Google+ Followers

tiistai 30. huhtikuuta 2013

Kodinrakentaja ja muita tyyppejä!


Sorsa katseli lampea jonkin aikaa, että menisinkö uimaan vai ei? Minun lähestymiseni auttoi päätöksenteossa.


Ekan västäräkin näin myös! Siinä se kaiveli ojan pohjaa toiveikkaana jostain makupalasta.


Räkättirastaalla oli kodinperustaminen mielessä. Puuhun se kantoi useammankin kerran samasta kohtaa lammen reunaa noita tummia kasvinosia. Kuvat on otettu viime lauantaina, jolloin oli kylmä ja pilvinen päivä, sen jotenkin aistiikin näistä kuvista.maanantai 29. huhtikuuta 2013

Vähän vihertää!


Pihalla on jo jotain vihreääkin. Tosin ihan pienenpientä, mutta jotain. Me ei olla vielä ehditty nurmikon kimppuun, se on ihan ruskea tasainen matto. Työmatkalla on yksi asuntoalue, jossa maan alla kulkee maakaasuputki. Siellä nurmi on jo kesäisen vihreää!Pajuja


Lammikolta, sammakkoretkeltä eilen talsiessani huomasin tosi kauniita pajunkissoja. Pääsiäisenä meillä ei voi niitä tuoda sisälle isompaa määrää allergian vuoksi. Yleensä pidetäänkin ns. ulkokoristeena. Lapsena minulla oli tapana pitää keväisin yhtä tuollaista pajunkissan "kissaa" taskussa. Sitä oli mm. koulumatkalla kiva hypistellä.


Puutarhatyöt tuli aloitettua myös eilen. Leikkasin pensasaitoja, kolmea puuta ja ruusupuskiakin laitoin kuosiin. Sanotaanko, että fyysinen työ tuntuu joka paikassa...tottumattoman lihakset ovat hellinä.

sunnuntai 28. huhtikuuta 2013

Ihan vähän lisää sammakoita!


Sekstaileva parikin vielä löytyi, vaikka minusta siinä lammikossa on jo enempi kun tarpeeksi kutua kellumassa. Riittääkö jälkeläisille kaikille syömistä. Tuo äijäsammakko oli muuten aika paljon isompi tuota tytteliä. Niillä oli selvä värierokin. Laitetaan sellainen kelluntakuva, josta molemmat jutut selviää.


Tyttelisammakko olisi selvästi halunnut välillä haukata happea, mutta äijä painoi vain veteen.Pienet sammakot olivat kaikkein rohkeimpia. Isot ottivat ritolat välittömästi kun näkivät minut rannalla. Ehkä se ikä ja viisaus pitää sammakoillakin paikkaansa.


Pieniä sammakoita siis nähtävillä. Alimmainen ei meinnannut päästä ollenkaan vesikasvien joukosta ylöspäin.


Tämä vimppa oli varsin hyväntuulisen näköinen iso sammakko. Eikös se vähän hymyile.


Yhteisymmärrys!
Tiitsa taisi vinkata fasaaniongelmassa, että ruualla voisi harhauttaa tipua, ettei koske krookuksiin. No, olemma ainakin tällä hetkellä yhteisymmärryksessä. Vein pari kourallista maapähkinöitä tuohon lähelle ja ainakin eilen saivat kaikki kukat olla rauhassa. Herra Fasaani toi rouvansakin murkinalle. Pitää viedä tänäänkin niitä pähkinöitä tarjolle. Ei se näemmä niin ahne ole, että molemmat söisi! Vähän mä kyllä jännitin, että suuntaako suoraan ruokintapaikasta krookuksille, mutta kuten alakuvasta näkee, niin vaan sivusilmällä vilkaisee niitä! :)

lauantai 27. huhtikuuta 2013

Pieni sammakko, uiskenteli veessä...


Ei kuitenkaan ihan lumpeenlehden eessä. Johtuen siitä, että tämä vesi on karmea, pieni mutainen lammikko tuolla metsikössä. Ensin huomasin ison määrän sammakon kutua. Aikani sitä pällistellessäni, vedenpintaan nousi silmäpari ja toinen...yhteensä varmaan 4-5 sammakkoa. Ne olivat hyvin arkoja. Pienikin liike ja pää veden alle piiloon.Sää oli suorastaan hyytävä. +4,5 C ja kova tuuli. Eivät sammakotkaan halunneet nousta rannalle palelemaan. Jos huomenna olisi hieman aurinkoisempi ja lämpimämpi keli, niin menisin sinne uudemman kerran. Mä olin kyllä tällä reissulla siis aivan jäässä. Vaatetta oli kyllä parikin kerrosta, mutta kuvittelin pärjääväni ilman käsineitä. Olisi ollut tarpeen!


 Toinenkin kutukasa näkyi kun kävelin lammikkon rantaa. Inhottavaa kun ihmiset ovat heittäneet sinne veteen kaikenlaista roskaa. Löysin lammikon viime kesänä, joskus elokuussa kun etsin sudenkorentoja. Niitä sieltä on rannan kasvien vuoksi varmasti vaikea kuvata, mutta laitoin paikan mieleen juuri näitä sammakoita ajatellen.


Olen aina tykännyt sammakoista. Ne ovat jotenkin symppiksiä eläimiä. Isot silmät ja suu.  Hassu loikkimistyyli liikkumisessa. :)


perjantai 26. huhtikuuta 2013

Lintukuvia ikkunasta


Vettä sataa aika runsaasti. Venni-kisun kanssa ihmeteltiin kuitenkin lintuja, jotka pomppivat pihalla. Punarintoja, peippoja, leppälintuja, räkättirastaita ja tietysti sinitiaisia! Kuvat ovat huonolaatuisia kun otettu tosiaan sateella, ikkunalasin läpi ja vielä kropattu aika kovasti! 


Ajattelin, että nappaan näistä vähän parempi kuvia, jos hiiviskelen patiolle niitä väijymään katoksen alle. Laitoin toppatakin päälle ja ulos. Eipä niitä enää sitten näkynyt. Kävin juuri Venniltä kysymässä, että vieläkö lintuja näkyy, joo kyllä! Sen näki jo hännän asennosta.


torstai 25. huhtikuuta 2013

Turhaa odotusta!

Nimittäin krookuksien kukkiminen! Fasaanit rakastaa kyseisiä kukkasia ja osaavat nekin odotella kukkien avautumista, sitten tullaan syömään ne! Meillähän noita lintuja asuu tuossa pihalla oikein lauma. Tiput ehtii siis ensin!

Nämä ovat siis varmana huomenna syöty!


Luonto antaa, luonto ottaa...

keskiviikko 24. huhtikuuta 2013

Lisää lintuja...


Ensimmäisen kerran pääsin kuvaamaan peipon! Sen laulu on aika kuuluvaa! Kuulin nimittäin ensin laulun ja olin aika yllättynyt, että noin iso ääni lähtee noin pienestä linnusta tai sitten tällä yksilöllä vaan sattui olemaan" volyymit kaakossa" ! Tuon räkättirastaan kuvasin heti perään, se istui koivussa toisella puolen kävelytietä. Se oli selvästi varautuneempi kun peippo.

Epäonninen linturetki!Aina ei voi mennä putkeen, eikä edes lähelle! Meinasin upota pellolle viikonloppuna, jonne on muodostunut jonkinmoinen pieni "tekojärvi" sulamisvesistä. Se on kuitenkin varsin suosittu lintujen bongauspaikka tuossa ihan lähellä meidän ns. ruokakauppareissun varrella, vaan olisi varmaan pitänyt olla ne kahluusaappaat jalassa tai sitten mä valitsin väärän reitin! Lisäksi oli niin tajuton tuuli, että tuon ainoan kuvan minkä sain, niin nappasin silleen, että nojasin tukea pellolla olevasta ladosta! Muuten olisin ollut nokallani! Onneksi jo paluumatkalla kun pääsin tielle "turvaan", niin kiltti lokki suostui poseeraamaan katulampun päällä, ettei ihan tullut hutireissu!


tiistai 23. huhtikuuta 2013

Väsy kärpänen!


Viikonlopun "helleaalto" otti ihan pikkuisen pienen kärpäsen voimille ja tuossa se nyt röhnöttää jalat harallaan tuijan neulasissa! Vähän sö-pöööö!

maanantai 22. huhtikuuta 2013

Osmankäämien vangit! :)


Sorsapariskunta ui todella ruskeassa vedessä.Tämä on ihmisen rakentama pieni puro, joka on tehty ja ojitettu kun on asuntoalueeksi  rakennuttu varsin vetinen maasto. Puron keskellä kasvaa osmankäämiä, joiden korret nyt kuolleina ja valkoisina loistavat auringossa. Toisaalta nuo korret ovat ärsyttävästi kuvaa halkomassa pystysuunnassa, mutta toisaalta linnut kurkkivat aika jännästi niiden välistä minua! Fiilikset ovat siis itsellä kahtiajakautuneet.

Somebody's Watching Me

Jahtasin sitruunaperhosta, ehdin n. 30 sekenttiä sitä seurailla kun mä tunsin sen...joku tuijottaa mua! Tiiviisti!! Jännä kun katseen voi todella tuntea...


Tämä kurkisteli minua puunoksalta, joka oli vain n. 80 cm maasta! Siitä se kyllä lähti kiipeilemään hieman korkeammalle!"Pysytkö sä mun perässä, kamu?" Harmi kun kuusi oli täynnä noita pieniä oksia, eikä paljasta aukkoa löytynyt oikein mistään.


Tämä orava on jo alkanut heittämään talviturkkia pois. Kun kurre pääsi tarpeeksi korkealle, se alkoi minulle naksutellen uhittelemaan ja häntä viuhui nopeasti puolelta toiselle. No, mä naksuttelin sille takaisin! :)

sunnuntai 21. huhtikuuta 2013

Sinisempääkin sinisempiä


Perjantaina löysin nuppuja, joten päätin käydä katsomassa tänään ennen ruokailua, joko olisivat avautuneet ja olivathan ne! Kauniita kukkia ovat sinivuokot!

Makrohaaste 100


MAKROTEX nro 100
JUHLAHAASTE

Makroviikoilla on tarkoitus kuvata joka viikko jokin kohde LÄHELTÄ!

VIIKON AIHE:
JUHLAVA
 Ei ehkä niin hirvittävän l ä h e l t ä oo otettu tätä kuvaa, mutta ajattelin silti osallistua haasteeseen kun kerran sain juuri täytekakun tehtyä. Halutti ihan muuten vaan syödä perinteistä hedelmätäytekakkua elikkä ei meillä mitään juhlan aihetta oo tänään! Täyteakakku vaan on kuitenkin aika juhlava! :)

Heppoja!


Ajattelin käydä tuolla Vuorentaan pelloilla kuvaamassa lokkeja ja joutsenia. No, joo...sieltähän piti lähteä heti käpälämäkeen, sillä tuuli oli aivan hirveä. Meinasin kaatua nokalleni moneen kertaan. Lisäksi pelto oli aivan litimärkä, näkisittepä mun kengät! Onneksi sentään sain parista muusta kohteesta kuvaa, ettei ollut sitten aivan hutireissu sekään. Hevosilla on tosi tarkka kuulo näemmä, kun kameran räpse alkoi, nostivat ne päätään ja katselivat minua epäluuloisesti. Sitten aika pian totesivat, ettei tuosta tädistä ja aparaatista oo mitään pelkoa ja alkoivat nyhtämään ruskeaa ruohoa entiseen tapaan.

lauantai 20. huhtikuuta 2013

Ötökkä!


Tämä eka kuva on otettu telezoomilla, jossa on vielä telejatke mukana. :) Olin nimittäin kuvaamassa lintuja, joita kyllä näkyi jossain kaukana. No, kävin äkkiä sisällä vaihtamassa makroputken ja nämä loput kuvat ovat sillä otettuja!


Kuvista tuli omituisen keltaisia ja punaisia, yritin kyllä säätää kuvankäsittelyllä värejä hieman normaalimmiksi.


Pääsi jotenkin kuitenkin kesäiseen fiiliksekseen kun kotipihalla kuvaa ötökkää! :) Kärpäsiä ja pari perhostakin on tänään nähty, mutta niistä ei oo kuvaa. Onkos tämä muuten ihan normi amppari, vai mikä?


Annoin kyllä tosiaan kameran laulaa kun kuvasin tätä ötökkää! Olin vähän siis niinkö innoissani! :) Kuvattu meidän parimetrisistä tuijista, joissa näitä mönki ja otti aurinkoa useampikin yksilö. Laitetaan vielä yksi kuva, siinä näkyy nassukin!

perjantai 19. huhtikuuta 2013

Ruusukimppu

 

Eilisellä kauppareissulla en voinut vastustaa ruusuja. Tuotu niinkin kaukaa kun Sambiasta! Ruusuja ei myöskään voi vastuu Venni-kisu. Sain tänään pyynnön laittaa herneenversoja tai rairuohoa kasvamaan hänelle. On kuulemma ollut enempi kun monta kertaa näiden kimpussa. 

Mukavaa viikonloppua!

Se viikon paras työpäivä!


Joka on siis vielä edessä! Perjantai on minusta aina sellainen. Ehkä sen vuoksi tietysti, että vapaa viikonloppu on tulossa! Perjantaina voi päästä lähtemään hieman aikaisemmin kotiin. Lisäksi töissä lunssi on usein hilkun verran parempaa. Iltapäivästä työporukalla on jo aika rento meininki ja jotain kevyempää keskusteluakin voi syntyä! 

Saapa nähdä tuleeko viikonlopun kuvasaaliiksi muutakin kun harakoita, vaikka ei minulla ole mitään niitä vastaan! Kivoja lintuja!! Tilasin telezoomiin telejatkeen. Eilen olin niin väsynyt, että en jaksanut sitä vielä kokeilla, mutta toivon mukaan sitten huomenna. Pihalla on lunta enää rajapensaiden alla. Mikä on tosi ihanaa. Viikossa ne sitten lähtivät!! Hyvä, hyvä!!


keskiviikko 17. huhtikuuta 2013

Nenä maassa!


Kevään merkkejä etsin viikonloppuna, mutta ei niitä mitenkään runsaasti vielä ollut nähtävillä. Toivon mukaan saalis on parempi tulevana viikonloppuna! Sitä sitten odotellessa!


Löytölapaset


Leikkipuistossa kuusenoksalla roikkui pari sinisiä lapasia! Ei niitä ehkä enää kukaan kaipaa. Ehkä niistä tulee vielä jonku linnun pesäaineksia.

tiistai 16. huhtikuuta 2013

Päätöntä menoa! :)


Kun kuvasin eilen oravaa, niin huomasin sen katselevan innostuneena minun oikealle puolelleni jonkin matkan päähän. Otin pari askelta ja näin kiven takana kaksi fasaanikukkoa ottelemassa. Yritin hiippailla lähemmäs ja parempiin asemiin, mutta kyllä ne kaikesta kiihtymyksestä huolimatta minut huomasivat. Kumpikin lähti omille teilleen.


Fasaanikukko on komea lintu. Harvoin sitä kuitenkin näkee metsässä. Meidän asuntoalueella on melkein joka kadulla oma fasaaninsa. Ne popsivat itsensä pulskiksi ruokintapaikoilla ja lisääntyvät!