Google+ Followers

tiistai 31. heinäkuuta 2012

Rakkaalla lapsella on monta nimeä!


Lättyjä, lettuja, räiskäleitä jne. No, meillä ne ovat lättyjä ja nämä ovat jättikokoisia, paistettu pannulla, jonka halkaisija  on 28 cm. Yleensä kaksi/ herkuttelija on sopiva määrä. Tästä kasasta olen minä jo oman osuuteni syönyt. Mun on tapana syödä eka ja vimppa! Sattui olemaan vähän vanhempaa kermaa desin verran jääkaapissa, jonka laitoin taikinaan, joten näistä tuli tosi hyviä.

Siipien havinaa!

Ruskoukonkorento (Aeshna grandis)

Näitä sudenkorentoja näkyi paljon tänään. Aika isoja mötkylöitä ovat ja kaikista hauskin juttu tapahtui juuri tällaisen kanssa. Yksi teki kuperkeikan ilmassa. Teki niin äkkikäännöksen, että hups-keikkaa ja toiseen suuntaan. Mä olen näihin nyt niin ihastunut, että taisin lopettaa niiden pelkäämisenkin, vaikka ne joskus minusta ihan tahallaan lentävät päin. Tulkoot vaan! Mä oon nyt valmiina ja annan kameran laulaa...

Ruskoukonkorento (Aeshna grandis)
Tänään ei valikoimaa ollut läheskään niin paljon kun eilen ja yksilöitäkin sitä myöten vähemmän. Ihan tyytyväinen olen kyllä kuitenkin. Tehdään nyt ensimmäinen oma lajimäärityskin. Voipa mennä vikaankin.

Isokeijukorento (Lestes dryas)

Sudenkorento-blingiä, totta kai!

Lupasin itselleni, että jos suinkin vaan jonkinlaisen kuvan saan kesäloman (kesän) aikana näistä sudenkorennoista, tilaan tämän korun! Taisi muuten olla viimeinen, sillä se on ainakin verkkokaupan tilauslistalta nyt poistunut myynnistä, että silleen menikin vähän täpärälle! :) Värisävyt tässä korussa ovat t o s i  kirkkaat, mutta olkoon vaan, tämä onkin mun kesäkoru! Oli tullut nyt aamulla s-posti, että koru laitetaan tänään pikapostina tulemaan! Kiva juttu!!


P.S. Onko muilla ongelmia Bloggerin julkaisupäivän ja kellonajan kanssa? Nytkin ei meinannut millään suostua laittamaan tiistaille tätä postausta ja kelloajat menee ihan miten sattuu! Aina saa, jos jaksaa käsisäätää noita!

maanantai 30. heinäkuuta 2012

Ei pelkästään ötököitä! :)


Sudenkorentojen kuvauksen välissä huomasin, että joku oli kaivertanut sydämen puuhun ja on siinä kai jotain kirjaimiakin! Tässä vietetään viimeistä rentoa iltaa. Huomenna tähän aikaan pitää jo olla kiltisti sängyssä, työlaukku pakattuna ja eväät tehtynä.  Nyt on kuitenkin syöty grillimakkaraa, dipattu sipsejä ja kukkakaalta. Otettu pari rentouttavaa drinksua. Olo on mitä mainioin. Vähän tässä myös tsiigataan jotain elokuvaa, jossa ei oikein ole mitään tolkkua! Johtuisko sitten noista drinksuista? :)

Vihdoinkin!

Kuinka monta turhaa retkeä olenkaan tehnyt etsien näitä sudenkorentoja. Kerran, tai oikeasti useamman kerran  tuli lähdetty ns. "liian kauas kalaan"! Tuossa n. 4,5 km päässä on lampi, joka on siis SE paikka! Ehdin olla siellä varmaan pari minuuttia kun ensimmäinen istui siihen korrelle ihan nenän eteen. No, jännitys ja puolihysteerinen ilo tössivät sen kuvan, mutta sain mä lopulta varmaan kymmenestä eri korennosta kuvaa. Sää ei tosiaankaan sitten suosinut minua, mutta parhaani yritin. Meni aurinko aivan pilveen ja tuuli yltyi aika kovaksi. Ihan hetkittäin aurinko tuli pilven takaa ja siinä oli mahdollisuuteni. En tiedä kuvittelinko, mutta lammen eri puolilta löytyi ikään kun eri lajisia korentoja. Voisko olla mahdollista? 4 kertaa lammen kiersin ja tällaiseen päätelmään päädyin.

 Tässä sitten se eka sudenkorentokuvani! Jippii-Jai!!! Sama tapaus myös takaapäin! :)

Ruskoukonkorento (Aeshna grandis)
Ruskoukonkorento (Aeshna grandis)
En yhtään vielä tunnista näitä eri lajeja, mutta tämä tuli sitten seuraavaksi kameran etsimen ulottuville.Näitä sinisiä pieniä sudenkorentoja oli tuulessa vaikein kuvata, sillä tarkentaminen niihin vaatii todella keskittymistä.

Tytönkorento (Coenagrionidae) uros, silmien alaosa vihreä
Tämä korento on aika jännässä asennossa. Siivet eteenpäin, ehkä se niin suojautui tuulelta, joka oli jo tässä kohtaa melkoinen.

Tummasyyskorento (Sympetrum danae)
Nämä lajit taisi jo tulla kuvattua, mutta onpa sitten toinen yksilö kumminkin. :)
Kaksi...Kaksi lomapäivää vielä jäljellä. Kaksi kallisarvoista, palkatonta lomapäivää. Ainakin sää suosii, sillä näyttäisi tulevan aika hieno kesäpäivä! Viime yönä, kuten edellisenkin herättiin kovaan salamointiin ja kaatosateen räminään. Aurinkovarjo otti ja lähti liitoon takapihalla. Onneksi sen matka loppui kuitenkin lyhyeen ja taitaapa olla ehjäkin. Mukava aloittaa kolmen päivän työviikko ja sitten jo viikonloppu. Pehmeä lasku tavallaan! Työjutut ovat meinanneet tulla jo mieleen, mutta olen kuitenkin ne saanut pienellä väkipakolla pois ajatuksista. Vietetään nyt vaan lomaa loppuun asti.

lauantai 28. heinäkuuta 2012

Three Amigos!

Heinäsirkkojen siritys kuului vahvasti. Mies seurasi ääntä ja kas, siinähän oli 30 cm:n alueella ei yhtä, vaan 3 heinäsirkkaa! Saanko esitellä "Three Amigos"! Nämä olivat sellaisia 2 cm pitkiä ötököitä!


  

Tänäänkin oli tosi kaunis kesäinen, lämmin päivä +27 C. Olin varmaan 5 tuntia ulkona, kuten eilenkin. Kävin kävelyllä, kastelin kukkia, luin kirjaa pihalla ja söin vattuja suoraan pensaasta. Voipa vielä huomennakin olla lämmintä, tosin ukkosiakin on jo luvattu.


Lähipotretti!


Sorsat ovat siitä mukavia kuvattavia, että ne eivät paljon ujostele. Lisäksi niillä on hyvin ilmeikäs tuo pää. Nämä kuvat ovat sellaisia lämmittelykuvia (huonoja), sillä meidän tavoitteena oli saada kuvia  sudenkorennoista, joita nähtiinkin neljä kertaa lennossa, mutta ei tarpeeksi lähellä, että olisi kannattanut edes tähdätä sinnepäin. Linnanpuistossa oli myös paljon sorsia nukkumassa heinikossa. Yksi tyhmä koiranomistaja päästi vaan ajokoiransa lintujen kimppuun ihan tahallaan. Siinä höyhenet pöllysi, mutta minusta näytti siltä, että kaikki selvisivät kahakasta ehjin nahoin. Sorsat lensivät veteen turvaan ja pitivät pitkään juttutuokiota tapahtuneesta.
perjantai 27. heinäkuuta 2012

Rantareitin kukkaloistoa!


Si-si-lisko!


Eilen iltakävelyllä rantareitillä mies oli pitkospuilla kävellessä näkevinään sammakon.

Sitä siinä yritettiin sitten löytää. Katsoin hetkeksi eteenpäin pitkospuita kun huomasin sisiliskon.
"Si-si-sisilisko" sain suustani! Mies hieman epäuskoisena, että "Missä?" "Pitkospuilla ihan edessä!" Mieskin näkee.

 No, näin minulle melkein aina käy, että jos jotain erikoisempaa ilmestyy näköpiiriin, niin otanko kuvaa? En. Siinä vaan ihan kipsissä pelleilen kameran linssisuojuksen kanssa tai vaan änkytän jotain epämääristä. Mies osasi kuitenkin onneksi käskyttää ja sanoi, että "Ota nyt ihmeessä kuva!" Harmillisesti oli jo tämä veitikka suuntaamassa ruohon sekaan, että tällainen siitä nyt tuli. Ihmeen lyhyt tuo pyrstö, että on tainnut vasta sen menettää jossain kahakassa.Iltakävelyllä!


Pikkusirri (Calidris minuta)

Käveltiin miehen kanssa 3 tuntia iltakävelyllä. Ensin meillä oli Lisse-kisu valjaissa seurana lähipuistossa, mutta sitten keksittiin, että mennään Vanajaveden rantareitille kun aurinko kerrankin suvaitsi ilmestyä. Tällainen pieni lintu istui rantaheinikossa ja siitä se hyppäsi kivelle. En oikein osaa tunnistaa näitä tämmösiä ruskeankirjavia lintuja. Tietääkö joku mitä lajia? Laitetaan toinenkin kuva, niin ehkä helpompi tunnistaa. Voisko olla kuovisirri? Tiitsan vinkistä, mä uskon tämän olevan pikkusirri. Saa olla toistakin mieltä.:)


Uuden objektiivin testausta!

Eilen jo matkahuolto toi minun uusimman objektiivin EF 50 mm f/1.4. USM. En ehtinyt sitä kuitenkaan eilen vielä testailemaan. Kovin se on hankalaa uudella vehkeellä. En oikein tiedä mihin se tarkentaa,vaikka etsimessä näkyy punaiset pisteet, niin en mä tiedä... Tämä on hankittu syksyn sisäkuvauksia varten, sillä tässä pitäisi olla sitä valovoimaa vähän enempi kun noissa edellisissä. Ihan tajuttoman pimeässä keittiössä sillä kuvasinkin ja kyllä sillä sikäli onnistuu. Tuo tarkennus on vaan vielä kadoksissa. Olen niin pettynyt tämän kesän säihin, että mä nyt annan nyt periksi, keitin illaksi sekametelisoppaa ja jossain vaiheessa pistän riisipuuron tulelle. Eikä tiedä vielä, vaikka joulutortut tekaisisin, sillä pakastimessa näkyi olevan voitaikinalevyjä! Luumuhilloa ei oo, mutta voihan sitä käyttää muutakin!

Värikollaasi #087 Kesäextra, 8.7.-22.7.


Yellow Green 8.7.
Scotch Mist 15.7.
Mandy 22.7.

torstai 26. heinäkuuta 2012

Torstai on toivoa täynnä!

Nokkosperhosia on yllin kyllin. Laitan nyt vielä tämän kuvan kun siinä on ehkä jotain "taiteellista", mitä mun kuvissa harvoin näkee! Elikkä tuo kukka utuisena sommitelmassa mukana.

Eipä tullut eilen hellepäivää, eikä edes aurinkoa näkynyt. Tänään ei näytä yhtään sen paremmalta kun ulos katselee. Eilen jopa ukkonen kerran jyrähti.

Olis kiva piipahtaa tänään jossain vaiheessa perhospaikkaan, mutta katsotaan nyt. Eilen aika lähellä sitä oli mies traktorin ja siihen liitetyn viikatteen kanssa liikenteessä. Oli jo parista mun bongauspaikasta laittanut kasvit lakoon. Mä alan kyllä itkemään, jos mun perhospaikka on pistetty matalaksi. Se on kyllä rinteessä, että en usko sinne vaivautuvan. No, tänään sen näkee.

Rusokukkajäärät pitivät kai jotain sukukokousta tässä toisessa kuvassa. Onpa siinä mukana muutama muukin hyönteinen!

Kamera- tai valokuvausseura!?

Huomasin netissä, että minunkin paikkakunnalla on sellainen. Minä en ole kyllä välttämättä mikään "seuraihminen", mutta pidetään nyt sellainen juttukin mielessä. Nyt on siellä toiminta kesätauolla, mutta syksyllä taas alkavat tapaamiset. Onko kukaan teistä lukijoista sellaisen toiminnassa mukana? Kertokaa kokemuksista ja ihan sellaista, että mitä siellä tehdään?


Sulkaperhonen (Pterophoridae)

keskiviikko 25. heinäkuuta 2012

Pienen puron äärellä!


Pyysin tytärtä seuraksi ja suuntasimme pienen puron varrelle. Siellä kasvaa osmankäämejä ja usein olen nähnyt siellä perhosia ja sudenkorentoja aikaisempina kesinä. No, yksi sudenkorento lenteli korkealla ristiin ja rastiin. Pari kaunista valkoista perhosta huiteli ohi. Onneksi sentään tämä nokkosperhonen istuskeli soratiellä, että ei ihan tyhjin käsin ns. tultu tältä reissulta. Lämmin keli +21C, mutta auringon paisteesta ei tietoakaan, vaikka hellekeliä luvattiin vielä aamulla tulevaksi.
        


 

            Osmankäämi (Typha)

Valkoposkihanhia


Valkoposkihanhi (Branta leucopsis)

Näitä näkee tuolla Hesan seudulla joka puistossa lähes. Herättävät ihmisissä sekä ihastusta ja vihastusta. En ole aivan satavarma, mutta ihan kun olisin nähnyt niitä joskus meilläkin muutaman tuossa Hämeensaaren seutuvilla, en mene kuitenkaan takuuseen. Ne ovat varsin pelottomia lintuja, eivät paljon väistele ihmisiä. Tässä kollaasissa on myös poikasia, joita vanhemmat kyllä ansiokkaasti opettivat ja vartioivat!

tiistai 24. heinäkuuta 2012

Huomista odotellessa!

En ole nyt pariin päivään kuvanut, joten tässä on patoutunutta fotoiluenergiaa, vaikka toisille jakaa! Pakko päästä kuvaamaan perhosia huomenna, olkoon vaikkapa iänikuisia tesmaperhosia, ei  väliä! Akkukin on täyteen ladattuna. Ihmeen nopsaan siitä kuluikin virta kun 4 tuntia kuvasin sunnuntaina siellä Hesassa ja minulla teleobjektiivi, jossa on kuvanvakain!

Tässä siis sunnuntaina kuvattu lokinpoikanen joka oli niin, niin nälissään ja odotteli äippäänsä saapuvaksi! Niin ja tulihan se sieltä, mutta kovin näytti olevan vähäiset eväät!


Meriharakat

                                                    
Meriharakka (Haematopus ostralegus)     

Vasemmanpuoleinen on poikanen, sen nokka ja jalat eivät ole vielä oranssit kuten aikuisella.
                                    

Hiekkataidetta

Yleisöäännestyksen ykkönen taisia olla tuo teos vasemmassa alareunassa. Mä tykkäsin ehkä eniten tuosta keskimmäisestä jutusta. Jääveistoksia olen nähnyt muinoin Rovaniemellä, mutta tämä oli ensimmäinen kerta kun hiekasta tehtyjä.


maanantai 23. heinäkuuta 2012

Uusi akvaario


Meidän vanha akvaario oli lähes 15 vuotta vanha ja sen silikonitiivisteet olivat jo varsin hapertuneet. Joten uusi akvaario tilattiin jo 16.6. Uuden akvaarion piti tulla 1-2 vko:ssa, mutta kesti se vähän pitempään. Nyt lauantaina laitettin se kuntoon. Kaloille se oli stressin paikka, mutta kaikki selvisivät hengissä ja hyvissä voimin. Tässä kollaasi jo kerran täällä esitellystä kultakalaparista. Juan, vasemmalla ja yhteiskuvissa ylempänä, tunnistaa isosta liehuvasta pyrstöstä. Esmeralda taas on oikealla alanurkassa ja yhteiskuvissa siis alempana. Kalat muistavat vielä nyt maanantaina, että hirveitä tapahtui pari päivää sitten, sillä ne menevät heti piilon kun lähestyn niitä. Kuvaaminen oli siis vähän jahtaamista. Laitetaan tähän lopuksi kuva meidän kuparimonnisesta, niitäkin meillä on kaksi sillä ne myös tarvivat lajikumppania, parempi olisi jos niitä olisi enemmän. Pitää joku päivä hommata kolmaskin. Se on lisäksi tosi pitkäikäinen! Meidän vanhin eli 8 vuotta! Tämä on vasta 5- vuotias!


P.S. Uudessa akvaariolampussa on sellainen sinertävä valo, joten kalakuvistakin tuli ihan erinäköisiä kun ennen.

Rempallaan!


Mikä siinä nykyään on, että jos ed. päivänä on arjesta poikkeavaa ohjelmaa, niin eikös mene kaikki voimat! Elpymiseen menee aikaa. Nytkin tässä soffalla röhnötetään läppäri sylissä ja ei oo sen vertaan viitsitty, että tukkaa olisi harjattu. Pyykki- ja astianpesukone tosin ladattu. Mikä ei oo siis mikään kauhea voimien ponnistus! Imurin kanssa pyörin hetken ympyrää, mutta ei se kyllä inspiroinut mua ollenkaan. Hernekeittopurkista ruokaa laitettu! :) Eipä tosin ollut ruokailijoitakaan kun kaksi, että silleen. No, jos huomenna sitten virkistyisi taas! Tarvisi vähän itteään laittaa ja vaikkapa jotain leipoa! Onkohan riikinkukko aina yhtä kaunis, vai tarviiko sen nähdä hirveästi vaivaa ulkonäkönsä eteen? Jos mä nyt ekaksi pesen vaikka naamani!