Hyvää Pääsiäistä!


Kerrankin ehdin ensin! Fasaanit todennäköisesti nuo krookukset syövät tämän viikonlopun aikana, mutta pääsin niitä kerrankin katsomaan avautuneena ja ehjinä! Kävin ruuanlaiton välissä pikaisesti pihalla kuvaamassa.


Eilen kun tulin töistä huomasin naapurin sahaavan n. 5 metrin korkeudesta isoja oksia rajakoivuista. Niin rumasti vielä, että itse puukin oli halennut pitkältä matkalta. Vuosi sitten jo kaatoi varmaan 4-5 koivua. Meidän oli pakko puuttua tuollaiseen tärvelemiseen. Me asutaan mäen päällä ja jos kaikki isot puut kaadetaan, täällä tuulee ihan hirveästi. Naapurin mielestä kun hän maksaa vuokraa tontista, myös ne puut ovat hänen. No, eivät oo, vaan kaupungin ja niiden kaatamiseen pitäisi olla lupa ja todella perusteltu syy. Esimerkiksi ovat vaarana asukkaille tai talolle. No, mitkään puista eivät ole.

Lisäksi naapuri meni leikkomaan mun havukasveja viime syksynä, jotka ovat nyt aika pahannäköisiä. Niistä kun olisi saanut vain vuosikasvaimia leikata. Olivat kuulemma haitanneet hänen nurmikon leikkausta. Paitsi siinä ei edes kasva nurmi, vaan pelkästään sammal. Toisekseen mä putsaan kasvien alustat joka kesä ja ne olivat heidän puolellaan ehkä 10 cm. Hänellä kun ei ollut edes tietoa siitä, missä raja kulkee. Nämä ovat siis uudet, kolmannet asukkaat. Lisäksi tämä rajakasvullisuus on jo 16 vuotta vanhaa ja sovittu alkuperäisten rakentajien kanssa. Tämä heppu myös perusti kompostin meidän puolelle ja kasaa sen viereen rumaa roskakasaa. Kaikki  hänen tontilla olleet kasvit on joko silvottu tai poistettu. Mun puolesta saa laittaa, vaikka asfalttia oman pihansa täyteen, kunhan pysyy siellä omalla puolellaan, eikä mene trimmaan mun kasveja. En tiedä miten tuon Korean pihtan käy kun se on nyt toiselta puolelta kuolettanut 140 cm korkeudelta alaspäin kaikki oksat naapurin puolelta. Äijää vaan nauratti, "Onhan se teidän puolelta vielä hyvä!"

Siis se samainen tyyppi, joka laittoi paattinsa (n. 5-6 metriä pitkän) tuohon rajalle hopeiseen telttaan, joka kohisi ja rahisi tuulessa. Se vei näkymät kolmesta huoneesta. Nyt sen siirsi sen oman talonsa viereen ja sanottiin, että sinne se saa ensi syksynä jäädäkkin. No, hän ei taho. No, ehdotti toista ja paikkaa ja se on kyllä parempi kun on tien laidassa. Tosin en tiedä sitten mitä muut naapurit tykkää? Se heidän autotallin takana olisi paras, mutta kai se sitten heitä itteään häiritsee kun ei se mikään pihan kaunistus ole. On se hankalaa kun 1000m2 tontille pitää saada talo, 2 autoa, peräkärry, moottoripyörä ja paatti mahtumaan!


Tästä naapurista ei oo huolta tai murhetta. Nyt loppuivat mun lintukuvaukset aika pitkälti, sillä olen kuvannut juuri näissä koivuissa olevia lintuja ja oravia. Meidän lintujen ruokintapaikka on siinä parin metrin päässä. Tämä tipu kuvattu sitten keittiön ikkunan läpi.

Kommentit

Marru sanoi…
Kyllähän omalla tontilla pitäis pysyä :(
Täällä meillä saa lehtipuut kaataa ilman lupaa... googletin viel varoiksi (puunkaatolupa ja sit oman kaupungin nimi), ei tietysti saa toisten puita mennä silppoamaan.
Isoon kuuseen meidän piti lupa pyytää ja omalla kustannuksella katkaisu hoitaa.
Toivottavasti siellä teillä ei hommat mee enään pahemmaksi...
Anne sanoi…
Meillä on krookukset kadonneet kokonaan. En tiedä, ovatko fasaanit syöneet sipulitkin. Idänsinililjat sentään kukkivat.
Tillariina K. sanoi…
Marru, tarkistettiin mun mielestä tämä puunkaatohommeli viime keväänä kun alkoi metsurihommiin naapuri. Eikä niitä puita saa edes itselle ottaa, vaikka olisi kaatolupakin, vaan niitä piti tarjota ensin kaupungille. Jos ei tarvi, niin antavat sitten luvan heittää klapit liiteriin. Nyt se tapattaa pystyyn nämä viimeiset koivut, että saa nekin kaataa. Kuulemma niistä tippuu ikävästi risuja maahan....
Susanna sanoi…
Meillä on omat tontit, mutta silti isojen puiden kaatamiseen tarvitaan kaupungin lupa. Eikä se helpolla irtoa...

Jotkut vaan toimivat silti omilla säännöillään. Niin se aina menee...

Jaksamista. Ja mukavaa pääsiäistä :-)
Sirpa sanoi…
Ihana punarinta!
Hyvää pääsiäisen aikaa sinullekin, Tillariina.
Matkatar sanoi…
Voi ikävä! Tosi inhottavaa tuollainen naapureiden pelleily...vaikea on hakea mistään oikeuksiakaan rajojaan puolustaakseen.

Onko tuo lintukuva oikeasti "aito" vai oletko antanut sille pääsiäisvärityksen? Tosi jännä!
Tillariina K. sanoi…
Matkatar, ihan se on normi punarinta! Tänäänkin yksi pomppi tuossa keittiön ikkunan alla maassa, vaan oli jo ilta ja liian vähän valoa kuviin. Kun kasveja hoitaa vuodesta toiseen niin sitä toivoisi, ettei kukaan tahallaan niitä tuhoaisi. Se on eri asia jos tauti iskee, tulee ötököitä tms. Harmittaa hirveästi. Ihmettelen, että tuollainen henkilö haluaa asua omakotitalossa, joka inhoaa kasveja, haluaa vaan pelkän nurmikon pihalleen. Eikä nähtävästi sekään ole minkään arvoinen toimista päätellen.
Pasi Lepola sanoi…
Todellakin, neitseellisen puhtaat ja ehjät lehdet krookuksissa. Niihin ei ole päässyt puremaan pakkanen, fasaanit eivätkä muut pikku tuholaiset. Nämä kukat kannatti hyödyntää valokuvin!
Tuula Laakso sanoi…
Hyvää pääsiäistä Tillariina. Aurinkoa ja lämpöä. Kas kun ei tuo naapuri (vielä ) kärrää pudonneita risuja ja lehtiä teidän puolellenne, sellainenkin ihana naapuri on olemassa. ;)
JPK sanoi…
Oikein hyvää ja aurinkoista pääsiäistä myös sinulle. Kannatti kuvata nuo kukat.
Marru sanoi…
Tosi ikävä naapuri! Omakotitalossa kun asuu, niin väkisin sitä joka vuosi saa pihatöitä tehdä... no meillä taas naapuri heitteli rikkaruohoja mein nurmikolle, ku en ollut niitä nyppinut puska-aidan alta (minä laiskimus) ;D
- Ilmeisesti täällä ei kaupunki itselleen niitä puita halunnut, eikä kuulemma sen kummempaa lupaa tarvinnut :)
- Viimeksi piti jo kehasta ihania krookuksia, upea väri! Tällä viikolla sain ensimmäistä kertaa kuvattua punarinnan, mutta siitä ei tullut noin hyvä kuva :)