Uusi läppäri


Siinäpä se on vielä paketissa. Vanha HP käy kuumana (palovamma reidessä), sammuttelee itseään, tilttailee, sen akku on kaputt ja ulisee järkyttävällä äänellä.  Se kyllä vielä toimii joten kuten, joten käytän sitä varmaan vielä viikon verran ainakin. Tämä postaus on kuitenki tehty jo uudella. Tässä ei oo kuvankäsittelyohjelmaa, sillä en tajunnut ostaa CD/DVD-asemaa. Tiesin kyllä, että sitä ei oo uudessa masiinassa, mutta kuvittelin kuvankäsittelyohjelman (PSE 12, en tykännyt Lightroomin arkistointi/kirjasto/import/export-hässäkästä, jos alkaa innostuttaan voi sen joskus tilata) asentuvan netin kautta jollain koodilla/sarjanumerolla. No, sellaisen aseman laitoin tilaukseen, mutta kestää se tietty ja täytyyhän mun se  ohjelma vielä opetella. Voi siis mennä enempi kun viikko, kunnes uusi pääsee kunnolla töihin.


Päädyin MacBookiin, vaikka se maksaa kahden läppärin verran. Toivottavasti osoittautuu rahansa arvoiseksi. Ensinnäkin on tottuminen pienempään näyttöön elikkä 15,4" entisen 17".  Lisäksi kaikki menee uusiksi. Minusta näin ensivaikutelman saaneena, hmm...outo! Suurin osa ihmisistä on oikeakätisiä ja hiiri siinä kädessä (joo, mä en tykkää ohjauslevystä). Kaikki sivut suljetaankin vasemmalta puolelta, joten siinä rasittuu turhaan händy kun tarvii liikuttaa osoitinta jatkuvasti sinne suuntaan. Lisäksi ulkoasu on mielestäni vanhahtava ja graafisesti tylsä (kuvakkeet, selain ja työpöytä). No, kaikkeen tottuu. Vanhassa koneessakin oli varsin hyvät sisukset (mm. Intel core i7, nVIDIA GEFORCE  "Cuda"), että kuvanlaatu ei mitenkään erikoisesti pistä silmään. Pelkäsin kyllä, että mun vanhat kuvat näyttäisi jotenkin aivan surkeilta. Ihan samalta ne vaikuttaa kun ed. masiinallakin, vaikka niitä tietty nyt joutuu zoomaileen isommaksi.

Tämä läppäri on täysin äänetön, se ei juurikaan kuumene.  Laturin johto kiinnittyy magneetilla ja se kyllä irtoaa varsin helposti itsekseen. Näppäimistön valo on kiva ominaisuus, sillä iltaisin mä pimeässä olkkarissa kirjoittelen. Alan jo tottua tähän näppistuntumaankin. 


Kissataloudessa ei aukaista mitään pakettia ilman apua. Venni tahtoo auttaa!


Niin pientä laatikkoa ei ole valmistettu, ettei meidän Venni siihen itseään yritä tunkea!


Tyylikäs pakkaus ja logo!  Mä olen aika kriittinen ihminen ja joku voi loukkaantua kun en ole täysin myyty kyseisen tuotteen vuoksi. Pitemmän käytön jälkeen varmaan löydän enempi kehuttavaa, mutta tässä siis ensivaikutelma. Se on kiva, että mäkkikoneille ei juuri ole viruksia, mutta varmuuden välttämiseksi latasin ilmaisvirustorjunnan nyt kuitenkin. Nyt elokuun ajan, jos tilaa Mustastapörssistä uutiskirjeen, saa -10% alennuskoodin. Se on isoissa ostoksissa ihan kiva ale ja vähän pienemmissäkin ja ei myöskään tule postimaksua. Ihan vaan vinkiksi, ei oo maksettu mainos.


Kommentit

Katinka sanoi…
Onnea uudelle koneelle =). Itse aikanaan harkitsin kysiestä konetta, mutta en vielä uskaltanut hypätä omenaleiriin. Tuo sinun kisu on kyllä mainio =D. Ihanaa viikonloppua!
Tuula Laakso sanoi…
Onnea uudelle "kaverille". Varmaankin monta oppimisen paikkaa tulee eteen, mutta kyllähän sinä ne sevität.:) Uusi on aina uusi ja sillä on omat "kujeensa" ennenkuin sen saa fiksattua omanlaisekseen.
Anne sanoi…
Sä sentään ymmärrät koneista. Mä oon heti sormi suussa, jos on jotain ongelmia. Ja jos mun pitäis ostaa uusi, mulle vois myydä mitä vaan p**kaa koreissa kuorissa.

Kissat on mainioita!
Pasi Lepola sanoi…
Hmm, sitä on taas ilmeisesti seurattu meikäläisen jalanjälkiä sumeilematta? Hihii... ;) Olisit kysynyt minulta, niin olisin ohjannut sinut Applen education storeen, koska olet koulussa töissä, niin olisit saanut about 20% alen.

Joka tapauksessa, alkuhämmennyksen jälkeen olet myyty, uskon sen. Ohjauslevyä kirosin itsekin ensiksi muutaman viikon, mutta nyt olen omaksunut sen. Ohjauslevyn eleet ovat selkäytimessä, enkä hiirtä enää kaipaa.

Mitä tulee ulkonäköön, niin kohta kaikki muuttuu, Apple julkaisee kohta todella ison päivityksen, jolla kaikki näyttää ulkoisesti olevan vähintäänkin tätä päivää. Tämä on vaan minun mielipide, mutta kyllä jo tähän ulkonäköön verrattuna windows näyttää vanhanaikaiselta. ;) Kyllä sinä vielä siitä Lightroomistakin innostut. Hihii...
S. Willberg sanoi…
Onnea uudelle koneelle, eiköhän se totuttelun jälkeen hyvältä vaikuta. Itsellänikin Windows 8.1:een tottuneena voisi hieman vaatia totuttelua, ja Applen käyttöjärjestelmä kieltämättä näyttää hieman vanhahtavalta Windowsiin verrattuna. Mainiot kissakuvat. Hyvää viikonloppua!
Virpi sanoi…
Onnittelut! Mullakin on ollut totuttelemista mäkkiin, enkä vieläkään tule kovin hyvin toimeen kuvien kanssa. Osaan nimetä uudelleen yhden kuvan, mutta en kuvaryhmää. Odotankin jo kovasti sitä uutta käyttöjärjestelmää, jos se vaikka osoittautuisi paremmaksi.
Vaikka minusta Applen puhelin on ihan yliveto, niin puolen vuoden kokemuksella tietokone ei ole. Mutta seurusteleepa nyt kaikki koneet keskenään.
Tillariina K. sanoi…
Pasi, joo olen koulun henkilökuntaa, mutta en opettaja! Voisin tilata ohjelmia esim. opettajalisenssillä, mutta se vaatisi sen verran polvistumista ja konttaamista, että en jaksa...:) Joitakin sellaisia versioita ei voi myöskään päivittää, vaan on ostettu kokonaan uusi ohjelma.