Tiramisu

Sunnuntaina syötiin sanotaanko italialaisin vaikuttein. Pääruokana oli spaghettia ja lihapullia tomaattikastikkeessa. Jälkkäriksi tarjolla oli Tiramisua a´la Tillariina. Tämän version takana on tarina. Elettiin vuotta 1991. Yksi opiskelijakamuistani muutti Italiaan rakkauden perässä. Soitimme toisillemme tuhottoman kalliita puheluita ja kirjoitimme pitkiä kirjeitä! Niin, se oli sitä aikaa se! :) Hän kertoi varsinkin Sisiliassa käydessään miehensä kotona erilaisista herkuista, joista minä vain unelmoin! Joillakin juhlapäivällisillä oli syöty jälkkäriksi tiramisua. No, minäpä sitten etsin ohjetta sieltä ja täältä, ei löytynyt. Ystäväni kyllä kuvaili jälkkärin hyvin, että osasin melkein maun suussa maistaa. Sitten v. 1998 meille tuli netti ja pääsi ns. tiedon valtatielle. Eikös sieltä löytynyt joltain amerikkalaiselta sivulta ohjeentapaista, paitsi sikäläisin mittayksiköin.
Siispä vähän soveltamaan. Heti kerralla sain omasta mielestäni mieleistä ja hyvin se on vieraille myös maistunut. Tosin en ole vieläkään syönyt kenenkään muun valmistamana, että en tiedä maistuuko tämä oikeanlaiselta! :)


Kommentit

Intianminttu sanoi…
Valloittavan hyvältä näyttää! Tiramisu on ollut jo useamman vuoden ajan meidän perheessä mun valmistama joulunpyhien jälkkäri. Mun ohje on peräisin Pirkka-lehdestä vuodelta 2001. Teen siis tiramisua joka vuosi, mutta vain kerran vuodessa. Säilyy siten spesiaaliherkkuna :)
Maikki sanoi…
Naaaaaam! Ihana tarinakin, kertakaikkiaan!
Tiitsa sanoi…
En tiedä olenko koskaan edes maistanut. Nyt kyllä olisi ehkä syytä hieman itsensä hemmotteluun. Näyttää herkulliselle.
Ciacy sanoi…
Näyttää tosi herkulliselta. Vieläkö ystäväsi asustelee italiassa vai onko suomi kutsunut uudelleen?
Tillariina sanoi…
Ciacy, asui varmaankin n. 3 vuotta ja palasi Suomeen.
M. Metrossa sanoi…
Aaah, mitä herkkua! :)
Pasi Lepola sanoi…
Tuolla reseptillä on kyllä jo nyt niin pitkä ja hieno perinne, että sitä ei voi muuttaa vaikka maku olisi aivan toisenlainen kuin oikeassa perus tiramisussa. Veikkaan, että tuo on jopa parempi!
Anne sanoi…
Oijoi, miten syntisen houkuttelevalta näyttää!