Eka kuvausreissu uudella kameralla !


Eilen sitten kävin tässä ihan asuntoalueella pyörähtämässä 6D kaulassa. Ensinnäkin pari sanaa kameran ulkonäöstä. Se on tietty ed. 550D verrattuna isompi ja painavampi. Kuitenkin yllättävän hyvin käteen istuva, jopa siis mun pieniin kätösiin. Materiaalikin tuntuu miellyttävältä. Tykkään todella kovasti pienestä LCD-paneelista, on todella kätevää katsella siitä kameran asetuksia ja siihen saa valonkin. Valintakiekon lukitus on minusta ihan turha härpäke. Ei ainakaan vanhan kameran kanssa koskaan vahingossa liikkunut yhtään minnekkään. Hanskat kädessä pakkasella napin painaminen ja vääntäminen samaan aikaan voi olla vähän hankalaa!

 Laukaisimen ääni on todella hiljainen/miellyttävä ja minulla ei edes ole päällä se hiljaisin versio. Sarjatuli on siis niin nopsa ja myös herkkä, että ekalla kerralla päästin ilmoille hämmästyksen sekaisen naurunrömähdyksen kun siis otin sitä koekuvaa meidän postilaatikosta, tuli ihan vaan muutama ylimääräinen. 

Olin kotona laittanut tuon mun pisimmän putken runkoon. Tarkoituksena oli ottaa lintukuvia, mutta linnutpa olivatkin enimmäkseen kai jo päivätorkuilla. Ihan lopuksi näin pikkuvarpuspariskunnan katsastamassa pesimislootaa naapurin koivussa. Kyllä huomaa selkeän eron, että eipä tosiaan pysty kuvaamaan niin kaukaisia kohteita kun entisellä croppikennoisella + 300 mm:n putkella. Tosin voinhan mä varmaan sitä vanhaa kameraa lainata tyttäreltä tarvittaessa. :) Tarkennuksen kanssakin on opettelua. Elikkä huteja tuli enemmän kun normisti. Tarkennuspisteiden valintanapin löysin juu, mutta painelin napiskaa ja ihmettelin, etteivät ne siitä mihinkään vaihdu! Sitten välähti, että tässä tarvitaan varmaankin päävalintakiekkoa avuksi! Manuaalia pitää tavata vielä. Harmillisesti paperiversio on varsin suppea esitys. Eikä minusta PDF-versiota oo niin kiva lukea, eikä ainakaan iltalukemisena sängyssä! :)Tositoimiin ei siis eilen päästy, mutta ei lannistuta. Onhan tässä lomapäiviä vielä edessä.

Kävelyreissun lopuksi kaarsin kotikadulle. Naapurissa on tietääkseni 4 koiraa. Niitä ei koskaan kävelytetä hihnassa, vaan he ulkoilevat aidatulla takapihalla. Siksi lukumäärä on pikkuisen, ei niin varma. Jokainen ohikulkija kuitenkin "haukutaan" tarmokkaasti!


Näissä kuvissa ei oo oikein nyt mitään pointtia, tämä oli sellainen testireissu lähinnä. Saanko minkäänlaista kuvaa otettua siis? AV:llä kuvattuja, ISO 100 ja f/13. Toisaalta kiva opetella kaikki melkein uudemman kerran, toisaalta vähän turhauttavaa.


Kommentit

Matkatar sanoi…
Vau hienoja testikuvia! Minäkin olen alkanut haaveilla uudesta järkkäristä, tuo Nikonin D40 alkaa olla jo niin vanha ja puutteellinen, että uusi pokkarikin tekee osin parempaa jälkeä... :( Rahaa pitäisi vaan nyt jostain saada :) Mukavia pääsiäispyhiä uuden lelun kanssa!
traappe sanoi…
Mikä sai sinut ostamaan uuden kameran? Eihän edellinen ollut vielä reilua vuota vanhempi? :O

Kivalta kapistukselta kuitenkin kuulostaa :) Ostitko käytettynä vai uutena? Paljon tuli hintaa? :)
Tillariina sanoi…
traappe, tytär toivoi ylppärilahjaksi vuoden päästä järkkärikameraa. Lupasin, että saa mun vanhan kaikkine tykötarpeineen (3 putkea ja reppu). No, hän painosti ja painosti, että jos saisi jo nyt kun täyttää 18 vuotta & olisi lisäksi ylppärilahjakin! No, mieskin jo siihen, että olisi tyttärelle t o s i hyvä harrastus! Elikkä täällä oli aikatavalla painostusta ja eihän minua sitten tarvinut ihan hirveästi höynätä! Kyllä se ihan uusi on, Superkuvasta ostin 1679 €.

E. Salonen sanoi…
Testikuvat vaikuttavat hyviltä!
traappe sanoi…
Itse olen kans pohtinut tuota kameran vaihto uuteen, olihan oma kamerani jo alennusmallia kun sen ostin, ja siitä on jo kaksi vuotta (eli ikusisuus nykyajan dikikuvauksen maailmassa) tähän mennessä olen suunnitellut 70d kunhan se ilmestyy mutta kaverini heitti erinomaisen kysymyksen: miksi ostaa toinen kalliimpi kamera, jossa on myös croppi kenno.

Tässä tuli sitten mieleen että pitäisikö itsekin lähteä hankkimaan tuota 6d niin saisi täysikennoisen kameran, mutta ei ihan sovi minun budjettiini. lisäksi eivätpä kävisi enää objektiivini jotka taitavat kaikki olla ef-s mallia, kun täyskennoiseen menee vaanne hieman kalliimmat ef objektiivit :)

oi tätä tavaran huumaa, kun alkaa kuolaamaan jonkun perään, niin sitten sitä istutaan kieli pitkättä ihalemassa kuvia ja arvosteluja siitä, kunnes karu totuus aka. hinta lätkäistään päin naamaa uin märkä rätti. :)
Häivähdys sanoi…
Oi sinä onnen tyttö :) Minä täällä vasta pää pyörällä vertailen merkkejä ja haaveilen, ja ehkä joskus vuoden päästä olen saanut säästöön tarvittavan summan. Toivottavasti saat olla tyytyväinen tuohon ihanuuteen pitkälle eteenpäin.
Pasi Lepola sanoi…
No niin, tarkennuspistenappula löytyi. :) Hyvähyvä. Pisteitä voit valita tosiaan sillä valintakiekolla. SET-näppäimellä pääset takaisin automaattimoodiin, jolloin kaikki pisteet ovat aktiivisia. Tuo koirakuvahan on vallan loistava! Tsemppiä!
Anne sanoi…
Mä ihastuin noiden kahden ensimmäisen varpuskuvan väritykseen. Kauniita!
Katriina sanoi…
Onnea uuden kameran omistajalle! Hyviä kuviahan sillä saa. On varmaan ärsyttävää, kun odottaa huikeita kokemuksia ja sitten saakin pettyä aluksi. Vaikka tietokoneella muuten aina notkunkin, en tykkää lukea sieltä ohjekirjoja. Jos ei tule kirjallista manuaalia jonkun laitteen mukana, niin sitä ei kyllä tule muuten tutkittua. Mikä on harmi. Kameran käyttöopas kun saisi olla aluksi mukana matkassa, jos päättää kokeilla jotakin uutta.

Minä hinkuan Sonyn palkittua pokkaria, jota voisi aina kuljettaa mukana:)