Google+ Followers

lauantai 31. elokuuta 2013

Ruskaa pihassa!

Kinosangervo

Koivuangervo on ihan punajuurenvärinen jo. Japaninhappomarjapuskatkin jo vahvasti kellertävät. Kuvassa oleva kinosangervo on hempeissä väreissä. Elokuun viimeistä eletään. Olen itse ollut kyllä jo parisen viikkoa syksyisissä tunnelmissa, mutta huomenna se on kai sitten "virallista". Sää on viikonloppuna epävakainen, joten kuvausreissuista ei oo täyttä varmuutta. Juostaan pihalle heti kun ehtii ja sää sallii.

perjantai 30. elokuuta 2013

Kolme kuvaa Kertusta


Nyt olen viikon aikana nähnyt varmaan kuusi eri leppäkerttua. Olivatkin kesän piilossa, mutta kiva nähdä, etteivät oo ihan sukupuuttoon kuolleet.Väsyttää...taidan ottaa pienet virkistävät päikkärit seuraavaksi soffalla. Sitten syödään kotihampurilaisia. Viikonloppu voi alkaa...Valokuvauksellista ja leppoisaa viikonloppua!


torstai 29. elokuuta 2013

Sävy sävyynSää vaihtuu vartin välein, puolipilvisestä harmaaseen ja taas aurinkoiseen. Nämä kuvat otin kun taivas oli tasaisen harmaa. Makroilua siis omalla pihalla. Pionipuskassa tällä kertaa viherluteiden kimpussa.


Hei, niitähän on kaksi. Kaksi ludepylleröistä siinä pyllöttää!


Siinä ihan vierekkäin.


Lopuksi yksin, mutta kamu lähellä toisella puolen!

keskiviikko 28. elokuuta 2013

Sittiäinen


Siinäpä se, siitä ei oo tietoa onko hän iso- vai metsäsittiäinen elikkä sontiainen. No, eipä sillä niin väliä.Ehkä metsäsittiäinen kun ei tuo nyt niin kovin iso ollut. Rauhallisesti se kulki kävelytien poikki. Tuo pinta tässä koppisessa oli niin kiiltävän musta, ettei meinannut millään saada tarkennusta osumaan.


Tämä on kuvattu jo viime lauantaina. Tänään iski totaalinen väsymys, eikä tullut lähdettyä kameraa ulkoiluttamaan.

Radan varrelta


Kukat taitavat olla luonnossa enimmäkseen jo kukkineet. Menee enempi jo näihin kuivanneisiin versioihin tai marjoihin. Kauniin sään vuoksi porukkaa oli todella paljon tuolla rantareitillä. Ei siis hyvä kuvaajalle. Vieläkin on yli +20 C lämpötiloja lupailtu. Hieno homma. Kyllä sitä vilua ja märkääkin ehditään katsella.


Nämä kuivanneet kukkapohjat olivat jännittävän kellertävän hopeisia. Valo oli ehkä liiankin voimakas näiden kuvaamiseen, mutta tulipa tallennettua sekin näky.


Nämä ovat kuin jotain pieniä chilejä. Nuhaa ja päänsärkyä on podettu jo varmaan kolmatta viikkoa. Lääkkeitä ja sisua on tarvittu, että selviää päivästä, mutta kun ei sitä kuumetta oo kun silleen juuri, että poskia vähän kuumottaa. Ei iske kunnolla ketoon tämä tauti. No, jos se alkais minusta kyntensä jo irrottamaan. Töissä köhitään ja yskitään oikein reippaasti. Eikä minulla sellaista onneksi.

tiistai 27. elokuuta 2013

Vedenpuhdistamon sudarit!


Samaan aikaan lähes helvetti ja toisaalta taivas sudenkorentobongarille. Olen täynnä nokkosten polttamia ja ohdakkeiden piikkejä. Kävin viimeinkin sellaisella vedenpuhdistamon alueella kuvaamassa sudenkorentoja. Siis näin tänään saman verran sudenkorentoja kun koko kesänä tähän mennessä yhteensä. Kuvaamisesta ei meinannut aluksi tulla mitään kun tuijottelin taivaalle ja katselin niiden liitoa. Ne siis metsästivät, eivätkä tahtoneet levätä ollenkaan. Isoista korennoista en siksi saanut ainuttakaan kuvaa, mutta pienemmistä kyllä. Itseasiassa varsinaiset altaat taitavat olla vähän toisaalla, mutta jotain vesijuttuja nämäkin ovat. 


Mietin jo tässä, että jos kuitenkin menisin sinne uudestaan, niin onko olemassa sellaista vaatetusta, että sieltä selviäisi vammoitta? Sellainen vanhanaikainen kahiseva tuulipuku voisi olla hyvä, mutta taidettiin ne ullakon siivouksessa heittää roskiin. :)


 Näiden kuvien ympäristö on aivan erilainen kun mun Ankkalammen sudenkorentokuvissa, sillä tavalla mielekkäitä, vaikka samoja lajeja taitavat olla kuten ennenkin.


Tämä oli söpö, tosi pieni korento.


Onkos tämä korento voittaja kun on vähän kun palkintojenjakokorokeella? :)Huomenna voisi käydä vielä yhdellä toisella lammella. Sinne ei oo niin vaikea mennä ja tietääkseni ranta ei oo mikään aivan mahdoton. Pitää vaan laittaa jotkut lenkkarit jalkaanmaanantai 26. elokuuta 2013

Kylvyssä


Helga-neiti kylvyssä! :)Kärpässieni


Suomesta on löydetty 24 kärpässienilajia. Ihan uutta minulle! Mä tiesin vain kaksi lajia aiemmin, valkoisen ja punaisen. Tämä kärpässieni on väriltään ruskea. Voisi olla savukärpässieni tai jopa pantterikärpässieni, joka sisältää samaa iboteenihappoa kun punainen, mutta enemmän, siis myrkillisempi vielä. Kaikista myrkyllisin kärpässieni on kavalakärpässieni, joka on väriltään haalean vihreä tai harmaan vihreä.


Kärpässienissä on jopa muutama syötävä, mutta jos jätetään ne ja koko suku kuitenkin rauhaan. Onhan noita muita syötäviä sieniä.


Olisi pitänyt kuvata näitä kunnolla ja ajan kanssa. Kiire muka oli kuvaamaan sudenkorentoja, joita ei edes sitten löytynyt! :)


sunnuntai 25. elokuuta 2013

Hyväntuulinen sorsa!


Tässä vaiheessa sorsalla oli vielä toiveita minua kohtaan siis leivän muodossa.


Hymyileehän se ?


Viikonloppu ei ollut kuvauksellisesti onnistunut. No, ei se aina nappaa...

lauantai 24. elokuuta 2013

Päivän ötökkäsaalis!


Ajattelin kerrankin kuvausretkelle (pienelle lähimetsikköön) varustautua vähän paremmin, joten kiinnitin telen kameraan ja makron laitoin reppuun. No, kävelin vähän matkaa ja päätin heti tuossa kävelytiellä vaihtaakin toisinpäin obiskat. No, ei paljon tarvinut kumpaakaan  1½ tuntia talsin ja saalis oli aika surkea, 1 perhonen, 1 leppäkerttu ja 1 hämis.  Minne ne ötökät ovat kadonneet?

Hämiksestä sitten kuvasarja, sillä se suostui jossain määrin poseeraukseen.


Itseasiassa se ei suostunut kääntymään, joten mä kiersin sen taakse pusikkoon kuvaamaan! Tämä on sitten ns. yhdenkäden kuva kun toisella pidin pensaikkoa matalana. Aika hieno kuvio sillä selässä. Olisi tuota voinut minulle kunnolla näyttää.


Jännän raidalliset kintut tällä tyypillä. Minusta se näytti pojalta kun katseli toiselta puolelta, paitsi enpä mä noita hämisten värkkejä tiedä! :)


Tämä ei ollut sitten ihan pienimmästä päästä karvakoipia,. Tuo pallukkaosa oli varmaan lähelle sentin.
Tuossa se verkon keskellä päivysti lounastaan. Eipä taida tulla sen verran vähän näkyi ötököitä.
Lopuksi se leppärkerttu, joka vaihtoi kuulumisia naapurin kanssa.

perjantai 23. elokuuta 2013

AuringonkukkiaTyömatkalla on ihana näky! Kahden urheilukentän kokoinen pelto täynnä upeita auringonkukkia. Ne ovat kylvetty varmaankin siementuotantoon, sillä niitä ei ollenkaan kerätty myytäväksi kukkina. Aamuaurinko olisi varmaan ollut paljon parempi kun klo 15, mutta ei voi mitään. Aamulla on kiire töihin, eikä ehdi pellon laitaan kuvaamaan.


Paikalla oli paljon pörriäisiä ja lintuja. 


 Kuvauksissa ei ole vahingoitettu yhtäkään kukkaa.


Vaikka näyttää siltä, että kukki on hyvin tiheässä, niin tosiasiassa joukossa kasvoi valtaisasti pujoa ja ohdakkeita. Siellä pystyi hyvin kävelemään talsimatta kukkia nurin.


Kun olin itse lähdössä jo pois, paikalle ilmestyi toinenkin kuvaaja, nuori tyttö.


Keltainen on hankala väri, se palaa auringossa kovin herkästi. Taivas oli varsin pilvinen. Joten sitä valoa sai odotella, odotella...krooh! Siinäpä vähän laajempi kuva pellosta. Kaikki kukat ovat  "kasvonsa" kääntäneet samaan suuntaan.


P.S. Venni-kisu täyttää tänään hurjat 3 vuotta! Onnea pikkuriiviölle!! Olkoot tämä postaus kukkineen hänen kunniaksi. :)

Sieniä ja marjoja!


Kärpässieniä on todella vähän. Löysin ainoastaan kolme yksilöä. Viime syksynä niitä oli kaikkialla. 


 Tällaista sienirykelmää oli varmaan neliön verran samassa paikassa. Jotain lajia haarakas todennäköisesti.


Känsätuhkelo taitaa olla tämän ihmeellisyyden nimi. Mä latasin kännykkään sienioppaan ja olin tämän sieltä löytäväni. Ihan syötävä sieni nuorena, vaan ei jotenkin vaan ulkonäkö nappaa.


Tatteja ja haperoitakin löytyi, mutta niitä oli jo joku ehtinyt yleensä haukata, etten niistä sitten ottanut kuvia. Varsin vähän sieniä kuitenkin oli. 


Puolukoita oli välillä runsaastikkin, tuolta en kuitenkaan lähtisi keräämään, koska se polku ja metsä on ns. koirametsää. Kieloissa marjat olivat vielä raakoja.


Tätä marjaa en tunnista. Erikoisen näköinen.


Makrolinssi oli ötököiden varalta rungossa kiinni, mutta eipä niitä näkynyt kun yksi, mutta siitä postaus sitten illalla. Mä en oikein osaa tuolla putkella ottaa sellaisia yleiskuvia. Aamulla olikin jo aika kylmää, vain +4,5 C. Aurinko tosin paistaa jo kauniisti, että eiköhän tuo tuosta pian sää lämpene.

Hyvää viikonloppua!