Tinteille ruokaa!

Sää on mennyt niin kylmäksi, että ajattelin jo aloittaa lintujen ruokintakauden. Piti ostaa ihan kaupan tuotteita tähän tarkoitukseen, mutta autossa kotimatkalla välähti vasta ajatus. No, onneksi on kuitenkin matkan varrella noita pikkukauppoja, että pieni kurvaus sitten sinne. Tein siis siemen-pähkinärasvakakun itse. Tössin sen kanssa sen verran, että varmaankin laitoin liian vähän ruokaöljyä mukaan ja kakusta tuli turhankin kova. No, oli sitä jo rosmottu keskentekoisena kun oli portailla yön kovettumassa. Maapähkinöitä oli kaivettu irti! Otin kuvan pokkarilla, se on nyt kerrassaan outo.Vääristää jopa kakun muodon (ei oo tasaiset sivut, vaan levenee alaspäin), mutta olkoon se tällä kertaa nyt todistusaineistona ruokintakauden aloituksesta, ei muusta.


Sää on huono. Pääseekö tässä tänäänkään kuvaamaan, on sangen epävarmaa. Muuten asiakkaita tuli parissa minuutissa paikalle, että kai tuo nyt heistä hyvää oli kuitenkin. Jotenkin veto pois ja sain tietää aamulla, ei niin mieluisia uutisia tai sanotaanko, että niissä on sekä hyvää, että huonoa. Minun kannalta enempi kuitenkin ehkä jälkimmäistä. No, yritetään enempi hehkuttaa sitä hyvää puolta. Päässä soi tauotta Coldplayn "In my place" biisi. Voitin kolmeksi kuukaudeksi spotify premiumin, että nyt olisi musaa kuunneltavissa tosissaan, muutakin kun tuota ed. mainittua kappaletta! :)

Kommentit

Suvikummun Marja sanoi…
Tulipa komea kakku!
Meillä ei tuollainen kestäisi varmaan kymmentä minuuttia, täällä on koko kesän pyörinyt tikkaperhe pihapiirissä ja nyt he ovat siirtyneet myös tinttien ruoka-apajille. Eilen näkyi muutama närhikin.
Aloitin myös ruokinnan jo, vaikka jossain suositellaan ruokinnan aloittamista vasta, kun maa on jäässä ja on lunta. Höh! Meillä saattaa sataa lunta vasta tammikuussa, pitääkö tinttien olla siihen asti ilman ruokaa??

Onneksi oli uutisissasi sitä hyvääkin :)
Ja toivotaan, että sää siellä paranisi vielä tänään!
Kirsti sanoi…
Hienon kakkusen tiput sai. Mie laitoin eilen linnuille lintulaudallisen auringonkukan siemeniä ja on tosi vilske siinä. Leipää siinä myös käyvät napsimassa :)
Harakka sanoi…
Tuli hyvä kakku, ei tullut paha kakku hi!
Mutta tosi hyvä vinkki onkin tuo ja varmasti linnut tykkää, taidanpa kokeilla minäkin.
Hyvää sunnuntaita musiikin parissa!
Maireanna sanoi…
Kiva idea, kakku tinteille. Tuosta riittää naputeltavaa pitkäksi aikaa.
Äityli-Mummo sanoi…
Hieno kaakku, saap tintit ol kiitollissii noi hienost ruuast!
Anne sanoi…
Mä aion siirtää ruokinnan alkamista vielä siihen saakka, kunnes alkaa olla pakkasia.
Tuula sanoi…
Voi miten hyvä idea. Tuota pitäisi kokeilla.