Aina väärä putki!


Eilen oli teemana olla liikenteessä aina väärä putki rungossa kiinni, niinpä  telezoomilla kuvattiin makroja ja makrolla välillä myös ihan muuta. On todella taas tämä perhosten tunnistaminen  hakusessa, mutta kuvittelen tämän perhosen olevan karttaperhonen. Korjatkaa mielellään, jos menee huti! :)

Kommentit

Sirpa sanoi…
Hieno makro telezoomilla. Hauska kuvio hällä on siivissä.
Marru sanoi…
Kaunis perhonen... mikä sit onkaan :)

Jos on väärä putki, niin toinen "harmilloinen" asia on se... kun kuvaa tietyssä valossa ja yks kaks selkäs takana ois jotain mahtavaa ja nopeasti kuvattava... ja yllätys, yllätys valon määrä tietty ihan päin vastainen! Yritäppä siinä sit nopsaan laittaa säädöt oikeiksi :D
Tiitsa sanoi…
Karttaperhonen minunkin mielestäni ja tuo "väärä putki kiinni" tilanne on raivostuttava. Pitäisi olla kaksi runkoa jossa toisessa pitkäputki ja toisessa joku muu. :)
Mutta eihän sitä ole kait missään määrätty mitä milläkin kuvaat ;) tuloshan siinä on pääasia.
Tässäkään kuvassa ei ole huomauttamista, upea perhonen.
marjukka sanoi…
Tuttu tunne! Minulla onkin usein kaulassa kaksi runkoa, joissa toisessa makro ja toisessa tele. Vähän raskastahan tuo on, mutta mitäpä sitä ei... Hyvin sinä kuitenkin telezoomillakin onnistuit!
Hienot kuvat alpakoista tuossa edellisessä postauksessa.
Häivähdys sanoi…
Hienon kuvan sait väärälläkin putkella. Meilläkin on ollut karttaperhosia, mutta ne olivat keskikesällä sellaisia kokonaan sinimustia muutamalla valkoisella pilkulla.
JPK sanoi…
Näin se monesti menee että väärä putki kamerassa kiinni. Toisaalta, onhan monessa telezoomissakin se makro-asento.Hieno kuva kasikesta huolimatta!
Pasi Lepola sanoi…
Kun kuva on saatava nopeasti, niin sillä putkella on mentävä, joka on rungossa kiinni. Hyvinhän tuo onnistuu telelläkin, kuten varmasti myös toisinpäin.

Kesäkuussa saan vihdoin haaveilemani makron. Tulossa on Sigman 180mm makro, josta olen jo muutamaan kertaa haaveillut blogissani. Putkessa on niin paljon millejä, että se tullee toimimaan toisinaan myös potrettiputkena ja telenä (varsinkin 2x telekonvertterin kanssa). Eli kyllä makrostakin on moneksi. :)
kivitasku sanoi…
Tykkään erityisesti tuosta ensimmäisestä vesikuvasta. Yhtä aikaa tyyntä heijastusta ja kuohuvaa vettä.