Lätkämatsi, HPK-Blues 21.1.14


Voitin viime viikolla fb:ssa lätkämatsiin liput paikalliselta osuuspankilta. Mies on työmatkalla, joten lätkäseuran hankkiminen oli ensin tähtäimessä. Yksi tyttäristä lupasi tulla seuraksi. Yksin tuskin olisi tullut lähdettyä. Tässä joukkeet esittäytyy.


Peli oli alusta lähtien varsin vauhdikasta. Valitettavasti tietouteni jääkiekosta on aika huono. Tiedän mä ehkä perusjutut, mutta...:)


Meidän istumapaikat olivat aivan maalin takana. HPK:n maalivahti oli "meidän" päädyssä 1. ja 3. erän. Olimme kolmannella rivillä elikkä tosi alhaalla. Näkyvyys siis erittäin kolhiintuneen ja likaisen pleksin takaa ei ollut mitenkään bueno. Tarkennus ei onnistunut ihan joka suuntaan.


Toinen vaikeus oli valot. Ne eivät oo mitenkään megakirkkaat. Aika pian opin, missä kohtaa oli paras valaistus.


Tämä kuva on mielestäni aika humoristinen. Siellä se kiekko on! Olin etukäteen varmistanut s-postilla, että järkkärin saa ottaa otteluun ja ilmoitin myös, millä putkella olen liikkeellä. Mediahenkilö toivotti tervetulleeksi ja lupasi infota turvallisuuspäälliköä asiasta ja sitä kautta myös järjestysmiehiä. Yksi vanhempi järjestysmiessetä oli kyllä aika naama myttyrällä ja tuijotti minua tiukasti parikin kertaa. Pysyin kiltisti paikallani, enkä uskantanut lähteä haahuilemaan minnekkään.


Paikalla oli kolme lehtikuvaaja käsivarren pituisin putkin ja jalustoin parhaalla paikalla. Täytyy myöntää, että olin mä vähän kateellinen niille. No, ei auta. Sarjatulta vaan. Minusta tämä on hauska kuva.


Lätkäkuvissa on varmaan tärkeää, että mailat ja kiekkokin näkyisivät, mutta ei se oo ihan helppoa tai niitä mailoja voi kyllä tulla näkyviin useampikin kun itse pelaajia välillä. Siinähän on tarkoitus sorkkia se kiekko vastustajalta pois ja saada oma hyökkäys aikaiseksi.


Väliajalla oli kaikenlaista kivaa oheisjuttua. Tässä HPK:n juniorit mainostaa viireillä paikallista jätehuoltofirmaa.


Tässä taitavat olla HPK:n kovimmat fanit. Sieltä kuului rummutusta ja kannustushuutoja tosi ahkerasti. Minulla on yksi kuva heistä, jossa on aika "murhaavat" ilmeet lähes kaikilla. Ei olla ehkä totuttu, että yleisöstä joku kuvaa. En kyllä nähnyt toista kuvaajaa katsomossa. Muutama hassu ilme näet tuli myös pelaajilta!


Bluesin maalivahti.


Tämän kuvan saadakseni mä jouduin nousemaan ylös. Peli päättyi hienosti HPK:n voittoon 4-2. Peli oli todella hyvä ! Pelaajat antoivat parastaan. Yleisöä taisi olla  paikalla 3198.


Pleksissä oli juuri aloituspaikkojen kohdalla tosi paljon kiekon tekemiä mustia ympyröitä. Halusin kuitenkin sellaisenkin kuvan!


Täytyy sanoa, että tästä poijasta vielä kuullaan. Tosi taitava maalivahti. Blues painosti varsinkin ensimmäisessä erässä tosi kovaa.


Kolmas erä alkaa pian ja tässä kai vielä vaihdetaan tärkeimmät ennen sitä.


Pelaajilla on kivoja ilmeitä. Peli on vaan niin vauhdikasta, että siinä on tekeminen, että pysyy perässä.


Tässä toinen aloituskuva. Minulla oli kyllä monopod mukana, mutta eipä sitä voinut ottaa käyttöön, koska mukana oli myös iso kamerareppu, joka käytännössä vei kaiken jalkatilan. Osumatarkkuus olisi kyllä voinut parantua, jos se olisi ollut käytössä.


Hieno kokemus sinänsä. On se kiekko livenä ihan eri kokemus! Lisäksi sitä oli ihan hauska kuvata. Jos joskus tulee uudemman kerran lähdettyä ja itse ostan tiketit, niin tiedän kyllä minne haluan paikat! Nyt hieman väsyttää. Kotona vasta klo 21.30 ja pitihän mun jo illalla vähän kurkistaa millaisia kuvia tuli napsittua! Toivottavasti joku muukin innostuu nyt lätkää lähteä kuvaamaan! Pasi, nyt ainakin!!Kommentit

Marru sanoi…
Muutamia kertoja kaudessa peleissä tulee käytyä :) Meillä ei tosin mitään ongelmaa ole ollut kameroiden suhteen... ovella tarkistavat kyllä kassin ja ihan järjestysmiesten vieressäkin oon kuvannut.
Paljon on vaan istumapaikasta kiinni, että millasia kuvia saa otettua... meillä on useimmiten saadut liput, joten ei ole päässy itse vaikuttamaan siihen istumapaikkaan.
Jääkiekkoa on tosi mukava seurata paikanpäällä :)
Vikki sanoi…
Erittäin upeat kuvat, oli menoa ja meinkiä, huumoriakin, hienoa Tillariina!
Harry Kalenius sanoi…
Hyvin on kuvat onnistuneet. Kiva varmaan kokeilla jotain uutta. Löysin sut muuten yhdestä toisesta paikasta missä olet julkaissut kuvia.
Tillariina K. sanoi…
Harry, sen verran hurahtanut tähän valokuvaukseen, että pitää kuvia latailla sinne ja tänne! :) Eri foorumeilla ovat omat hupinsa.
Matkatar sanoi…
Minä en ymmärrä jääkiekosta mitään, mutta se täytyy sanoa, että upeita kuvia aika vaikeissa olosuhteissa!:)