Google+ Followers

torstai 31. lokakuuta 2013

Valoa kansalle, keltainen postaus !


Tämä kuva on otettu jo 15.10., mutta eilen aurinko pilkisti muutaman kerran pilven takaa. Hienolta näytti kun katselin ikkunasta. Aamulla olisi voinut saada yleviä kuvia kullatuista taivaanrannoista, vaan töihin oli kiire. Niin kiire oli myöhemminkin, että lounaaksi söin tikkarin. No, kotona sitten kokkailin pitkin iltaa mm. klo 20 vielä väsäsin sienisalaattia kun teki sitä niin mieli leivänpäälle.

Huomenna siirrytään sitten marraskuun puolelle. Tämä vuosi lähestyy loppuaan. Mies kertoi, että mun auton huoltopäivä on ensi viikon tiistai. Muuten mahtavaa, paitsi se lasku pelottaa. Pitää yrittää henkisesti varautua isoon summaan, niin sitten ei pamahda siitä asiasta, niin kova harmitus päälle.


tiistai 29. lokakuuta 2013

Hassu sinitiainen!


Tämä sinitiainen oli varsin kuvauksellinen. Otin siitä melkein 10 kuvaa. Kaikki eivät tosin onnistuneet. Uskomaton tuo tipun sininen väri. Ennen en ole huomannutkaan, että myös pyrstössä on noin paljon sinistä!


Pitääkin katsoa mitä on luvattu viikonlopun sääksi. Harmittaa kun on ei ole oikein kunnon kuvausreissulle päässyt pitkään aikaan.


Tässä ollaan hieman mietteliään oloisia. Marraskuu alkaa pian. Voi kun se menisi nopsaan. Joulukuu menee yleensä kivasti joulun odotuksessa, mutta marraskuu...

Pelästyminen


Nämä kuolleet lehdet saavat symboloida eilistä pelästymistä. Illalla tavalliseen tapaan nettailin läppärillä kun se yllättäen sammutti ittensä. Juu...kuumana se kävi ja on tehnyt sitä ennenkin. Tuuletin ei aina pysty jäähdyttämään tarpeeksi. Olen tavallisesti sellaisen vartin odottanut ja käynnistänyt koneen uudelleen. Ei ongelmaa...paitsi eilen! Ei käynnisty...varmaan melkein tunnin päästäkin kokeilen, ei pelitä. Kyllä otti päähän! Menin jopa nukkumaan klo 21.30 maissa kun niin otti kupoliin. Mies kysyi, että viekö hän sen huomenna korjaamolle?...Mä en pystynyt sanomaan mitään. Aamulla päätin koettaa uudelleen. Jee, lepo oli tehnyt hyvää. Käynnistyi !! Vähänkö mä oon nyt hyvillään!! Ihan onnesta tutisen!!

sunnuntai 27. lokakuuta 2013

Google+


Nyt mun täytyy tehdä tunnustus, että olen joka päivä tällä viikolla pärrännyt tuolla google+ yhteisöissä. Siellä on mm.tosi iso makrokuvaajien ryhmä, yli 50 000 jäsentä! Sehän on minulle kun tehty! :) Ei se silti tarkoita, että olisin tätä blogia laiminlyömässä, mutta nyt ei vaan tule uusia kuvia kun on niin surkea sää. Jos tekin pyöritte siellä, niin ottakaa yhteyttä! Kiva se on sielläkin törmäillä! Tosin ei siellä minun osalla oo paljonkaan uusia kuvia, vaan näitä ihan samoja.  

Päivän kurret!


Olisinpa mä onnellinen, jos mä jonain kauniina tai vähemmänkin kauniina päivänä,  kuten tänään oppisin käyttämään tuota kameran sarjatulta. Miksi mun pitää joka välissä mallata sitä kuvauskulmaa ja tarkentaa! Pah!! Nyt olisi voinut olla tarjolla teräviä kurrekuvia, mutta eipä oo. Kävin 40 min kuvausreissulla, mutta meni niin hämäräksi, etteipä paljon touhu innostanut. Parit kurrekuvat nyt kuitenkin otin kurrenmetsän suunnalla.


Kunnon tupsukorvat on jo talvea varten kasvatettu ja turkki alkaa olla enempi ehkä jo harmaa kun oranssinruskea. Oravat ovat selkeästi yksilöitä. Tällä on iso naama, pitkä ja leveä nenä.

Meidän pihallakin pomppi orava aamulla, mutta arvatkaas kuka myös....Viivi. Yritin kuvata kerran taas lintuja ja odottelin oravaakin takaisin naapurin koivusta meidän puolelle. No, eihän se tule, jos mun sylissä istuu kissa. Kävin heittämässä Viivin kerran taas meille kylään. Eipä ollut voinut kauan pitää kun Venni vetää hermot. Lisse ja Viivi kun olivat olleet kuulemma liiankin ystävällisyysmielisiä toisiaan kohtaan ja sellainen ei Vennistä sovi. Hänen idoliaan vokotellaan! Aloin kuvankäsittelyllä näitä kuvia petraileen, niin aurinko alkaa paistamaan. Katson kodinhoitohuoneesta ja siellähän se orava on meillä taas. Lipposet jalkaan ja pihalle. Yksi vaivainen kuva!! Kun ei osaa sitä sarjatulta käyttää....


Tämä tapaus pomppi naapurin nurmikolla ja olisi voinut saada kerrankin kuvia maassa oravasta, mutta jos ensi kerralla ja nasta lautaan sitten. Tämän kurren kasvot ovat sirommat ja nenän ja suun väli on pienempi.


lauantai 26. lokakuuta 2013

Sadepäivän ilo!


Käytiin aamupäivällä ruokakaupoilla, mutta tarttui sieltä tällaiset putelitkin mukaan. Kimalluskynsilakkaa kolmessa värissä. Kun odottelin ruuan valmistumista, viilasin kynnet ja laitoin tuota vasemmanpuoleista lakkaa kynsiin. Tämä kynsilakka on kuivuttuaan karheaa kun hiekkapapru, joten en tiedä miten nailonit saisi ehjänä jalkaan? Ainakin saisi olla ekstravarovainen. Taitaa olla joskus kesällä kun olen kynsien kanssa puleerannut viimeksi. Vielä viime viikolla minulla oli aika pitkät kynnet, mutta sitten meni yksi poikki, joten tasoitin töissä paperisaksilla loputkin. Kädet ovat kuivat ja ryppyisen näköiset. En tiedä miksi mä en käsiä noteeraa talvella ollenkaan noin niinkö kauneutuksen kannalta.

Vettä sataa melko runsaasti. Ulos ei oo kameran kanssa menemistä, eikä ehkä muutenkaan. Todella pimeääkin on. Toivon mukaan huomenna parempi keli tai sitten menee kyllä sisäkuviksi. Tosin eivät nekään onnistu näin hämärissä.

perjantai 25. lokakuuta 2013

Kesää ikävä!

Eilen ja toissailtana selailin viime kesän kuvia. Tuli niin haikea olo. Jos sää sallii, niin toki kuvausreissuja on viikonloppuna edessä, mutta eihän niitä kohteita ole ollenkaan niin paljon kun kesällä. Varsinkin ötökkämakroilua kaipaan, vaikka eipä niitä ötököitä ollut viime kesänä mitenkään runsaasti. Leppäkertutkin ilmestyivät maisemiin ihan loppukesästä. Sudenkorentoja oli selvästi vähemmän ja tiettyjä perhoslajeja.


Tämä harsokorennon kuva löytyi ja en oo ihan varma, olenko tätä ennen julkaissut. Ehkä sarjasta jonku toisen otoksen. Melkoinen tähtisilmä. Olen hieman lämmennyt ajatukselle ostaa oikea laajakulmaputki ja sen myötä kokeilla maisemakuvausta. No, mielenkiintoista ei oo vielä löytynyt tai siis on, mutta aivan liian kallis. Se on kuitenkin kuvamisen alue, joka ei oo intresseissä ihan TOP 3 -listalla. Nämä mun lähimaisemat kun eivät oo kovin kuvauksellisia, siis kävelymatkan päässä olevat. 

Viime yönä tuli vihdoin nukuttua kunnolla ja otin mä eilen päikkäritkin. Sää ei oo kovin komea säätiedotuksen mukaan viikonloppuna, mutta sen mukaan mennään. Kun ei nyt vettä sataisi. Venni-kisu vetää tässä mun vieressä sohvalla hirsiä ja tekisi niin kovasti pistää kisuneidon viekkuun pienille unosille, mutta jos ei nyt kuitenkaan! :)

keskiviikko 23. lokakuuta 2013

Ihan pieni väsy!


Levotonta on ollut nukkuminen milloin mistäkin syystä tällä viikolla. Sellaiset viiden tunnin yöunoset on otettu, eikä vielä ollenkaan päikkäreitä, mikä on suorainen ihme. Eilen oli yöllä aikamoinen myrsky. Täysikuukin taisi taivaalla möllistellä tällä viikolla, joten ei oo ihme kun nukkuminen on ollut huonoa. Sunnuntaina pyöräytetään kellot talviaikaan. Minun sisäinen kello ei siitä tykkää. Kestää aika kauan totutella uuteen rytmiin, vaikka vain sen tunnin verran muutosta tapahtuukin.

tiistai 22. lokakuuta 2013

Akrobaatti


Siinäpä tähtiesiintyjä !


Juuri sopivia hyppykeppejä!


Vähän ylemmäs...


Ta-daa!! Hyppy !!


Taidokas laskeutuminen !

maanantai 21. lokakuuta 2013

Muotoja ja värejä!Tästä postauksesta tuli tällainen sillisalaatti. Syksyn sävyjä ja värejä huurrettuna.


Lähdin niin myöhään matkaan, että kuuraa löytyi vain ihan maanpinnasta. Niinpä mä kuljin pää alaspäin kun vihikoira nokka kohti aluskasvillisuutta tai mitä siitä on enää jäljellä. Sillä seurauksella, että kun vihdoin nousin pystyyn meinasi alkaa huippaamaan.
Tästä kuvasta mä tykkään jotenkin itse, harmi kun en tajunnut nypätä takana olevaa lehteä pois, tuo vaalea tausta pilaa kuvaa. Ei sitä aina kaikkea hoksaa ja mä en juurikaan putsaile tai asettele mitään. Naturelli on mun mielestä paras, yleensä.


Tämä kuva on otettu ihan meidän pihasta. Taatanpihlajan lehdet ovat tosi kauniita vielä maassakin.


Noin isoja kiteitä ei ihan joka päivä näe.


Melkein mustunut lehti valkoisella lumella.

sunnuntai 20. lokakuuta 2013

Arki alkaa


Erään kisuvandaalin vuoksi ainoaksi jäänyt tänään otettu tirppakuva. :)

Mukavaa alkavaa viikkoa!


P.S. Mies olikin ottanut kännykällä kuvan tästä ed. mainitusta kisuvandaalista sylissäni! :)

Viivi kyläili!


Yritin kerran taas ottaa kuvia pihalla linnuista, vaan mun kamu Viivi ei ehkä ollut ihan paras tähän hommaan. Niinpä me ensimmäisen kerran se päästettiin meille sisälle. Lisse oli tosi kiltitsti, mutta Venni sähisi. No, linnut olivat menettäneet luottamuksen myös minun suhteen ja ne häipyivät muille maille. Viivi ulos. Ruokailun jälkeen kävin pitkää putkea ulkoiluttamassa, mutta ei ollut onni myötä, siispä taas lintuja pihalle kyttäämään ja t a a s Viivi paikalle. Istuu mun sylissä ja yrittää nuolla mun naamaa. Viivi toisen kerran kyläilemään, jolloin meidän Vennikin jo otti vierailun ihan rauhallisesti. Hyvä kun silmiään aukaisi sohvalla nukkuessa.

P.S. Miten minusta alkoi tuntumaan näin jälkikäteen, että mua vedettiin ns. höplästä?! :)

 

lauantai 19. lokakuuta 2013

Kukkia


Marketista löytyi näitä jättikrysanteemeja ruukussa. Ostin ne jo viikko sitten, mutta nyt vasta kuvasin. Eivät ehkä ihan enää niin freesejä, mutta kuvasinpa kumminkin. Nyt kaipasin niin vanhaa 60 mm:n makroputkea, se olisi ollut hyvä kukkakuvauksiin. Nyt minulla oli 50 mm:n putki, mutta sillä ei pääse lähemmäs kun 45 cm päähän kohteesta ja silloin pitää sommittelu melkein jättää koneella tehtäväksi. En oikein ole keksinyt sille putkelle mitään käyttöä.

Olin jo valmiina lähtemään kuvaamaan, sitten katsoin miten pihakoivun oksat tuulessa taipuivat. Ei sentään, en mä tuollaiseen keliin lähde. Vähän aikaa kuvasin lintuja pihassa, mutta sain innokkaan kaverin (Viivi-kisu) syliini, eikä siitäkään mitään tullut. Huomenna sitten toivon mukaan!

perjantai 18. lokakuuta 2013

Lunta...renkaita ja ongelmia!


Mies vaihtaa juuri mun vanhaan autoon talvirenkaita. Hän heittää  minut töihin n. 22 km päähän ja ajelee sillä autolla sitten omiin töihinsä jonnekkin Keski-Suomeen. Miten minä pääsen takaisin kotiin sitten? Se onkin sitten mielenkiintoinen kysymys. Pitää katsella jotain julkisia sitten. Parilla linja-autolla saa ajella ja matkaan menee varmasti toista tuntia. Muistelen 8 vuoden takaisia aikoja, jolloin kuljin linja-autolla töihin, eivätkä aikataulut menneet parhaimmalla tavalla. Ei mukavaa. Miksei sitten vaihtanut omaan autoonsa niitä renkaita, herää tietty kysymys?  Siksi kun siinä on kuulemma tuplasti isompi homma ja lisäksi tarvitaan jotain erikoisvempainta, joka löytyy vain rengasliikkeeltä. Tosin mies pyysi kai sellaisen tilaamaan myös itselleen keväällä. En tiedä saiko.

Se on kuitenkin perjantai edessä, jippii!!

P.S. Liitin Bloggerin tähän Google+ juttuun ja en oo ihan ajantasalla mitä siitä kaikkea seuraakaan. Alunperin olin sitä mieltä, ettei mitään hyvää, mutta kokeillaan nyt näinkin.

torstai 17. lokakuuta 2013

Melkein työpäivään valmis!


Vartin päästä on lähtö työmatkalle. Pakkasta on mittarissa, mutta tuskin siellä on lunta satanut, en oo vielä uskaltanut katsoa ikkunasta. Lämpötila on työpaikalla takuuvarmasti laskettu, joten menen työpisteeseen, jossa minulla on oma erillinen sähköpatteri olemassa ja tietysti täytyy laittaa oikein lämpimästi päälle vielä lisäksi. On minulla vielä tällaisia päiviä varten ihana paksu fleece-peite harteille tai jaloille.

 Kiitos kaikille ed. postauksen kommentoijille! Olen ajatellut, että kun mun jutut ja kuvat pyörii niin mahdottoman pienessä ympyrässä, niin kuka näitä jorinoita ja fotoja jaksaa pitempään katsella ja lukea. Oikeastaan rauhoittavaa kuulla, että muillakin on samanlaisia ajatuksia. Illalla laitoin vielä ns."tuulemaan", joten ne roikkuvat muut hommat sain lopulta tehtyä. Tosin mä oon hyvä kyllä keksimään uusia! :)

Mukavaa loppuviikkoa!


keskiviikko 16. lokakuuta 2013

Vimpan lomapäivän masis!


 En tiedä, mutta mikään ei tunnu miltään. Kokoajan pitää touhottaa jotain ja jos ei, niin iskee masis siitä kun ei saa aikaiseksi ja se, se ja vielä sekin on tekemättä. Kuvaaminenkin, joka on mun parhaimpia juttuja elämässä ja antaa yleensä energiaa, tuntuu vähän ns. puulta. Olen kyllästynyt kuvaamaan näitä kotiympyröitä. Samoja kasveja, lintuja ja oravia.


  En silti jaksa edes ajatella lähtemistä jonnekkin kauemmas. Sillä se vaatisi istumista autoon ja ajamista jonnekkin. En tiedä edes minne. Enkä mä lomalla aja autoa, jos ei oo ehdottoman pakko. Eilen oli, mutta se siitä. Eikä se mun auto korjaantunut akun vaihdolla. Ei inahda. On kai se jo kuukauden päivät nököttänyt tienposkessa. Ajan vieläkin vanhalla autolla. 


Tytär kävi eilen koiranpennun kanssa kylässä, se hetkellisesti mieltä piristi, mutta sitten tuli taas haikea olo kun ei sitä pientä touhottajaakaan näe taas varmaan pariin viikkoon. Sitten minua ärsyttää hirveästi tuo hopeinen teltta (venesuoja) tuossa naapurissa, meiltä menee sen takia kolmesta huoneesta ns. näköala. Onneksi mä en juurikaan pidä silmälaseja kotona ollessa ja ihan joka kerta keittiöön mennessä sitä näe!! Kaksi kertaa olen imuroinut nyt 5 päivän aikana, mutta mihinkään ei istu tai katsettaan laita, ettei jossain kissankarvakasoja jne. löydy. Painottaisin vielä sanaa kasoja!!


Nämä kuvat ovat tummia ja synkkiä. Kuvastavat hyvin mun ajatuksia tällä hetkellä. Hyviäkin asioita toki tapahtui loman aikana. Nuorimmainen tytär sai kolmeksi päiväksi viikossa töitä, joista yksi päivä viikonloppuna. Paikallisesta marketissa täyttää karkkitiskejä. En tiedä miten sitten lisäksi jaksaa urheilla ja käydä lukiota, joka siis vasta alkoi. Aina hän on kyllä hommansa hoitanut, mutta ei aina osaa jaksamistaan kuitenkaan arvioida. Toiseksi vanhin tytär sai maanantaina ajokortin ja eilen kävi mun vanhalla autolla ajelemassa kaupungilla. En jännittänyt ollenkaan samalla tavalla asiaa kun vanhimman kanssa kolme vuotta sitten.


Pariksi päiväksi töihin ja sitten onkin viikonloppu. Kävin nämä kuvat aamulla nappaamassa postilaatikon takaa mun kivikkoperennapenkistä.

Kaksi yhden hinnalla!


Olin menossa kurremetsään kun eka kurre ilmestyi jo tuolla kävelytien puolella. Oli käynyt selkeästi lintulaudalla hamstrauspuuhissa!


Suu täynnä maapähkinöitä siinä keekoillaan oksalla!


Eihän se tykännyt kun minä kuvasin, vaan alkoi uhittelemaan, että mene pois tyhmä ihminen!


Tässä vedetään hännällä vispausta, puolelta toiselle!

tiistai 15. lokakuuta 2013

Kuurankukkia 2


Nämä kuvat on otettu eilen yhdeltä vielä rakentamattomalta tontilta uudella asuinalueella. Sen vieressä on kyllä talo jo valmistumassa. Se naapuritalo varjosti sen verran, että kasveista löytyi vielä klo 10 kuuraa.


Niin jäässä olivat kasvit, ettei niistä kaikista edes pystynyt erottamaan, mikä siellä jään alla piileksi.


Kiteet ovat kyllä kauniita.
Punainen ja valkoinen, vähän tässä pääsi jo jouluväreihin!
Se olikin sitten jo tässä vaiheessa kotimatkan paikka. Kuura suli.

Kuurankukkia


Hipsin eilen jo klo 9.30 ulos kuvaamaan pakkasyön ja -aamun kuuraa. Olisin voinut lähteä liikkeelle vähän aikaisemminkin, sillä aurinko nousi nopeasti ja sulatti kauniit luonnon taideteokset vallan nopeasti!


Kaikki muut, paitsi yllä oleva pihlajakuva ovat omalta pihalta.


Ruskeat lehdet muistuttavat paljon nahkaa.


Täytyy sanoa, että on syksyssäkin omat puolensa. Kesäihminenkin voi sen myöntää! :)


Yleensä ruusunlehdet ovat tosi nättejä tähän aikaan, mutta kaikissa minun löytämissäni oli jotain tautia varmaan. Ei niin nättejä.