Rumuutta koko rahalla...


Ajattelin mennä katsomaan tuonne Vanajaveden rantareitille, että olisko siellä sorsia. No, ei ollut ja mieli kyllä latistui jo menomatkalla. Menen sinne ns. Mäkelän teollisuusalueen vierestä. Tien varrella on täysin avoimella tontilla tällaisia jätekasoja! Ne lentelevät siitä maastoon. Marketteihin on matkaa alle kilometri ja samalla alueella on myös asuinrakennuksia alueen toisella puolella tietä. 


Siellä niitä tien toisella puolella lentelee roskia! Hieno city tämä Hämeenlinna. 


Kantoja on roivattu estämään roskan leviäminen, mutta vuori on jo kauan aikaa ollut jonkin verran korkeampi.


No, sitten suuntasin rantareitille. Sitä on "kohennuttu" jo vuoden ajan hurjalla määrällä rahaa ehommaksi. Järkytyin näkyä! Hyviä, terveitä puita oli kaadettu läjäpäin ja vieressä jotain lahoja pystyssä. Koko rannan kasvillisuus oli lyöty maan tasalle. Pipo vinossa, järveltä tulevan kovan tuulen vuoksi ajattelin, että tänne ei tarvi hetkeen tulla. Mä en tajua tätä paikallista tuhoa kaikki mentaliteettia. Jos ihmisten ilmeitä yhtään pystyin lukemaan, kaikki olivat enempi kun hämmästyneitä.


Sillä puolen rantareittiä ei ole ainoatakaan istuinta. Niitä sensijaan on hyväkuntoisia ja maalattuja kuusi kappaletta huoltomiesten rakennuksen seinustalla. Lällinen ja kuoppainen tie oli todella ikävä kävellä. Näkisittepä mun kengät ja housunlahkeet. Yhdessä kohtaa haisee se ihan ittensä...en tiedä miksi, mutta siitä mun reitti aina alkaa. Paskanhajusta. Kaupungin ykkösulkoilualue. 


Alueella on tällainen "hieno" tenniskenttä, jossa kukaan ei ole varmaan 15 vuoteen voinut pelata. Kenttä kasvaa rikkaa ja pajua. Verkko on rikkinäisenä maassa. Tuomarin tuoli on valmis juhannuskokkoon! Aitaus on pahasti notkollaan. Hämeen linna on tuossa ihan kiven heiton päässä. Hävettää!


Näitä DVD-koteloita oli roudattu oikein kasa tuonne polun varteen. Roskaa ja koirankakkaa oli tajuttomasti. Mun teki pahaa...


Tämä rastafarityttönen puhui puhelimeen ja keräsi auton kyytiin polttopuita kaupunginpuistossa, toivottavasti oli asiaan lupa?!


Huoltorakennuksen pihassa oli tällainen koristeltu kanto, tämä oli koko reissun ehkä kuitenkin iloisin näky! 


Alueella on ainakin 4 "huvimajaa", niiden ympäriltä ei olisi paha, jos tuota ryteikköä karsittaisiin, mutta ei! Ne kaikki ovat vihreän tai kakanruskean sävyisiä! Onko kutsuva? Haluaisitko mennä tuonne? Minä en. Hämeenlinnan uusi tuleva syksyllä avattava ostoskeskus noudattaa tätä pirtsakkaa väriskaalaa, sellaista 70-luvun romanttista linjaa siis...No, se onkin sitten toinen juttu.

Kommentit

Sirpa sanoi…
Ei kovin kutsuva ulkoilureitti! Harmi!
Susanna sanoi…
Tuota samaista roskavuorta Mäkelässä minäkin eilen kauhistuin. Tolkuttoman kamala ja uskomaton näky...
Annika sanoi…
Tähän aikaan vuodesta kaikki paikat näyttävät aika karsealta ja kuraiselta. Olen tuota rantareittiä kulkenut kesäaikaan ja siellä on ainakin silloin ollut hyvinkin kaunista.
Pasi Lepola sanoi…
Järkyttävää! Vaikka tuo ei ole kaunista, niin tällaisia postauksia tarvitaan! Toivottavasti tämä herättää monta ihmistä ajattelemaan!
Katja sanoi…
Luontoon heitetyt roskat ja varsinkin tarkoituksella sinne viedyt ovat hirveitä. Mitä ihmisten päässä oikein liikkuu? Eilen aamulenkillä katselin, kun yksi auto oli tuossa meidän talosta jonkun matkaa metsän laidassa parkissa varmaan yli tunnin. En tiedä mitä kuski siellä touhusi, kun autossa istui varmaan lähes koko ajan. Myöhemmin iltalenkillä menin taas paikan ohi, ja paikka oli täynnä kaikkea roskaa. Siinä istuskellessa oli ollut mukava siivota vähän autoa.:(
Äityli-Mummo sanoi…
Kyl nuo rumuuvet pitäs olla aitoje sisäl! Kiva, värikäs kanto :)