Auringon nousua odotellessa...

Yöllä on ollut pakkasta ja nyt vielä aamullakin näemmä -4,5 C. Taidan kohta rynnätä kuvaamaan huurrekuvia makrolla. Vielä on hetken hämärää, mutta jos puolen tunnin kuluttua.  Laitan eilisiä mustarastakuvia alkuun.


Tämä kuva piti käydä ottamassa kesken ruuanvalmistuksen, sillä näytti niin kivalta musta tipu koristeomenapuussa. Kolme viikkoa ovat rastaat näillä ompuilla nyt ainakin herkutelleet. Kelpaavat ne kyllä fasaaneillekkin. Alla eri otos, vaikka näyttääkin näemmä varsin samalta.


 Toinen meidän pihan koristeomenapuu tekee nykyisin omenia vain joka toinen vuosi. Nyt oli välivuosi. Sen omenat ovat violetinpunaisia kun ed. näkyvän oranssinpunaisia.


Mustia tipuja on tosi vaikea kuvata vastavaloon. Illalla olisi saanut hienoja kuvia niistä, mutta en uskaltanut lähteä enää ulos, sillä flunssa yrittää iskeä. Kuumetta oli jo lauantaina +37.9 C ja kurkussa vähän tuntui, mutta olen nyt nauttinut kolminkertaisia C-vitaaminiannoksia siitä lähtien ja luulen olevani voitonpuolella. Pitää silti olla varovainen.


Todella arkoja ja epäluuloisia tipuja nämä.


Kommentit

Minttuli sanoi…
Upeat kuvat sait mustarastaasta!
Hyvää viikon alkua Tillariina!
S sanoi…
Hieno lintu! Kauniita kuvia.

Iloa viikkoosi!

http://elamaakuvina.blogspot.fi/
Piupau sanoi…
Upea lintu! Syksyiset värit on kyllä nyt upeat!
Harakka sanoi…
Upeita kuvia mustarastaasta.
Kivan näköisiä siellä oksien seassa.
Seija Torpström sanoi…
Mielettömän kauniit kuvat saitkin, vaikka vastavaloon ♥
Pidän erityisesti tästä päivityksestä nyt ja ilolla selaan edestakaisin, kun itsekin koko päivän töissä sain katsella mustarastasta ikkunan takana jossain ihme marjapuussa.
Minulla ei ollut kameraa.
JPK sanoi…
Todella upeaa! Varsinkin tuon ylimmän kuvan kokonaisuus on täydellinen!
Vikki sanoi…
Teillähän on ollut kunnon pakkanen!
Ylin kuva on niin kaunis!
Hanna sanoi…
On se komea lintu tuo mustarastas! Meidänkin pihalla näkyi vastaavaa viime kesänä ja talvena, mutta nyt ei ole näkynyt. Olemme saaneet tosin nauttia lehtokurpan iltamyöhään tapahtuneista promenadeista makuuhuoneen ikkunamme alla. Nyt sitäkään ei ole näkynyt, mutta toivottavasti herra tulee takaisin ensi kesänä! :D
Anne sanoi…
Aivan ihastuttava kuva tuo ensimmäinen. Tauluksi, postikortiksi...

Mustarastas on yksi lempilinnuistani. Täällä ne vain on aika harvinaisia. Viime viikolla tosin näin pariskunnan, mutta saattoivat olla vain ohikulkumatkalla kohti etelää.
Katja sanoi…
Hienot kuvat mustarastaasta! Se on yksi suosikkilinnuistani, koska se laulaa niin kauniisti.:)