Turhautunut

f/3.2, ISO 3200,1/80, 100mm

On sisällä makroiltu ja kokeiltu vähän myös tuota 24-105 mm:n putkea. Tämä menee kyllä nyt yhdeksi valittamiseksi tämä kuvaaminen nykyisin. Yrittäkää kestää. ;) Ei onnistu, niin ei onnistu. Siis onhan tänään hämärä päivä, mutta aika hurjia ISO-arvoja tuo kamera ehdottelee!! Siis automaatilla katson ensin vinkkiä ja sitten alan AV:llä itse kokeileen eri mahdollisuuksia. Tässä päivän paras kuva ja tuollaisen mä olisin vanhalla kameralla ja putkilla napannut silmät kiinni ja päälläni seisoen. Tosi turhauttavaa. Siis oikeasti voiko kuvaaminen olla näin vaikeaa? Tässä menee kokonaan itseluottamus. Yritin Venniäkin kuvata, mutta plääh...ei se mallista ollut kiinni. Laitetaan siitä sarjasta paras otos. Otettu keittiössä kattovalo päällä nyt illalla klo 18.40.


f/4, ISO 12600 (?), 1/60 (kameran valinta)
105 mm, tarkennuspiste silmien kohdalla

Kommentit

Oi, mikä ihana katse Vennillä! Tekisi mieli rutistaa tuota suloista kissaa! :-)
Harakka sanoi…
Vennillä on ihanat silmät!
Pasi Lepola sanoi…
Hyviä kuvia molemmat noihin valotusolosuhteisiin. Ihan oikein molemmissa kuvissa suuri aukko kuten potreteissa pitääkin olla. Valotusaika on aika pitkä, mutta riittävä potreteille. Koska aukko on iso ja valotusaikaa ei voi oikein enää pidentää, jos haluaa kuvista skarppeja, niin pakko sitä valoa on hakea herkkyyttä nostamalla. Tosiaan aika isosti isoa jälkimmäisessä kuvassa, mutta koska aukko ja valotusaika ovat ihan sopivat tuollaiselle kuvalle, niin ei voi syyttää kuin hämärää päivää. Herkkyyden säädön ISO-arvot ovat kameravalmistajien yhdessä sopima standardi samoin kuin tuo aukko f, ne ovat vertailukelpoisia kamerasta toiseen. Vanhassa kamerassa olisit joutunut nostamaan ISOa ihan saman verran. Kuvaaminen täyden kennon kameralla on oikeasti niin vaikeaa kuin olet huomannut. Nyt sinun on vaan ihan pakko opetella mitä valokuvauksen pyhä kolminaisuus tarkoittaa, eli aukko, valotusaika ja herkkyys, ja miten yhden muuttaminen vaikuttaa kuvaan. Siinä Scott Kelbyn kirjassa on hyvin kerrottu mitkä asetukset kannattaa milloinkin valita, paljon helpompaa lukea ne sieltä kuin yrittää ymmärtää sen kameran automatiikan logiikkaa. Kamera ei voi tietää mitä sinä kuvalta haluat! :) Malttia malttia, kyllä sinä harjoittelemalla opit! :)
Vaikea sanoa mitään, kun en tiedä mitä olisist kuviin odottanut. Enemmän terävyyttäkö? Ylemmässä kuvassa terävin kohta taitaa olla tuo pötkylän oikea syrjä ja tuo pikkuinen karva. Vennin kuvaamisesa suljinaika on ollut senverran pitkä, että on vaikuttanut siihen, että priimaterävää kohtaa ei taida ollakaan. Mutta eihän hyvän kuvan aina tarvitse ollakaan superterävä.Mutta kyllähän tuo pyhä kolminaisuus lienee sulle jo selvä. Kivasti näissä kuvissa on pehmeyttä, johtuisiko just noista isoista ISOista.Minäkin käytän aika paljon tuota AV-asetusta. Valitsen aukon koon kulloisenkin tarpeen mukaan, ison valitsen myös itse, ja kirkkausasteen. Mullekin on tulossa uus opiska, jänskättää, mitä tuleman pitää :) Olen ihan harjoittelija minäkin, joten ei musta oikeesti neuvojaksi ole ;)
Jaana sanoi…
Täälä vilisee tuttuja sanoja, ja pieniä ahaa-elämyksiä vilahtelee tuonne takaraivoon... :) Jospa ne sieltä joskus vilahtelee sitte kameraa näpräävään käteenki!!
Sie olet ainaki perehtyny hyvin kameran saloihin, sitähän se on; kokeilua, kokeilua ja onnistumista :)) (epäonnistumisia ei lasketa)
Ihanaa lukea tätä tekstiä ja kommentteja! Suomesta löytyy tosi vähän valokuvabloggareita :)
Itse kuvaan intuitiolla kokeillen - toistaiseksi on riittänyt sievä lopputulos, mutta nyt olen päättänyt alkaa opetella ja oppia oikein kunnolla! Haaveena olisi tosi saada HYVÄ kamera. Tässä vaiheessa kuitenkin mahtavaa löytää "vertaistukea" kuvaamiseen!
Ihana blogi siis!
Ai niin - voi mua - unohdin sanoa, että kuvasi ovat minusta tosi hienoja! Kaikki.