Mustavalkomaanantai #144


OMAKUVA/SELF-PORTRAIT

 Olipa vaikeaa, en hallitse tätä itsensä kuvausta peilin kautta. Mä en saanut tarkennusta itseeni, vaan yleensä kameraan! Tässä se on hiuksissa, joten tarpeeksi lähelle meni! :)

Kommentit

Pasi Lepola sanoi…
Tässä kuvassahan on tarkennus kuitenkin melko lähellä. Edustava kuva muutenkin valokuvataiteilijasta. Kannattaa tällaisissa kuvissa valita manuaalisesti tarkennuspiste tai tarkentaa sen kameran takanäytön LiveViewin avulla. Itse olen harjoitellut tekemään tarkennuspisteen valinnan niin, ettei tarvitse laskea kameraa silmältä. Kun tämän taidon oppii, niin ei tule ikävä kameran automaattista tarkennuspisteen arvontaa.
Marru sanoi…
Meillä on huonoissa paikoissa (ja huonot valot) täällä kotona peilit, että nuo kuvat jää ottamatta :)
Tillariina sanoi…
Makkarin vaatekaapin peilin kautta otin kuvan, peili on semmonen 20 cm vaan leveä. Kattovalona on tihru plafondi, että eipä valoilla meilläkään hurrattu.

Tosin tässä iässä pieni hämy ja epätarkkuus on vaan hyväksi. Naamataulu on kun "kraattereita" täynnä. Paha akne vaivasi näet ainakin 15 vuotta. Nuorimmainen tyttäreni kysyikin n. 3-vuotiaana, että "Miksi äippä sulla isoja reikiä naamassa?"

Pasi, aikani tähtäiltyäni tajusin, että LiveView on hyvä keksintö ja yritin tarkentaa sillä! Tuo manuaalinen tarkennuspisteen valinta jäi kyllä tekemättä, ensi kerralla sitten!
Pulmu sanoi…
Tämä on kirjaimellisesti nainen kameran takaa! Hieno.
Uuna sanoi…
Pidän tästä kuvasta kovasti. Tässä on jotain salaperäistä luonnollisuutta ja rehellisyyttä. Olet oma itsesi. Hienoa!
Ina sanoi…
Minulla on sama ongelma tarkennuksessa peilin kautta kuvatessa. Peilihän on tasopinta, siihenkö kamera tarkentaa? Tuo Pasin ohje tarkennuspisteen valinnasta ja kameran pitämisestä silmällä on hyvä, mutta peilin kautta kuvatessa naamaa ei silloin kameran takaa paljonkaan näy ;)

Tämä on oikein hyvä omakuva!
Pekka sanoi…
Kuva hyvä, malli komea. :-) Iloista Uutta vuotta.
Pessi sanoi…
Olet rehellisesti oma itsesi. Hieno omakuva! :)
Pierre BOYER sanoi…
Happy new year from France !

Pierre
Ilona Winebridge sanoi…
ystävällinen kurkistus kameran takaa:))