Kesäloman vimpat korennot!

Meillä syödään tänään paahtopaistia ja se on ruoka, jonka valmistus kestää. Ensin lihaa pidetään huoneenlämmössä pari tuntia. Sitten paistetaan uunissa 1½ tuntia. Sen jälkeen folion alla annetaan levätä 20 min. Joten kipaisin Ankkalammella tässä heti aamusta tervehtimässä sudenkorentoja.


Tämä vihreäsilmäinen on aikaisemmin vain kiertänyt kehää ja partioinut lammella. Nyt vihdoinkin suostui lepäämään. Paikka sensijaan oli huono ja ruma. Paremmat päivänsä nähnyt keltakurjenmiekka.


Kuvien kuvausjärjestys on juuri päinvastainen kun postauksessa. Olin jo lähdössä kotiin kun tämän korennon löysin.
Pariskuntia oli tänään varsin vähän. Tuulinen sää ei kai houkutellut nyt näihin puuhiin.


Korentoja on vähemmän kun viime kesänä määrällisesti lammella. Nyt niitä saa kytätä ja odotella paljon pitempään. Lisäksi kuvauspaikkoja on vähemmän kun kasveja karsittiin kovalla kädellä.


Kerrankin sain kuvata korennon jonkin kohtuullisen nätin kasvin päälle asettuneena. Tänään he tahtoivat enemmän olla kuolleissa, kuivettuneissa lehdissä, risuissa tai kepeissä!
Olen ollut kuvitelmassa, että sudenkorentoretkelle kantsii kuvaajan varustautua aika maastonvärisissä kuteissa. Ei se tänään ainakaan pitänyt paikkaansa. Sillä t-paita oli kirkuvan tummanpinkki! Melkein neonpunainen.


Ruskoukonkorento lähenteli minua tänään, laskeutumalla olkapäälle. Se oli vähän liian lähellä, joten liikutin olkapäätä, että se lähtisi pois. Päästi samanlaisen äänen kun ne pitävät kaislikossakin, jotain sinnepäin, että "smuck"!!

Kommentit

Pirkkoinkeri sanoi…
Sinulla oli hyvä sudenkorentopäivä!
SINIPELLAVAINEN sanoi…
nämä sinun kaikki kuvat ovat mielettömän hienoja!
Pasi Lepola sanoi…
Korennot jaksavat vaan hymyillä vaikka lomasi on päättymässä. No, mikäs tuossa poseratessa, kun taitava korentokonkari on asialla. :)
Famu falsetissa sanoi…
Oi, miten hienoja korentokuvia!
Intianminttu sanoi…
Korentoja kävin minäkin etsimässä mökkitien varresta tänään vikana lomapäivänä. Kyllä oli haikea olo, hyvä, etten itkuun purskahtanut. En vaan ollenkaan tahdo enää kestää sitä talvea, pimeää ja kylmää. Mutta onneksi siihen on vielä aikaa ja viikonloppuisin pääsee vielä möksällekin. Leppoisaa työhönpaluuta sinulle!
TelluT sanoi…
Edelleen on mun korentokuvat ottamatta, niitä nyt vaan ei yksinkertaisesti löydy :)
Mä olen niin kade, kun näitä sun kuvia katselen.
Vai johtuisko se siitä, että mun kamera hajosi ja korennot kiertaa tuon minikokoisen digikameran (ainakin hyvä elää siinä uskossa)
Marru sanoi…
Hienot kuvat korennoista!
Melko haastavaa kuvattavaa, toiset ainakin niin "kiireisiä" etteivät malta pysyä ees paikoillaan :)
Pessi sanoi…
Noin paljon korentoja! Olet mestari korentokuvaaja, Tillariina! :o)
Mustis sanoi…
Hienoja otoksia Tillariina, korennot ovat smuck-ihastuttavia:)