Vuosi 2013, osa 3/3

Syyskuu

Syyskuun suurin ja ihanin asia oli kun tytär hankki koiranpennun. Minusta tuli koiramummo. Se ei  ole ollenkaan hassumpi titteli. Tuo tikkakuva taisi olla sittenki lokakuun tuotantoa, mutta menköön nyt tähän kun sopii niin hyvin värimaailmaan. Töissä syksy oli raskas. Heti ensimmäisestä työviikosta, elokuusta lähtien painettiin ns. tukka putkella. Kuvaussessiot tulivat tarpeeseen stressinpoistajana.

Lokakuu

Ruska oli lyhyt, mutta kaunis aurinkoisten päivien ilo. Kuvasin paljon lintuja pihalla, sillä laitoin ruokintapaikan pystyyn heti lokakuussa. Hämmästelin kun törmäsin metsäreissulla punatulkkuihin. Enpä ole niitä tuon jälkeen nähnyt kun kerran, jolloin niitä oli jotain 10 linnun parvi lennossa.

Marraskuu

Todella lämmin marraskuu ja sateinen. Pari kertaa pääsi kuurakuvia silti alkukuusta kuvaamaan, mutta ne olivat jo päivään mennessä sulaneet pois. Uusia tuttavuuksia löytyi pähkinähakki työpaikan pihasta ja harmaapäätikka kotipihasta. Niistä olin tosi onnellinen, vaikka kuvat eivät mitään hyviä olleetkaan. Joskus bongauskin tuo hyvän mielen. Rantareitillä kuvasin vielä kukkivia kukkia, joka varmasti jää mieleen tästä marraskuusta. Oravatkin löysivät ruokintapaikalle, jota olin kovasti kyllä toivonutkin. Me ei asuta metsän laidassa, joten ne eivät aina uskalla tänne asti tulla keskelle taloja ja pihoja. Ostin laajakulmaobjektiivin talven maisemakuvauksia ajatellen, lisäksi sen sai hyvityskampanjan vuoksi edullisemmin, että nyt tai ei koskaan fiiliksillä sen puolesta.

Joulukuu

Todella raskas pimeyden ja sateiden vuoksi. Lomaa odottelin todella kovasti ja se onkin tehnyt tehtävänsä. Ajatukset pois kiireistä ja töistä. Niin tuli tarpeeseen. Joulu sujui rauhallisesti ja perinteisesti. Nyt odottelen oikeastaan kevättalven pakkaskelejä ja sitä lunta, jota tosin ei ole vielä luvattu ollenkaan, vaan plussakeleissä mennään kunnolla tammikuun puolelle.

Vuosi oli perheelle mullistava. Lähisukulainen menehtyi.Vanhin tytär meni kihloihin. Kaksi tytärtä muutti pois kotoa. Koiranpentu Teuvo, valtasi sydämet. Mies vaihtoi työpaikkaa. Minun ns. kakkospomo lähti joulukuussa toiseen työpaikkaan. Uusi toivottu ja odotettu työkaveri tuli remmiin, jonka myötä vuoden viimeiset kuukaudet helpottuivat todella kun ei tarvinnut enää tehdä kahden töitä. Kuvauskalusto tuli uusittua totaalisesti. Eikä tietysti tässä kaikki, vaan paljon, paljon muuta.

Toivon tulevalta vuodelta tiettyä rauhallisuutta ja tasapainoa. Se lopulta löytyi tänä vuonna loppuvuodesta, mutta nyt pitempi sellainen jakso ei juurikaan minua haittaisi. Täytän kesällä 50 vuotta, se on kai jokin merkkipaalu elämässä. En pidä mistään suurimuotoisesta juhlimisesta. Sellaisia ei tule, mutta jostain matkasta kyllä haaveilen. Tosin olen niin mahdoton kotikissa, että voipa olla, ettei tule minnekkään lähdettyä, vaan painelen perhosten perässä tuolla pusikoissa! Toivon, että tyttäret saavat opiskelupaikat ja keväällä on tiedossa varmaankin myös ylioppilasjuhlat.
Saapa nähdä mitä tapahtuu, sen näkee sitten ensi vuonna!

Hyvää Uutta Vuotta 2014 !


Kommentit

Seijastiina sanoi…
Ihanat kollaasit ja kuvat, sointuvat värit ja kaikki ♥
Oikein Hyvää Uutta Vuotta.
Marru sanoi…
On tuo koiranpentu vaan niin suloisen ihana ♥
☆ Kaikkea Hyvää Uudelle Vuodelle ☆
Sirpa sanoi…
Kauniita ovat kuvasi!
Kyllähän tuo 50v oli tietynlainen virstanpylväs, ainakin itselleni.

Oikein Hyvää ja kuvauksellista Uutta Vuotta 2014!
S. Willberg sanoi…
Oikein hyviä kuvia, paljon on mahtunut tähän vuoteen.
Hienot muistelot olet jaksanut koota! Oikein Hyvää Uutta Vuotta!
Saraheinä sanoi…
Hienot kollaasit! Hyvää uutta vuotta!
Virpi sanoi…
Olet hieno luontokuvaaja, ja eniten pidän siitä, että kuvasi ovat selvästi naisen ottamia. En tosin osaa sanoa, mistä sen näkee;)
Virpi sanoi…
Ja hyvää uutta vuotta!
Iiris sanoi…
Hyvää Uutta Vuotta 2014!
Riitta Sinikka sanoi…
♥Hyvää Uutta Vuotta ♥
E. Salonen sanoi…
Hienot kollaasit! Hyvää Uutta vuotta!
Anne sanoi…
Kuvauksellista vuotta 2014! Ota aikaa itsellesi ja rakkaalle harrastuksellesi.
Harry Kalenius sanoi…
Hyvää ja kuvauksellista uutta vuotta 2014