Google+ Followers

sunnuntai 31. maaliskuuta 2013

Kiltti pikkuvarpunen tai kaksikin!


Meidän pihan puolikesyt linnut suostuivat mun koekuvauksiin aika kivasti! Sain graniittipenkillä seisten pällistellä heidän touhujaan parin metrin päästä. Hyvä paikka kokeilla eri asetuksia ja lopulta mä pääsinkin jossain määrin jyvälle touhusta.


Meidän etupihalle paistaa aurinko vain aamulla ja illalla. Talo varjostaa aika rajusti, mutta jos vähän pääsee kiipeämään maantasoa korkeammalle, niin sitten sitä valoakin on.


Tässä viimeisessä kuvassa lintu on talon varjossa, mutta lisäsin kuvankäsittelyllä valoa, niin kyllä se jo näkyy jollain tavalla.


Kävin tyttären kanssa kuvausreissulla rantareitillä. Tytär löysi paljonkin kuvauskohteita, mutta äiteensä ei. Ihan tajuttomasti oli porukkaa rantsussa. Melkein kun markkinatunnelmaa!

lauantai 30. maaliskuuta 2013

Jäätä ja lunta


Kun niitä lintuja ei ollut, suuntasin katseeni lumihangille. Niiden kuvaaminen olikin sitten vaikeampaa kun voi äkkiseltään kuvitella. Nämä kaksi kuvaa ehkä "parhaimmat". Minulla on nyt menossa joku kuvauskriisi...pitäisi olla onnellinen uudesta kalustosta, mutta fiilikset ovat jotenkin maassa. Näin se muuten kävi täsmälleen vuosi sittenkin. Se ottaa siis pattiin kun ei oo taitoa ja kykyä, pitäisi vaan malttaa harjoitella, harjoitella lisää ja vielä lisää. Se ei oo vaan ihan mun sitä bravuuria, olen kuitenkin tietyllä tavalla aika malttamaton tapaus. Kuvaskohteetkin ovat nyt vähissä. Kevät on vielä ihan alkutekijöissä, kuukauden päästä toivon mukaan kuvaillaan jo vaikka mitä kivaa...

P.S. Muistakaa siirrellä niitä kelloja kesäaikaan! :)Ei onnistu ei...

Kiitos onnitteluista uuden kameran johdosta, mutta mä taidan tehdä kohta vaihtarit tyttären kanssa vanhaani. Miten ei yksinkertainen tipukuva enää onnistu? Olen niin lähellä, että putken pitäisi hyvinkin yltää jonkinlaiseen fotoon. On kuvanvakain päällä ja valaistus paras mahdollinen. Tärähtäneitä kaikki kuvat, epäselviä suttuja siis. No, en tiedä olinko ruuan päälle sen verran väsynyt, ettei kädet pysy vakaina vai mitä? Olisi pitänyt ehkä katsoa, millaisia asetuksia automaattinen olisi tarjonnut, ehkä mä vaan luulen kuvaavani vielä vanhalla...


Mun kuvausassistentti eli naapurinkisu oli näin väsyksissä ulko-oven vieressä. Ei jaksanut kun vähän silmiä raottaa. Lämpötila oli +3 C.

Eka kuvausreissu uudella kameralla !


Eilen sitten kävin tässä ihan asuntoalueella pyörähtämässä 6D kaulassa. Ensinnäkin pari sanaa kameran ulkonäöstä. Se on tietty ed. 550D verrattuna isompi ja painavampi. Kuitenkin yllättävän hyvin käteen istuva, jopa siis mun pieniin kätösiin. Materiaalikin tuntuu miellyttävältä. Tykkään todella kovasti pienestä LCD-paneelista, on todella kätevää katsella siitä kameran asetuksia ja siihen saa valonkin. Valintakiekon lukitus on minusta ihan turha härpäke. Ei ainakaan vanhan kameran kanssa koskaan vahingossa liikkunut yhtään minnekkään. Hanskat kädessä pakkasella napin painaminen ja vääntäminen samaan aikaan voi olla vähän hankalaa!

 Laukaisimen ääni on todella hiljainen/miellyttävä ja minulla ei edes ole päällä se hiljaisin versio. Sarjatuli on siis niin nopsa ja myös herkkä, että ekalla kerralla päästin ilmoille hämmästyksen sekaisen naurunrömähdyksen kun siis otin sitä koekuvaa meidän postilaatikosta, tuli ihan vaan muutama ylimääräinen. 

Olin kotona laittanut tuon mun pisimmän putken runkoon. Tarkoituksena oli ottaa lintukuvia, mutta linnutpa olivatkin enimmäkseen kai jo päivätorkuilla. Ihan lopuksi näin pikkuvarpuspariskunnan katsastamassa pesimislootaa naapurin koivussa. Kyllä huomaa selkeän eron, että eipä tosiaan pysty kuvaamaan niin kaukaisia kohteita kun entisellä croppikennoisella + 300 mm:n putkella. Tosin voinhan mä varmaan sitä vanhaa kameraa lainata tyttäreltä tarvittaessa. :) Tarkennuksen kanssakin on opettelua. Elikkä huteja tuli enemmän kun normisti. Tarkennuspisteiden valintanapin löysin juu, mutta painelin napiskaa ja ihmettelin, etteivät ne siitä mihinkään vaihdu! Sitten välähti, että tässä tarvitaan varmaankin päävalintakiekkoa avuksi! Manuaalia pitää tavata vielä. Harmillisesti paperiversio on varsin suppea esitys. Eikä minusta PDF-versiota oo niin kiva lukea, eikä ainakaan iltalukemisena sängyssä! :)Tositoimiin ei siis eilen päästy, mutta ei lannistuta. Onhan tässä lomapäiviä vielä edessä.

Kävelyreissun lopuksi kaarsin kotikadulle. Naapurissa on tietääkseni 4 koiraa. Niitä ei koskaan kävelytetä hihnassa, vaan he ulkoilevat aidatulla takapihalla. Siksi lukumäärä on pikkuisen, ei niin varma. Jokainen ohikulkija kuitenkin "haukutaan" tarmokkaasti!


Näissä kuvissa ei oo oikein nyt mitään pointtia, tämä oli sellainen testireissu lähinnä. Saanko minkäänlaista kuvaa otettua siis? AV:llä kuvattuja, ISO 100 ja f/13. Toisaalta kiva opetella kaikki melkein uudemman kerran, toisaalta vähän turhauttavaa.


perjantai 29. maaliskuuta 2013

Hauskaa Pääsiäistä!


Hauskaa Pääsiäistä!

Tässä syötiin pannulla paistettu lohta, kantarellikastiketta ja puikulapottuja! Suklaakääretorttua jälkkäriksi. Olo on varsin leppoisa. Vaihdoin kukkaverhon keittiöön ja hieman siivottiinkin. Kävin aamupalan jälkeen ulkoiluttamassa uutta kameraa, mutta siitä juttua sitten vähän myöhemmin. Kyllä tässä voi vähän aikaa mennä, että uuteen aparaattiin tottuu! :) Nämä räpsin uudella macrolla, mutta automattiasetuksilla ja sehän taas tarkentaa vähän sinne ja tänne...

torstai 28. maaliskuuta 2013

Kaarella


Odottelin kyytiä Hämeenlinnan keskustassa ja katselin hieman ympärilleni. Hämeenlinnassa on muutamia vähän vanhempia rakennuksia keskustassa. Niissä näemmä harrastetaan kaaria. Niitä on ikkunoissa ja ovissa, edustavat varmaan jotain tyylisuuntaa, josta minulla ei oo harmainta aavistusta. 


Hämeenlinnan uusin, isompi julkinen pytinki on Miekkalinna, poliisitalo. Se on varsin massiivinen rakennus, aika ahtaalla paikalla. Runsaasti lasia ja kaarella sekin on, mutta tullaanko sitä vaalimaan ja säilyttämään seuraavat 200 vuotta? Jotenkin epäilen.


P.S. Verkkokauppa.com on tosi nopea! Eilen tilasin tuotteet (reppu, muistikortti) klo 11.45. Juuri nyt tuli tekstari, että tuotteen voi hakea postista! Kamerapaketti on vielä kuljetuksessa...en oikein usko, että ehtii tälle päivälle. Matkahuolto kyllä kuljettaa, mutta sitten täällä Hämptonissa hidastelee kuljetus saada tuohon lähimpään Siwaan.

keskiviikko 27. maaliskuuta 2013

SE söpöilee!Eilen kun tulin töistä ja selasin postia keittiössä, niin katsoin ulos ikkunasta. Jee, pyrstötiainen puussa. Yksin se siinä odotteli ruokailuvuoroa touhukkailta tinteiltä. Ryntäsin olkkariin hakemaan kameraa. Sain muutaman kuvan, enimmäkseen hän halusi olla minuun selin, mutta ihan lopuksi kääntyi ja sain tämä kuvan! Siis lasin läpi otettu, että häröä löytyy. Ilme korvatkoon sen. 

Mä olen nyt maanantai iltapäivästä asti potenut omituista mahakipua. Se iskee ja sitten taas rauhoittuu. Saisi jo mennä ohi. Silleen lievästi rajoittaa olemista ja tekemistä. Siitä olen tyytyväinen, että töissä sain hommat tehtyä ihan iltapäivää lukuunottamatta. Huominen vielä ja sitten alkaa pääsiäisloma! :)

Silleen vähän hermoilua...


Eilen se sitten illalla tehtiin. Tilasin uuden kameran Canon EOS 6D ja siihen lisähärpäkettä. Tytär oli vähintään yhtä innoissaan kun minä. "Milloin mä saan sun kameran?" No, toimitus on 3-10 päivää. Sitä siis odotellessa. Minua jännittää, että osaanko tuolla kameralla kuvata ollenkaan, vaan meneekö kevät opettelussa?! Sitten sen näkee.

Illalla sitten olin jo väsäämässä kamerarepun tilaustakin kun vanha menee nyt tyttärelle. Sitten tippuu läppäri nettiyhteydestä. Sammuttelen siinä konetta, samoin modeemia, sitten testaan kännykällä wlan-yhteyttä, toimii. Käyn tarkistamassa modeemin johdot, että ovat kiinni kunnolla. Palaan palautuspisteen kautta alkuviikon läppärin olemukseen, luon uuden verkkoyhteyden ja sitten meinaa jo mennä hermo kun mikään ei auta. Nyt juuri 5 min.sitten laitoin kaikki rahat uuteen kameraan ja hajosko samalla läppäri!? Aamulla uudelleen yritin saada masiinaa nettiin. Ei toimi. Sitten mä käyn vielä uudestaan sen modeemin kimppuun. Siinä olikin yksi johto sellainen, että sitä pitää ruuvata kiinni ja se oli siis ihan vähän löystynyt. Netti toimii. Olinpa kuulkaa helpottunut! Jostain syystä ilmainen virustorjuntaohjelmakin  (avast) alkoi yskiä ja sekin piti ladata uudemman kerran. Kaikki hyvin, loppu hyvin.


Jotenkin mä ajattelen, että mun aivot näyttivät illalla vähän tällaiselta sekasotkulta! Käämit olivat kuumana ja tälleen käppyrällä! :)

tiistai 26. maaliskuuta 2013

-10 C pakkasta!


Onko vielä kevään merkkejä? No, oli tai ei, niin minä mielen tasolla siirryn siihen 1.4! Näin olen päättänyt. :) Olen viikon ajan lähes joka päivä käyttänyt mun sudenkorentokaulakorua. Huomaan hiplaavani siinä olevia korentojuttuja ja ajatukset sitä kautta siirtyvät jo kesään. Kuinka ihana onkaan mennä ulos, ilman mittavaa pukemisoperaatiota. Ei tarvi skrapata auton ikkunoita, lämmitysjohtojen kanssa pelleillä...Ei mummosukkahousuja, talvikenkiä ja pipoa. Huomasin eilen aamulla, että se rinne, missä ensimmäiset leskenlehdet ovat aina kukkineet oli melkein lumesta paljas! Tänään oli varsin aikainen herätys. Nukutaan sitten pitempään ensi yönä.

maanantai 25. maaliskuuta 2013

3 päivää lomaan!


Minulla on nykyisin tapana ottaa jostain ihan merkityksettömästä kohteesta kuvausreissun aluksi parit koekuvat. Tähtäsin sitten metsikköön! Jippii, siellähän nökötti fasaani. Elikkä mun ns. koekuvasta tuli sen reissun paras otos. :)  Lomaksi on luvattu vähän huonompaa säätä. No, tehdään sitten muutakin kun kuvataan tipuja ulkona.

Päristellen!


Moottorikelkka on varmasti todella tarpeellinen vehje ja käytännöllinen liikkumiseen. Silti minua ihan pikkuisen risoi kun niitä meni sen kahden tunnin aikana kun kävelin tuolla eilisellä reissullani ihan älyttömästi. Ainakin yksi tapaus meni ohitse 3 kertaa. Miten minulla tuli tunne, että ajettiin ihan vaan hupia ja todella lujaa! Se ääni mikä tuollaisesta lähtee on tajuttoman kova. Selvästi vedettiin kilpaakin. Onneksi en asu rantsun lähellä. 


Onneksi porukoilla oli ihan asianmukaiset varusteet päällä.


sunnuntai 24. maaliskuuta 2013

Virpomissunnuntai!

Meillä kävi 3 virpomisseuruetta. Pienet lapset alkavat olla aika vähissä. Varmaan 5-10 vuoden sisällä taloja tulee paljon myyntiin kun eläkeläiset haluavat muuttaa keskustaan. Pihatöitä pakoon ja palvelujen äärelle. Olin varautunut isolla kasalla Pandan suklaalevyjä. Muutama jäi ihan minullekkin, tyttäret saivat tietty myös omansa! :) Hyvä niin!

Kävin kävelemässä kameran kanssa Aulangolla. Olipa niin hutireissu kun olla vaan voi. Reidet ovat ihan turrana, ei nouse enää jalka. Reippaat 2 tuntia kävelin, osaksi järven jäälläkin. Suurimman osan ajasta aurinko oli pilvessä. Kun tein lähtöä, niin sitten alkoi taas paistamaan.

Lemmenpari

Käpytikoilla oli todella kevättä rinnassa. Olin onnessani, että nyt tulee kuvia. Joo, oli ties mikä lie höpöasetus (kuvasin noita pajunkissoja ensin) kamerassa. Siinä vaiheessa kun sen huomasin, niin linnut eivät enää suostuneet tulemaan lähelle. Niitä oli kolme ja se oli melkoista meininkiä! Lensivät ympyrää puusta puuhun. Ajattivat toisiaan, kovaa meteliä pidettiin ja lopulta siinä kävi niin, että sen kolmannen pyörän piti antaa periksi. Niin se on elämässä. Turhautuneena se meni vähän kauemmas puuhun kököttämään ja nokki kaarnaa vihaisena irti puun rungolta. Rapse vaan kävi kun sitä tippui hangelle.


Lopuksi se "kolmas pyörä" kuvissa! Mun kävi sitä vähän sääli. Toivottavasti sekin löytää vielä itselleen emännän/isännän. Sen pyrstö oli kaikesta hellustamisesta ihan rispaantunut.


 Enpä ollutkaan ennen kolmea yhtäaikaa nähnyt ja siis niillä oli sen verran kova meno päällä, etteivät ne oikeastaan varmaan tajunneet, että minä niitä katselen siinä lentoympyrän keskellä. Tuo vimppa kuva on otettu juuri kun aurinko alkoi paistamaan.Hutun keittäjä!


Luulin, että puussa on jokin roska. Kävelin vaan rauhallisesti kävelytietä eteenpäin. Kun olin ihan kohdalla, niin sitten mä tajusin siinä istuvan harakan. Ei ne yleensä vaan istu, vaan lähtevät tosi ajoissa lentoon. 


Juuri äsken meillä hurrattiin Lisse-kissalle. Vanhin tytär on opettanut Lisselle temppuja, mutta niitä ei ole pitkään aikaan tehty. Nämä ovat koirille ihan tuttuja, mutta kyllä kisutkin ne oppii avulla.  Elikkä istuminen pyydettäessä ja tassun anto! Hyvä Lisse, Nobel-kisu!!

lauantai 23. maaliskuuta 2013

Lentsikkoja !

Tämä on joku Piper Grasshopper merkkinen lentsikka! Aika matalalla tämäkin lenteli, mutta ei sentään ihan niin matalalla kun ed. "liidokki", jota mä kyllä vähän jo säikähdin.


Aika pörinää tuollainen pitää. Mä muuten viime viikonloppuna näin tälläisenkin pörisevän. Se on Cessna. Olenko mä lopullisesti pimahtanut kun nyt tähyilen näitä peltilintujakin jo taivaalta? Jos päättämällä voi fiilistä parantaa, niin huomenna se tapahtuu. Mä en kyllä ala koko viikonloppua potemaan jotain typerää matalapainetta! Tämä päivä meni kyllä rypiessä pohjamudissa, jopa päikkäriunissa jatkoin samaa liirum-laarumia!


Räkätti ei räkättänyt!


Ihan hiljaa se istui ja lämmitteli luitaan siinä samassa puussa, missä sen olen jo parikin kertaa nähnyt kuukauden sisässä. Harmi, kun hän ei suostunut kääntymään, että olisi nähnyt sen kauniin vaalean rinnuksen.

 Fiilikset ovat aika maassa. Syitä löytyy nyt ainakin viisi, kaikkia ei parane kuitenkaan paljastaa. Mm. auton tuulilasi on pahasti naarmuilla. Jostain syystä pyyhkijöiden se vesijuttu ei toimi (toivon mukaan vaan sulake palanut). Mies on aamuisin mun tuulilasin käynyt vedellä ja sienellä pesemässä sen vuoksi. Aamulla on ollut niitä kovia pakkasia, että vesi on jäätynyt tietty ja sen jään on hän sitten vetänyt skrapalla pois. Paitsi, skrapa oli sitten mennyt huonoksi ja siitäpä sitten tullut pitkiä, isoja naarmuja. Lisäksi on joku varmaan autonsa ovella tönäissyt mun auton kylkeen mustan naarmun. Se voi vielä lähteä vahan kanssa hinkaten irti. Eihän nuo nyt maata kaada, mutta kun mä oon siis semmonen Monk-tyylinen ihminen, että meinaa mielenrauha järkkyä juuri tuollaisista. Lisäksi kun mä tänään kuvasin sinistä taivasta vasten lentokonetta, niin kotona kun kuvia katsoi tietsikalla, niin kaikissa kuvissa on semmonen  pyöreä "likatahra". Tutkailin objektiivia ja en nähnyt siinä mitään kummosempaa. Meni kuitenkin sormella törkkäsemään kierteiden sisäpuolelle ja sormesta tarttui jotain pölyä siihen reunaan....ja se taas on jotain omistuista materiaalia, että sitä pöylyä ei nyt saa pois. Nyt menee näemmä kaikki tekeminen vikaan. Onneksi en sentään kaatunut kuvausreissulla, sillä siellä oli ihan peilijääkelit.
Kissan täytyy tehdä, mitä kissan täytyy tehdä!

Taisin jo tässä aikaisemmin kertoa, että meille hommattiin uusi telkkari. Sen vuoksi piti sitten kaiuttimia siirrellä vähän eri paikkaan ja muutama yrttikin joutui väistymään. Kissat ovat sitä mieltä yleisesti, että kaikki muutos on periaatteessa pahasta. Tietysti molempien piti tutkailla useampaan kertaan tilanne ja käydä suupielillä merkkaamassa uudet roinat. Vennin tietty tarvi esittää extra jännittävä show! Harmi kun en älynnyt kun ihan tästä vimpasta jutusta ottaa kuvaa...Hyvä Venni!

perjantai 22. maaliskuuta 2013

Vihdoinkin viikonloppu!


Viikko oli pitkä kun mikä tai siltä ainakin tuntui! Kävin tänään lukemassa muutamia blogeja ja postauksia oli sen verran hurjasti, että enhän mä pysynyt ollenkaan enää perässä.

Olin varma, että kaikki vähänkään järkevät kuvat on jo julkaistu, mutta löysin sitten pari sinne päin.
Fasaani on kuvattu ovilasin läpi, joten siinä on hieman heijastumia. Toivottavasti pääsen viikonloppuna kuvausreissuille. Viime viikonloppu meni siltä osin vähän pipariksi. Yllättäen iski taas kamerakuume kun katselin viime kesän kuvia. Kesä on kuitenkin mun ykkössesonkia perhosineen, sudenkorentoineen ja kukkineen. Tytär täyttää vähän päälle kuukauden kuluttua 18 vuotta. Hän tietty mua höynää "julmasti", että saisi tämän mun nykyisen kameran  mahdollisesti nyt jo omaan käyttöönsä. Ehdotti jopa yhteisiä kuvausreissuja, jotka tietty tuntuis tosi kivalta. On hän pari kertaa ollut nytkin mun mukana, mutta eihän se häntä paljon innosta kun ei oo sitä omaa kameraa. Hmm...saisi kamerakuume mennä kuitenkin ohi. Olenko mä edes vielä valmis teknisesti haastavampaan kameraan?! En tiedä.

Hyvää viikonloppua!

+

tiistai 19. maaliskuuta 2013

Ihan helppoa!


Sinitiainen taiteilee puun rungolla.


Alas on aika pitkä matka, onko pitoa? Täyskäännös ja jalat melkein spagaattiin, kyllä pysyy!

Kurki


Käveltiin Hattulassa siinä kirkon lähistöllä olevalla asuntoalueellakin pikaisesti. Yhden pihan koristuksena oli tällaisia puisia kurkia, kolme kappaletta muistaakseni. Näyttivät tosi kivoilta puiden suojissa. Tänään sitten siis vähän erilainen lintu teille tarjolla! :)

Tänään taitaa olla näin etukäteistiedoin viikon hankalin työpäivä edessä. Heti klo 8 on lääkäriin meno ja pahoin pelkään, että siitä jo fiilikset laskee. Kiva juttu oli se, että pakkanen ei paukkunut tänä aamuna -14 C enempää. Tänään yritän saada myös arvontapalkinnot postiin. 
 

maanantai 18. maaliskuuta 2013

Naakat kirkolla!


 Enpä ole ennen muistaakseni naakkoja kuvannutkaan. Niillä on tosi kauniin väriset silmät. Aika arkoja olivat. Harmitti kun lähdettiin autolla jo pois, niin kirkon takana oli puu, missä niitä istui oikein parvi. En kehdannut pyytää miestä heti pysähtymään!
Jotenkin tuli kyllä vähän semmonen kauhuelokuvamainen fiilis noista linnuista, vaikka sää siis oli kaunis ja ei tuo kirkkokaan minkään ihan kummituslinnan puitteita täytä!Kellotapuli ja asehuone