Google+ Followers

maanantai 30. syyskuuta 2013

Ahmatteja!


Eilen siis vein "kakun" penkille. Ensin ajattelin, että olisi hygieenisempää laittaa se narusta roikkumaan puuhun, mutta se vaan aika äkkiä sillä tavalla tipahtaa alas maahan ja siinäpä ne kököttää kakun päällä kuitenkin samalla tavalla kun nyt lautasellakin ja tikuttaa nokalla syötävää. 


Paikalle ilmestyi lukuisia talitinttejä, muutama sinitiainenkin yritti tulla syömään, vaan ed. ajoivat ne aika nopsaan pois. Harakatkin ja fasaanit ovat jo kakkua maistaneet. Siksi se onkin yhdessä vuorokaudessa kulunut jo näin paljon!


Mä ajattelin, että kyllä se pari viikkoa kestää, vaan mä luulen kyllä nyt, että viikonloppuna pääsee taas "leipomishommiin".  Laskin, että 8 tiaista oli kerralla penkillä vuoroaan odottamassa.

Eilen paikalle ilmestyi punarintakin, vaikka ei hän tuosta kakusta perustanut, mutta tulipa katsomaan, mistä muut oikein intoilivat.Läheisessä koivussa on ns. tähystäjä ja vartiolintu, joka tutkailee turvallisuusasioita. 


Minusta tuntuu, että hän näki minut kodinhoitohuoneen lasin takaa kuvaamassa. Elikkä siksi kuvat eivät oo ihan kirkkaita ja teräviä.

Hohtoa!


Toissa iltana aurinko laski näin hohdokkaasti! Kuvausreissut jäi sitten tekemättä viikonloppuna. Koko viikon turhaa odototus...No, jos sitten viikon päästä parempi onni. Hämäryyskin olisi vielä mennyt, mutta tuo tuuli oli jo liikaa. Ei silloin oikein kuvata mitään.

Mä uskon jonkinlaiseen karmaan. Oikeudenmukaisuuteen, tasajakoon. Kun tekee hyviä asioita, niin sinulle tapahtuu hyviä asioita. Pahatkin saavat, mitä ansaitsevat jossain ajassa. Tähän asti olen karman lain saanut nähdä käytännössä monesti. Nyt en enää ole niin varma. Johonkin immeisen on kuitenkin uskottava...

sunnuntai 29. syyskuuta 2013

Teuvo Ilmari
Tein Teuvolle neulepaidan (lue= lapanen kahdella peukalolla). Oli vaan palleroitunut ja kasvanut viikossa, että tarvii tehdä uusi versio ensi viikolla. Pentukarva on niin ohut, että se on yhtä tutinaa ulkoilu jo nyt +6 C lämpötilassa. Tosin kiva oli katsoa sitä pomppimista nurtsilla, mutta kuvaa siitä touhusta ei saanut, sillä se on sellaista ikiliikkumista kokoajan. 


Tepa on kyllä varsinainen seurakoira ja myös sylikoira.


Venni pelkäsi tupsukorvaa. Lisse ei ensin tajunnut, että kyseessä on oikea elävä koira. Pari tuntia luuli kai "leluksi". Sitten kun olivat samalla sohvalla kuorsanneet jonkin aikaa, Teuvo tosin tyttären sylissä, niin silmät suorastaan tipahtivat päästä...SE on oikea koira ja piti tietty vähän sähistä.


Tässä nukutaan mun sylissä. Tepa söi innokkaasti paistettua broileria ja raejuustoa. Sai vesikipoksi meidän hamstereiden entisen ruokakipon. Se on sopivan värinenkin vaaleansininen. :) Pistettiin vaa´alle ja sellaisen kilon painaa tällä hetkellä. Kaksi viimeistä kuvaa on otettu kännykällä.

P.S. Kestämätön koirakuume päällä. Onneksi saan tyttären koiralla sitä parannella. Jotkut unelmat eivät vaan ikinä toteudu ja minulla ne ovat oma huone ja pomeranian pentu! Venni antoi jo anteeksi tämän koiran hoitamisen ja on taas mun kimpussa tavalliseen tapaansa. Ihania kisutkin ovat...:)

Tinteille ruokaa!

Sää on mennyt niin kylmäksi, että ajattelin jo aloittaa lintujen ruokintakauden. Piti ostaa ihan kaupan tuotteita tähän tarkoitukseen, mutta autossa kotimatkalla välähti vasta ajatus. No, onneksi on kuitenkin matkan varrella noita pikkukauppoja, että pieni kurvaus sitten sinne. Tein siis siemen-pähkinärasvakakun itse. Tössin sen kanssa sen verran, että varmaankin laitoin liian vähän ruokaöljyä mukaan ja kakusta tuli turhankin kova. No, oli sitä jo rosmottu keskentekoisena kun oli portailla yön kovettumassa. Maapähkinöitä oli kaivettu irti! Otin kuvan pokkarilla, se on nyt kerrassaan outo.Vääristää jopa kakun muodon (ei oo tasaiset sivut, vaan levenee alaspäin), mutta olkoon se tällä kertaa nyt todistusaineistona ruokintakauden aloituksesta, ei muusta.


Sää on huono. Pääseekö tässä tänäänkään kuvaamaan, on sangen epävarmaa. Muuten asiakkaita tuli parissa minuutissa paikalle, että kai tuo nyt heistä hyvää oli kuitenkin. Jotenkin veto pois ja sain tietää aamulla, ei niin mieluisia uutisia tai sanotaanko, että niissä on sekä hyvää, että huonoa. Minun kannalta enempi kuitenkin ehkä jälkimmäistä. No, yritetään enempi hehkuttaa sitä hyvää puolta. Päässä soi tauotta Coldplayn "In my place" biisi. Voitin kolmeksi kuukaudeksi spotify premiumin, että nyt olisi musaa kuunneltavissa tosissaan, muutakin kun tuota ed. mainittua kappaletta! :)

lauantai 28. syyskuuta 2013

Odotus palkittiin...aurinkoa!


Heräsimme todella kauniiseen päivään. Klo 10 ruokakauppaan. Pikaista siivousta ja ruuanlaittoa. Klo 13.30 valmiina kuvausreissulla...paitsi sää oli muuttunut pilviseksi ja harmaaksi! No, aloitin yhden käsityön ja siinäpä iltapäivä kuluikin. Klo 18 maissa näytti jälleen kirkastuvan, paitsi aurinko on silloin jo niin matalla, että hieman se on turha lähteä kuvaamaan, mutta lähdin kumminkin lähinnä kokeilemaan uusia ulkoiluhousuja. Ne ovat muuten oikein kivat, mutta ne kahisevat vähän liikaa. Ei päässyt lintuja lähestymään hiljaa. Harmillinen juttu. 


Kylläpä aurinko värjäsi kauniiksi ruskaantuneet vaahteran lehdet. Rastaat ovat todella arkoja.Sain vain pari suttuista kuvaa niistä.


Talitinttejä ja harakoita näkyi myös aika paljon. Jos niitä saisi huomenna kuvattua.perjantai 27. syyskuuta 2013

Kohti jotain...


Syksyn mukana mieleeni on kerran taas tullut ajatuksia joidenkin asioiden muuttamisesta tai sanotaanko, että toisella tapaa tekemisestä. Eilen jo aloitin. Viikonloppu tulee olemaan jännitävä, sillä tytär tulee koiranpennun kanssa kylään. Saapa nähdä mitä meidän kisut meinaa Teuvosta, joka sai siis nimensä tällä viikolla. Huomenna ostan jotain ulkoiluvaatetta toivon mukaan itselleni. Mun ulkoiluhousut ovat tehneet katoatomistempun, mihin voi kadota kokonaiset housut?  Kuvaamaan on päästävä ehdottomasti. 

Mukavaa viikonloppua!

keskiviikko 25. syyskuuta 2013

Pilvenhattarat


Päätin viikonloppuna käydä yhden pellon reunalla katsomassa, olisko siellä kurkia tai joutsenia. Ei ollut. Viime syksynä siellä joskus lepäili muutama tai oikeastaan näin sen kun nousivat sieltä lentoon. Taivaalla oli kauniita muhkeita pilviä. Otin niistäkin pari kuvaa.

Tänä aamuna oli "kiva" yllätys kun auto ei lähtenyt käyntiin. Äkkiä kamat mun vanhaan autoon. Lasia skrapaamaan ja menoks´. Vanhassa vara parempi! Todennäköisesti (toivon ainakin) akku on kaputt ja äksyilee kylmällä kelillä. No, ainakin tämän viikon ajelen vanhalla autolla. Menee se näinkin.Alien


Tämä karmea ötökkä on kuvattu jo kesällä, mutta tainnut jäädä julkaisematta ennen. Olin kuvausreissulla täällä omalla asuinalueella. Kävelin kävelytiellä kun ajotiellä ajoi auto. Siihen osui kovasti napsahtaen jokin...se jokin kimposi suoraan minun jalkoihin. Vähän heilutteli jalkojaan, mutta tälli oli kova. Yritin sitä kepillä kääntää oikeinpäin, mutta ei se tuosta näyttänyt elpyvän tai sitten esitti kuollutta lahjakkaasti.

Kooltaan tämä todennäköisesti suursukeltaja oli i s o. Sain vähän aikaa väristyksiä kun ajattelin sitä, miten lähellä oli, etten saanut sitä päälleni. Netistä luin, että voivat luulla auton kiiltävää pintaa vedeksi ja vetävät täysillä siihen peltiin sitten. Niin tässäkin varmaan kävi. Suoraan on ulkonäkö kun jostain Alien-elokuvasta. Pahimman näköinen ötökkä ikinä!!

tiistai 24. syyskuuta 2013

Tirppoja


Oli niin hämärää, että kuvat ei oo paljon mistään kotoisin. Kuitenkin pitkästä aikaa laitan tänne postauksen pikkulinnuista. Metsässä ne ovat kyllä sikäli " harmillisia", että pistävät heti varoituskonsertin pystyyn muille luontokappaleille. Ilmoittavat, että nyt on metsään saapunut vaarallinen tyyppi. Sen jälkeen ovat muut tietty tosi varuillaan ja pötkivät/liihottelevat/pomppivat pakoon! Mm. rastaat ottivat heti ritolat kun kuulivat sen varoitusäänen. 


Kohta lintuja näkee vielä paremmin kun lehdet tippuvat puista. Pihlajissa on niin vähän marjoja, että tilhikausi taitaa olla todella lyhyt tänä vuonna. Jostain syystä meidän asuinalueella vedetään marja-aroniatkin monessa pihassa matalaksi ja sitä myöten myös marjat.


P.S. Tänään jänskättää tuleeko 60 tonnia täyteen laskurissa! :)

maanantai 23. syyskuuta 2013

Varoitus


Jopas oli jännittävää, keskellä metsää törmäsin tähän kylttiin! 
"Varo vastaantulijoita". Otin mun Ninja-asennon ja odottelin jännityksellä ketä sieltä tulee vastaan.


Siis ihan vaan vaahteran lehtiä. Ok, no worries!


Oransseja outoja sieniä! Näitä vois jo vähän varoa, mutta ne vaan olivat varsin kiltisti kivikossa!


Tässä taisi olla kolmikko, jota mä eniten pelkäsin. Näissä on jotain siis aika pelottavaa. Varoin astumasta päälle ja kiersin kaukaa. En mä kyllä tuonne metsään ihan heti mene. Älkää tekään! :)

Oravainen


Nätti orava tämä. Näin pari muutakin kurrea eilen, mutta niistä ei ole kuvaa.


Pomppi myöhemmin kannon päällä jokin herkku suupielessä. Siitä olisi ollut kiva saada kuva.


Hetkeä ennen kun pinkaisi tuhatta ja sataa kohti vaahteran latvusta! Tuota valkoista mahakarvaa olisi kiva rapsutella. Oikein pulskassa kunnossa on tämä söpöläinen. No, huonommat ajat ovat tulossa. Vielä on herkkuja metsä pullollaan. Meidän kotinurkilla on kyllä useassa talossa sellaiset kestitykset linnuille ja oraville, ettei huolta ollenkaan. :)

sunnuntai 22. syyskuuta 2013

Onnistunut luontoretki!

Niin tyytyväisenä tässä ollaan. Sää ei ollut ollenkaan lupaava kävelyretkelle kotimetsään lähtiessä. Nimittäin pilvistä oli ja tuulistakin. Pari kertaa aurinko suvaitsi näyttäytyä. Juuri kun kotiuduin iski järkyttävä vesisade. Sain kuvia oravista ja linnuista. Laitetaan isot tiput ensin.

 Tyttöfasaani

Nämä ovat tämän kesän poikasia. Yhteensä heitä oli 7 kpl, 4 tyttöä ja 3 poikaa. Kimpassa vielä kulkevat, tuo turvallisuutta. Varsinainen risukko tuo paikka, jouduin ylittämään ensin ojan ja sitten hiippailin fasaanien sekaan kyykyssä hitaasti edeten. Teki reisilihaksille kutaa! :)

 Poikafasaani

Hyvin kyllä maastoutuivat metsänpohjaan. Pitävät yhteyttä toisiinsa ääntelemällä jännästi.


Yllättäen yksi pojista halusi kylpeä. Se meni kannon viereen, jossa oli maata näkyvillä. Se kuopi ensin kun kanat. Sitten se asettui ihan kun munimaan ja heilutti itsensä päälle siivillä multaa.
Välillä se nautti auringon säteistä ja minä tietty annoin kameran laulaa. Uskokaa vaan, mutta mä pääsin lopulta reippaan metrin päähän tästä linnusta. :)


Ikimuistoista!


Se ei näytä vielä ollenkaan aikuiselta poikafasaanilta, vaan joltain ihan muulta. Sekoitus tyttöä ja poikaa ehkäpä.


Tytöt ovat paljon arempia. Ne katselivat kolmen metrin päästä turvasta, minun ja tuon yhden pojan kuvaussessiota ja kai yrittivät sitä kutsua pois. Se ei vaan tullut. Taisi olla oikea linssilude!


Ehkä tälläinen tilaisuus ei ihan heti toistu. Yleensä fasaanit riistalintuina ovat tosi säikkyjä.lauantai 21. syyskuuta 2013

Melkein "mummo"!


Tänään tuli sitten tyttärelle tällainen ihana pakkaus. Hän haki pennun Vaasasta asti. Pitkäkarvainen chihu uros, väri on nimeltään suklaa. Synt. 15.7. Nimeä en vielä paljasta. Parhaimmat kuvat tuli otettu kännykällä tällä kertaa.


Pientä itkua lukuunottamatta, kohtuu pitkä junamatka oli sujunut hienosti. Tämä on aika jännittävää, sillä eipä meillä oo ennen koiraa ollutkaan. Kisuja vaan. Tyttären koirahan hän on, mutta varmaan tulee kyläilemään, kunhan meidän kisulit toivon mukaan tottuvat vierailijaan!

perjantai 20. syyskuuta 2013

Helsingin päärautatieasema


Helsingin rautatieasema on rempassa ulkopuolelta. Siis enemmän tai vähemmän ns. pussiin laitettu, ettei siitä nyt viitsi paljon kuvia ottaa. Siispä parit sisäkuvat sensijaan.

 Lukuisia hienoja yksityiskohtia löytyy. Paljon kelloja, hienoja lamppuja ja ikkunoita.
 

Kivimiehet elikkä lyhdynkantajat ovat evakossa. Ne ovat komeita äijiä! :)


Nyt mä en ihan vähään aikaan tahdo Hesaan. Kaksi kertaa viikon sisässä riittää ainaskin vuodeksi. Kuvat otettu digipokkarilla.

keskiviikko 18. syyskuuta 2013

Kukkia


Alppikärhö sekoilee ja alkoi uudestaan kukkimaan. Jokin ötökkäkin lämmittelee sen suojissa.  Kuritin tuota puskaa kunnolla viime kesänä, mutta nyt se on entistä isompi ja valtaa koko seinää ja pyrkii jo takapatiolle. Ei hyvä.
Minäkin sekoilen, olin ihan perjantain fiiliksissä eilen! Ehkä se johtui siitä, että kävin ruokakaupassa ja tein muutenkin rutiineja, jotka kuuluvat perjantaihin. No, peruutusvaihdetta päälle! On tässä vielä muutama päivä edessä ennen viikonloppua. Tänään istutaan peppu puuduksissa kampaajalla. Tosin, on se aina sen arvoista! :) Uudet kengät pitää laittaa tänään töihin, että koivet tottuu niihin ja ne mukautuvat mun koipiin. Voi herättää pientä ihmetystä niittikorkkarit! Ei tosin haittaa!!

tiistai 17. syyskuuta 2013

Vimppa ötökkäkö?


Näitä ötököitä lentelee iltaisin pihakasveissa. Niillä on todellinen ampiaisvyötärö!  Tämä tapaus lepäilee unikon lehdellä.


Töistä tullessa vielä perhosbaarista löytyi yksi asiakas, amiraali! Epäilen, että oli viimeinen asiakas. Taidan viikonloppuna pistää putiikin tälle vuodelle kiinni.

P.S. Olen ollut niin kiireinen, että blogien kommentointi on kärsinyt, varmasti viikonloppuna ehtii paremmin! :)

maanantai 16. syyskuuta 2013

Iltakävely


Jotenkin ahdisti sisällä olo. Tempaisin ja lähdin vielä klo 19 metsään kävelylle. Yleensä minulle on kuvissa tärkeää realistisuus, oikeat värit ja valaistus. No, tällä kertaa heitin nämä rajoitteet nurkkaan. Varsin hämärää on jo siihen aikaan, mutta mä säätelin asetuksia, että nyt jotain näkyisi kuvissa. Metsässä on kyllä jo varsin "kuollutta". 


Nämä kuvat eivät ole kauniita, merkityksellisiä tai erikoisia. Joskus minulla on tunne, että kamera on mun kamu näillä yksinäisillä retkillä. Se katselee samoja näkymiä kun minä. Me jaamme ne yhdessä. Kuullostaa tosi yksinäiseltä touhulta ja sitä se ainakin tänään oli. Metsässä ei kuitenkaan yhtään tällä kertaa pelottanut, vaikka mitä lie mörköjä olisi voinut tulla vastaan! :)Saniaiset ovat käpristyneitä ja enimmäkseen ruskeansävyisiä.


Jokin lintu lauleskeli metsässä. Sen ääni oli jotenkin kotoinen. Yhden koiranulkoiluttajan näin 50 metrin päässä. Hän kääntyi pois polulta kun näki minut. Aika idiootin näköistä touhua kuvata aika hämärässä varmaankin. Olisin minäkin varmaan kääntynyt pois. :)


Metsän tuoksu syksyllä ei oo mitenkään raikas tai hyvä. Ainakaan minusta.


Olispa viikonloppuna kaunis sää. Olisi niin kiva päästä päivällä valoisassa kuvaamaan.


Tänään maltoin olla poksauttelematta näitä jättipalsamin siemenkotia!