Google+ Followers

tiistai 29. toukokuuta 2012

Työn touhussa!

Tänään oli sen verran kylmä ja tuulinen päivä, ettei ötökkäjahti tuottanut kovin hyvää tulosta. Minusta tässä ensimmäisessä kuvassa on jotain humoristista. Itsekkin tuolla pihalla jatkuvasti olen ns. pyrstö pystyssä! :) Eilen mies toi 5 säkkiä multaa, joten istutushommia pääsisi jälleen tekemään. Kasvimaa (pieni) on vielä alkutekijöissään. Maa pitäisi kääntää, rikat poistaa ja lannoittaa.  En tiedä koska sen ehtii saada kuntoon.

Näin kukkapenkissä  i s o n hämiksen, mutta se pelästyi minua, vaikka omasta mielestäni hiivin hiiren hiljaa vierelle ja istahdin muurikivelle tähtäilemään. Hämis varmaan luuli, että vähintään keskisuuri maanjäristys iski! No, jäin kytikselle siihen, että jos tulisi takaisin.  Eipä näkynyt, sensijaan tämä kärpänen istahti ihan viereen ja se onkin kauniin vihreä väriltään. Helpotuksen huokaus!


Tytär sai tänään ostettu ylioppilasjuhlakamppeet, enää puuttuu lätsä! Toivon mukaan huomiseen mennessä sekin hankittu. Ehkä jotain 10 kertaa olen asian tiimoilta ollut puheissa. Vanha äitee sai jo muutaman sydämen tykytyksen kun piti hermota, että tapahtuuko vai eikö tapahdu? Viime yönä tuli monestakin syystä huonosti nukuttua. En mä yleensä jaksa hermota kahta yötä peräkkäin, elikkä autuaasti varmaan nyt kuorsataan.

Kävin pikaisesti pihalla kuvaamassa kukkia. Kollaasia kerran taas! Viime kesänä vaihdoin kulleron paikkaa ja se ei tainnut hirveästi tykätä siirrosta. Viime yönä oli vain +3 C lämmintä, joten aamulla jännitin, miten tomaatintaimet ja ahkeraliisa selvisivät? No problemos!

sunnuntai 27. toukokuuta 2012

Värikollaasi #084


Tänään on tehty oikein kunnolla pihatöitä. Mies leikkasi nurmikon, minä istutin kesäkukkia ja keräsin rikkoja.  Kävin ruuan päälle pienen kierroksen paikallisiin leikkipuistoihin ja niiden metsäalueisiin. Tarkoituksena oli löytää kukkivia kieloja, mutta eipä onnistunut. Ihan sattumalta sitten "jotensakin" värikollaasin värejä. Tuo tumma violetti taitaa uupua, mutta eipä voi mitään! Päivän ötökät todella halusivat tulla kuvatuksi. Asettuivat kumpikin niin kivoihin asentoihin!

perjantai 25. toukokuuta 2012

Omenapuut kukkivat!


Kauniita aina ovat omenapuun kukat. Ulkona on vaan allergiselle aika tuskallista olla nyt. Vois taas tulla jonkinmoinen sadekuuro! Ilma vähän puhdistuisi.  Tässä on siis kolme kuvaa samasta kukkatertusta. Eri vinkkelistä vaan. Loppukuvaksi tämä öttiäinen, joka viihtyi erinomaisesti lumipalloheisissä, jonka kukkapallot ovat täynnä mustia kirvoja. Jos sunnuntaina vähän suihkuttaisi mäntyssuopaliuoksella niitä!


torstai 24. toukokuuta 2012

Masisfiilikset!


Tänään sitten kävin siellä silmälääkärillä. Eipä voida mun silmiä leikata, tai siis toinen voitaisiin, mutta eipä siinä taas oikein ole järkeä! Vasemmassa silmässä on sellainen silmäsairaus kun...
 
"Kartiopullistuma eli keratoconus tai keratokonus ( kreikkaa keratos "sarvi" ja lat. conus "kartio") on hitaasti paheneva silmän sarveiskalvon pullistuma, joka heikentää näkökykyä. Taudin edetessä sarveiskalvo ohenee, ja sen kaareva muoto alkaa muistuttaa enemmän kartiota. Näkö voi samentua niin paljon, ettei esimerkiksi näe enää lukea tai ajaa autoa, mutta pitkällekään edennyt kartiopullistuma ei kuitenkaan aiheuta täydellistä sokeutumista, sillä se on silmän pintarakenteen vaurio, eikä vaikuta näköhermon toimintaan lainkaan. 
Yleensä kartiopullistuma ilmenee voimakkaana hajataittona ja näöntarkkuuden heikkenemisenä, johon liittyy useita mahdollisesti hyvinkin voimakkaita varjokuvia tai valoviivoja, jotka johtuvat silmän pinnan epäsymmetrisyyden lisääntymisestä. Valonsäteet eivät enää heijastukaan silmässä yhteen pisteeseen vaan muodostavat sivukuvia kuin huonosti viritetyssä analogisen TV:n kuvassa. Nämä ylimääräiset varjot näkyvät selvimmin katsottaessa pistemäistä valonlähdettä tummaa taustaa vasten. Esimerkiksi täysikuu voi keratokoonikon silmin näyttää epätarkalta ryppäältä (osin soikeitakin) kuita. Näitä varjokuvia voi olla "oikean" kuun ympärillä jopa useita kymmeniä. Yleinen oire on myös silmän valonarkuus."
 -Wikipedia

Jos mä olisin parikymppinen, tilanne voisi olla tosi huolestuttava kuulemma. Se on nyt kerrankin hyvä asia, että oon jo tämmönen vanhempi täti! Yleensä silloin etenee hitaammin. Mitä tästä nyt sitten opittiin? Ei kantsi mennä lääkärille, se löytää vaan inhottavia sairauksia! :)
Pääsen kuulemma vuoden päästä ilmaiseksi uusintatutkimukseen, jossa voidaan tsiikata tilannetta, onko mennyt pahemmaksi. On olemassa joku kovetushoito, jonka yhteydessä voidaan sitten kyllä laseroida miinuksetkin pois, jos haluan. No, jotenkin tuntuu nyt siltä, että mä en halua nyt mitään!

Valokuvatorstai, 248. haaste!

                                                                     Aihe: RENTO

Tämä kuva on viime kesältä! Puutarhuri ottaa välillä ihan r e n n o s t i! Muistan, että olin ajanut ruohon ja kastellut lukemattomilla kannullisilla kesäkukkia. Hain sisältä sidukan ja nautin ilta-auringosta. Oli kesäloma! Pystyn helposti palaamaan tuohon fiilikseen!!

Viivi "adoptiokisu"

Viivi asuu jossain meidän naapuristossa. Se on suurinpiirtein samanikäinen kun meidän Venni elikkä jonkin verran alle 2-vuotias. Käy meillä suurinpiirtein kerran päivässä, yleensä heti aamusta raksuja syömässä. Tänään poikkeuksellisesti myös nyt iltapäivällä. Sain työkaverilta kissojen märkäruokaa ja sitä Viivi tuossa yhdessä kuvassa mussuttaa menemään. Viivi taitaa viettää aika vapaata ja villiä elämää.

Viivi on onneksi leikattu, että pentuja ei ole tulossa. Viime syksynä ilmestyi tikit mahaan. Aika usein on likainen ja sylissä tuntuu aika kevyeltä. Meidän kisuihin verrattuna laiha. Kovin on hellyydenkipeä ja sanoisinko, että Viivillä on myös hyvin persoonallinen ääni! Korkealta tulee ja kovaa! Etutassuissa ylimääräiset varpaat ja pitkäkarvainen.


Jotenkin käy sääliksi, mutta kyllä sillä koti on. Minusta kissaa ei vaan ihan noin hoideta. Joskus tuntuu, että on koko viikonlopun oman onnensa nojassa. Viivi osaa pyydystää hiiriä ja lintuja, kummastakin on havaintoja. Ihan sydäntalvi oli jotenkin outoa kun Viiviä ei näkynyt. Sitten kun pakkaset olivat jotain -10 C, niin Viivi ilmestyi taas oven taakse. Meidän kisut eivät oikein diggaa tätä kisuneitiä. Lisse erityisesti antaa välittömästi lähtöpassit, jos sattuvat samaan aikaan pihalle. Lissen reviiri ja piha! Viivi tunnistaa jo mun auton, jos on maisemissa kun tulen töistä ja juoksee minua pihalle vastaan.

Alla kuvat Viivistä viime kesältä....paljon on pulskempi ainakin.

keskiviikko 23. toukokuuta 2012

Ätshii...

Flunssaa podetaan ja siitepölyallergiaa. Troppien voimalla töissä kuitenkin tänään. Huomenna jos ei oo parempi olo, niin kai se on pakko jäädä saikulle. Se olis vaan huomenna se silmien esitutkimus! Se on pakko perua, jos olo ei kohene. En mä kyllä vielä anna periksi. Jos kunnon yöuni kaiken muuttaa voi.

 Siitepölyä on joka paikka täynnä. Ihan kaikki ulkona on keltaisen jauheen peitossa. Kun yrittää kuvata pihalla makroja, niin moni kuva näyttää vaan semmoselta sottaiselta keltaiselta mössöltä! 
Makroviikko 60

                                          
MAKROTEX
Makroviikoilla on tarkoitus kuvata joka viikko jokin kohde LÄHELTÄ!
 
VIIKON AIHE:
PITKÄ
Kuva ei ole teknisesti juuri mistään kotoisin ja tämä oli eka yritys kuvata hämähäkinverkkoa (joka on  yllättävän vaikeaa!). Jännästi tässä on ikään kun kaksi kuvaa samassa. Hienon verkon on hämis kutonut kuitenkin!

tiistai 22. toukokuuta 2012

Lissen iltakävely


Pitkästä aikaa kuvia Lissestä. Eräs linssilude  on vienyt blogipostauksissa kuva- ja palstatilaa ihan hirveästi. Lisse on kun eri kissa kun pääsee kävelylle. Vauhti päällä, mahanalus pieniä tassuja täynnä kun painaa raitilla. Kuvata sai, eikä naamatauluun ilmestynyt sitä normi-ilmettä, että "Antaas heittää kuuseen sen kameran kanssa!" Naapureiden ilmeet ovat mielenkiintoisia kun kisu painaa valjaissa, ainakin meillä päin Lisse on ainoa laatuaan. Lapset innoissaan huutavat jo kaukaa: " Ito mutta kitu! Kattokaa, mutta kitu!"

maanantai 21. toukokuuta 2012

100. postaus, hyviä ja huonoja uutisia!


Joku on nyt tuhonnut joltain linnulta pesän. Munien kuoria on meidän nurmikolla useassa kohtaa. Kaunis sininen sävy kuoressa. Vähän tuli surku olo. Tytär tuli koulusta naama mutrulla. Pyörä oli varastettu koulun pihasta. Ei todellakaan hyvä juttu! Sellaista kuitenkin sattuu. Onneksi oli vanhemmasta päästä meidän pyöriä! Huonot fiilikset.

Varasin itselleni silmien laserleikkauksen esitutkimukseen ajan torstaiksi, joka sattuu nyt tällä hetkellä olemaan ilmainen. On ollut jo monta vuotta haaveena, että pääsisi näistä rilleistä eroon. Sain silmälasit 11-vuotiaana. Viimeisimmät glasit ovat tosi surkeat. Ne on korjattu jo kaksi kertaa, ennen kun edes ehdin niitä saada ulos liikkeestä. Toisessa linssissä oli naarmu ja toinen linssi oli irti. Korjattavaksi. Kesti 2 vkoa ja kun menin hakemaan niitä, niin notkuipa se linssi vieläkin! Toiset 2 vkoa kului jälleen korjauksessa. Sain kuukauden ylimääräisestä odottelusta ja monesta turhasta käynnistä hyvin pienen pullon lasien pesunestettä korvaukseksi! No, tra-la-laa nyt taas linssi osittain irti, vaikka rillit siis 8 kk vanhat!  Lisäksi kyseiseen tarjoukseen kuului toiset rillit myös samaan hintaan! Niissäkin on varmasti jotain vikaa kun kävellessä maa ikään kun on kupera! Plääh! Mun tuurilla menee sitten siinä laserleikkauksessa totaalisesti näkö tms. Katsotaan nyt voiko sitä edes tehdä ?! Kallista lystiä, mutta toisaalta jos homma menis putkeen, niin olis se aika kiva juttu!

Ostin tänään kesäkukkia: pelargonioita, lobeliaa, lumihiutaletta, härmäsalviaa, koristetupakkaa, ahkeraa liisaa, amppelipetunian ja 2 tomaatintaimea (keltainen tomaatti ja pihvitomaatin). Istutin jo suurimman osan. Ahkerat liisat jää tosin huomiseksi. Norjanangervo kukkii muuten nyt. :)

sunnuntai 20. toukokuuta 2012

Värikollaasi #083

Tällä kertaa värikollaasi on koostettu pihakuvista. Vaikein väri oli tällä kertaa tuo vihreä, eikä sitä vältämättä tästä kollaasista ihan puhtaana löydy, vihreää kumminkin. Yllätys oli, että kevätpikkusydän jo kukkii, sillä se kasvaa minulla hyvin varjoisessa paikassa. Naapuri leikkasi syreeniaidan tapeille, joten kävin nekin kuvaamassa. Tässä pitäisi joutua pihatöihin, mutta tänään grillattiin possupihvejä ja ne eivät ole vielä oikein asettuneet tuolla kuvussa kohtaan, että pystyisi vielä kyykkimään ja nostelemaan multapusseja! No, maltetaan nyt sitten odotella!

  

lauantai 19. toukokuuta 2012

Venni, viikon kuvat!


Ihan rakkaudella ja suurella kiintymyksellä meillä on joskus tapana kutsua Venniä tyhjäpääksi :) ! Lisseä taas Nobel-kisuksi!!  No, sen minkä älykkyydessä häviää, söpöydessä ehkä voittaa! Tosin on Lissekin söpö omalla tavallaan! Lisseä tulee paljon vähemmän kuvattua kun hän ei oikeasti tykkää kuvaamisesta.

Liljakukko ja muutama muu!


Siinäpä se vihulainen nyt on! Liljakukko. Tykkään kyllä liljoista, mutta eipä minulla ole kun muutama aivan surkea taantunut yksilö enää hengissä juuri näiden ötököiden vuoksi ja uusia ei huvita edes laittaa. Tänään kyllä kuvasin monenlaista hyönteistä pihalla, mutta varsin monet kuvat olivat sitten tärähtäneitä tai muuten huonoja.  Tässä päivän parhaat kuitenkin.Kiva puolipilvinen sää,+16 C lämpötila.Tuulenpuuskat pyörittivät vähän turhankin voimalla.


Tämä tapaus oli kyllä yhteistyöhaluinen ja antoi ottaa montakin kuvaa, mutta liikkeet olivat niin nopsat, että kun sain tarkennettua, niin olikin jo toisessa kohtaa kukkaa. Alhaalla pöylytetään innokkaasti sitten mun mustaherukoita. Molemmissa kuvissa sama ampiainen.perjantai 18. toukokuuta 2012

Haaste, 11 kysymystä...ja vastausta!

 Uggla  
 kyseli tällaisia...

1.  Miten vietät vapaa-aikaasi?
     Luen, valokuvaan, nettailen, leivon, teen puutarhahommia, kudon sukkia, leikin kissojen kanssa...
2.  Mitä on elämässä vielä jäänyt tekemättä.
     Aikalailla olen kaikkea tehnyt, mitä olen halunnutkin!
3.  Pidätkö puutarhatöistä?
     Kyllä.
4.  Oletko mökki-ihminen?
     Minua ei saa mökille millään!  Onneksi ei tarvikkaan!!
5.  Tykkäätkö seurata maailman tilannetta ja politiikkaa?
     Jossain määrin.
6.  Oletko rauhallinen lököttelijä vai kiireinen puurtaja?
     Kumpaakin sopivassa määrin.
7.  Viihdytkö kotona vai haluatko vaihtelua elämään?
     Oma koti kullan kallis ja rakas! :)
8.  Mitä parisuhde sinulle merkitsee?
     Seuraa, seksiä ja sitoutumista nyt ainakin!
9.  Oletko itsekäs,vai asetatko muut etusijalle elämässä?
     Lapseni näkyvät menevän etusijalle elämässäni!
10.Oletko kiinnostunut itsesi kehittämisestä.
     Jos tällä tarkoitetaan opiskelua, niin kiitti riitti jo! Jos jotain sporttailua, niin mä tykkään mun
     äärimmäisen naturelleistä muodoista! Jos jotain "hengellistä/henkistä hömppää"niin, en ole!
 11.Oletko jalat maassa pysyttelijä vai haaveissa haihattelija.
     Enempi varmaan jalat maassa, ei oo ollut varaa haihatella!

   

En haasta tällä kertaa ketään eteenpäin uusilla 11 kysymyksellä! :)
Niin ja ei sitten kiitti enää tätä haastetta!
    

torstai 17. toukokuuta 2012

Valokuvatorstai, 247. haaste

"Tämän viikon kuvahaaste liittyy kasveihin. 
Elämämme on monin tavoin riippuvainen kasveista. Kasveja on kaikkialla: puistojen puut ja metsät, ruoka jota syömme, kasvikuiduista tehdyt kankaat, kukat …

Ota kuva kasvista tai kasveista lähellä tai kaukana."

Kollaasin yläosassa on 4 kuvaa japaninhappomarjasta läheltä ja kaukaa. Tässä pensaassa on tosi pienet kukat, mutta sitäkin isommat piikit! Sitten on lakritsintuoksuinen pieni narsissi. Angelique-tulppaani parissa kuvassa.Yksi kuva koivuangervosta. Kääpiövuorimänty hyvin läheltä ja kauempaa. Syötävää sitten lopuksi, raparperi on jo noin iso ja läheltä sen ryppyinen lehti! Kaikki kuvat otettu tänään, joten niissä on jotenkin samanlainen valo.

11 vastausta...

Kuvien tarinaa antoi haasteen, jossa pitää vastata
yhteentoista kysymykseen. Säännöt ovat seuraavat:
Vastaa saamiisi kysymyksiin, keksi uudet 11  kysymystä ja
lähetä ne 11 blogiystävällesi vastattavaksi.


1. Mikä on lempivärisi?
    Punainen varmaankin!
2. Mikä eläin olisit mieluiten?
    Kissa, tai joissakin oloissa vois olla tiikeri!
 3. Laulatko itseksesi esim. suihkussa tai autossa?
    Autossa, yksin tai joskus myös, jos kuskaan tyttäriäni! Näkisittepä heidän ilmeet! :)
4. Oletko optimisti vai pessimisti?
    Ikuinen optimisti
5. Hiustesi tämänhetkinen väri?
    Tummanruskeat, joissa kylmää punaista myös (oikeasti blondi, mutta ne vitsit...)
6. Oletko allerginen, jos niin mille?
    Hevosille, koirille ja ehkä laktoosille.
7. Mihin maahan haluaisit mieluiten matkustaa?
    Australiaan
8. Juotko mieluummin kahvin mustana vai maidon/kerman kanssa,
     vai oletko teeihminen.
     Tee, mieluiten sitruunan kanssa ja ihan hirveän monta hermesetasta siihen kanssa!
9. Oletko illanvirkku ja aamuntorkku vai päinvastoin?
     Sekä että, mä selviän aika vähillä yöunilla, tosin mä rakastan kyllä sitten päikkäreitä ruuan päälle!
10. Mikä olet horoskoopissa?
      Rapu
11. Jos saisit valita vain yhden kukkasen, mikä se olisi?
      Ruusu

Mä taidan nyt olla tuhma ja en laita tätä eteenpäin kun niin monessa blogissa jo pyörinyt....;)

Makroviikko 59

MAKROTEX
Makroviikoilla on tarkoitus kuvata joka viikko jokin kohde LÄHELTÄ!
VIIKON AIHE:
MÄRKÄ
Toteutus oli hankalaa, sillä yhdellä kädellä kuvaaminen on aika haastavaa. Tarkennus piti kuivaharjoitella ilman varsinaista  kohdetta. Lisäksi pläjäytin heti kerralla kaksi kerrosta kynsilakkaa, että sen märkyys näkyisi kuvassa! No, sehän alkoi tietty valumaan pitkin sormea, että piti ensin vähän siivota sotkua.


tiistai 15. toukokuuta 2012

Tunnustusta!

  
Hyppysyllinen fantasiaa antoi minulle tunnustuksen!
Olen tähän jo kerran osallistunut, mutta kerta vielä kiellon päälle! 
Tunnustukseen kuuluu myös kertoa itsestään 7 satunnaista asiaa:
1. Inhoan syvästi siskonmakkarakeittoa, sellaista nälkää ei ole vielä ollut, että siihen soppaan lusikkani olisin laittanut! Kammo jäi kouluajoilta!!
2. Klassinen musiikki ei myöskään oo mun juttu. No, yksi italialaisen oopperan aaria on aika koskettava, olen kuullut sen yhden keittokirjan (italialainen) kylkiäisenä tulleelta cd:ltä, nimeä en nyt kyllä muista! Joku pajazzon aaria!? :) No, ehkä pari muutakin biisiä on ok., mutta enempi pop-musiikki kuitenkin!
3. "Opel - Wir leben Autos", se on mun automerkki!!
4. Mä voisin kölliä ammeessa vaahtokylvyssä vaikka joka päivä, harmi kun ei oo ammetta!! Lapsuuden kodissa oli. :)
5. En osaa lasketella, vaikka lapsena Ounasvaara oli ihan siinä kiven heiton päässä.
6. Ajauduin ammattialalleni kun yksi lukioaikainen kamu heitti asiasta läppää R-kioskin kulmalla ja kehuskeli menevänsä pääsykokeisiin. Pitihän mun sanoa, että mä kanssa! :) Tosin vasta seuraavana vuonna.
7. Yhden ja saman äijän kanssa pidetty yhtä syksyllä 28 vuotta! Järkyttävää!! :)

Tulipas avauduttua. Tämän saa napata ittelleen kuka haluaa. Alunperin pitäisi jakaa 15 bloggaajalle!

                                 

Risteilyä työkamujen kanssa!Tänään meidän lähes 40 henkinen työyhteisö hyppäsi Hopealinjan paattiin Hämeenlinnassa  ja seilattiin pari tuntia kestävä risteily. Syötiin, laulettiin ja muistettiin muutamaa tasavuotta täyttävää työkaveria ja varsin isoa joukkoa eläkkeelle jääviä. Ihan oli kiva, vähän erilainen työiltapäivä. Käytiin kääntymässä ns. Mierolan silta cafen edessä (Hattula). Sää suosi, ei tuullut ja myrskynnyt ollenkaan, kuten eilen!

Rentukat riviin!Näitä rentukoita tuli viikonloppuna etsittyä n. 5 km:n päästä, mutta eipä löytynyt. Tänään istuin poikkeuksellisesti paikallisbussin kyydissä ja mitä...alle kilsan päässä kotoa on yksi metsäoja ja sehän ihan hehkuu keltaisenaan. Olin varma, että nyt tärppäsi. Kotona hyppäsin pyörän selkään ja sykkelöin paikalle vielä kun aurinko paistoi. Taivaalla oli näet aika mustanpuhuvia pilviä! Märkää, märkää ja märkää! Hyppelin saniaispehkolta toiselle ja otin kuvia! :)

sunnuntai 13. toukokuuta 2012

Viikonlopun yhteenveto!

Viikonloppuun mahtui monenlaista säätä ja tapahtumaa, mutta fiilis on nyt kuitenkin levännyt ja peruspositiivinen! Toukokuu lähenee puoltaväliä ja kesää kohti mentäessä kaikenlaisia suunnitelmia.

 Tein tänään kohtuullisen pitkän rentukkojen metsästysretken, mutta eipä niitä näkynyt. Vettä virtaavia ojanpenkkoja kyllä löytyi, mutta ei kukkia! Jos pitäisi etsiä ihan isompaa vettä!? Saipa raikasta ilmaa ja tulihan sitä jotain kuvattua sentään.

 Ensi viikolla on tiedossa pieni työpaikan järjestämä sisävesiristeily. Taidan samalla ulkoiluttaa kameraa! Kyllä ihan tavallinen voikukkakin voi olla kaunis! Tämä on mennyt kyllä vähän luvattomaan paikaan kasvamaan elikkä mun perennapenkkiin!

Ötököitä!
Hämiksiä on kaikkialla. Ne viihtyvät niin monenlaisissa paikoissa. Tässä aika pitkäjalkainen versio. Istuskeli mun vanhan auton kyljessä. Siksi hieman erikoinen tausta!

Se ei pelännyt minua yhtään ja sain sitä kuvailla ihan rauhassa. Tosin ulkona on niin kirkasta, että tarkennus meni useammassa kuvassa vähän sinnepäin, tämä oli parhaimmistoa! Sisälle näiden ei kantsi tulla, sillä kisuista ovat mitä mainiointa välipalaa!


Löysin minä metsässä kävelyreissulla muurahaispesänkin. Siinä oli sellaista kuhinaa, että piti vain toivoa, että kamera nyt johonkin kohtaa tarkentaa. Ihan kauniitahan nämä ovat kun perässä nuo raidat ja etuvartalo kivan ruskea (kekomuurahaisia jotain lajia). Ei yhtään pelottavia! Eivätkä hyökänneet mun kimppuun, vaikka mä menin heidän rauhaansa aika lähelle tsiikaamaan!

Unhohtui aamupäivällä laittaa tämä perhonen tänne blogiin kun se on niin vaatimattoman näköinen. Tietääkö joku mitä lajia? En osaa perhosia tunnistaa, sama juttu sienien kanssa. Liian paljon yksityiskohtia!

Värikollaasi #082Tuo oranssi tuotti eniten ongelmia, mutta jonkinlaista sentään sain ympättyä! Leppiksessä kyllä selkeästi kirkkaampaa. Kimalaisen sävy jo osuvampi. Kuvat ovat lintua lukuunottamatta tänään kuvattuja.

lauantai 12. toukokuuta 2012

EnnennäkemätönOtin jo eilen tästä "kummallisuudesta" kuvan mun kääpiävuorimännyn helmoista, mutta se oli niin vetinen kuva, että kävin sen juuri kuvaamassa uudestaan. Siinä ei ole lehtivihreää ollenkaan ja ensin se näytti olevan joku sieni, mutta sitten tuosta varresta tulee mieleen joku korte, mutta häh! Miten se voisi kasvaa ilman virtaavaa vettä? Paikka on nimittäin hyvin kuiva (kivikkokasveja vieressä).

Sää selkiytyy ihan silmissä. Huomisen äitienpäivän aion pyhittää tämän hetken ykkösharrastukselle elikkä kuvaamiselle. Taidan hypätä pyörän selkään ja kamerareppu omaan selkään. Tyttäreni kertoi yhden paikan n. 5 kilsan päässä, jossa nähnyt yhtä kasvia...en kerro vielä mitä, sillä nyt tytär on kipeänä ja ei pääse siis minua opastamaan. Minun suuntavaistolla voi hyvinkin jäädä huomaamatta! :)

perjantai 11. toukokuuta 2012

Tulppaaneja ja vesisadetta!


Sade taukosi hetkeksi, että ehdin pikapikaa käydä kuvaamassa juuri väriä saaneet tulppaanit. Huomiseksi on luvattu koko päiväksi sadetta, joten ulkokuvaamisen saakin unohtaa. Meillä podetaan flunssaa ja vatsatautia. Jääkiekkoa tässä tsiikailen ja hyvinhän tuo ainakin vielä sujuu Suomen pojilta.


torstai 10. toukokuuta 2012

Tahtoo lohta ja parsaa!

Niin ja voikastiketta...ehkä kokkailen näitä sunnuntaiksi! Mä saan päättää ruuan tällä kertaa ja en ota muita ehdotuksia kuuloonkaan. Lohen voisi vielä halsterissa paistaa hiilillä. Siihen tulee ihanan rapea pinta silleen ja sisältä on suolaista & mehukasta. Kinuskitäytekakkua jälkkäriksi. Ei nyt löydy tähän ruokaan muuta kuvaa kun kevään ekat parsat, jotka taidettiin syöpötellä jo parisen viikkoa sitten.Voikastikeen ohje on vielä kokeilematta, mutta siinä on niin hyvät aineet, ettei se voi olla huonoa. Laitan sen tähän, jos jotakuta myös kiinnostaa!

Voikastike
3 huoneenlämpöistä munankeltuaista
150 g voita
1 rkl sitruunamehua
suolaa, pippuria, (cayennepippuria)
Sulata voi, mutta älä ruskista. Erottele erilliseen kattilaan huoneenlämpöiset keltuaiset ja kaada voisula niiden joukkoon koko ajan vatkaten. Jatka sekoittamista ja kuumenna, kunnes kastike on paksua ja kiiltävää. Lisää
sitten suola, valkopippuri ja sitruunamehu. Yhä sekoittaen ja jatka vatkaamista vielä hetki.

Ohje on napattu pastanjauhantaa blogista , siellä on kuvakin kyseisestä kastikkeesta! Ihanan keltaista ja paksua!

Valokuvatorstai, 246. haaste

Aiheena: Tuoksu
Meillä on ollut monenlaisia tuoksuvia saippuoita, mutta nyt  parhaillaan valikoima on varsin vaatimaton! Yksi tervasaippua löytyi näiden lisäksi, mutta se on miehen omaisuutta ja en nyt mennyt sitä aukomaan paketista kun omistaja ei ollut paikalla. Jos säästetty jotain spesiaalitarkoitusta varten! :)
Näissä lasten saippuoissa on varsin karkkinen, makea tuoksu. Ehkä possu tuoksuu nyt tällä kertaa lehmää paremmalta! Possun kärsä on muuten vinossa, taisi liikkua kun otin muovista pois.
Eniten tykkään sellaisista hedelmäisistä glyseriinisaippuoista, pitääkin heti sellainen jostain ostaa!

Kamera tarkensi nyt automaatilla ja käsitarkennuksella kokoajan possuun, että kai sen tuoksu tehos jopa tähän aparaattiin!


P.S. Hmm...jäi lukematta aihe tarkemmin, piti olla " Kevääseen ja kesän syntyyn aika suuresti liittyvä    Tuoksu". Joten ei mennyt ihan putkeen! En tainnut tosin olla ainoa, joka kehitti juttunsa pelkästään yhden sanan varaan! :)

keskiviikko 9. toukokuuta 2012

Tunnustus ja haaste!

 
Sain tämän tunnustuksen Mimikuvia-blogista
Kiitos!
Kiitä bloggaajaa, jolta sait tunnustuksen

Lisää The Versatile Blogger Award -kuva postaukseesi

Kerro 7 satunnaista faktaa itsestäsi

Nimeä 15 bloggaajaa ja kerro heille tunnustuksesta

Satunnaiset faktat minusta:
Kun ajan autoa työmatkoilla, laulan valitettavasti usein samalla. Olen onneksi yksin!
Haluaisin kerran elämässäni matkustaa Australiaan.
Olen varsinainen vilukissa.
Saan kielen rullalle!
Olen kohtuullisen hyvä pokerin pelaaja, pisteillä /tulitikuilla vaan tosin!
Opiskelin peruskoulussa ja lukiossa venättää, mutta hmm...ainakin 80 % on puff kadonnut päästä!
Opin uimaan itsekseni 5-vuotiaana, tosin se ei oo mitään virallista tyyliä, vaan ihan omaani!
 
15 bloggaajaa on  paljon! Jos mä laitan  muutaman:
 
 
 
 
 
 
 

 
 
 


Makroviikko 58

MAKROTEX
Makroviikoilla on tarkoitus kuvata joka viikko jokin kohde LÄHELTÄ!
VIIKON AIHE:
KUIVA


Tuoksun nyt ihan kanelilta!
tiistai 8. toukokuuta 2012

Voihan, Gerbera!


Gerbera on asterikasvien heimoon kuuluva suku, johon kuuluu noin 30 jäsentä. Yleensä viljellään
Etelä-Afrikasta kotoisin olevaa lajia Gerbera jamesonii, tai sen ja Gerbera viridifolian välistä hybridiä.

Gerbera on suosittu leikkokukkana ja ruukkukasvina. Ruukkugerberaa kastellaan kerralla paljon ja annetaan mullan kuivahtaa kasteluiden välillä. Kesällä lannoitetaan joka viikko. Gerbera ei viihdy hyvin sisätiloissa, koska se vaatii runsaasti valoa kukkiakseen.
                                                                                                           - Wikipedia -

Meitä väsyttää ja päätä särkee!

Enkä nyt kuvitele olevani kuninkaallinen, vaan meillä tarkoitan minua ja Venniä! :) Aamuinen herätys oli klo 5, joten eipä se ole ihme, jos vähän väsyttää etenkin kun illalla pää painui tyynyä vasten klo 23.30 maissa. Enhän mä oikeastaan tiedä varmasti särkeekö Vennin päätä, voihan tuossa olla kyseessä myös auringon turhan kirkas paistaminen silmiinkin. No, minun päätäni nyt ainakin särkee.

Ostin tänään ensimmäiset kesäkukat elikkä orvokkeja! Jos tässä joku päivä saisi ostettua niitä vielä lisää, sillä ihan sitä oikeaa sinistä en löytänyt noiden viininpunaisten seuraksi! Tyttäreni täyttää tänään 17 vuotta! Hänelle ostin gerbera-inkaliljakimpun. Kuulemma juuri hänen tyylisensä! Muutoin synttärit vietettiin jo kahteen otteeseen viime viikolla!