Google+ Followers

torstai 28. helmikuuta 2013

Kiireinen pyrstötiainen


Joskus minusta tuntuu, että tämä lintu ei lennä! Se sukeltaa ja syöksyy ilmassa. Puussa se on levoton menijä. Se on kuitenkin ihan älyttömän suloinen ja sydän ihan läpättää kun sen sattuu näkemään. Harmillisesti oli aurinko juuri pilvessä kun näitä kuvasin.

 Katsokaa miten älyttömän pieni nokka!


Sulautuu puuhun vallan hienosti varsinkin tähän aikaan vuodesta.


Tämä on aika epäselvä kuva, mutta tässä näkyy niin hyvin tuo pitkä pyrstö, että pakko tämäkin oli laittaa. Ei oo ihan turhaa nimetty tätä tipua pyrstötiaiseksi!


Pyrstötiainen poistuu näyttämöltä !
The End

Paritanssia!


Harakka- ja varispopulaatiot ovat isoja meidän asuntoalueella. Ne nahistelevat ihan omissa porukoissaan ja myös keskenään. Melkoista metakkaa sai eilenkin kuunnella niiden toimesta. Tosin meille kuului myös Parolannummen sotaharjoitusten ammunnatkin ihan kivasti ja olisko Ahvenistolla ollut jotku ajotkin. Luonnonrauhaa sai siis vähän etsiä! En meinannut silmiäni uskoa kun näin nämä harakat talon katolla. Niitä oli vielä yksi pari tuossa vähän kauempanakin toisessa päässä taloa. Ihan kun tuo yksi olisi jäänyt ilman tanssi- tai tappeluparia! :)

Juttelin yhden naapuriston mieshenkilön kanssa ja hän kyseli, että olenko nyt nähnyt sitä haukkaa, joka kiertelee alueella? No, olenhan minä kolmena päivänä ja kahtena kertana ottanut siitä kuvankin. Huonot sellaiset. Se siluettikuva oli jo aiemmin ja nyt laitan vielä huonon lentokuvan siitä. Nimittäin olisin saanut paremmankin, vaan kun iski kuvauspaniikki! Intona ajattelin, että lintu...petolintu...haukka...ota kuva!! Siinä kohtaa jo sitten hönkäisin etsimeen oikein kunnolla ja sehän huurtui! Ei nähnyt mitään ja sitten kun näki, niin se tipu oli jo paljon kauempana. Justiinsa tyypillistä minua! :)

Varpushaukka, koiras 
(tunnistettu BirdLife-tunnistuspalvelussa )

Se olikin tässä muistaakseni viime viikolla popsinut harakan. Lumella oli kasa sulkia ja verta! No, pitää se haukankin elää! Sellainen se luonto on.

keskiviikko 27. helmikuuta 2013

Iltapäiväkävelyllä!


Loma on pian loppu. Sain valokuvata joka päivä, säät suosi, ruoka oli hyvää ja nukuttuakin tuli ihan tarpeeksi. Siis teki tehtävänsä. Enempikin tietty olisi ottanut kun kolme päivää, mutta hyvä näin.
Tänään meni touhu sitten enempi rastaiden kuvaamiseksi. Aamupäivä räkättirastaan seurassa ja iltapäivä mustarastaan. En tiedä mikä minuun tuli. Olin jo jossain vaiheessa varma, että putki hajosi tai sitten kamera. Tuli totaalista suttua. Tein valotuskokeiluja ja vaihdoin kuvausasentoa. Ylivalottui enempi kun pahasti iltapäivän kuvat. Minussa se vika oli, toivon mukaan...


 Kiitokset t o d e l l a kärsivälliselle tipulle! Se vaan nökötti ja varmaan huokaili, että ei tuolla emännällä taida tulla tänä päivänä hommasta valmista! Otin ihan varppina 30 kuvaa tästä tipusta! :) Nyt jo homma naurattaa, mutta ihan meinasi hiki nousta pipon tuntumaan!Päiväkävelyllä

Huomasin rastaan istuvan koristeomenapuussa ihan alkumetreillä kun lähdin kuvausreissulle. Otin siitä useita kuvia ja oli aika valkkaaminen, että mitkä laitan näytille. Valo vaihteli ihan kokoajan, sillä taivas on hieman utuinen. Eipä sillä mitenkään kovin nälkä näyttänyt olevan, enempi selvästi nautiskeli nollakelistä ja auringon säteistä.
Merkkitietoiset


"Taasko sä kuvaat kun me ollaan tässä meidän merkillä?"


"Saanko mä tulla kanssa siihen?"
 "Et saa, tämä on kahdenistuttava merkki!"

" Siis, ei mitään rajaa! Kaikki tahtoo meidän merkille!"


"Hei, tässä on tämmönen reikäkin! Tää on niin paras!"

tiistai 26. helmikuuta 2013

Kuuraa ja lintuja!


Pitkästä aikaa nappasin jonkinlaisen kuvan harakasta. Siellä se puunlatvassa korkealla tähyili maisemia.


Kuvat on otettu eilen maanantaina, klo 11-12 maissa. Iltapäivällä kuura olikin jo sulanut oksilta.

"Pii pii pikkuinen lintu, pakottaako jalkojas, koivun oksalla ollessas..."

Hellyyttävän suloinen asento ja ilme tällä linnulla. Etuosa on hämyinen, sillä siinä oli jo pensaiden oksia.


Eilen vävyehdokas ja vanhin tytär ilmoittivat muuttavansa yhteen, heti kun asunto vain löytyy. No, käytännössä ovat jo asuneen kesästä lähtien yhdessä, kylläkin useammassa osoitteessa! Yksi siis pois ja 3 vielä jäljellä. Pikkuhiljaa vapaus vielä koittaa!! :)

Lunta puissa!


Lumikäärme nähtävästi tässä ekassa kuvassa ja tota noin...joku muu sitten tuossa toisessa! :)


maanantai 25. helmikuuta 2013

Ärhäkkä tintti!


Ilme on vähän sellainen, että tulee ja nokkasee mua nokkaan, jos otan enää yhtäkään kuvaa!

Tasan vuosi sitten muuten laitoin kameratilauksen vetämään. On tullut ainakin kuvattua, ettei ollut ollenkaan hutiostos! 28. päivä tuli sitten postiin ja pääsin ekat kuvat ottamaan! Oli se jännittävää aikaa!

P.S. Tytär himoitsee tätä mun kameraa! Olen luvannut sen hänelle vuoden päästä ylppärilahjaksi!

Voihan viitatiainen...tai sitten ei!

Hömötiainen (tunnistettu Bird life tunnistuspalvelussa)
 
Luulin kuvanneeni tänään kuusitiaista, vaan sehän onkin viitatiainen kun musta leukalappu on paljon pienempi! Sitten tällä tipulla on aivan ihana lauluääni! Kuuntelee ihan mielellään. Jee, uusi lintu siis kuvattavaksi! :) 


 Sitten kaikista parasta on, että vihdoinkin se aurinko paistaa meilläkin. Ihan meinasi tässä herkistyä kun lähti kuvausreissulle. Ajattelin, että vaikka ei mitään kuvattavaa löytyisikään, niin ilma on niin ihana, että on nautinto painaa tietä eteenpäin. Pikkusen kun maha tuosta ruuan päälle vailtuu, niin lähden uudelleen. Nimittäin saalis, ei ollut kaksinen komeasta säästä huolimatta. Niin tai minusta on tullut sitten ahne...aina pitäisi näkyä oravia, käpytikkoja ja tilhiä! :)


Sanoisin myös, että on aika rohkea lintu. Antaa tulla aika lähelle verrattuna muihin tiaisiin, jotka eivät niinkään tykkää kylkeen tulemisesta.


Vai onko tämä sittenkin hömötiainen? Ottaa näistä nyt selkoa? Tiitsa apuun?? Viitatiaisen erottaa hömötiaisesta, että "siiven päällä ei kuitenkaan erotu vaaleaa panelia, pienempi leukalappu ja sen päälaki on kiiltävänmusta". Nyt mä uskon, että tämä onkin hömötiainen...:)

sunnuntai 24. helmikuuta 2013

Hyvä ruoka, parempi mieli!Onhan se niin moneen kertaan todettu, että näin se on. Tänään oli monenlaista hommaa, että ruuanvalmistukseen en paljon aikaani tärvännyt, mutta ihan hyvää tuli silti. 
Tänään syötiin riisiä, parsakaalta, kermaista possukastiketta höystettynä sinapilla ja omenasiivuilla. Yleensä laitan omenat kastikkeeseen kuutioina, mutta nyt iski laiskuus. Tuossa kuvassa ne eivät ole vielä ihan pehmenneet, mutta oikein kivan hapokkuuden ja raikastuksen toivat tuhtiin ruokaan.

 Jälkkäriksi tytär leipoi mun ikiaikaista suosikkia m o k k a n e l i ö i t ä! Se on vähän kun hiihtolomaviikon perinne meillä! On meillä ennenkin ollut noita sydämenmuotoisia koristuksia, mutta eivät ne ennen minusta ole noin marjaisilta maistuneet. Kivan säväyksen nekin toivat!


Oli niin hirveä nälkä ulkoilun päälle, että ei ehtinyt mitään edustavia asetteluja laittamaan, joten nämä ovat sellaisia läheltä ja nopsaan kuvia!

Kävelyretki perinteisesti surkeassa säässä! :)


Odotukset olivat suuret viikonlopulle, että pääsee pitkästä aikaa kuvaamaan. Pakkasta ei ole kun -3 C, mutta mikä inhottava vinkka. Meni luihin ja ytimiin. Ei kiva. Tunnin jaksoin tarpoa. Eipä mitään erikoista näkynyt. Tikat nakuttivat kilpaa ja yritin niiden perässä pysyä, mutta tahtoivat keikkua niin korkealla, että huonot kuvat niistä vain sai. Näin korkealla ja kaukana, että varis kurmootti jotain paljon pienempää lintua. Siluettikuvasta voisi melkein päätellä, että jotain pientä haukkaa, mutta eihän sitä varmuudella voi sanoa. Tässä sitten päivän vaatimaton "saalis". No, jos huomenna parempi sää ja onni!Tämä tintti näyttää sairaalta, mutta se ravisteli itseään ja sitten se muuttui ihan tavallisen tintin näköiseksi. En tiedä onko sen jalka piilossa tuolla jossain höyhenien lomassa, vai oliko se todella yksijalkainen?!

lauantai 23. helmikuuta 2013

Talviloman kunniaksi!


Kun joulukukat ja talven aikana rumaksi menneet viherkasvit hävitin, niin koti on ollut kasveista aika tyhjä. Nyt ostin muutaman uuden. Rahapuun, viirivehkan, hortensian, huone-esikon ja ruukkukrysanteemin. Enempää ei mahtunut autoon! Pari juttua täytyy ensi viikolla hakea! Nyt kun joku jaksaisi vielä siivota. Söin kaalilaatikkoa, niin että napa rutisee. No, jos tästä vielä elpyy!!

Hyvää viikonloppua!

perjantai 22. helmikuuta 2013

Voittajan on helppo hymyillä...

Niin ja myös toiseksi tulleen! :)


Nyt alkoi talviloma! Voiko sen iloisemmin enää aloittaa kun aukaisemalla pakettia! Kerrankin posti toi muutakin kun laskuja!

Kiitokset Mustakissalle kivasta arvonnasta ja palkinnosta!!

P.S. Vähänkö mä töissä saan yhden Annen nyt "kateelliseksi" näistä lapasista, hän näet kerää kaikkea, missä on maatuska!

torstai 21. helmikuuta 2013

Kiva kuusitiainen!

Kävi onni kun kävin katsastamassa lintujen ruokintapaikan. Ravistelin lumet pois lyhteestä ja heiluttelin automaatista vähän maahan fasaaneille siemeniä. Ei ole ikinä pikkulintu tullut niin lähelle! Harmi vaan kun ei aurinko paistanut,vaan harmaa päivä oli tänääkin.
Jos tulen pois täältä oksan takaa, niin leikitäänkö "Huippumalli haussa"-leikkiä?

Sain kuvata lintua joka suunnalta, mutta kun ei ollut sitä valoa....Minun eka kuusitiainen kuitenkin! :)
P.S. Olen näin loppuviikkoa kohden taas kerran niin väsypoikki, että en oikein jaksa kommentoida muiden postauksia, eiköhän taas lauantaina sitten!

keskiviikko 20. helmikuuta 2013

Kauralyhteessä kuhinaa...

Olen ennenkin kuvannut kauralyhteessä aterioivia lintuja, mutta laitetaan nyt vielä kerran. Kova hinku oli eilen ja tänään iltapäivällä kuvaamaan, mutta molemmilla kerroilla meni työt ylitöiksi, että kotipihaan kurvatessa auringon säteet olivat vain muisto. Lisää hämäriä kuvia siis ja vielä ikkunan läpi. :) Lomaa odotan jo kovasti ja aurinkoisia päiviä! Työpaikalla on paljon flunssaisia, kunpa se ei nyt tällä kertaa pilaisi lomaa.

Heavy load!


Lunta riittää. Sitä on tullut viikon sisässä lisääkin. Eilen paistoi aurinko iltapäivästä 20 min. Ajelin juuri töistä kotiin. Se oli sanotaanko sykähdyttävä hetki. Mahtavasti paksu harmaa pilviverho raottui ja vaaleansininen taivaskin pilkotti hetken. Ei se ole kasveillakaan varmaan helppoa. Yöpakkaset kurittaa ja lumi painaa.

 Eilen tutustuin kännykän MixRadioon. Se on mahtava juttu. Löytyy vähän joka vuosikymmenelle, genrelle ja esiintyjällekkin kanavia, valmiita soittolistoja, joita voi kuunnella. Ilmaiseksi ja ihan kohtuullisella äänentoistolla. Ei ole mainoksia tai muuta ikävää sälää välissä. Joskus esiintyjästä löytyy myös samalla kuvia ja lyhyt esittely. 6 kertaa/tunnissa voi skipata esityksen ja siirtyä seuraavaan biisiin. No, mä hyppelin vuoronperää ikisuosikeissa, 80-luvun pophiteissä ja jossa parilla muulla kanavalla, joten sain hyvää musaa kuunneltavaksi eilen illalla peräti kolmen tunnin ajan! Tämä on ihan erinomainen palvelu ja tietysti biisin voi myös ostaa itselle, 0,99 €:lla. Soittolistoja voi luoda itsekkin, vaikkapa mieliartistien ympärille!

maanantai 18. helmikuuta 2013

Tiramisu

Sunnuntaina syötiin sanotaanko italialaisin vaikuttein. Pääruokana oli spaghettia ja lihapullia tomaattikastikkeessa. Jälkkäriksi tarjolla oli Tiramisua a´la Tillariina. Tämän version takana on tarina. Elettiin vuotta 1991. Yksi opiskelijakamuistani muutti Italiaan rakkauden perässä. Soitimme toisillemme tuhottoman kalliita puheluita ja kirjoitimme pitkiä kirjeitä! Niin, se oli sitä aikaa se! :) Hän kertoi varsinkin Sisiliassa käydessään miehensä kotona erilaisista herkuista, joista minä vain unelmoin! Joillakin juhlapäivällisillä oli syöty jälkkäriksi tiramisua. No, minäpä sitten etsin ohjetta sieltä ja täältä, ei löytynyt. Ystäväni kyllä kuvaili jälkkärin hyvin, että osasin melkein maun suussa maistaa. Sitten v. 1998 meille tuli netti ja pääsi ns. tiedon valtatielle. Eikös sieltä löytynyt joltain amerikkalaiselta sivulta ohjeentapaista, paitsi sikäläisin mittayksiköin.
Siispä vähän soveltamaan. Heti kerralla sain omasta mielestäni mieleistä ja hyvin se on vieraille myös maistunut. Tosin en ole vieläkään syönyt kenenkään muun valmistamana, että en tiedä maistuuko tämä oikeanlaiselta! :)


Kolme "pölkkyä" ja neljäskin !


Fasaanit eivät ole lintumaailman välkyimpiä, ne taitavat mennä enemmän vaistojen varassa. Tuo fasaani asustelee siis meidän naapurin tontilla. Heidän lintujen ruokintapaikka on tuossa. Nukkui tuon pölkyn vieressä, mutta varmaan vaistosi, että joku häntä nyt tuijottaa! Tämä kuva on lauantailta. Samoin kun tyttöfasaani, joka lepäili kuusen alla ja luuli, että mä häntä näe. Siksi kuva on niin pimeä kun kuusi on siis iso ja tiheä!


Eiliset punatulkku ja lumia postaukset toivat ennätysyleisön blogiin, 206 käyntiä! Kiitos!!

sunnuntai 17. helmikuuta 2013

Nokia Lumia 920

Jos lyhyt esittely uudesta kapulasta. Menossa on siis 4. päivä omistuksessa ja nyt pystyn jo olemaan tunteja erossa siitä. Ensimmäisen illan ja osan yötäkin en pystynyt! :) Valitsin valkoisen värin, sillä kannatan kännyköissä aina muuta väriä kun mustaa! Lisättäköön, että en ikinä tule myöskään ostamaan harmaata autoa (mies osti)! Mä tahdon väriä elämään! Päällimäisenä ostospäätökseen vaikutti kameran hämäräkuvausominaisuudet (mm. optinen kuvanvakain). Eipä ole muutamaan kuukauteen tässäkään blogissa valitettu kun valon vähyyttä ja auringon totaalista poissaoloa maisemista. Onhan se tuolla jossain paksun pilviverhon takana, mutta eipä ole suvainnut näyttäytyä moneen viikkoon. Lisäksi piti saada näyttöön kokoa (4,5 tuumaa). Nettailu kovin pienestä aparaatista väsyttää silmiä ja turhauttaa kokoajan suurennalla sivuja! Joustavaan nettailuun tarvitaan sopiva näyttö. Tilasin myös läppäkotelon, jonka väri ei ollut tilattu, mutta tällä kertaa ei tarvi tehdä palautusta, sillä väri oli parempi kun sen minkä valitsin!


Tuolla se on jossain sisällä...


Vaikka nostelin olkkarin kaikki säleverhot ylös ja asettelin pöydälle kamoja eri kulmiin, niin eipä tosiaan ollut helppoa ottaa tällaisena päivänä kuvia.


Aloitusnäytössäni on tietysti taviokuurna, linnuista kun olen innostunut! Minulla on
  t o s i pienet kädet, joten enpä ole näitä uusia "isoja luureja" enää pitkään aikaan pystynyt käyttämään yhdellä kädellä. Tämä olkoon myös siis mun "tabletti" samaan aikaan. :)


Latasin jo paljon mielenkiintoisia ohjelmia ja 5 peliäkin viihdykkeeksi. Puhelimen käyttöönotto oli helpoin ikinä. Muutaman minuutin se teki päivityksiä ja se oli siinä. Kaikki toimi välittömästi. Ainoa asia mistä minulla on valittamista on SIM-kortin kelkka! Todella meikäläisen teknisen osaamiskyvyn rajoilla! Tarvin siinä apua! Pelkäsin aluksi, että Windows Phone 8 käyttöönotto olisi jotenkin hankalaa ja vaatisi monen päivän perehtymistä. Ei huolta! Se on ihan helppo! Vanha puhelin C7 oli kyllä ihan hyvä luuri, mutta en palaisi siihen enää millään. Minulla oli ekana iltana vielä käytössä vanhan liittymän myötä hitain netti, mitä Saunalahti tarjosi. Kotona tietysti pörrätään Wlanin kautta. Otin uuden luurin myötä nopsemman kun sai samaan hintaan kun kokonaiskulut kuukaudessa vanhallakin liittymällä. Silti, vaikka mentiin hitaalla nopeudella, niin lumia porskutti vinhaa vauhtia nettimaailmassa. Jotain omituisuuksia tässä puhelimelle suunnitellussa Internet Explorerissa on, mutta kai sen kanssa tulee juttuun. Ainakin sivut näyttävät varsin hyviltä, lähes tietsikkatasoa!


Toivon, että noihin "tiiliin" tulee vähän pirtsakkaampiakin värejä tarjolle. Nyt ne ovat aika tummanpuhuvia ja tylsiä. Jotain kirkkaampia ja vaalempia sävyjä toivoisi. Ensimmäisen kerran kun näin nuo simppelit "kuvakkeet", mä ajattelin että plääh! Tylsiä, mutta niihinkin on nyt tavallaan tottunut.


Siinä se kamera nyt on. Ensinnäkin mainitsen kuitenkin puhelimen materiaalista. Materiaali valkoisessa on kiiltävää polykarbonaattia. Minun "tahmatassuissa" se pysyy näemmä hyvin. Mä en ole mitenkään hirveän innostunut noista erikseen ostettavista silikonisuojista. Se vähä mitä olen ottanut kuvia, niin niissä on ollut todella hyvät, todenmukaiset värit. Pidän myös lähikuvaominaisuudesta, mikä on puuttunut minun kaikista ed. puhelimien kameroista. Ihan muutaman koeräpsyn olen ottanut, mutta varsinainen eka kuvaussessio on vielä edessä. Nettimaailmassa olen lukenut useista ongelmista aparaatin käytössä, minulla kaikki on vielä toiminut täydellisesti. Ns. maanantaikappaleita kun aina voi osua kohdalle. En ihan hirveästi tykkää tästä Microsoftin tunkemisesta kaikkeen tekemiseen puhelimen kanssa, toisaalta iPhonella olisi sitten pitänyt alkaa Applen orjaksi.