Kuikat "kurvailee"


Näin jo viime viikonloppuna kuikat kurvailemassa järvellä, mutta aivan liian kaukana. Olin jo lähestymässä niemeä ja kääntöpaikkaa kun mieleeni tulivat nämä linnut ja toive, että ne ilmestyivät. Toiveeni toteutui. Sieltähän ne lipuivat vastaan aika pelottomasti. Asettauduin rannalle passiin.

"Kaksi salakkaa ja yksi särki! Haluatko välipalaa, kultu?"

Aluksi kuvasin niitä seisaaltani kun en uskaltanut liikkua yhtään. Sitten kun molemmat olivat sukelluksessa, niin laskeudun istumaan rannalta löytämäni laudan pätkän päälle. Siinä jalat melkein vedessä yritin kurottautua mahdollisimman pitkälle. 300mm putkella kun ei pitkälle pötkitä.


Mystisiä lintuja ovat ja se niiden kuikkaääni! Järven vastakkaisella rannalla taisi olla toinen pariskunta tai sitten yksinäinen tapaus, joka yritti huudella jotain. Tässä on nyt lintumaista lovea!


Välillä täytyy lintumaailmassakin saada omaa rauhaa, vaikkakin vain pari metriä!


Lapsena muistan kun tädin miehen ja serkun kanssa oltiin veneellä kokemassa verkkoja. Kuikka oli jäänyt verkkoihin. Se irrotettiin ja päästettiin menemään. Otti sylissä olon vallan rauhallisesti. Ehkä ei ollut voimia pistää vastaan tai ymmärsi, että apua annettaan. Muistan se punaiset silmät ja kiiltävän höyhenpeitteen. Toivoin totisesti, ettei se ollut vahingoittunut ja voitiin päästää irti. Muutoin tädin mies olisi siltä kyllä niskat vääntänyt nurin.

Kommentit

Susanna sanoi…
Upeita kuvia todella ihanista linnuista!
Virpi sanoi…
Kuikka on niin näyttävä ja komea lintu! Pidän siitä siksikin, että lapsuuteni mökkijärvellä asui aina kuikkapari. Iltaisin se ui uljaannäköiseä ja ääneli. Me istuttiin laiturilla ihailemassa tyyntä järveä ja sen valtiasta.
Minttuli sanoi…
Mitkä kuvat Tillariina!
Upeaa tavata kukat ja saada vielä noin hienot kuva1
Me tässä suunniteltiin lähtöä salojärvelle jossa myös on kuikkia, mutta sataa vielä, toivottavasti illan suussa sää on suotuisampi!
Pessi sanoi…
Wautsi, mitkä kuikat ja kuvat! Huhhuh, aivan napakymppiotoksia kaikki. Totta, ovat kyllä mystisen näköisiä lintuja! :-)
Sirpa sanoi…
Upeat kuvat, on ne niin kauniita lintuja!!
Anne sanoi…
Upeita kuvia niin härkälinnuista kuin kuikistakin!

Hyvää äitienpäivää!
Intianminttu sanoi…
Komeat kuikat ja kuvat!
Tuula Laakso sanoi…
Hienoa Tillariina, kuikista ei ihan helpolla kuvia oteta. Todella upeat otokset sait. Kuikka on todellakin mystinen lintu.
Kirlah sanoi…
Ihan hävyttömän hienoja. Kuikat eivät todellakaan tule ihan lähelle.
Kirsti sanoi…
Todella upeat kuvat hienoista linnuista.
Vikki sanoi…
Ihana postaus, kuinka päästivätkään noin lähelle.
Onnittelut todella!
Marika sanoi…
Kuikat ovat kuin lintumaailman taideteoksia. Eivät itse tiedäkään, kuinka upeita ovatkaan! :)
Häivähdys sanoi…
Voi miten ihania kuvia! Itse en ole koskaan nähnyt kuikkaa läheltä. Miten sen pää voikin olla noin sileä! Erikoisia lintuja ovat.