Kasveja, lintuja ja perhosia!

Suopayrtti
Rantareitin jämäkuvat. Tästä tuleekin siis varsin sekalainen postaus! :) Tätä kukkaa en taaskaan tunne, mutta tunnistusapua siis mielellään.  Tosi kaunis, eihän oo sitten ihan puutarhakarkulainen?

Rantakukka

Viime kesänä tätä oli paljon, mutta nyt näin vain parissa paikkaa.


Silkkiuikku ja sen kaksi poikasta. Selkään kiipesi kyytiin toinen aina välillä, vaikka ovat jo noin isoja. Ne olivat kokoajan ihan emolinnussa kiinni. Välillä näytti, että emo yrittää ottaa pientä spurttia ja vähän hajurakoa, mutta aina poikaset tulivat ihan siihen lähelle.
Rantakivikossa katseli maisemia ja pyydysti varmaan myös ötököitä västäräkki. Olisko vielä poikanen tämäkin.


Sitruunaperhonen näytti sinisen kukan vieressä tosi kivalta. Pakko oli ottaa kuvia, vaikka onkin useita jo tästä perhosesta ennestään.
Kommentit

Marja sanoi…
Luulisin, että tuo ensimmäinen kukka on suopayrtti eli saippuakukka. Tuoksuiko se saippuamaisen hienostunessti? Suopayrtti on hyvin vanha perinneperenna.
Tillariina sanoi…
Kiitos Marja tunnistusavusta! Pitääkin sitä tuoksutella kun ensi kerran siellä kulkee!
Marja sanoi…
Iski lievä epäusko, kun katselin ikkunasta omia suopayrttejäni. Nuo ovat kerrottukukkaisia, mutta kuvasi kukinnot eivät ole. Muuten ihan samanlainen. En tiedä?????
Tillariina sanoi…
Kun googletin "suopayrtti", niin sitä näemmä on kahta sävyä valkoinen ja hennon vaaleanpunainen, lisäksi kerrottua ja yksinkertaista. :) Kovasti se luontoportin sivun suopayrttiä ainakin muistuttaa!