Google+ Followers

sunnuntai 30. kesäkuuta 2013

Isoa ja vähän pienempää ötökkää!


Epäilen, että tämä on kultakuoriainen, sillä minusta sen pää on aaltoileva eikä tasainen kun kuparikuoriaisella. No, oli kumpi tahansa. Kaksi näitä löysin tänään. Auringon paiste oli niin kova, että tarkan kuvan saaminen oli haasteellista.Tuo kiiltävä vihreä pinta...vaikea.


Ampiaisvieraitakin näkyi vihdoin! Kyllä nyt tuntuu, että ötökkäkesä alkaa!

P.S. Tänään kuvausreissulla kävelytien poikki kipitti päästäinen! Keskellä päivää! Ensin säikähdin ja sitten alkoi naurattaa. Harmi kun siitä ei saanut kuvaa. Lisäksi tuolla metsässä on yksi rastas, jolle voisi antaa lisänimen "Enrico Caruso"! Se on selkeästi opetellut ihan omia ei niin rastasmaisia laulunpätkiä, paitsi aina ns. loppuhuipentumassa, sillä korahtaa normi rastasääni! Vähän kun murrosikäisellä pojalla ääni pettää. Ehkä se on laulurastas, olen sen vain hyvin huonosti nähnyt!

 

Vihdoinkin perhosia!


 Samat vanhat lajit, mutta määrällisesti jo paljon! Ei oikein tiennyt, mitä perhosta lähteä seuraamaan kun 3-4 pyöri ympärillä.


Tästä kuvasta mä tykkään itte eniten.


Saniaisen lehdellä on aika helppo kuvata perhosta kun tasainen alusta!


Tätä mä jahtasin 3 päivää, eikä tämän parempaa kuvaa sitten tullut, vielä! :)lauantai 29. kesäkuuta 2013

Jos tämä auttaisi...

Suorastaan v-tuttaa! Joten kirjoitan inhokkilistan (ei oo järjestyksessä)  tähän postaukseen. Jos auttaa relaamaan, saa jotain ärsyttävää ulos itsestään! Mahdollinen kuva lopuksi, ei liity aiheeseen!

Mitä minä inhoan:

1. Siskonmakkarakeittoa (kaikkia keittoja oikeastaan!)
2. Kahvia, se on n i i n pahaa!
3. Saunomista, tulee huono olo ainakin vuorokaudeksi (astma, silmät)
4. Luonnonvesissä uimista, en mä tosin ui uimahalleissakaan kloorin vuoksi
5. Paarmoja, turhin ja pirullisin elukkalaji
6. Sukulaisvierailuja, kyläreissuja ja juhlia 
7. Autolla ajamista, enkä mä kyllä tykkää pahemmin olla kyydissäkään
8. Kaikenlaista yhdistys- ja seuratoimintaa
9. Politiikkaa, politiikkoja ja äänestämistä. Virkamiehet ne hommat tekee kuitenkin oikeasti!
10. Suomalainen musiikki, eilen kuulin radiosta jotain suomalaista räppiä, jestas miten naivit sanat..."rakastuin mä enkeliin" tms.
11. Ns. lava- ja paritansseja (humppa, valssi jne.)
12. Modernia taidetta
13. Mökkilomia
14. Suomalaisia tv-sarjoja
15. Kirppiksiä (en kestä niiden paikkojen hajua) ja se romun määrä...
16. Uskovaisia, jotka ovat pakolla tyrkyttämässä uskoaan (onneksi sellaisia on nykypäivänä enää vähän, mutta lapsuudessa niitä oli paljon!)
17. Rakennekynsiä
18. Varkaita ja vandaaleja (eri asia, mutta menkööt samaan)
19. Riistaruokia, erityisesti kuivaporolihakeittoa
20. Opiskelua (riitti 17 ½ vuotta, ei ikinä enää)
21. Omakotitaloasumista 
22. Valmismarinoitua lihaa (siis se marinaadi on karmeaa, liha on hyvää) ja kaasuun pakattua lihaa, se kaasu haisee ihan hyttysmyrkylle!
23. Helsinkiä, rumin kaupunki ja leuhkimmat ihmiset! Paitsi Korkeasaari, mutta se ei pelasta silti asiaa! Hämeenlinna on sitten toiseksi rumin, tylsin ja ikävin! Enkä mä pääse täältä ikinä pois
24. Sisäelimet ruokana, erityisesti munuaiset! Kuka haluaa syödä kusenhajusta ruokaa?! No, englantilaiset!! Talouskoulussa oli joku perinneruokaviikko...ikimuistoinen!!
25. Baba Lybeck, vääntelee kun jossain kouristuksessa naamaansa, tekonauru ja puheäänikin kun lasia jauhaisi hampaissaan
26. Ompelukoneella ompeleminen, siis mä osaan ihan hyvin, mutta se on inhottavaa!
27. Joulukinkkua, varsinkin se haju mikä tulee paistamisesta on ällö!
28. Muikkupotut, kesäruoka lapsena...hirveä haju ja maku! Samaan sarjaan menee paistettu hauki...onneksi ei oo tarvinnut syödä sitten lapsuuden ja pistetään vielä lopuksi madekeitto! Mä jouduin lapsena niitä pyytämään koukuilla ja kylpyammeessa sitten vedettiin tongilla nahkaa irti. Se amme oli sanomalehtipapruista huolimatta puolen sentin paksun liman peitossa! Painajainen pestä se! Vieläkin meinaa ykä lentää kun muistelee
29. Navetat, tallit ja kanalat! Se haju...eläimissä ei sinänsä vikaa!
30. Virtsatietulehdukset, omaan rakennevian, jonka vuoksi saanut niitä 3-vuotiaasta lähtien aika silleen usein ja j o k a kerta saa lääkärille vääntää asiat rautalangasta!
31. Ryhmäyttämisleikit, joita niin rakastetaan esim. kaikissa koulutuksissa tai ryhmätyöskentelyssä "kevennyksenä". Jos mun pitää vielä vanhuksenakin jossain hoitolaitoksessa niitä vielä leikkiä, niin mä puren vielä jotain hoitsua! Onneksi olen päättänyt kuolla aika "nuorena"!!
32. Kaikki liikunta/sportti, myös sen seuraaminen livenä tai televisiosta
33. Pieniä vaatekauppoja, joissa ylihintaisia, rumia vaatteita ja tyrkky omistaja/myyjä
34. Sitä, ettei vanhuksia ei saa sanoa vanhuksiksi, vaan ikäihmisiksi! Kaikki ovat ikäihmisiä, vauvatkin! Idiootti ilmaisu
35. Pakkasta, kaikki ulkolämpötilat alle -0 C ovat oikeastaan ihan...syvältä!
36. Tosi-tv-ohjelmat kaikki ja "ikuisesti" jatkuvat  ulkomaalaiset kilpailuohjelmat
37. Sitä, ettei voi mennä yksin siiderille terassille, torille syömään jäätelöä tai edes elokuviin, ettei joku omasta mielestään mahtava ja seksiä pursuava keski-ikäinen äijä tule flirttailemaan! Niin ja saako edes kuvausreissulla käydä, ettei joku tule siihen tytöttelemään ja "Eikö tuo oo jo sulle vähän  liian iso putki, paitsi hyvinhän sä sitä pitelet, heko, heko!" Luulis sen j o loppuvan, paitsi mitä mä nyt muistan noita päiviä nuoruudessa terveyskeskuksen vanhustenosastolla, niin vielähän ne kärtti äijät pusua ihan vierailta mummuilta jälkkäriksi! Jotkut  kävi tissiin/persuuksiin kiinni meitä hoitajia jne.
38. Työpaikkakiusaaminen, nuorten työntekijöiden tietämättömyyden hyväksikäyttö, työpaikan lusmujen palkitseminen, vaikka kaikki tietää, ettei ne hoida hommiaan! 
39. Ulkohuussi
40. Teltassa nukkuminen (lapsena sai nukkua tilanpuutteen vuoksi kesäpaikassa 4 vkoa satoi tai paistoi, möykkynen savipohjainen luonnonniitty)


Johan helpotti! :)


P.S. Mä tiedän, että monet näistä mun inhokeista on toisille rakkaimpia asioita elämässä! Minäkin joudun usein esittämään, että esim. kahvi on hyvää ja juon sitä kun muuten kaivetaan kaapista ne Erkki-enon hautajaisiin ostetut Princess-teepussit vuodelta 1995. Käyn saunassa kun se on suomalaista ja siis ihan pakollista jne. Siksi mua vituttaa kun mä en juurikaan  voi olla oma omituinen itteni, vaan pitää aina ja ikuisesti miellyttää muita. Karaokea mä tosin en suostu ikinä kuuntelemaan ja koskaan en tule olemaan niin jurrissa, että laulaisin itte! :) Se on ainakin ihan varmaa.

Melkein paistettua rusakkoa!


Helteet taitavat viedä metsän elukoidenkin voimat. Tämä rusakko paistatteli päivää kävelytien varrella pensaiden suojissa! Kuva on otettu puoli viiden aikaan eilen. Näytti maatessa tosi isolta, mutta kun lopulta lähti loikkimaan niin ihan normikokoa aikuinen se oli! Näitä sitten riittää meidän asuntoalueella. Voi nähdä iltapäivästä useitakin.


"Et sä mua näe, mä oon heinikossa piilossa!"


perjantai 28. kesäkuuta 2013

Oravan jutut !


"Kuules emäntä! Sä siinä seisot sillalla ja mä ajattelin ylittää sen justiinsa nyt! Kai sä otat iisisti, etkä sitten nappaa mua?"


"Mitä sä huidot sillä putkella? Etkö sä nyt tajua, että meinaan ylittää tämän sillan! Oot sitten ihan liikkumatta siinä!"


Täh! Se meni jo!! Ei ehtinyt nähdä edes hännän vilautusta!

Myrskyä ja salamoita!

Tulihan se eilen sitten se sade kuitenkin ja melkoinen vedenpaisumus se olikin. Kadut näyttivät enempi puroilta keskustassa. Paloautot kävivät avittamassa tukkeutuneiden viemäreiden kanssa. Matkalla oli puitakin kaatunut. Sähköt olivat menneet ainakin hetkeksi kotona, sillä sähkökellot välkkyivät 00.00! Kissat olivat aivan ihmeissään. No, en mä myrskystä kuvia ottanut kuitenkaan. Tavallaan oli tunnelmallista syödä raflassa tällaisen luonnonshown avittamana. Harvemmin tulee pihviä ja pottua vedettyä klo 19 maissa, joten vieläkin on vähän ähky olo. Aamupalakaan ei mennyt normivikkelään kitusiin. No, ehkä tässä jo päivällä ruoka taas maittaa, on niin käynyt ennenkin! :) 

Auringonottoa on seuraavaksi edesssä. Sitten valokuvausreissua lähimaastoon. Löysin ehkä lupaavan uuden kukkapaikan ötököineen. Viime kesänä samainen metsänkaistale ja uusien omakotitalotonttien välinen alue oli minulle mysteeri. Siellä on siis kymmeniä erilaisia kukkakasveja, luonnonkasveja ja puutarhakarkulaisia (tarha-alpi, kultapiisku, palsami, lupiini jne) sekaisin, mutta ei perhosia tai oikeastaan edes pölyttäjiä! Kävin siellä viime kesänä aamulla, päivällä ja illalla. Monen monta kertaa. Ei mitään. No, toissapäivänä kävin uudemman kerran ja siis 6 perhosta löytyi! Sinne siis tänään! Se on vaan myös koiranulkoiluttajien suosiossa, että tekisi mieli laittaa muovipussit kenkien päälle. Pitää olla tarkkana, ettei astu....


Viikonloppuna on vierailua naapuripitäjään. Vanhin tyttäreni meni juhannuksena kihloihin ja tiedossa on siis kihlajaiskahvitus poikakaverin kotona. Tytär on hommannut omaan kotiinsa myös kissanpennun, joka kotiutetaan sunnuntaina. Mies sen ehkä kuskaa autolla Tampereelle, koska junamatka voi olla aika rääkkiä. Briljantteja ideoita siis leijailee ilmassa! :)

torstai 27. kesäkuuta 2013

27.6. synttäripäivä!


Sormustinkukat ovat siitä jännittäviä, että ne päättävät itse mihin minäkin vuonna asettua. Yksikään ei tosin taida kasvaa siellä, mihin niitä ekan kerran itse kylvin! Se oli varmaan huono paikka. Tällä hetkellä meiltä löytyy pinkkiä kahta sävyä ja olisko tuo yksi persikanvärinen. Pari on vielä niin pientä, ettei niistä tiedä väriä, mikä sekin on aina kiva yllätys!

Tänään, tuossa kohtapuolin täytän 49 vuotta. Sen kunniaksi käymme perheen kanssa syömässä ravintolassa. Nuorimmainen ei valitettavasti pääse, sillä on töissä iltaan asti. Taidan ostaa kaupan täytekakun. Tällä helteellä ei tunnu leipominen oikein mukavalta ajatukselta.

Tänään säätiedotus lupasi sadetta ja ukkosta. No, vielä sellaisesta ei ole havaintoa. Kävin jo Ankkalammella pikavisiitin. Se oli huono idea, paha mieli tuli. Nyt siellä oli kukkaniityn lisäksi leikattu lammikon rannalta kasveja, joissa sudenkorennot tykkäävät notkua. Isot kasat pajukkoa poikki. Elikkä vietiin ensin ruoka (ötökät) ja sitten lepopaikat. Ei mene hyvin. Lohduttauduin alkuviikosta, että onhan tuossa toisella puolella tietä iso pelto kesannolla. Siellä on kukkia & kasveja & ötökäitä, mutta sinne oli tullut kaivinkoneet ja kai sinne tehdään lisää parkkipaikkoja?!  Itse n. kerran kuussa käytän tätä jo olemassa olevaa parkkipaikkaa työasioissa ja ajan ohi joka ikinen työpäivä muutoin, niin olen noteerannut, että siellä on jo ennestään n. 25 -30 tyhjää lämmitystolpallista paikkaa ympäri vuoden. Toivon totisesti, että siihen tulee rakennus, ettei rahaa tuhlata turhuuteen. No, kohta sen näkee.


Ahveniston harjun metsän reunassa sentään kasvaa vielä muutama koiranputki ja puna-apila. Sieltä löytyi hieman kulahtaneen näköinen herukkaperhonen!


Uusia lajeja ei vieläkään näkynyt sudenkorennoista. Taidan jättää lammen nyt pariksi viikoksi. Jos sinä aikana olisi vähän ympäristö elpaantunut. On niin karmea katsoa sitä maata myöten niitettyä ympäristöä.

keskiviikko 26. kesäkuuta 2013

Ä i p p ä ja I s k ä !! Ruokaa!!


Poikaset puissa huutaa ruokaa. Meidän lähimetsiköt on lintupönttöjä täynnä. Lisäksi useissa pihoissa on omat lintupönttönsä. Nyt on oksat notkollaan poikasia huutamassa ruokaa!


Tästä taitaa isona kasvaa ihan kelpo talitintti!


Ä i t ii...! Mun on nälkä, tuo ruokaa! Viime kerrasta on ainakin 5 minuuttia!


Yes!!

Kesäkuun kurre


Oravat näyttävät aivan eri eläimiltä talvella ja kesällä. Turkki on kyllä todella oranssi. Korvatupsuista  ei ole juuri tietoakaan, vaan tilalla on pienet ja pyöreät korvat. Häntä muuttuu kevyen ruikuksi!


Terijoen salavan alla on niin pimeää, että ei näistä kuvista kovin hyvät tulleet, mutta kun malli oli avulias, niin pitihän nämä räpsiä. Äippäorava näemmä ja sen suu kävi kokoajan. Ihan kun olisi puhunut itsekseen.


Ed. kuvat on otettu tänään alkumatkasta ja nämä kaksi viimeistä jo kotimatkalla. Ajattelin näet katsoa olisko samainen kurre vielä 1½ tunnin päästäkin lähistöllä ja samoissa touhuissapa se, joka paljastuu tästä vimpasta kuvasta.


Ihan turhaa katsella tätä pöntöä. Se on jo tyhjä.

tiistai 25. kesäkuuta 2013

Nautintoa...

Nautintoa se on painella tuolla pusikoissa ja kuvata perhosia ja muita ötököitä. Toinen lomapäivä sujui leppoisasti. 


Tänään nähtiin oikeastaan kaikki kesäsäät. Oli auringonpaistetta, sadetta, tuulista ja tyyntä. Lämpötila pysyi silti tasaisena +23 C. Huomiseksi on luvattu melkoista hellettä, +29 C. Kuvausreissut on ajoitettava aamuun ja iltaan.


Kun kuvasin tätä kukkaa takaani kuului miehen ääntä! "Onko siellä jotain harvinaista?" Siis mä kierrän aina samat paikat ja tota noin, varmaan jo ihmetyttää siellä olevissa taloissa porukoilla, mitä mä jossain ojanpenkereellä kuvailen? Paikka on sellainen kadunpätkä, joka kiertaa kehän, johon on jätetty siis keskelle metsikköä.  Kerroin, että ihan tavallisia perhosia vaan! :) Piippopaksupäähän siinä vetelee mettä innokkaasti.


Pitäisi löytää uusia kukkaniittyjä, että bongaisi enempi lajeja. Kävelymatkan päästä kuitenkin.


Näin suurta ludetta en ole ikinä nähnyt. Luulen, että on mäntylude. Sanoisin, että päälle sentin tuo oli pituudeltaan.


Laitetaan nyt sivultakin kun on minulle uusi ötökkä.


Näitä ruskeita perhosia oli paljon liikenteessä. Tesmaperhonenko vai joku muu? Ainakin nuo ylemmät taitavat olla.

Hepokatti pienoinen


Mitä pienen pientä tuolla ruovikossa nököttää....katsotaan tarkemmin!


Se on pieni hepokatti, jestas miten söötti. Ei oo koolla pilattu. Se katseli alaspäin ja mietti, että uskaltaisko hypätä? Hyppäsi!


maanantai 24. kesäkuuta 2013

Mikä tikka?


 Kävin iltapäivällä Ankkalammella ja tämä tikka jostain syystä meinasi lyhtypylvästä päin lentää. Viime hetkellä väistöliikettä. Sitten kun se asettui puuta vasten ihmettelin sen väritystä. Sillä oli erittäin vähän punaista. Ihan pieni punertava/ruskehtava lätsä päässä ja alaperä siis tuollainen vaaleanpunainen?! Eikös tämä oo käpytikka? Vai pikkutikkako? Minusta se oli ihan käpytikan kokoinen kuitenkin.

Kaupungin puistotyöntekijät olivat ajaneet kukkaniityn lammen vierestä matalaksi! Olin niin vihainen siitä! Mitä se niitty nyt siinä haittasi kukkineen!? Kaupungissa on leikkipuistoja, joista nurmea ajetaan leikkivälineistä muutaman metrin päässä, että lapsista saa ajaa ärhäköitä amppareita ja ipanat meinaa kadota hetkessä toista metriä korkeaan pusikkoon! Onpa noita kadunvarsiakin, joista ajetaan kai kerran kesässä. Nyt ei sitten siellä niityllä kuvata enää perhosia ja ötököitä. Varikset tonkivat syötävää kaatuneen heinikon seasta.Päiväkävely


4 ½ tuntia ulkona. Sen verran punaiset posket, että ei ehkä enää tänään kantsi ulos mennä.


Olin niin innoissani kun ensimmäisen kerran näin haapaperhosen, paitsi kuvauspaikka oli meidän päätien pientareella. Se on päivisin yleensä varsin hiljainen. Tällä kertaa kun tyhjästä ilmestyi kolme pientä poikaa pyörineen ja potkulautoineen. Juuri kun pääsin hyvälle paikalle, niin nämä pojat tulivat paikalle kovaäänisesti ja perhonen vaihtoi paikkaa. Kolme kertaa sama juttu. Eikä yhtään hyvää kuvaa...ihan vähän otti kupoliin. Sitten kun perhonen lopullisesti lähti, niin myös pojat!  Aina ei mene tosiaan putkeen kuvaushommat. Jälkikäteen manailin, että mikseivät voineet ajella tien toisella puolen, miksei??


On se vaan iso perhonen! Kyllä siinä hetkeksi meni ihan silleen hiljaiseksi ja sulatteli näkyä! Tulispa toisenkin kerran vielä matkan varrelle! :)


Lintuja on paljon. Niitä on vaan hyvin vaikea nähdä, äänet kuulee paremmin. 


Laiskan puutarhurin piha...


Tuohon nuo kamat nyt jäivät, jatkuu työt kun nurtsi taas kasvaa. Mitäs jos kuvais pioneja...


Pihakeinua pitäisi siirtää pois pilaamasta näkymää ja takana olevaa toista pioni- & poimulehtipenkkiä! Ei jaksa siirtää. Jos sitten katsotaan kaunista sinistä kukkaa...jaa, lepotuolin käsinoja näkyy!! Ei mennyt pihakuvaukset ihan putkeen ! :)


sunnuntai 23. kesäkuuta 2013

Söpö pieni lapsisiili tai sitten ei niin söpö! :)


Tämä piikkipallo oli vain sellainen 12-14 cm pätkä. Hiippailin varpaillani aika lähelle. Ei mitään kovin hyviä kuvia, sillä nyt kello oli jo 22 maissa. Siihen aikaanhan ne liikkuvatkin. Meillä on kyllä pihalla siili nähty joka kesä. Ei tosin ihan näin pientä. Jotain kastematoa alkoi mussuttaan.

Sitten...


Kiltit lapset alkavat iltapesulle! Se alkoi nuolla itseään kun kissat! Aika terävät hampaat! Se siitä söpöydestä sitten! Ei sentään. Kuka sitä nyt parhaimmalta näyttää kieli pitkällä!


Sitten se jatkoi matkaa pensaiden suojaan katsoen minua vielä kerran! Näkemisiin!!Otetaan ihan rennosti!


 Venni eilen näytti meille muille mallia, miten todella relataan! Tänään syötiin chili con carnea ja tyttökisumme otti kyllä osansa naudanpaistista. Mies jo vähän toppuutteli, että kohta se räjähtää. Aina ilmestyi mun jalan viereen uudelleen ja uudellen kun suikaloin lihaa, että lisää kun olis jo. Pieni pussukka odottaa jääkaapissa huomiseksikin. Taitaakin olla  iltapäivätorkkujen aika.