Melkein kesä!


Kävelin tänään Vanajaveden rantareitillä hyvät kolme tuntia. Oli kerrassaan kesäinen fiilis. Perhosia lenteli useita. Linnut lauloivat ja aurinko paistoi mukavasti hieman pilviseltä taivaalta. Vaihtelevat valaistusolosuhteet toivat haastetta. Pimeissä paikoissa kuvista tuli rakeisia ja suorassa auringossa paloivat helposti puhki. No, laitanpa ekaksi nämä lokkikuvat. Ehkä siis päivän parhaimmat otokset ensin. Rautatiesilta taustana ei hyvä. Äkkiä hakemaan toista kuvauspaikkaa.


Olisko nyt parempi. Risukko takana. Tämä pari ui, lensi ja levähti  kokoajan yhdessä. 


Kaikista touhuista otin kuvan, jos nyt nämä tolppaposeeraukset ensin. Näin jo sammakon kutua järven kaislikossa, joten huomenna suunta on mun viime keväänä löytämä tuttu sammakkolampi. Odottelin kyllä niitä sammakoita aika kauan aikaa, mutta ne nyt olivat hyvin piilossa.

Kommentit

Marru sanoi…
Nämä ovat kyllä onnistuneet hyvin! Upeita :))
Liplatus sanoi…
Hyvin sait kuvattua.

Kävin kurkkaamassa myös yhtä pientä lätäkköa, näkyi olevan kutua ainakin vielä.
Niin matala on, että saa nähdä riittääkö vesi siihen saakka, että sammakoksi ehtii.
Intianminttu sanoi…
Kivat lokkikuvat! Minulla kävi köpelösti eilen mökillä, jalasta napsahti jotain ja nyt on kulunut päivä könkätessä kävelysauvojen varassa kipulääkkeiden ja -geelin sekä kylmäpussien avituksella. Harmittaa kovasti, kun kuvauksetkin jäivät nyt vähiin. Eilen sain onneksi kuvattua aroistakin aremmat viitasammakot lisääntymispuuhissa ennen jalkarikkoani. Perhosia täällä meren rannalla ei ole näkynyt vielä yhtään, ensimmäisen västäräkin vasta bongasin.
Vikki sanoi…
Lokit ovat upeita malleja!
Hyvä kun muistutit sammakoista, viime keväänä myöhästyi!
Pieni Lintu sanoi…
Upeat kuvat!!! Itsellä jäi pitkä objektiivi vahingossa kotiin ja kyllä ärsytti kiinteällä 50mm kuvata luonnossa, äh! No sain hyviä kukkakuvia kyllä. :D
Tellu Tom sanoi…
Todella upeita lokkikuvia.
Mekin seikkailtiin Konstan kanssa melkein neljä tuntia Pikku-Vesijärvellä.