Alajärvellä


Seurailin eilen säätiedotuksia innolla. Aika hyvältä näytti kuvaussää. Luvattiin melkein selkeää ja pientä pakkasta. No, pyysin miestä heti aamupalalla, että käy lehden hakureissulla laittamassa auton lämpiämään. Siinä klo 10.30 olin pakannut valokuvausrepun ja myös itseni kuntoon. Auton ikkunat vaan paksussa jäässä. -8.6 C.  Sain sentään auton oven auki. Hmm...sisätilalämmittimen teho pienimmällä. Laitoin sen täysille ja sisälle uudelleen odottelemaan.


Lopulta klo 11.30 pääsin lähtemään. Suuntana Alajärvi. Kaikki lumet ovat sulaneet viikon aikana. Järven veden pintaa vangitsee ohut jääkerros. Myrskyt olivat heitelleet roskia jäälle. Välillä maisemat näyttivät siltä kun olisin kuvannut kuun valossa.


Onneksi siinä kohtaa kun vaihdoin makroputken, utupilvet vähän päästivät valoa raottamaan. Nämä kuvat on siis kuvattu mun sillä uudella laajakulmazoomilla ja ihan käsivaralta. Reppui painoi tosi paljon, mukana oli myös teleputki.


Hukkasin siis aamun parhaimmat hetket, mutta sellaista se elämä on. Pitkästä aikaa oli kuitenkin todella kiva kuvata. Kotona huomasin, että makrokuvissa on kaikissa samassa kohtaa likatäplä. No, viimeisissä kuvissa likaa ei ollut taas, joten kai se sitten itsestään irtosi pois. Toivon mukaan. Niin ja pitihän mun hetkeksi hieman eksyäkin tuolla kuvausreissulla. Käppäilin sitten siihen suuntaan, mistä kuvittelin tulleeni ja löysin lupaavan näköisen polun lopulta.

P.S. Pasi tuossa vinkkasi, että laskurissa on ohitettu tasaluku. 70 000 mennyt minulta ihan huomaamatta ohi. En oikein ehtinyt viime viikolla bloggaamaan, enkä valitettavasti oikein lukemaan muidenkaan postauksia. Eipä tosin ollut kuviakaan, että mitä olisi näyttänyt. Tarkoituksena oli järkätä arvontakin, mutta se kyllä taitaa siirtyä tuonne ensi vuoden alkuun. Pidetään mielessä. Tuhannes blogikirjoitus ainakin muistaakseni on varsin lähellä, jos sitä sitten juhlistetaan. On nyt vähän pössi olo kun tuokin juttu meni tsädääm noin vaan huti....Uskokaa vaan, minulta menee paljonkin nyt juttuja ohi. Jokin sulake varmaan tuolla kupolissa palanut ja vaihdon tarpeessa.

Kommentit

Seijastiina sanoi…
Ihanat kuvat kerrassaan ♥
Kiirettä myös pitää minulla, sellasta se on joulun alla.
Onnittelut tasaluvusta ja oikein ihanaa Joulunaikaa sinulle ja perheellesi.
JPK sanoi…
Olen tuolta kotoisin. Yritän tässä kovasti katsella, mistä kohtaa nuo kuvat on otettu:)
Kirsti sanoi…
Tosi kauniit kuvat :)
Sirpa sanoi…
Kauniita kuvia on tallentunut muistikortillesi!!

Mukavaa viikonvaihdetta!
Marru sanoi…
Loppuvuoden kiireitä... no eiköhän me olla taas tammikuussa oikein virkeitä :))
Vikki sanoi…
Kauniit kuvat, kaunis valo!
Ihailen aina näitä otoksia kun en osaa kuvata maisemia ollenkaan!
Tillariina K. sanoi…
Vikki, maisemakuvat ovat minulle tosi vaikeita. Mielestäni tarvisi sellaista romanttista mielenlaatua! Nyt yritän sitäkin lajia vähän opetella, jos joskus pääsisi vielä reissunpäälle. Epätodennäköistä, mutta siltikin! :)
Minttuli sanoi…
Todella kauniit kuvat! Valo siivilöityy hienosti varsinkin ensimmäisessä kuvassa!
R Hänninen sanoi…
Kauniita maisemakuvia. Järvenrannalla syntyneenä, kuvat lämmittivät mieltäni.
Pasi Lepola sanoi…
Upeita vasta-aurinkoon otettuja kuvia. Olet päässyt hienosti sinuiksi uuden laajiksen kanssa. Oih, nyt alkoi tekemään mieli samanlaista....