Google+ Followers

sunnuntai 30. joulukuuta 2012

Hyvää Uutta Vuotta 2013!
Hyvää Uutta Vuotta 2013!  Happy New Year!
Gott Nytt År! Feliz año nuevo!
С Новым Годом! Bonne année!
Felice anno nuovo!
                              Gelukkig Nieuwjaar!                              


tv. TillariinaValioyksilö! :)


Tässäpä oikea malliyksilö tilhien maailmassa. Minusta se itsekkin tiesi sen, sillä sain siitä kuvan ihan joka puolelta. Tuossa toisessa kuvassa sillä on melko hyvä ilme! Vähän sellaisen komentelijan ehkä! :) Melkein kosketusetäisyydelle päästi. Harmittavasti tämä pensas sattui olemaan vaan ns. varjon puolella, että pimeitä ovat kuvat. Lopuksi se alkoi ahmimaan marjoja, etteivät noin komeat linjat vaan kutistu! Pensaassa oli vain kaksi tilheä, joista toinen oli paljon arempi, mutta sain siitäkin kuvan!


P.S. Meidän pihan ruokintapaikalle tuli tänään ekan kerrran kaksi mustarastasta ja yksi punatulkku! Yleensä vain näkyy tiaisia! Siemenkakku on lähes syöty, pitää tehdä tänä iltana uusi!

lauantai 29. joulukuuta 2012

Lintuja bongattiin nro 2


Punatulkut eivät näemmä -12 C pakkasia pidä oikein vielä kylmänäkään. Ne lentelevät vauhdikkaasti sinne ja tänne. Sensijaan tuo tilhi, joka on kuvassa, tärisi ihan silminnähtävästi. Mun kävi sitä tosi sääli. Ruuasta ei ole pula, sillä meidän kulmilla on vielä marjoja pensaissa vaikka kuinka. 
Tänään oli ihan hyvä kuvaussää. Jostain pilviverhon takaa aurinkokin jonkin verran heitti säteitään, joten kuvaaminen oli sikäli helpompaa. Hyvä niin. Tosin täytyy tunnustaa, että otin varmaan 25 kuvaa tuosta punatulkusta ja siis vain kolme onnistui! :)


Lintuja bongattiin!


Kuulin kovaa mekastusta yhdestä puusta. Kolme pyrstötiaista piti ihan mahdotonta mekkalaa. Ne ovat pikkulintujen Ferrareita tms. pikakiitäjiä! Uskomattomia lintuja, toivon näihin törmääväni jatkossakin. Ekasta kuvasta tuli nätti ja sellainen tuo lintu onkin. Laitan silti nämä vähemmän nätitkin esille. Vähän harmitti kun ei ollut sarjatuli päällä. Laitoin sen kyllä heti näiden kuvien ottamisen jälkeen, mutta eipä sitä enää tarvittu. Olin näet jo tekemässä kotiinlähtöä.

Siinä sitten kävelin jotain 5 metriä eteenpäin siis ihan omaa kotikatua, niin huomasin jotain liikettä ison männyn rungolla. Ensimmäinen ajatus oli, että siinä juoksee hiiri! Eihän se ollut mikään mouse, vaan puukiipijä! Tiitsan ja Sakarin blogeista olen sellaisen bongannut ja nyt pari päivää tsiikaillut niitä puunrunkoja aika silleen tarkalla silmällä. Kävi aika mäihä kun sen näin pian bongasin. Jännitti vaan ihan hirveästi, sainko minkäänlaista osumaa, sillä kyllä tämäkin lintu osaa mennä lujaa! Miten se muka mitään ötökkää noin nopsaan löytää? Hieno koukkunokka sillä on ja tosi pitkät varpaat!


perjantai 28. joulukuuta 2012

Rantareitillä

Säätiedotus lupasi selkeää ja poutaa Hämeenlinnaan perjantaiksi, -4 C. No, joo. Jotain siihen suuntaan se sitten oli. Auringon kuvaa oli säätiedotukset täynnä. Ihan pilvistä ja harmaata oli, pakkasen lukemat olivat oikeat. Oli useampaakin hommaa toimitettavaksi tänään. Terveyskeskus, apoteekki, kauppa ja lopulta rantareitti. Näin käpytikan, närhen ja oravan. Kaikista tuli kuvakin, mutta t o s i huonoja. Se aurinko olisi voinut auttaa asiaa jonkin verran. Kävin ottamassa vuodenaikasarjaan kuvan Hämeen linnasta.

 Talvi 28.12.2012
 Hämeen linna


Joku oli innostunut tekemään lumiukon! :) Se oli oikein piristävä näky !Eväät kurre oli taidokkaasti laittanut esille, siitä on helppo napata kun suolenmutkaa alkaa kutittamaan! :)


torstai 27. joulukuuta 2012

Suurin toivein! Sunnuntain kuvausreissulle ollaan lähdössä näillä askelilla. Mun kuoma-kengät ovat olleet varsin kovassa käytössä.:) Mies epäili niitä ostaessani suuresti, että tuleeko mun niitä käytettyä. Höh! Mitä epäuskoa!!

  Tänään en ehtinyt kuvaamaan, sillä välillä on tehtävä kotihommiakin. Huomenna minua ei tule pidättelemään tosin paljon mikään! Jostain syystä sisällä kuvaaminen ei kiinnosta paljon pätkääkään, ulos olisi päästävä! Toivottavasti näkyy muutakin kun mustarastaita, jotka kyyhöttävät kylmissään puissa ja pensaissa.

Meidän asuntoalueella taidan jo niittää mainetta hulluna lintunaisena! Kaikki varmaan alkoi niistä tilhien kuvaamisista ja tietty niiden taviokuurnien myös. Ne kun kuvasin tuolla ns. päätien varressa. Linja-autokin kulkee siinä puolen tunnin välein, että aika moni meillä päin liikkuva on varmaan minut nähnyt punaisessa toppatakissa ja kamera kaulassa näin talvella. Tosin olenhan mä jo keväällä niitä perhosia ja muita kuvannut, mutta niitä enempi kuitenkin metsässä ja puistossa.

 No, viime sunnuntaina olin siellä taas. Yhden talon pihalla on varmaan 8 ruokintapistettä pihalla. Mies kolasi lunta pihallaan ja huhuili minulle, että heidän pihassaan on punatulkkuja, että tulisin niitä kuvaamaan. Mun mies oli mua juuri kurmoottanut, että ihmisten pihoille päin et sitten kuvaa! En minä sitten kehdannut sinne pihalle siis mennä, menin heidän sellaisen matalan aidan taakse ja yritin kyllä kuvata, mutta ruokintapaikalla linnut ovat varsin arkoja, ettei siitä mitään tullut. "Heidän" punatulkkuja mä olen kyllä ennenkin kuvannut, en vaan pihaan päin, vaan ovat jossain puussa silloin nököttäneet.  Toisaalta olen hyvilläni, että siinäkin talossa on tajuttu, että en siis kuvaa heitä, heidän taloaan tms. Pelkästään lintuja mä olen sillä suunnalla kuvannut. Kävellen ei meiltä päin pitkälle pötkitä, asumme näet mäen päällä. Autolla pitäisi lähteä joku kerta taas tuonne rantareitille. Ehkä jo huomenna.

Vimppa joulukollaasi!


Kävin tyttären kanssa aamupäivällä ruokakaupassa. Toisaalta oli kiva käydä ns. ihmisten ilmoilla, mutta toisaalta oli mukava palata takaisin kodin rauhaan ja kotoisen jouluhömpän ympäröimäksi. Meillä ei ole normisti juurikaan mitään koriste-esineitä esillä kissojen vuoksi. Tosin voisi tuollainen määrä krääsää pitkin vuotta alkaa ahdistamaankin!

keskiviikko 26. joulukuuta 2012

Ei lannistuta, ei! :)


Enpä tiedä saako näistä kuvista mitään selvää, mutta tein kuitenkin kollaasin kun en halunnut samasta tipusta laittaa erillisiä kuvia useampaa. Tipu oli saanut ison palan talipallosta ja sitä se rauhallisesti nakutteli ja söi.

Minulla oli aivan tajuttoman huono tuuri tuon sään kanssa. Aurinko kilotti niin kauniisti tuossa klo 11.30 maissa. Aloin pukeutumaan lämpimästi, kolmet housut ja paidat, tyttären tekokarvalakki päähän ja menoksi. Meni heti aurinko pilveen. No, kävelin kuitenkin tunnin verran asuntoalueella. No, sitten sisälle ja vaatteet kaappeihin. Sää taas kirkastuu ja aurinko paistaa kauniisti. Hetken siinä manailen huonoa tuuriani. Mä en lannistu. Uudelleen ulos, en jaksa kyllä pukea noin paljon vaatetta päälle. Juuri ehdin metsän reunaan ja taas menee pilveen. Nämä kuvat ehdin siis ottaa.

-22,8 C


Aurinko paistaa ja pakkastaa. Jos vielä hetken tässä odottelisi ja sitten taidan kuitenkin nopsaan käydä ulkona. Linnut syövät talipalloja ja siemenseosta sellaista vauhtia, ettei meinaa perässä pysyä. No, ymmärtäähän sen, että energiaa nyt kuluu. Nämä kuvat on otettu viime sunnuntaina.

Miehen kanssa kävimme eilen illalla pienellä kävelyllä. Olipas raskasta taivaltaa kun teitä ei oltu aurattu. Yritettiin mennä autojen renkaiden tekemiä uria pitkin, mutta ei niitä ollut ihan joka paikassa tarjolla. Lunta pyrytti silmiin, mutta oli kiva kuitenkin katsella pihavalaistuksia ja ulkotulia. Kello oli jo 21 maissa, joten ei edes koiranulkoiluttajia ollut enää liikenteessä. Ihan kahdestaan saatiin kulkea.
tiistai 25. joulukuuta 2012

Talvisia kuvia - lumihattuja !

Sunnuntaina kävin kuvaamassa vähän maisemia ja etsin tietty lintuja! Lintuja kyllä näkyi, mutta en saanut niistä juurikaan kuvia.Lunta riittää. Lisääkin on jo satanut. Puissa ja pensaissa on isoja lumipalloja. Taisi olla nyt niin. että perjantaiksi on taidettu luvata kuvaussäätä. Tosin sinne on vielä sen verran aikaa, että säätiedotukset ehtivät muuttua jo moneen kertaan!

Tonttuja talo täynnä!


Talon nuorimmainen tonttu vain suostuu tonttukuviin! Tämä tonttu kyllä järjesti eilen ohjelmaa. Piti kaksi kertaa laittaa jäähylle kun jännitys ja kaikki mahtavat jutut aiheuttivat ylimääräistä kiihtymystä!

maanantai 24. joulukuuta 2012

Jouluaatto!


Puuroa on syöty ja lusikat nuoltu! Joulutortut paistettiin juuri. Imuriakin piti hieman heilutella, sillä kisut villiintyivät kuusesta tai enempi siis Venni! Venni on lisäksi jo syönyt neulasia, juonut kuusivettä ja rosmonnut 3 koristetta! Harvinaista kyllä eilen ja tänään ovat mahtuneet nukkumaan jopa samalle soffalle, joka piti tietty ikuistaa kuvaan. Tuossa kohtaa Venni jo heräili ekoilta päikkäreiltään. Lunta sataa hiljalleen taivaalta ja pakkasta on -10 C.

sunnuntai 23. joulukuuta 2012

Joulu lähestyy...


Meillä aletaan olla aika valmiita joulun viettoon. Jälkkäri on vielä tekemättä ja yksi katkarapusalaatti, mutta ne ehtii kyllä huomennakin. Tuohon kakkuun tulee kuorrutus ja sen mä teen puolen tunnin kuluttua!

Toivotan tämän joulukollaasin myötä kaikille lukijoille,
 Rauhallista ja Hauskaa Joulua!

Rastaita ja yksi "banaani"...


Pakkasta on tänään -15 C. Aurinkokin näkyi. Aika kiva sää  itseasiassa kun ensin tottui kasvot tuohon kylmään. Mä jo luulin, että kesytin nuo rastaat ja ne antais kuvata, vaan ei.  Yhdessä puussa istui näitä "banskuja"! Ne olivat vaan aika kaukana. 


perjantai 21. joulukuuta 2012

Tirpoille joulukakku! :)

Muistaakseni "Askartelin itte"-blogista luin tästä itsetekoisesta siemen-rasvakakusta tirpoille! Eka kakku on nyt tehty ja huomenna toinen. Tämä on tehty sellaiseen tosi pieneen kakkuvuokaan. Ehkä helpompi kiinnittää tuo puuhun! Tämä oli kiva idea, suosittelen! Minulla oli tässä kakussa auringonkukansiemeniä, maapähkinöitä murskattuna, munkkirasvaa ja loraus rypsiöljyä, joka on siis valinnainen ainesosa. 

Bon Appétit


Joululoma!


Joulun ja tulevan viikonlopun ruuat on ostettu. Joulukukatkin melkein, amaryllistä vielä etsitään. Ainakin markettien versiot ja paikallisen kukkakaupan tarjonta ovat surkeaa. Huonolaatuisia siis. 

En ole kittiputkella kuvannut sitten kun ekalla järkkärin omistusviikolla. Eikä tarvi kuvata ainakaan iltasella jatkossakaan. Aika räpyskä se on. Paremman kuvan olisi saanut mun pokkarilla tai sitten mä en osaa sillä kuvata! Mikä myös on mahdollista. On jotenkin tosi ihanaa kun huomenna saa nukkua pitkään ja sitten rauhassa tehdä joulusiivousta.

Kävin hakemassa tänään ne uudet rillit. Ne ovat niin peruskakkulat, etteivät herätä minkäänlaista tunnetta. Alkuperäiset olivat paljon paremman näköiset. Sain nämä siis takuuseen kun ed. hajosivat neljä kertaa vuoden sisässä. 

torstai 20. joulukuuta 2012

Olipa kerran...

Tilhi!


Se söi marjoja aamulla!


Päivällä !


Illalla!!


Keväällä se oli niin kyllästynyt marjoihin, että sitten se alkoi syödä ötököitä! Aamulla, päivällä ja illalla. Sen pituinen se! :)

P.S. Aurinko alkoi paistamaan n. 10 min päästä...

Tipuja pitkästä aikaa!Ajelin tuossa päivällä kotiin autolla, heitin työlaukun ja läppärisalkun nurkkaan. Kamerareppu selkään ja linja-auton suuntaan tarpomaan. Mentiin siis muutaman työkaverin kanssa syömään raflaan ja vaihtamaan vähän kuulumisia.

  Näin kun tilhiä istuskeli marja-aroniapensaissa, joten ajattelin niitä siinä kuvata pysäkille kävellessä. Heti kun pääsin paikalle, niin eikös sieltä tule joku autollaan melkoista haipakkaa! Linnut pelästyivät ja lensivät koivuun laulelemaan. No, heippa vaan tilhet! Sitten mä näin jotain tosi kivaa! Punatulkkuja!! Yksi poika ja kaksi tyttöä! Poika on moneen kertaan kuvattu, mutta tyttöjä ei vielä koskaan. Mä hinasin itteäni pikkuhiljaa lähemmäs ja aina räpsin kuvia välillä. Lopulta mä pääsin yhtä tytteliä aika lähelle, että pystyi oikeasti alkaa kuvaamaan. Melkoisia sottanokkia ovat!! Kaikista hienoin bonus oli, että aurinko ilmestyi taivaalle ja sai siis kuvat kohtuullisessa valossa!! Mä olen kyllä nyt tosi tyytyväinen. Itte tipu ei ollut oikein valokuvaustuulella, enempi näytti minulle tuota peräpäätään, vaan ei väliä!!Olihan se poju tosi nätti, mutta se ei nyt suostunnut lähikuviin ollenkaan. Se istui kyllä viereisessä puussa tuijottamassa minun ja näiden tyttärien touhuja! Se harmittaa, että olisin vaan reippaasti räpsinyt otoksia menemään. Liikaa odottelin, että ottaisi hyvän asennon tms. Eka kuva on hieman, hmm...huono. Siitä huomaa, että ei oo pariin viikkoon oikeasti taas ollut kameran kimpussa.keskiviikko 19. joulukuuta 2012

Joulun valmisteluja!

Tonttukoristeet työpaikan hyllyllä

Kynttilät, servetit, juomat, sillit, juusto, maksapasteija, lihahyytelö, smetana, herneet, brysselinkaalia, katkaravut, torttutaikina js hyasintit ostettu! Huomenna lisää kukkia, kynttilänjalka, siianmäti (pakaste),...ostoslista on p i t k ä!! Varsinaisesti ostetaan ruuat pe tai la, mutta nähtävästi tämä on yhtä ramppaamista ihan viimeiseen hetkeen asti, ainakin ruokakaupassa. Pitää yrittää muistaa ostaa jokaiselle jotain spesiaaliherkkua. Meillä ei ole koskaan syöty joulukinkkua, vaan ostan 1,5 kg possunulkofilettä, jonka laitan kevyeen suolaa pariksi päiväksi. Sen mä paistan ylikypsäksi ja kuorrutan kuten kinkunkin, sinapilla ja korppujauholla. Siitä riittää mukavasti kahdelle ruualle ja enempää ei kukaan edes halua.

Jotenkin en oikein keskity tähän joulun valmisteluun ihan ajatuksen kanssa. Sunnuntaina varmaan siivotaan, vaihdetaan lakanat ja tuodaan kuusi sisälle & koristellaan. Maanantaina aamulla paistan joulutortut. Oikeasti mä ajattelen vaan mahdollisuutta päästä kuvaamaan kun viime kerrasta on tosi, tosi kauan! Enköhän mä pääse! :)

P.S. Olen lukenut iltalukemisena järkkärin ohjekirjaa, siellähän oli vaikka mitä juttua, mitä en oo ollenkaan vielä kokeillut. Lomalla alkaa taas kuvaamisen harjoittelu tosissaan. 

tiistai 18. joulukuuta 2012

Safkaa!


Jauhelihaperunasoselaatikko, se on meidän perheen ikiherkkuruokaa. Jostain kumman syystä, sitä tulee tehtyä varsin harvoin kuitenkin. Minulla on ollut sellainen tapa, että joulua ed. viikolla ei sitten syödä mitään perinteisiä suomalaisia sapuskoja, vaan lähinnä pizzaa, pastaa, tortilloja jne. Tarkoitus on sitten se, että innostuu enempi näistä suomalaisista ruuista joulunpyhinä. Paitsi nyt mä itte mokasin ja menin tekemään tätä laatikkoruokaa! :)