Hiihtolomaa odotellessa...


Meillä porukat lomailee tällä hetkellä Vaasassa. Minä jäin kissojen hoitajaksi ja hyvä niin, sillä mystisesti mun kuvausreissun aikana (2 tuntia) oli kultakala vainaana akvaariossa ja varsin syyllisen näköinen kalojenhoitsukisu Lisse katseli minua alta kulmain kun kyselin, että onko jollain jotain sanomista tähän asiaan. Ne kultikset eivät kuole yleensä tuosta noin, vaan potevat päiväkausia esim. uivat sivuttain tai selkää. No, ehkä tämä oli luonnollinen tapaus.

 Kauppareissulla lauantaina bongasin tämän auton, hiihtolomabiili kun on suksetkin katolla.  Poistin rekkarista kirjaimet...en tiedä teinkö kauheaa syntiä kun kuvasin tämän? Pientä laittoa ehkä tarvii...Ainoa mahdollinen kuvakulma, sillä ihan vieressä uusi auto. 


Kommentit

JPK sanoi…
Kyllähän julkisella paikalla saa autoja kuvailla siinä missä lintuja ja heinäsirkkoja. Ihan fiksua silti häivyttää rekisterikilpi. Komea peli, ehtii vielä hiihtolomaksi kuntoon! :)
Tillariina K. sanoi…
Mies minua moitti, että en kai tätä kuvaa julkaise? Mä kyllä sanoin, että ihan julkisella paikalla tämä on. Rivariyhtiö "vallannut" pusikosta itselleen ns. vieraspaikkoja.
Marru sanoi…
Wau! Upea auto ja kyllähän noita julkaista voi :)
Pirkkoinkeri sanoi…
Ei tuota ainakaan kuvaamatta olisi voinut jättää! Tuskin kukaan kuvan julkaisusta pahastuu.
Häivähdys sanoi…
Aika kauniisti patinoitunut :)
Pasi Lepola sanoi…
Ihmisten omat asunnot ja myös pihat voidaan laskea yksityisyyden suojan piikkiin, mutta rivarin vieraispaikka on ihan julkinen paikka, joten ihan huoletta voit julkaista tällaisia kuvia. Toisaalta, jos tuolla autossa olisi ihmisiä, niin silloin liikuttaisiin jälleen lähellä saman lain rajaa. Silloinkaan ei tarvitsisi peittää numeroita rekisterinumerosta vaan pitäisi huolehtia, että kuvista ei tunnistaisi henkilöitä. Tämä on yksi lainsäädännön kummallisuuksia, sillä kadulla saat kuvata ketä vaan ja julkaista kuvat, kunhan kohteet eivät esiinny kuvissa epäedullisessa tilanteessa, mutta auton sisällä olevia ihmisiä ei saa erityisesti kuvata koska se loukkaa henkilöiden yksityisyyttä. Toisaalta kadulla saa kyllä kuvata liikennettä niin että ihmiset ovat tunnistettavissa, kunhan yksittäisen yksityisen auton matkustajat eivät ole kuvauksen kohde. Sekava laki, mutta tämä kelpaa esimerkiksi laillisesta toiminnasta. :D

Joka tapauksessa, eihän noin hienoa ajanpatinoimaa autovanhusta voisi jättää kuvaamatta.