Pieni sammakko, uiskenteli veessä...


Ei kuitenkaan ihan lumpeenlehden eessä. Johtuen siitä, että tämä vesi on karmea, pieni mutainen lammikko tuolla metsikössä. Ensin huomasin ison määrän sammakon kutua. Aikani sitä pällistellessäni, vedenpintaan nousi silmäpari ja toinen...yhteensä varmaan 4-5 sammakkoa. Ne olivat hyvin arkoja. Pienikin liike ja pää veden alle piiloon.Sää oli suorastaan hyytävä. +4,5 C ja kova tuuli. Eivät sammakotkaan halunneet nousta rannalle palelemaan. Jos huomenna olisi hieman aurinkoisempi ja lämpimämpi keli, niin menisin sinne uudemman kerran. Mä olin kyllä tällä reissulla siis aivan jäässä. Vaatetta oli kyllä parikin kerrosta, mutta kuvittelin pärjääväni ilman käsineitä. Olisi ollut tarpeen!


 Toinenkin kutukasa näkyi kun kävelin lammikkon rantaa. Inhottavaa kun ihmiset ovat heittäneet sinne veteen kaikenlaista roskaa. Löysin lammikon viime kesänä, joskus elokuussa kun etsin sudenkorentoja. Niitä sieltä on rannan kasvien vuoksi varmasti vaikea kuvata, mutta laitoin paikan mieleen juuri näitä sammakoita ajatellen.


Olen aina tykännyt sammakoista. Ne ovat jotenkin symppiksiä eläimiä. Isot silmät ja suu.  Hassu loikkimistyyli liikkumisessa. :)


Kommentit

Tiikerimaa sanoi…
Vau! Aivan huippukuvia!!
E. Salonen sanoi…
Hienoja kuvia! Sammakoita on aina mukava katsella. Itsekin näin hiljattain sammakoita, mutta niitä olikin kymmeniä. Vesialuekin toki lienee ollut isompi.
Sirpa sanoi…
Ihanat kuvat sammakoista!! Söpösiä avat!
Eko sanoi…
Joohh.. hih...
Kevättä ja kurnutusta - jopas onkin.
Meäsn sammakot ovat vielä talviunillaan.
Tuolla puron varren hetteissä piileskelevät.
Jo ovatkin mainiot kuvat - en ole aikaisemmin näin hienoa sarjaa nähnytkään.
Kurrr... vaannn...
Saila sanoi…
Nuo veden pintaan nousevat silmät ovat kyllä huippusymppiksiä!
Askartelin itte sanoi…
Hienot sammakkokuvat. Onpa runsaanlaisesti kutua tuossa:)
Harakka sanoi…
Vautsi, mitkä kuvat olet sammakoista napannut, ihan tosi hienot!
Mä kyllä pelkään sammakoita, mutta tykkäisin kyllä kuvia niistä ottaa. Mutten ole nähnyt, kuin yhden kuolleen sammakon tänä keväänä.
Harry Kalenius sanoi…
Et kokeillu josko joku olisi muuttunut prinssiksi? Hienot kuvat sakusta.
Tiitsa sanoi…
Hienot kuvat ja hieno löytö. Onnittelen.
Täällä oli suht lämmintä ja tyyntä ihan iltapäivään saakka
Tillariina sanoi…
Ei ihan niin lähelle päässyt, että olis yltänyt muiskaisemaan! :) Olin kyllä aika yllättänyt, että näin huonolla säällä niitä näkyi. Nyt illalla on sää kirkastunut, mutta ei tässä enää jaksa lähteä kuvausreissuun! Huomenna uusi päivä!
Susanna sanoi…
Upeita kuvia! Kävin Linnanpuistossa ja sieltä löytyi peräti yksi sammakko, joka ujosteli kauan, ennen kuin suostui kuvattavaksi... Siis vain yksi :-(
Mahtavia kuvia! Sammakot ovat jänniä... Kaikessa ilmeettömyydessään ne ovat hyvin koomisen näköisiä.
Pasi Lepola sanoi…
Todella mahtavat sammakkokuvat! Kiitos Tillariina kun osallistuit blogini arvontaan. Sulla jäi kuitenkin kertomatta se pyytämäni suosikkiaihealue. :) Käyhän lisäämässä se uuteen kommenttiin. :) Tosin en minä nyt ihan pilkulleen ala viilaamaan sääntöjä... :)
Minttuli sanoi…
Huippuhyvät kuvat kurnuttajista! mu Sammakot ovat sympaattisia ja tykkäävät mutakylvyistä:)
Aivan mahtavat sammakkokuvat, kannatti jäätyä näiden takia:)
Pessi sanoi…
Saku Sammakko kosio matkallaan, ahaa, ahaa! :o) Upeat kuvat, Tillariina! Sammakot ovat söpiksiä, samoin kuin liskot!
Erika K. sanoi…
Sammakonkutu, tulee ihan lapsuus mieleen. Tulikin mieleen, etten ole nähny sammakonkutua varmastikaan yli kymmeneen vuoteen! Oi voi, pitääpä samoille johonkin lammelle ihmettelemään. Tai sitten käydä vilkaisemassa sitä täällä sun blogissa. :)
Häivähdys sanoi…
Kivoja kuvia ja niissä tulee mukavasti esille veden pintajännitys.
JPK sanoi…
Kerrassaan loistavat sammakkokuvat! Tästä tuli oikein hyvälle tuulelle:)
Pirkkoinkeri sanoi…
Huippuhienot sammakkokuvat! Enpä ole nähnyt vielä edes kutua tänä vuonna saatikka sammakkoa. Juuri näin päin, sillä kutu ei tunnetusti lähde karkuun :)
marjukka sanoi…
Mistä ihmeestä löydät noita sammakoita? Minä olen oikein etsimällä etsinyt, enkä ole edes kutua löytänyt. Aivan mielettömän upeita nämä kuvat!