Viralan Lanankoski


 Toiveena oli nähdä vihdoin ja viimein elävänä se koskikara. Kahtena peräkkäisenä päivänä se onkin siellä nähty. Eipä sitten meille halunnut näyttäytyä. Tosin näin kyllä kaksi puukiipijää kisailemassa mäntyjen rungoilla, mutta en saanut niistäkään kuvaa. Hanki paukkui ja naksui niin kovasti kun yritin hiippailla niiden lähelle. Ottivat välittömästi ritolat. No, vettä, jäätä ja lunta sitten tarjolla vaan. Päivä oli puolipilvinen, mutta tuon kosken varrella on sellainen puuryteikkö, että melkein iltafiilis siellä tuli. Kuvaamassa oli joku mieshenkilökin sellaisella 60 cm pitkällä jättiputkella, joka oli vielä naamioitu maastopussilla. Kuvat on kuvattu vanhalla kameralla ja 300 mm putkella.Kommentit

Saila sanoi…
Hienot kuvat, ihana jäänreunapitsi!
Tiitsa sanoi…
Kauniita keväisiä kuvia. Koskikara on kyllä sellainen veitikka, että hermot meinaa kuvaajalta mennä, kun sitä yrittää tavoittaa. Kokemusta on, mutta kyllä se vielä onnistuu jos ei nyt keväällä niin syksyllä sitten ;)
Minttuli sanoi…
Kevättä kuvissasi ja kaunista jääpitsiä! Koskikaraa olen myös kaipaillut, vaan mokoma osaa olla poissa vakipaikoiltaan silloin minä siellä kuljeskelen:(
Mukavaa huhtikuun alkua!
Kimmo Hurri sanoi…
Tuttu paikka. Käyn Lanankoskella talvisin katsomassa koskikaraa ja aina se on siellä ollut. Joskus jopa kaksikin. Tosin en itse olisi ehkä joka kerta koskikaraa havainnut, sillä ne osaavat olla huomaamattomia. Omat havaintoni mahdollisti vaimoni, jolla on itseäni tarkemmat lintusilmät.

Koskikaran löytää Lanankoskelta parhaiten paikassa, missä puro levenee. Siellä se kivien lomassa sukeltelee ja etsii syötävää.
Hienoja koskikuvia!!! Voi ihme, en ole tiennyt tollaista koskea olevankaan. Kiva kun toit ilmi :) Minä olen luullut, että Nukarissa on lähin koski.
Tillariina sanoi…
Kimmo, pitää käydä uudemman kerran siellä koskella. Siinä leveimmällä kohdalla oli jo kuvaaja. Ei sitä tipua varmaan näkynyt kun näytti vaan relaavan!
Susanna sanoi…
Kauniita kuvia, mitä muuta tässä voisi lausua :-)
orvokki sanoi…
Vaikka myöhässä kirjoitankin (sulla on jo uusia postauksia), niin on pakko sanoa, että nämä kuvat ovat huippuihania, raikkaita ja kauniita.
pepita sanoi…
Kiitos kommentistasi sanosekukkasin blogiin.Sinulla on upeat kuvat oravasta,linnuista, ja koskikarasta, myös maisemat on todella kauniit, aistii raikkaan talven ja kevään tuoksun.