Hietaniemen ranta


Sunnuntaina kaunis auringonpaiste jatkui Helsingissä. Odoteltiin kauppojen aukenemista, joten tsäppäiltiin sitten ajankuluksi tuolla Hietaniemen rannassa. Ajattelin, että siellä olisi voinut olla lintuja, mutta eipä ollut. Paljon nähtiin lenkkeilijöitä, koiranulkoiluttajia, pilkkijöitä ja tietty myös valokuvaajia! Kuvittelenko vain, että kyseinen harrastus on kokenut uuden nousun vai onko sitä vaan huomaavampi sen seikan suhteen, että noteeraa kuvaajat tuolla raitilla?

Patsas ja kivimuuri ovat Hietaniemen hautausmaalla! Ihan järkyttävän korkea kivimuuri löytyi sieltä. Pyysin miestä seisomaan vieressä, että tulee vähän mittakaavaa! Pelättiinkö, että vainajat karkaavat liian matalan muurin takaa vai oliko kyseessä vankien työmaa, jota haluttiin pitkittää mahdollisimman kauan aikaa? Minulla ei ole asiasta tietoa. Maankorkeus vaikutti keinotekoiselta, tuskin se noin äkkijyrkästi on noussut rannasta eteenpäin. Tämä olikin vimppa kuvajuttu meidän Hesan matkalta. Harmitti kun jäi raflakuvat ottamatta hirveän nälän vuoksi! No, reissun pitää olla muutakin kun kuvaamista! :)

Kommentit

My life sanoi…
Kiinnitin sunnuntaina Hesassa samaan asiaan huomiota. Vähän väliä Krunikassa tuli joku ihminen vastaan kaulassaan iso kamera. Näyttivät käyvän jäällä kuvaamassa. Oli upea sää kuvaamiseen.
Häivähdys sanoi…
Kiitos mukavasta matkakertomuksesta ja kauniista kuvista! Ehkä täytyy tulla kauempaa, että näkisi enemmän. Me asumme täällä lähijunan reitin varrella, enkä ole käynyt noista paikoista kuin kerran talvipuutarhassa. Jotenkin ei vain tule koskaan lähdettyä, kun sen voi tehdä milloin vain (morgen, morgen nur nicht heute..).
Pulmu sanoi…
Onhan tuo harrastus varmaan yleistynyt. Hietaniemen hautausmaan aita takaa vainajille rauhan. Tuosta ei vandaalit halua ehdoin tahdoin yli.
On hauska katselle miten eritavalla muut ihmiset näkee itselle tutut paikat :)
Annele sanoi…
Hieno kollaasi ja aurinko paistaa :). Iselläkin on kamera melkein aina mukana ja räpsittyä tulee, mutta on se hyvä joskus olla ottamattakin kuvia ja nauttia vaan nähtävyyksistä :).