin minulle tuntematon siivekäs (Tiitsan blogin mukaan peippo ), mutta ne nyt kuopsuttivat maata sen verran kaukana pensaiden alla, että niistä ei saanut kuvaa. Vielä kun mä nappaisin meidän pihan kolmesta komeasta harakasta kuvan, niin olisi tuo elikko-osasto aika hyvin tallennettu. Tosin on meidän pihassa käynyt yhtenä vuonna metsäkauristyttelikinperjantai 13. huhtikuuta 2012

13. päivä perjantai

Niin se vaan on 13. päivä ja perjantai alkaa olla aika hyvässä kohdassa.
Ruokaa nautittu, astianpesukone kotoisasti hyrisee keittiössä. Koko perhe kotiutunut. Pienen kivan yllätysvoiton oli posti tuonut Tillariinalle, elikkä 2 lippua "Likkojen lenkille". Tosin olen niin antisportti, että katotaan nyt.

Uuden ruukkukrysanteemin ostin koristamaan kotia tai itse asiassa niitä on kaksi ja toisen piti päätyä työpaikalle, mutta unohdin aamulla ottaa matkaan. Tilasin yhdeltä tutulta koruntekijältä uuden korun. Se on tuossa alhaalla. Sain sen tänään siis. Se on erityisesti tilattu mun mustalle kotelomekolle, jossa kuosi on isokukkainen niin, että kukka-aiheet ikään kun ovat pohjaa korkeammalla. Perhonen sopii teemaan siis tosi hienosti. Musta-kirkas-hopea väritys on siitä kiva, että se käy vähän kaikkien vaatteiden kanssa. Riipus on aika pitkä, jotain 90 cm.

Aluksi olin säästä hieman näreissäni kun tulee vettä taivaalta, mutta tarkemmin ajateltuna ei huono homma, lumet sulaa! Niin ja kun aukaisin läppärin, niin kiva yllätys oli, että kävijämittari oli jo ylittänyt 2000! Vaude, ei ollenkaan paha 13. päivä!!
torstai 12. huhtikuuta 2012

Kadonnut :(Tämä hopeinen sormus ei ole kovinkaan arvokas, mutta jotenkin sellainen mukavan oloinen sormessa. Nyt se on kadoksissa. Toivon, että se vielä joku päivä löytyy jostain.  Kuva on otettu 5.3. Se ei ole luokkasormus, vaikka vähän näyttääkin siltä. Ostin sen koru-ja kellomessuilta muutama vuosi sitten.

Valokuvatorstai 242. haaste

Tämän viikon haaste on: No comments! (En kommentoi, suom.huom.)
Haaste ei kuitenkaan tarkoita sitä, etteikö saisi kommentoida.
Kapeahko (intimiteettisuoja) näkymä murrosikäisen huoneeseen. :)
Kuvaajakin oli niin laiskalla päällä, ettei jaksanut vaihtaa kuvauskohteeseen paremmin sopivaa objektiivia! Tässä kuvassa onkin nyt tämä asia ja aihe keskiössä!

keskiviikko 11. huhtikuuta 2012

Makroviikko 54

                           Makroviikoilla on tarkoitus kuvata joka viikko jokin kohde LÄHELTÄ!
VIIKON AIHE:
PALLO
Tässä on kuvattuna kaksi koristepalloa, jotka tehty pähkinöistä/siemenistä tms.
Sitten toinen kuva, joka ei ihan enää ole täydellinen pallo, mutta kyllä se vielä lauantaina oli ja nytkin melkein! :)
tiistai 10. huhtikuuta 2012

Love and more love!

Tänään oli erittäin huono kuvauspäivä. Nukuin suorastaan onneni ohi. Töistä tullessa asetuin hetkeksi sohvalle ja lueskelin s-posteja siinä läppäri sylissä. Lisse-kisu selkänojalla kehräämässä. No, auttamaton väsy iskee. Lasken läppärin lattialle ja päätän ottaa ihan pienet nokoset, käännän yhden sohvatyynyistä päänaluseksi...ja herään 1½ tunnin kuluttua! Ruokaa väelle ja pikaimurointi. Päätin mä nyt kuitenkin huonossa valossa pari kuvaa räpsiä. Elikkä tässä on Vennin etutassu. Niin ja koska koko Venni on niin rakas, niin sitten sitä lovea....


Tämän on leimasin, jolla voi tärkeisiin viesteihin laittaa vähän tunnetta mukaan ! :)


No, ettei takatassu tuntisi itseään vähempiarvoiseksi, niin sitten nämä ihanat vaaleanpunaiset anturat kuviin! Lissellä on mustat anturat ja ne ovat tietty ihan yhtä suloiset. Venni on kova kutiamaan tassuistaan ja kuten jo esittelyssä tuli ilmi, tassut ovat ehkä numeroa liian isot noin pienelle kisulle!

maanantai 9. huhtikuuta 2012

Arki lähestyy...Tämä ruukkunarsissi ei ehtinyt kukkia nyt pääsiäiseksi, mutta ilostuttaa sitten tulevaa arkea. Olen koko päivän ollut ikään kun sunnuntaissa. Toivon mukaan osaan huomenna oikealle työpaikalle, elikkä tiistain toimipisteeseen! :)

Hyvin tuli syötyä, levättyä ja nautittua rauhallisista pyhäpäivistä.  Seuraavaksi sitten vappua odottamaan!

Meidän pihassa on kyllä vielä täysi talvi. Sellainen metrin leyvyinen sulanut maakaistale ympäröi taloa ja pienet paljaat alueet löytyvät myös joidenkin puiden alta. Yksi iso takapihan kukkapenkki on reunustettu muurikivillä. Lisse-kisu innoissaan sitä käveli edestakaisin ja yritti jo napata siinä lämmitteleviä ötököitä. Jos sääennusteet pitävät paikkaansa, niin viikon päästä voi näkymät olla jo toisenlaiset!

Vaihtelevaa

Sää on tänään vaihdellut kyllä moneen kertaan. On paistanut aurinko, satanut rakeita ja lunta. Välillä oli niin harmaa taivas, että tuntui jo ihan illalta. Taitaa olla tyypillistä pääsiäisen aikaan vielä. Luonto tahtoo vieläkin tulla Tillariinan luo, sillä olkkarin ikkunasta maisemia katsellessani silmäni ensin tarkentui outoon kiveen syreenipensaan alla. No, eipä se mikään kivi ollut kun rusakko nähtävästi.


Iso ja tylsistyneen näköinen. Siinä se ihan vaan vähän käänteli kylkeään, toista tuntia majaili samoilla sijoilla.Välillä sillä oli jo oikein kunnon lumikerros selässä, mutta eipä kai se ihan hirveästi sitä haitannut.
Tämä kuvan taisin ylivalottaa kuvankäsittelyllä (lumi), mutta sellaista sattuu.  Näkyypä ainakin elikko paremmin. Tosi hyvä on suojaväri rusakolla, ei se paljon erotu tuosta kuolleesta ruohosta, jota se välikkä puputti kyllä menemäään.

 Pääsiäisen vietto alkaa lähentyä loppuaan. Laitan tähän loppuun sitten kaikista vanhimman pääsiäiskoristeeni, joka on siis todella rakas. Se on ostettu v. 1994 pääsiäisen aikaan Tiimarista. Siinä on selkeästi samoja piirteitä kun yhdessä oikeasti tuntemassani ihmisessä ja siksi se on jotenkin omalla tavallaan hauska ja rakas.