Tampereella 3.7.2013

Eilen oltiin Tampereella 5½ tuntia ostoksilla, syömässä, ostoksilla ja syömässä. Lähdettiin vasta klo 13 maissa kotoa. Sää näytti varsin epävakaiselta. Tummia pilviä taivaalla ja alku olikin sadekuurojen vuoksi mielenkiintoista. No, Koskikeskuksessa viihtyy hyvinkin toista tuntia, joten pahimmilta vesikuuroilta säästyttiin. Tosin kyllä mä pariin otteeseen kastuin. Päätin ottaa järkkärin mukaan, vaikka tiesin sen painon. Halutti niin kovasti kokeilla uutta putkea, 24-105mm:stä siis. Se oli nyt kolmas kerta kun sitä käytin. Tuo laajakulmapää on minulle ainakin tosi haasteellinen. Meinaan tuskastua noihin tynnyrivääristymiin. Eikä mun mielestä mun (en oo ainakaan löytänyt) kuvankäsittelyohjelmassa oo apua siihen (Photoshop Elements 8.0) ja osaisinko mä edes käyttää, vaikka olis! :) No, alkuhapuilun jälkeen aloin saada kuvia. 


Osa kuvista on otettu sitten autossa istuen (tämä kuva ja seuraava ainakin). Kuvat on otettu vasta illasta, sillä sateiden vuoksi kameraa ei voinut aikaisemmin ottaa esille. Piti suojella näet enempi ostoksia (vaatteita, kirjoja).


Mä olen vähän (no, hyvä on paljon) Opel-fani. Mun molemmat ajopelit ovat ja siis varmaan myös tulevaisuudessa Opeleita. Ihana vanha Kadett ja mitä parasta
 p u n a i n e n!!!


Immeisiä oli paljon piknikillä ja olisi tehnyt mieli itsekkin jo tuossa vaiheessa oikaista nurtsille vaakatasoon!
Tyttärien shoppailukunto oli paljon parempi, joten me välillä siirryttiin pois tieltä Pyynikin maisemiin. Paljon siellä olikin väkeä. Jouduttiin jättämään auto aika kauas. Tällä kertaa olisi ollut mahdollisuus kokeilla myös laskeutumista köyden ja valjaiden kanssa alas tornista hintaan 20 €. Siihen sai sitten munkkikahvit samaan hintaan. Ei nyt kuiteskaan, vaikka olisin mä uskaltanut. Tässä tyttöjä valmistautumassa ja kuuntelemassa opastusta touhuun.


Kyllä porukkaa oli ihan jonossa asti tähän menossa, iältään alle 30-vuotiaita kumminkin.


Sieltä nyt joku tuleekin alas.


 Kovin on jyrkät polut siellä. Tarvisi kuntoa  noiden kapuamiseen. Paljon siellä oli lenkkeilijöitökin.


Puut ovat niin korkeita, että maisemat ovat pitkälti näkymättömissä, mutta löytyi yksi rakonen, josta näki kuinka korkealla oltiin. 


Pyynikin kahviossa on kai tapana syödä munkkeja, mutta jätettiin tällä kertaa väliin. Kassalla oli parhaillaan mies, jonka ilme kertoi, että ei tykännyt mun kameran kanssa hosumisesta. Siispä kuva on valitettavan hätäinen. Tunnelma kahvilan sisällä oli rauhallinen, ulkopuolen hälinään verrattuna. Postiakin olisi voinut lähettää!


Palasimme sitten takaisin keskustaan. Minä tykkään Tampereesta. Voisin kuvitella asuvani siellä. Se oli varsinkin kiva, että näin kesäiltana porukkaa oli vielä iltasellakin liikkeellä. Hämeenlinnassa klo 18 jälkeen oo enää juuri ketään.


Nyt voisi lähteä uudestaan, vaikka eilen koivet olivatkin kaikesta kävelystä ihan kipeenä. Sitten sattui lopuksi sellainen ikävä juttu, että mun takahammas halkesi syödessä. Lähti melkein puolet pois. No, huomenna on hamppilääkäri, joka laittaa sen kuntoon. Kieli on tosi kipeä, sillä hampaan reunat ovat tosi terävät.


Kommentit

Minttuli sanoi…
Kiva oli kulkea kuviesi mukana Tampereella. Pyynikki on tosi hienoa aluetta. Minäkin tykkään Tampereesta, tulee vain tosi harvoin käytyä vaikka siellä sukulaisia on.
Äityli-Mummo sanoi…
Nyt mie valla hengästyi, lukumaraton, kuvamaraton :D Kangasalla netti ol hidas ku...sanonko mikä. Eile Uuveskaarlepyys toimi ku ajatus, mut en malttanu olla konneel. Enkä viel eile illal tääl Aavasaksalkaa. Nyt tuntu silt et istun tuokio konneel, nettitikku pelittää täälkii. Tääl o joku pien lintu, joka päästelöö samalaista ääntä ku orava...naksuttaa.
arleena sanoi…
Hienot ja hyvät kuvat.
Tampereella on tullut käytyä harvoin. Kuvasit niin upeasti, että tekis mieli pyörähtää sielläkin.
Anne sanoi…
Minäkin aikoinani ajattelin, että Tampereella voisi viihtyä. Se on kaunis kaupunki. Tuttuja paikkoja oli kuvissa :)
Pierre BOYER sanoi…
A full great day !
Best regards from France,

Pierre
Pasi Lepola sanoi…
Mielenkiintoinen välipala Tillariinan fotoboxiin. Ooppeli ei ole oma suosikkini, mutta kyllä tuollainen autovanhuskuva saa aina hyvälle tuulelle.
JPK sanoi…
Tuttuja paikkoja. Kyllähän Tamperekin asiansa kaupunkina ajaa:)) Liikennekultuuri täällä on kyllä kuin suoraan apinatalosta (tai viidakosta) :D