Google+ Followers

perjantai 30. marraskuuta 2012

Kämmekkäät!


Enempi kun  huono kuva, otettu tosi surkeassa valossa digipokkarilla. Tässä siis mun ensimmäiset laatuaan, elikkä kämmekkäät! Ei ollut mitään ohjetta olemassa. Ajattelin, että nämä voisi olla kuvaushommissa kätevät kevätkelillä tai nytkin, jos on vaan pari astetta pakkasta. Näissä on sekin uutuus minulle, että ekan kerran tein tuon kiilapeukalon. Näistä tuli hilkun verran isot minulle. Lankana on 7 veljestä raita, laitoin 40 silmukkaa, mutta vähän vähemmälläkin olisi selvinnyt.

torstai 29. marraskuuta 2012


Viikonlopun viimeiset kuvakansion otokset! Tarkoittaa tietty myös sitä, että tulevana viikonloppuna on päästävä taas kuvaamaan! Tämä saniainen syysvärissä piti kuvata kun siinä oli mun mielestä kauniit sävyt ja silleen "taiteellisesti" muka roikotti itteään vielä jollain tavalla pystyssä. Vieressä sen kamut olivat jo maata myöten.

Kotinurkilla mun normikävelyreittiin kuuluu mennä kävelytietä eteenpäin ja päätyä tsiikailemaan mahdollisia lintuja pienellä metsäkaistaleella kahden omakotitalotontin välissä. Se onkin ihme paikka. Siellä viihtyy monenlaista "siipiveikkoa"! Olen nähnyt kerran jopa sen närhen siellä. Se on vaan niin tiheää kuusikkoa, että kuvausmahdollisuudet eivät ole kovin hyvät. Aina fasaanikukko emäntineen näkyy siellä ja iso määrä pikkulintuja. Suosioon voineen vaikuttaa toisen talon pihalle pystytetty ruokintataivas! Varmaan 4 isoa ruokintasysteemiä on aseteltu pihaan. Tässä päivystää sen paikan kukko!


Jossain määrin nyt väsyttää 12 tunnin työrupeaman vuoksi! Silmät meinaa nyt pahasti painua kiinni!
Krooh!!

keskiviikko 28. marraskuuta 2012

Ahmatti!


"Yksi syöty, kolme jäljellä!"


"Et kyllä kirjoita, että mä muka yksin nämä syön, onhan mulla 3 kaveria!"

P.S. Lunta on satanut yöllä, että maa on jo valkeana! -1,5 C pakkasta.

tiistai 27. marraskuuta 2012

Lunta, jännittää!


Ihan pientä paniikkia siitä kun kohta sataa lunta. Viime kevättalvena (maaliskuussa) olin ihan pulassa ulkona lumikinosten keskellä. En löytänyt luonnosta oikein mitään kuvattavaa! Odotin vaan kalenteri kourassa kevättä, kukkia, ötököitä jne.  Ehkä mä nyt osaan katsoa maailmaa vähän eri tavalla. Ainakin kovasti toivon niin! Muutoin tulee kyllä valokuvauksellisesti tylsät kuukaudet. Mä niin harvoin käyn missään tapahtumissa jne., ettei sellaisesta juurikaan tule materiaalia.


Katsotaan tässä tallennukselta eilen telkusta tullutta James Bond-elokuvaa "Kultasormi". Olisko kymmenettä kertaa (ainakin) tämäkin nyt katsottavana, mutta jotain varsin hilpeää näissä vanhoissa on! Uusia Bondeja mä en jaksa yhtään katsoa. Tsiikailen juuri  kohtausta "Pussy Galore & James heinäladossa"!


Tiistaissa mennään...ja jo väsyttää!


Huh-huijaa, mitä tämä loppuviikko pitää sisällään. No, ei auta itku markkinoilla. Perjantaina iltapäivästä saa kuitenkin varmaan sitten jo relata. Eilen laitoin joululoma-anomuksen koneelle. Tuntui kyllä hyvältä tehdä se. Nuorimmaisella tyttärellä on ensi viikolla kaupungin järjestämät itsenäisyyspippalot, joihin tilattiin sitten netistä mekko. Toivottavasti ehtii tulla siihen mennessä. Meillä oli kyllä aika asiallinen keskustelu siitä, miten lyhythelmainen ja avonainen kyseinen kolttu voi olla. :)

maanantai 26. marraskuuta 2012

Kimallusta!
Sunnuntaina kuvasin lähimetsikössä heinikkoa, joka kimmelsi vesipisaroineen niin kauniisti. Poistin blogiluettelosta muutaman (9 kpl) blogin, koska niitä ei oltu päivitetty yli 4 kk:n tai sitten kyseiset blogit oli laitettu yksityiseksi tms. Se seikka selittää ehkä senkin asian, että tässä syksyllä "katosi" omista lukijoistani muutama.

Turbo-Tintti!


En tiedä vaivasiko tätä tinttiä joku salmonella vai johtuiko pallomainen olemus siitä, että se lauloi luritustaan ns. palkeet pullollaan! En olisi muuten koko tinttiä edes huomannut, mutta kun volyymi oli ihan superia! Torstaina on tiedossa iltatöitä, mutta voipa sitten vimppana työpäivänä tänä vuonna lähteä jo puolelta päivin!

Hyvää viikkoa!

sunnuntai 25. marraskuuta 2012

Värikollaasi 102


Tämän viikon väri


Pakko oli kukkiin turvautua tässä kollaasissa! Väri on niin ihanan punainen!

Sunnuntaipäivä

Tiitsa olikin jo eilen kuvannut tilhiä ja ajattelinpa minäkin niitä käydä katsomassa paikassa, jossa näin ne kotiin palatessa töistä perjantaina. No, eipä niitä siellä näkynyt, mutta aurinko alkoi paistamaan, joten kuvasinkin sitten märkää heinikkoa, jossa vesipisarat kimmelsivät kauniisti. No, n.500 m päästä kotoa kuulen tuttua helisevää lintujen ääntä. Tilhiä!! Mitä ihmettä, vieläkö ne kaluavat niitä ihan loppuun syötyjä pihlajapuita marjoista! No, niinpä.


Harmittavasti aurinko painuu harmaiden pilvien taakse, mutta päätän kuitenkin jäädä kyttäyskeikalle. Jos ne ovat ennen olleet rauhattomia, niin nyt ovat ihan sekopäisiä. Muutaman kuvan saan ja lopulta lähden kotiin. Enkä ehdi kun ruuan laittaa valmistumaan, niin aurinko taas paistelee, tosin jo hyvin matalalta. Ei ihan mene odotusten mukaan tuo sää, sillä tänään piti tulla kokopäivän vettä.  


Tämä tilhi on tainnut olla eilen pikkujouluissa kun ei meinaa pysyä millään oksalla ja huomatkaa höyhenetkin ovat kaulassa miten sattuu!


Joulujuttujen valmistelu on nyt aloitettu. Hedelmä- ja maustekakku on leivottu. Sinappia keitelty, siis eka erä. Yksi tyttäristäni aloittaa sen lappamisen kaikenlaisten voileipien päälle välittömästi, että parin viikon päästä voi tehdä sen varsinaisen joulusinapin. :)

Aurinko, siellä jossain... eilen klo 14.30 !


Tänään aurinko laskee Hämeenlinnassa klo 15.24, päivän pituus on 6 h 31 min. Tosin eipä sitä tuolta paksujen harmaiden pilvien lomasta näy koko pallukkaa, mutta onhan sekin lohduttavaa, että kyllä se siellä on! Ei tarvi ihan säkkipimmeessä olla kuitenkaan.

Varikonniemen varisjengi


Kuusi varista kuuluu näemmä Varikonniemen varisjengiin. Ne ovat selvästi rohkeampia kun muut alueen varikset ja hyvin kekseliäitä! Näissä kuvissa ei valitettavasti näy koko jengiä, sillä en saanut niitä samanaikaisesti kuvaan. En tiedä mitä ne tuolta "kattorännistä" oikein etsivät, mutta toimeliaan näköistä se oli kun niitä kuusi siellä oli nokat pinkeänä ja koville siinä rännikin joutui vanhassa rakennuksessa!


Kai tuolla jotain syötävää saattoi olla! Kun olivat aikansa tuossa möyhineet, lensi jengi läheiseen isoon koivuun istuskelemaan. Otin parista linnusta kuvia koivussakin, mutta harmaata taivasta vasten niitä ei oikein erota. Kiersin niemeä rannan kautta ja kuulin myöhemminkin jengin pitämää mekastusta.Pitihän niiden tosiaan välillä raakkua varismaiseen tyyliin ja olihan se aika pelottavaa kun sää oli mitä oli ja 6 isoa varista raakkuu...alueella on lähinnä vain raunioita, mitä nyt pari tiilirakennusta ja yksi puinen aitta. Pimeällä en sinne menisi ollenkaan.lauantai 24. marraskuuta 2012

3 tunnin kuvausreissu!Eipä osunut eteen kun talventörröttäjiä ja variksia lähinnä. Saipa sentään raitista ilmaa ja kai siinä muutama kalorikin tippui. Sää ei ollut ihan luvatunlainen. Vähän räpsi vettä niskaan ja aika harmaata oli keli. Juuri ennen kolmea näkyi taivaanrannassa pieni pilkahdus aurinkoa, vaan se oli semmonen 10 minuutin juttu korkeintaan.


Lumimarjaperjantai 23. marraskuuta 2012

Kurren touhuja!Kävelin tuolla rantsussa (19.10.) kun näin oravan aika kaukana touhuavan lehtien seassa. Nämä kuvat eivät ole siksi mitenkään laadukkaita. Kurret ovat kuitenkin minusta ihan älyttömän söpöjä ja halusin nämä muistoksi tänne tallettaa. Se ihan selvästi näki minut, mutta ei noteerannut kun olin niin kaukana. Huomenna pitää ostaa kaupasta pähkinöitä herkuiksi näille huiskuhännille! Niin ja toiveissa olisi, että jos närhikin eksyisi pihapiiriin! :)


Lankaa...


Nämä kerät lähti vitosella kappale. Nyt taitaakin olla varastossa sen verran lankaa, että talven sukat ja lapaset saa tehtyä. Viime talvena mä tein lähes pelkästään näistä raitalangoista ja päätin, että ei niitä pitkään aikaan...No, niinpä mä vaan niihin hurahdin kumminkin. 

Leppoisaa Viikonloppua!

P.S. Olen jännityksellä tässä odottanut, että kumpi tapahtuu ensin 20 000 käyntiä vai 100 lukijaa! Veikkasin vahvasti tuota ekaa, mutta toisin kävi!! Pitää nyt tuijottaa ihanaa tasalukua usein ja hartaasti! :) Kiitokset tietty lukijoille ja kävijöille!

torstai 22. marraskuuta 2012

Pieni matka tekisi terää...Valokuvatorstai 265. haaste


Ei nyt kuitenkaan tällä mun leikkimotskarilla, mutta autolla! Jotenkin ahdistaa nyt nämä kotinurkat! Toisaalta se olisi kai aikuisen oikeasti alettava tekemään jotain sen tulevan joulun eteen.
Leipomista siis ensiksi.

Tämä mun kuvahan käy valokuvatorstain haasteeseenkin! Tarkoitus oli, että inspiroituu tästä kuvasta!

tiistai 20. marraskuuta 2012

Parisuhdetta ja muuta pohdintaa...


28 vuotta samassa parisuhteessa. Siinä ajassa oppii tuntemaan toisen jo kohtuullisen hyvin vai oppiiko?  Olen miettinyt varsinkin viime vuosina, että kuinka ennalta-arvattava sitä sitten onkaan? Ainakin tietyt roolit arjessa ovat aika selviö, ei niistä enää tarvi vääntää kättä tai neuvotella. Juna kulkee melkoisen aikataulussa. Täytyy myöntää, että en tykkää suurista äkillisistä muutoksista. 
Turvallinen, tylsä arki on mun juttu. Onneksi tuo toinenkaan puolisko ei erityisemmin kaipaa draamaa ja yllätyksiä! Ainakin olen sellaisessa uskossa asian suhteen.

  Aikaisemmin minulla ei perheen, palkkatyön ja kotihommien lisäksi ollut oikein aikaa tai energiaa kodin ulkopuolisiin harrastuksiin. Nyt tämä valokuvaus on minulle oikeastaan täydellinen harrastus. Sitä voi tehdä suurinpiirtein silloin kun huvittaa ja hyvin on huvittanut. Kohtuullisen alkupanostuksen jälkeen melko edullinenkin harrastus. Tai miten sen nyt ottaa...:)

 Lisäksi olen löytänyt suuren joukon uusia nettiystäviä valokuvauksen kautta. Kyllä se on päivittäin käytävä katsomassa millaisia kuvia jengi on ottanut ja mitä missäkin päin Suomea ja jopa ulkomaita myöten tapahtuu. Pyyteetöntä iloa on voinut kokea muiden mahtiotoksista! Tosin niiden sudenkorentojen kanssa meinasi palaa päreet aluksi!! Paljon hauskoja sattumuksia, perhetapahtumia, iloja, vaikeuksia, hankaluuksia, menetyksiä ja muutoksia on kuvin ja sanoin kerrottu. Itse olen yrittänyt pitää tarinat lyhyenlaisina ja laittaa enempi kuvia. Johtuen varmaan siitä, että en ole mikään tarinankertoja.

 Työkaverit ovat kehuneet kuvia fb:ssa ja ihmetelleet, että eivät olisi ikinä aavistaneet minusta tällaista pientä luontokuvaajan sielua olevankaan! No, totta!! En minäkään tiennyt! Täydellinen soffaperuna tarpoo nykyisin pipo vinossa milloin missäkin pusikossa, jotain täysin viatonta luontokappaletta jahtaamassa! En mä sitten niin ennalta-arvattava taida sitten ollakkaan! :) Ehkä mä olenkin monimutkainen kuin labyrintti tai tämä puu? Tuskin nyt sentään!

maanantai 19. marraskuuta 2012

Hieman viilenevää, please!


Vimppa huurrekuva lähti tässä. Alan olla kyllä aika täys nyt tuota vesisadetta. Voisi vähän sää kylmentyä, että olisi edes tuollaista huurretta kuten 9.11. kun tuo kuva on otettu. Tällä viikolla tulee 5. viikko kun tyttären vanhojen tanssipuku on tilattu, elikkä toimitus pitäisi olla tällä viikolla. On sitä kuulkaas odotettu. Jos siis pe mennessä ei ole tullut, pitää alkaa tekemään kyselyjä pukupuljuun! Semmonen ei oo kivaa, toimitusaika oli 3-5 vkoa ja kuulemma k a i k k i muut ovat omansa jo saaneet!

sunnuntai 18. marraskuuta 2012

Värikollaasi 101

Värikollaasi 101
Tämän viikon väri on


Mustavalkomaanantai #137

Lapsuusmuisto


Tämä taitaa olla minusta toiseksi varhaisin valokuva. Meille kotiin hankittiin kamera vasta kun olin jotain 5-vuotias. Tässä taidan olla pikkuisen vajaa 3-vuotias elikkä kuva on reippaat 45 vuotta vanha! Tuli tässä paljastettua sitten ikänsäkin! :)Muistan hyvin tuon mekon, se oli joulunpunainen ja nuo valkoiset napit näyttivät ihan Pectus-karkeilta.Tuossa nukessa oli vallan voimakas makea tuoksu ja se oli kuvaamon rekvisiittaa.

P.S. Juuri en sitten ehtinyt tätä linkittää sivustolle, mutta en mä enää tätä poiskaan ota!

"Valkoista" heinää!


Jos ei ole lunta, niin on ainakin lähes valkoista heinää. Se ihan selvästi "valaisi" pimeää metsää. Ensi viikko taitaa töiden puolesta olla ihan normi. Viivi-adoptiokisu vinkui juuri oven takana iltaraksujaan! Menisi nyt kotiinsa, oli ollut kuulemma ihan märkä.Lisse metsäretkellä!


En tiedä miksi Lissen kuvaaminen on niin vaikeaa! No, se vaan on. Kävimme 44 min kävelylenkillä tuossa lähimetsikossa. Reitti oli 1 ½ km pitkä. Ihan vimpat metrit iski meidän kisuneidillä väsy ja piti kantaa välillä sylissä. Lissen kunto on ehkä myös päässyt vähän repsahtamaan, sillä viimeisen kuukauden aikana ovat kävelyt vähän jääneet. Lisse yltyy välillä metsässä laukkamaan ihan tajuntonta vauhtia, välillä maistellaan heiniä tai istutaan kivellä. Reippaasti kuitenkin taivaltaa.

Olisko tässä sitten tämän vuoden vimppa ötökkähavainto? Aika iso koppinen kuitenkin. Lisse ei sitä kyllä huomannut. Onneksi, sillä olisi voinut heittää koppinen henkensä. Tänään oli +4.8 C lämpötila ulkona, harmaa pilvinen taivas, mutta vettä ei ole vielä satanut. Sieniäkin vielä näkyi metsässä.


Mentiin lopuksi takapihalle pällistelemään kun näen joutsenparven taivaalla. Huikkaan miehelle, että katso iso parvi joustenia (8-10 lintua). "Missä, missä?", kyselee mies. No, minä viittoilen kädellä suuntaa. Ne tulevat suoraan kohti. Kameralla tähtään taivaalle, mutta automaattitarkennus päällä ja ei se löydä tipuja taivaalta kun kerran, sitten alkaa pumppaamaan. Yritän nahkahansikas kädessä saada automaatin pois ja käsitarkennukseen! Ei onnistu! Pahvi, pahvi....varmasti olisi ollut kuukauden otos minulta, mutta ei! Tuli kuukauden kuvamokaus.


lauantai 17. marraskuuta 2012

Nyt alkoi viikonloppu!


Koulutuspäivä sujui  tänään hyvin ja mun osuus meni ihan ok. Ihana ajatella tulevaa ansaittua vapaa-päivää 7.12.!! Nyt voi alkaa viikonlopun viettoon. Venni eilen illalla nukkui tyynynpäällä tyttären sylissä. En ole mitenkään joulutorttujen suurin fani, mutta kyllähän niitä syö ja nopsaankin valmistuu valmistaikinasta. Pari kertaa on jo niitä tehty, nyt pidetään vähän taukoa. Nämä tässä kuvassa ovat jo vuorokauden vanhoja, joten tomusokeri on enimmäkseen jo sulanut. Tein perinteisesti luumuhillolla, mutta melkein enemmän tykkään tuosta omena-kaneliversiosta.


perjantai 16. marraskuuta 2012

Kamerasta kysymys?


Kylmät säät ovat edessä, pakkasetkin! Luin jostain, että kun vie kameran kylmästä lämpimään, niin pitäisi kosteuden tiivistymisen välttämiseksi laittaa kamera ilmatiiviiseen pussiin lämpenemään. Itseasiassa se kai pitäisi tehdä silloinkin kun vie kameran lämpimästä kylmään. Mä olen kuvannut vasta 9 kk ja enpä ole sellaista vielä tehnyt. Pitääkö ja milloin on tarpeeksi kylmä, että siihen on ryhdyttävä? Irroitatteko objektiivin ja laitatte omaan pussiin vai koko systeemin samaan. Mietin, että onkohan tarpeeksi suuria Minigrip-pusseja myynnissä? Tämmösiä mä tässä iltasella mietiskelen. 

Kuvan ravistin tuolta tilhikansioista....:) Toivottavasti ei oo jo jossain postauksessa!Nobel-kisut!
Aamulla olivat kisutytöt kyllästyneet pimeässä kodinhoitohuone-kylppäri-saunaosastolla majailemaan, olivat laittaneet itte kattovalon päälle siinä klo 5 maissa! Mies oli sen tassuilun jopa kuullut. Asialla oli todennäköisesti Lisse, sillä hän osaa juuri tällaisia juttuja! Tosin on Vennikin yrittänyt saada jääkaapin oven auki, mutta ei elopaino riittänyt. Meillä jääkaapin saa auki lattianrajassa olevaa poljinta painamalla. Poljin säästää oven tiivisteitä kun se on siis semmonen iso jääkaappi ja ovikin on iso. Vennillä olisi tehnyt mieli leikkiä kopitteluleikkiä, mutta nyt ovat leikkihiiret kadoksissa. Nappasin kuitenkin kuvan! ;)

Synkkiä kuvia...
Kuvista tuli eilen kohinallisia ja suttuisiakin. Valoa, valoa ja lisää valoa tarvittaisiin. Klo 15 on jo hyvinkin hämärää. Aurinko laskee meilläpäin tuossa klo 15.40 maissa tällä hetkellä. 

Hyvää Kuvauksellista Viikonloppua!