Rusokukkajäärä ja pitkäkoipi

Rusokukkajäärä, naaras
Ei mikään ihan pieni ötökkä, muistaisinko oikein, jos sanon sen olleen jotain 2 cm. Huomasin kun risteili lentäen  polkua ristiin rastiin. Komensin sitä laskeutumaan kun on niin nätin punainen. Juu, mä juttelen ötököille! Onneksi harva on sen kuullut!!  Sepä oli varsin tottelevainen ja laskeutui saniaisen lehdelle. Lisäksi mä oon ihan varma, että nämä isot hyönteiset ei oo mitään ihan "pölkkyjä" tämäkin siis katseli myös minua. :)


Näitä isoja mötkäleitä on tosi kiva kuvata. 


Punaisen ja oranssin kyllä selkeästi luonnossa  huomaa. Tämä hämis itsessään oli niin hyvin piiloutunut, että en olisi sitä pimessä kuusimetsässä muutoin kyllä havainnut, mutta sillä oli muutama värikäs seuralainen mukana. Mun teki mieli nypätä nuo punkit pois kiusaamasta, mutta tuskin hämis olis antanut...


Aika pitkäjalkainen otus. Piti ottaa monta kuvaa, että sai kaikki koivet mahtumaan! :)


P.S. Laitoin ekaksi väärin hurmekukkajääräksi tuon ekan ötökän. En tiedä, onko jollain ötökkäkirjaa?? Laitoin hyönteisfoorumille kyselyn. Eiköhän kohta selviä. Vastausta ei oo vielä tullut, mutta se taitaakin olla rusokukkajäärä, naaras...sillä kun on kokonaan punaiset selkäkilvet ja niillä pojilla on se niskakilpi musta. En tunnistanut kun mä oon vissiin aina törmännyt vaan niihin poikiin sitten...:) Tämä vaan oli niin järkyn iso, että en siksikään ajatellut.

Kommentit

Pirkkoinkeri sanoi…
Hyviä kuvia niin kukkajäärästä kuin lukistakin. Nuo pienet punkit näkyvätkin niin hyvin lukin jaloissa. Ei ollenkaan mukavia. Kummallista, vaikka hyönteiset ovatkin niin kovin mielenkiintoisia, niin loiset niissä aiheuttavat puistatuksia. Mikä muuten erottaa rusokukkajäärän ja hurmekukkajäärän?
Sarppu sanoi…
Mielettömän hyvät kuvat jäärästä :) aikamoisia otuksia, joita tulee näin lähemmin tarkasteltua ja huomattua monta hienoa yksityiskohtaa..aurinkoa viikonloppuusi.
Tillariina sanoi…
Nyt sitten vaihtui koko nimi ötökälle. Aloin oikein miettiä tuota jäärien eroa ja sitten mä huomasin, etteihän koko ötökkä oo jäärä, vaikka se paljon sellaiselta näyttääkin! :)
Pirkkoinkeri sanoi…
Vertaas vielä rusokukkajäärään. Tuo näyttää aivan kirjani naaraspuoliselta sellaiselta kun on vielä nuo ruskehtavat koivetkin. Mielenkiinnolla odotan muita mielipiteitä. Minusta tuntuu välillä, että mitä enemmän yrittää tunnistaa, niin aina vaikeammaksi käy kun on vaan tämmöinen harrastelija:)
Tillariina sanoi…
Olihan se jäärä ja juuri rusokukkajäärä! En oo ikinä vaan nähnyt noin isoa! Se olikin varmaan jokua Big Mama! :)
Mustis sanoi…
Näitä punatakkijääriä on ehkä aika paljon juuri tänä kesänä? Poimin kärsämöitä muka kuivatakseni niitä, niin säpsähdin kun tämä komisteli siellä kukan alla, no laitoin soritellen kukan takaisin ja käskin hakea uuden yöpuun:)Samoin kelottuneen puunrungon päällä oli parikin ja kaikki samana päivänä.

Hieno kuva tästä kuin lukistakin, tänä iltana koiralenkillä törmäsin tosi isoon metsähämähäkkiin, etsin mustikoita suuhuni, kun törmäsin tujuun lukinverkkoon.. ja huh, mikä olio sieltä katsoikaan, väistin suosiolla kauemmaksi.