Google+ Followers

lauantai 30. marraskuuta 2013

Valoja


Marru - Matkanvarrelta vinkkasi tällaisesta kuvausjiposta. Tein mustasta paksusta paprusta linssin eteen pyöreän filtterin ja siihen sydämen leikkasin saksilla. Olis varmaan pitänyt tehdä pienempi sydän. Tein siihen pahviympyrään lipat, joiden avulla sain teipattua objektiiviin kiinni. No, ei muuta kun kokeilemaan. Kynttiläjuttu ei toiminut. Ulkovalot, jotenkin juu. Tässä meidän puutarhaportti. Kävin ulkona kuvaamassa. Kylmä. Ohjeissa kyllä netissä näytettiin, miten se pahviläpykkä tehdään..., mutta entäs asetukset?Mustamarjaorapihlajassakin on valot, tämän otin ikkunan läpi. Putken tarvisi olla valovoimainen, siispä mä otin käyttöön mun 50mm:n putken. Käytetään suurta aukkoa, elikkä mä säädin sen f 1.4. Käsitarkennus päälle, mutta sitten vaikenta...mikä ISO?? No, mä oon ottanut nämä ISO 800:lla. Olisi pitänyt kokeilla muillakin, vaan toisella kertaa sitten.

Lumisade!


Eipä tuonne ulos nyt ihan hirveästi innosta mennä. Lunta pyryttää oikein kunnolla. Voisin laittaa saman nimen postaukselle kun eilen...huomista odotellessa! :) Pitäisi saada tehtyä suurin osa kotitöistä tänään, että huomenna varmasti pääsee kuvaamaan!  Kaupoissa oli jo selvästi joululahjaostoksilla väkeä. Taidan laittaa lisää jouluvaloja jo tänään kotiin. Ostin pikkujouluihin todella edullisen amarylliksen. Nyt se kukkii parhaimmillaan.perjantai 29. marraskuuta 2013

Huomista odotellaan...


Viime viikonloppuna pihalla olevalle puutarhapöydälle oli satanut kevyt kerros lunta. Se ihan odotti, että joku piirrustaa siihen jotain! Sydän, mistä lienee johtuukin, että sen helposti pyöräyttää hiekkaan, lumeen tms. Lunta on luvattu myös tälle viikonlopulle. Ehkä mä jo sitä vähän kaipaankin.

Tilasin itselleni joululahjaksi ja jossain määrin myös palkinnoksi raskaasta syksystä, jonka kuitenkin jaksoin siinä ja siinä, niin sen laajakulmazoomin, 16-35mm:n putken. Se tuli jo keskiviikkona (muistaakseni), mutta en ole ehtinyt mitään kuvaamaan vielä sillä. Siitä saa nyt sen kampanjahyvityksen, että sekin innosti tilaamaan. Jostain olen lukenut, että tästä putkesta tulee uudistettu versio nyt v. 2014, mutta siihen minulla ei varmaankaan olisi varaa. Olen tottunut noihin laseihin, joissa on kuvanvakaaja. Nyt pitää muistaa vihdoin ottaa se monopod vähintään käyttöön, ettei tule tärähtäneitä kuvia. Laiska kun olen ja mukavuudenhaluinen, ekan kerran kuvaan käsivaralta kuitenkin.

Pihan lintuja ja kurre


Nyt sitten ravistellaan viime viikonlopun vimpat kuvat tänne blogiin. 24.11. kuvattuja siis. Tinttejä olen paljon kuvannut, mutta niiden ilmeikkyyden vuoksi, en oo vielä ihan kyllästynyt niiden jahtaamiseen. Erityisesti sinitiaiset ovat mun suosiossa.Töyhtötiainen olisi kyllä superia, mutta enpä ole nähnyt sitä luonnnossa koskaan.


Käpytikkoja näkee päivittäin.Tämä on se yksilö, joka ajatti sitä harmaapäätikkaa pois ruoka-apajilta. Onnistuikin lopulta.


Siinä katsellaan minua, että mitkä aikomukset? Me ollaan nykyisin ihan hyvissä väleissä! Minä kuskaan ruokaa ja saan palkinnoksi kuvata.


Tämä kurre pomppi naapurissa ja piilotti maahan evästä. Talvivarastot pitää olla kunnossa.

Valokuvauksellista viikonloppua!

torstai 28. marraskuuta 2013

Päivän tipu!


Tämäkin on työpaikan pihalla kuvattu tiistaina. Minulla on siis kaksi työpistettä ja tänään olen taas menossa tähän paikkaan, vaan ilman kameraa. :) Pikkulinnut pyrähtivät yllättäen kaikki lentoon ja pakosalle. Taivaalla kaarteli kaksi aika tummanpuhuvaa varjoa. Ajattelin ekana, että se on joku haukka! Eikä ollut kun pari naakkaa, jotka isottelevasti kaarsivat keskelle pihaa kävelemään. Heitäkin ihmetytti minun kyykistely yksin keskellä pihaa putki käsissä. Selvästi oltiin toiveikkaita jostain herkusta, mutta eipä minulla ollut mitään tarjottavaa. Missä lie tämä käynyt itsensä likaamassa, sillä se oli kun pullapussin alta juossut. Muruissa vai pahemman laatuinen hilsetautiko vaivaa? :)

keskiviikko 27. marraskuuta 2013

Risuja


Vaihteeksi näitä risuja lintujen sijaan. Vähän sellainen pöhkö olo, surullinen jopa. Eiköhän se ohi mene kun viikonloppu alkaa, toivottavasti. Shoppailu ja yletön herkuttelu yleensä auttaa, vaan ei nyt. Marraskuu on töissä kiireisimpiä aikoja. Aina väsyttää ja silti pitää jaksaa paahtaa päivästä toiseen. Joulubreikkiä tässä odotellaan. Viikonloppuna ei ehdi elpyä ed. viikon rasituksista. Joulujuttujakin pitäisi aloitella, mutta ei oikein nappaa, vaikka olen kyllä jouluihmisiä. Huomenna on yhden työkaverin läksijäiset. Se aiheuttaa myös tiettyä haikeutta. Hmm...


Banskupuun varjossa!


Kun eilen sitä pähkinähakkia 20 min kuvasin, niin puun latvustossa näkyi myös näitä banskuja. Tämä on sen näköinen, että "Mitä sä niin intona sitä rumaa lintua kuvaat, kuvaa kaunista!"


Työpaikan piha on oikea lintuparatiisi. Käännyin mä minne vaan, niin lintuja....Tässä vedetään ruusunmarjoja oikein posket pulleana! Nämä kuvat eivät sovi yhtään rinnakkain, värimaailma aivan totaalisen eri, mutta aihe on sama. Työpaikan pihan birdit!

tiistai 26. marraskuuta 2013

Pähkinähakki


Työkaverini, Kristiina (lintubongari) vinkkasi fb:ssä eilen, että työpaikan pihalla pomppii pähkinähakki. Erittäin jännittyneenä pakkasin aamulla kamerarepun mukaan. Lounasaikaan sitten pihalle katsomaan, että olisko vielä tänäänkin? Olihan se. Sydän kyllä pamppaili melkoista ravia.


Työpaikan pihalla kasvaa muutama havupuu (en tunne lajia, isot neulaset ja jättikokoiset kävyt) ja siinähän tipu viihtyi vieressä nokkimassa maasta siemeniä kuin myös välillä puussa touhuten.


Tällä oli minusta aika pieni tuo nokka. Olikohan se nyt Vikki, joka oli myös tätä lintua kuvannut ja minusta hänellä lintu näytti enempi varikselta kun tämä.


Luonto voi joskus olla aika lähellä...


Olisi ollut kiva kuulla, millainen ääni tällä linnulla on, mutta se popsi siemeniä ja jätti juttelut väliin tällä kertaa.


Välillä keikuttiin oksallakin. Aika rohkea lintu. Pääsin varmaankin n. 5 metrin päähän lähimmillään, eikä se jatkuvasta lähentelystä ollut millänsäkään.


Kun siinä klo 15 maissa suuntasin kirjastolle, niin lintu oli yhä vaan ruokailemassa, eikä se häiriintynyt edes oppilaiden meluamisesta pihalla. 


Eiköhän se aika tavalla joka suunnasta tullut kuvattua. Näin nätti pyllykin sillä! :)
Aurinko kilotti silmiin kovasti, että vesi alkoi valua pitkin poskia. Olin aamulla laittanut silmäluomiin kosteusvoidetta kun kuivaavat ihan halkeiluasteelle. No, siinäpä sitten valuu voiteet silmiin ja kirveltää oikein kunnolla. Välillä piti tarkentaa vähän niinkö tuurilla kun ei nähnyt mitään. Otin kuitenkin toistasataa otosta, että kyllä siinä jokunen sitten osuikin. Tämän talven paras lintupäivä!

maanantai 25. marraskuuta 2013

Mustarastas


Viidestä pennistä minä laulan,
taskuntäydestä ruista.
Viistoista rastasta piirakkaan pantiin
linnanpihan puista
Syömään kun sitten ryhdyttiin,
ne alkoivat lauleskella.
Eikös ollutkin sukkela herkku
kuninkaan lautasella?
Konttorissaan kuningas
rahojaan laski ja huoli.
Vierashuoneessa kuningatar
hunajaa leivälle vuoli.
Pikkupiika se tarhaan meni
vaatteita levittelemään.
Silloin se tuli pikkuinen lintu
ja nokkaisi häntä nenään.

Agatha Christie: "Salaperäiset rukiinjyvät"

Marraskuun makroiluja!


Tosi hieno sää oli eilen. Aurinko paistaa vaan aika matalalta, että täytyy oikein miettiä noita kuvausmaastoja, missä mahdollisesti valoa on. Eilen viihdyin tuolla tyhjillä tonteilla uudella asuinalueella. Siellä on kesällä kasvanut jos minkälaista kasvia, jotka nyt kivasti nyt törröttävät lumisessa maisemassa.


Aukeilla paikoilla tuulee. Posket punoittivat monta tuntia vielä kotonakin.


Horsma kai tämä joskus ollut...


Heinistä suurin osa on nyt lumen peittämää ja laonnutta maata myöten.


Ihan huvikseni suurensin ja suurensin...


Tämä oli vähän maltillisempi versio!

Joulukuu lähestyy. Kuvauksellista marraskuun loppua!

sunnuntai 24. marraskuuta 2013

Harmaapäätikka tytteli


Nämä ovat huonoja kuvia kun meitin koivu on niin risuinen, tytteli ei antanut minun yhtään liikkua ja kolmanneksi meidän talo varjosti suurinta osaa kuvia. No, ekan kerran tällainen tipu kuviin kuitenkin.
Tikkamainen tämä on tosiaan on, vaikka ensin ihmettelin mikä meidän pihalle ilmestyi. Oli se jo eilen, mutta silloin näin vaan että isohko harmaa lintu on ruokintapaikalla.
Tämä kuva ehkä kuitenkin paras kun nuo oksat eivät pyri kuviin. Uteliaan oloinen oli ja ei nyt ihan aremmasta päästä lintuja kuitenkaan. Ehkä joskus voi saada parempiakin kuvia.
Käpytikan kanssa tällä oli vähän takaa-ajoa, mutta käpytikka kyllä voitti tämän erän selkeästi. Käpytikkaa oli isompi ja rotevampi. Isompi nokka ja kun tämä oli tytteli, niin ei ollut päässä punaista. Mielenkiintoisen väriset silmät sillä, tuollaiset punaruskeat.

lauantai 23. marraskuuta 2013

Pikkujoulut


Tänään vietettiin pikkujouluja. Syötiin niin, että navat napsuivat. Ostin muutaman uuden joulukoristeen mm. nämä tontut. Kynttilöitä poltettiin ja ulos laitettiin ulkotulia. Pikkujoululahjatkin saatiin. Tein ekan luumukiisselin, jossa nesteenä on Valion tumma glögi. Hyvää, voi tehdä toistekkin.

 Nämä ovat nyt toiset joulutortut. Seuraavat tehdäänkin sitten jouluksi.


Mukavaa viikonloppua!

torstai 21. marraskuuta 2013

Viime viikonlopun vimpat tinttikuvat


Sinitiaiset ovat tosi rohkeita ja ne kyllä osaavat tuon poseerauksen jalon taidon. Toivottavasti viikonloppuna löytyy kuitenkin muitakin lintuja kun tiaisia, vaikka siis ei minulla oo mitään heitä vastaan. Huomasin kotiin tullessa, että ruokintapaikka oli varsin tyhjän oloinen. Huomenna sitten lisää syötävää tipuille. Nyt sataa vettä, enkä ollut siihen duuniin huvittunut.Joulutunnelmiin päästään viikonloppuna kotipikkujouluissa. Niitä odottaessa ja valmistellessa. Kunnon kuvausreissusta on tosi kauan aikaa. Jospa sellainen järjestyy sunnuntaina. Ainakin toivon niin. Energiat ovat vähissä, sillä takana on ikimuistoisen raskas työviikko.


tiistai 19. marraskuuta 2013

Kauas pilvet karkaavat


 Tuulisen päivän päätteeksi (17.11.) huomasin, että taivaanranta oli todella kauniin kultainen. Aurinko laski ja yläilmojen tuulien vuoksi pilvet liikkuivat todella vinhaa vauhtia kuin jossain nopeutetussa filmissä. Olin juuri kuvannut yhden kirjan lukupiiriä varten 50mm:n putkella, joten se rungossa juoksin takapihalle tätä näkyä ihmettelemään.

Sinitiainen aamumyrskyssä!


Oli siinä linnuillakin hieman vaikeuksia myrskytuulen kanssa. Tässä sinitiainen roikkuu puutarhaportissa ja "tukka" päätä myöten. Tuolla fb:n puolella sai kommentin ystävän jakaessa kuvan, että "täytetty ja sinitarralla kiinni koko lintu, varmaan! :)"


Taivaalle katselee, että kuka siellä noin lujasti puhaltelee. 


Oksat heiluivat ja kyllä kuvaajakin huojui tuulessa. Näin lennossa pikkuvarpusen, jota tuuli riepotti varmaan pari metriä lentosuunnasta poispäin ja pahasti kohti meidän talon päätyseinää. Onneksi sai oikaistua ihan viime tingassa päinvastaiseen suuntaan.


Välillä täytyi ottaa siivillä tasapainoa. Ei oo terävä kuva, mutta muuten mukava tuo asento.


maanantai 18. marraskuuta 2013

Piirileikkiä!


Meillä on sivupihalla tyttärien vanha hiekkalaatikko vielä pystyssä, vaikkakin jo aivan laho. Katselin kodinhoitohuoneesta, että mitä lintuja näkyy ruokintapaikalla. Käpytikka istuu hiekkalaatikon reunalla kovin haastavan näköisenä. Jännästi se nojaa tasaisellakin pyrstöönsä, samoin kun puussa. Tämä kuva on siis otettu lasin läpi. Painelin ulos, josko saisi linnusta parempaa kuvaa.


Olipas veitikka. Siinä se pyöri minun ympärillä kolmessa puussa, mutta aina kun luulin pääseväni ns. lähituntumaan, otti ja lensi omille teilleen, tosin tullakseen muutaman minuutin päästä takaisin.


Siinäpä se taas. Linnut ovat ovelia....Vinkkaako se mulle silmäänsä?

Viime kesän kuusi kuvaa!

Sain tämän haasteen Minttulilta. Siispä kaivelemaan kuvakansioita...


Puna-apila on kaunis. Ötökätkin tykkää.


Ötökkä ei ole terävä, mutta se on kivannäköinen kun sen juuri levittää siipensä lähteäkseen lentoon.


Perhosia...olispa ensi kesänä ennätyksellinen perhoskesä! :)


Ukkolaukan sipulit olivat hieman pettymys. Kaikista sipuleista ei tullut kukkaa.


Kesää odotellessa!


P.S. Sorry, hyvät blogiystävät! Olen ollut viime aikoina laiska kommentoija! Ei vaan nyt meinaa pursuta aivoituksia ja luen niin nopsaa hyppien blogista toiseen, koska jonkin verran kiirustakin ollut. Toivottavasti alkanut viikko hieman rauhallisempi.