Google+ Followers

perjantai 31. toukokuuta 2013

Ukkostaa ja salamoi!


Töistä kotiuduttua nappasin kameran kaulaan ja suuntasin ensin pihalle ja sitten tuonne metsässä kulkevalle polulle. Tarkoituksena oli kuvata perhosia, mutta niitä ei sitten näkynyt. Sensijaan muita ötököitä, joista tässä sitten kuvasarja. 


En ehtinyt kun puolisen tuntia kuvailla kun alkoi jyristä ja taivaalle kertyi tummia pilviä. Lyhyintä reittiä kotiin. Pelkäsin, että pian tulee sadekuuro päälle. 


 Töissä jännitettiin iltapäivällä, että tuleeko sähkökatkoksia ja sitä myöten tietokoneet tilttiin. Onneksi niin ei kuitenkaan käynyt. Kesäisin sellainen on kuitenkin varsin tavallista.


Melkoiset orgiat, kaksi vielä oli voikukan takaosassa!

torstai 30. toukokuuta 2013

Hetki vielä...


Tykkään todella valkokukkaisesta lumipalloheisistä, vaikka aina siihen kukkimisen loppuvaiheessa viimeistään iskee kirvoja oikein kunnolla, paitsi jostain syystä nyt siinä ei oo vielä yhtään! Eiköhän ne vielä tule kuitenkin. Kukkapallot ovat vielä kevyen vihertäviä, mutta kohta ne ovat kauniin hohtavan valkoisia! Mun oli jo tänään niitä pakko kuvata. Tietysti nyt aurinko paistaa, mutta kun tunti sitten kuvasin, niin oli tosi pilvistä.


keskiviikko 29. toukokuuta 2013

Sinisiä tikkuja ja yksi vihreä


Murkinalla! Näitä sinisiä tikkuja oli todella paljon. Välillä piti oikein askeleitaan katsoa, ettei talsi ketään tossun alle. Olisko nyt ollut siinä klo 17 maissa joku yleinen sudenkorentojen ruoka-aika, sillä useimmissa mun tämän päivän otoksissa näkyi näitä mussuttajia!


Yksi tälläinen vihertäväkin siis löytyi. Isot sudenkorennot olivat kai vielä lammessa vesipetoina, sillä yhtään ainoaa ei näkynyt reilun tunnin aikana. 


Täytyy parin päivän päästä käydä uudestaan. Kyllä oikein hyvä mieli oli nähdä näitä pieniäkin korentoja. Minulla ei ollut oikein hyvät kamppeet kuvaamiseen kun suoraan töistä menin, upposi taas kengän kannat rannan savikkoon.  Lisäksi ilmassa on niin hirveästi siitepölyä, että hetkessä kamerakin oli ihan keltaisessa jauheessa.


Amppareita puskissa!


Pieni pinkki akileija kukkii parhaillaan. Se on tehnyt varmaan 4 melkein yhtä isoa poikasta  ja ne ovat niin hyvällä paikalla, että saavat siinä kasvaa! Voi olla, että jopa itse ne olen viime kesänä siirtänyt kun ovat niin nätisti rivissä, mutta en enää muista.


Ampparit ovat nyt ihastuksissaan ja täydessä työn touhussa japaninhappomarjan kukissa. Sen kukat ovat tuollaiset pienet keltaiset, mutta niitä on sangen paljon. Nämä on otettu eilen, mutta silmissä oli jotain sumeaa, että en nähnyt rilleillä, enkä ilman. Suurimmaksi  osaksi meni aivan huti mun tarkennukset. Taidan ottaa kameran töihin tänään ja käyn katsomassa, olisko tänään tullut Ankkalammelle korentoja. Viimeksi niitä oli tasan kaksi pientä ja vaatimatonta.
tiistai 28. toukokuuta 2013

Sinistä ja valkoista


Lemmikit kasvavat omassa pihassa norjanangervojen siimeksessä. Silleen sopivia kasveja, koska hamstereiden hautuumaa (Elli ja Samppa) on metrin tai parin päässä.


Tällainen nätti vuokko oli karannut yhdestä pihasta kävelytien nurtsille! Oli niin varjoinen paikka, ettei päässyt kuvassa ihan edukseen.


Metsässä kasvaa kurjenpolvia, kahta erilaista tätä tummempaa ja sitten sellaista melkein harmaan sinertävää.


Kielotkin aloittavat kukintaa.maanantai 27. toukokuuta 2013

Vesillä


Laitetaan nyt vaihteeksi muutakin kun ötököitä, joita saatte varmaan kesän mittaan pällistellä kyllästymiseen asti. :)  Punainen tai ainakin osaksi punainen paatti vetoaa aina minuun ja sitten tällä on niin humoristinen nimikin!  Ei ollut mikään vauhtihirmu tämä peli, leppoisasti putputti eteenpäin.


Hirveän korkea kynnys kuvata tuntemattomia ihmisiä. Mä varmaan itte tykkäisin kyttyrää, jos joku kuvaisi minua tuolla maailmalla, että varmaan siksi. Nämä melojat vaan huutelivat iloisesti, että "Tuliko hyvä kuva?" Minä heilutin takaisin ja kerroin, että "Tuli kyllä, hienosti tasatahtia vedätte!" Oikeasti jännitti niin kovasti ottaa se kuva, ettei tästä kyllä mitenkään hyvä tullut, mutta ei kerrota eteenpäin!

Discotheque


Tässä ötökässä oli säihkettä! Selkeä discomeininki glitterikuteissa. Tuo voikukka oli varmaan discopallo. Paparazzina minä kuvasin vähän joka kulmalta! :)Uni voittaa lopulta pahimmankin discohileen!

P.S. Hei te, joilla on niitä hyönteisopuksia!! Löydättekö sieltä tällaista ihmeotusta, joka oli n. 2 cm pitkä, musta, ohut vartalo, jossa keskellä sellainen oranssipunainen vyö. Sillä oli siivet ja tämä tapaus käveli kyllä maassa silleen ihmeellisesti nykäyksittäin. Tosi hieno ötökkä. Oli rautatiekiskojen vieressä ja meidän välissä oli ikävästi aita, etten päässyt kuvaamaan! Vieläkin harmittaa!!

sunnuntai 26. toukokuuta 2013

Viikonlopun kuvia


Tietokoneen hiiri on rikki ja se napauttelee ihan mitä sattuu, varsinkin kuvankäsittelyssä olen viime päivinä huomannut, että mitä, häh?! Pitää ostaa välittömästi uusi. Patterit ovat uudet, joten siitä ei oo kiinni. Mikään ei kestä ikuisesti, taitaakin olla 7 vuotta vanha.

Siemenpallo

Paatsamasinisiipi (?)

 Kukkahämähäkki


Missä pörriäiset nukkuvat? No tämä ainakin veti hirsiä pihlajassa! Kuorsaus vaan kävi! Olin nimittäin jo klo 9.30 kuvausreissulla! :)

lauantai 25. toukokuuta 2013

Ankkalammen eka retki!

Ihan nätti päivä tänään. Tuulinen tosin. Olen ihastellut jo muiden sudenkorentokuvia ja olen ollut ainakin jo viikon pistoksissa, että varmaan Ankkalammellakin on sudenkorentoja jo vaikka kuinka paljon. Tänään päätin käydä asian katsomassa. No, ei siellä ollut. Kaksi pientä korentoa näkyi, joista toisesta sain jonkinlaisen kuvankin. Odotellaan sitten vielä. Kun korentoja ei näkynyt kuvasin sitten muuta,


Kevätlinnunherne

Herukkaperhonen

Lanttuperhonen (?), jolla on pahasilmä, evil eye...:)

 Mikä lie pienen pieni korento!

Sama lanttuperhonen todennäköisesti

Nukuin tänään aamulla pitkään, melkein klo 9 asti. Sitten aamupalaa, ruokakauppaan ja tälle kuvausreissulle. Tänään syötiin lämmitysruokaa. Jokainen sai syödä mitä halusi. Ajattelin pahan mielen, jota olen potenut torstaista lähtien karisevan metsään. Ei onnistunut. No, nyt sitten päästin ahdistukset sanallisesti ulos sille henkilölle, joka ne aiheuttaa ja jo helpotti. Tosin hyvin väliaikainen helpotus, mutta kuitenkin. Söin ja sitten olinkin niin väsynyt, että piti ottaa reilut kahden tunnin päikkärit! Nukuttu on ja en siis ole ehtinyt blogejakaan lukemaan! Siispä niitä seuraavaksi!

Viivin aamupala!


 Viivillä (naapurin kissa, tiedoksi jos uusi lukija) on raksukippo alvariinsa meidän oven takana. Kourallinen uppoaa pari kertaa päivässä, joskus jopa kolme. Mies ei aluksi tykännyt tästä mun hyväntekeväisyydestä, mutta kun hän silittelee kisua, niin selkäranka tuntuu kättä vasten kun keppi. Ei oo tässä kisussa ylimääräisiä.


Tyytyväinen asiakas nuoleskelee huuliaan ja miettii söiskö nyt kaikki, vai jättäiskö välipalaksi loput. Parempi olis syödä, sillä ne voi mennä ns. parempiin suihin.


Viivi mietteliäänä.

perjantai 24. toukokuuta 2013

Pisaroita, pisaroita...


Heti töiden jälkeen kun pääsin kotiin, niin huomasin kissan tehneen tuhoja. Syyllinen oli niin ilmiselvä, juoksi pakoon hippulat vinkuen...Venni! No, pikasiivousta. Nyt on päällä sellainen yleisahdistava olo, joten lähdin pihalle kuvaamaan. Tuuli sen verran, että ötököitä ei juurikaan näkynyt. Sitten silmäni osuivat näihin hämisten käsitöihin ja niissä oleviin pisaroihin. Kauniita.

Kuvauksellista viikonloppua!


Tämä kuva on otettu jo 16.5., mutta jotenkin unohtunut tuonne kansioon. Itseäni tässä eniten miellyttää valo, ilta-auringon kajo korte & valkovuokko kasvustossa.

Hyvää viikonloppua!

torstai 23. toukokuuta 2013

Sateisen päivän iloksi!


Vettä sataa. Ei ehkä pahaksi luonnolle, kunhan ei jatku päiväkausia! Sunnuntaina kuvasin pihalla kasveja. Ostin orvokkeja, värivalikoima ei ollut mitenkään huikea. Noita isokukkaisia ei oikein meinannut löytyä mistään. Viikonloppu lähenee kerran taas.

28 päivää kesälomaan!


Olen laittanut kännykkään sellaisen kesälomalaskurin! Sitä on aika mukava seurata. Tuntui aika ihanalta kun se pyörähti alkamaan kakkosella! Jotenkin tämä toukokuu on ollut sellaista pyöritystä, että ei meinaa perässä pysyä. 1.6. meinaan asettua sellaiseen "koomatilaan", että teen vain aivan välttämättömimmän. Tällä viikolla hautajaiset, ensi viikolla ylppärijuhlat. Tyttärillä alkaa kesätyöt ja mä saa olla lähes yksin kotona kisujen kanssa kesäloman aikaan! Ei ruuanlaittoa päivisin, ei kuskaamista ketään sinne ja tänne. Olisi kiva tietty nukkua pitkään aamuisin, mutta se ei nyt koskaan toteudu. Auringonottoa pihalla ja 15 dekkaria! Hyvää ruokaa ja kesäisiä herkkuja niin paljon kun napa vetää! No, ainakin mä näin haaveilen. Totuus voi olla toisenlainen. Tästä unelmasta mä pidän nyt kuitenkin kiinni.


keskiviikko 22. toukokuuta 2013

Kurre kävi kylässä!


Sunnuntaina kurre kävi taas kylässä. Mies oli ulkoiluttamassa valjaissa Lisse-kisua ja soittaa minulle kännykällä, että vilkaise keittiön ikkunasta koivuun. No, minähän tietty vilkaisin. Siellä se samalla koivun oksalla istuskelee kun viimeksikin. :) Ei muuta kun kamera käteen ja pihalle kuvaamaan! Taas kannoin maahan kourallisen maapähkinöitä palkinnoksi poseerauksesta. Taitaa olla nyt käypä taksa mallintöistä kurremaailmassa!Päivän pihaötökät 2


Siinä on ötökällä ulottuvuuksia. Oli aika tähtääminen saada kaikki koivet kuvaan.


Tämä koppakuoriainen meni vinhaa vauhtia ja tarmokkaasti heinikkoon piiloon! Hätäisesti pari kuvaa sain, jotka molemmat hieman tärähtivät.


Jostain syystä en osaa nyt amppareita pelätä, mutta kimalaiset ovat meillä nyt sen verran äkäisiä, että niitä mä vähän kavahdan. Jos yrität kuvata, niin hetkessä tullaan lentämään tiukkaa ympyrää sun ympäri, melkein siivet hipoen käsivarsia ja pidetään sellaista pörinää, että ymmärtää kyllä väistää. Lisäksi ne viipyvät niin vähän aikaa mustaherukan kukissa, että siinä ei saa tarkennettua ja ovat jo tiessään. Norjanangervo aloitti kukinnan, mutta kukaan pörriäinen ei oo kyllä niiden kukista tippaakaan kiinnostunut.

tiistai 21. toukokuuta 2013

Päivän pihaötökät


Tämä tapaus oli monta kertaa lähdössä lentoon, mutta peruutti ihan viime tingassa.

Kyllä kärpänen on kerran kesässä kuvattava! :) Muurikivellä istuskeli, mutta aina kun lähestyin niin käänsi minulle peränsä! Oli kai se jokin viesti sekin! Nappasinpa sen isot ruskeat silmät kuitenkin kuvaan!


Veriluteet jatkamassa sukua! Pari kertaa tipahtivat lehdeltä, mutta sitten tultiin takaisin.