Vähän paremmalla onnella!Hattelmalanjärven lintutornille mennessäni pari miestä tuli vastaan. Kertoivat innokkaina, että kurjet ovat järven oikealla reunalla ja olivathan ne, mutta aika mukavasti ison puun takana. Oksien välistä yritin saada kuvaa. Ne eivät kauan aikaa viihtyneet paikalla.


Joutsenet oleskelivat vastakkaisella rannalla. Lopulta ne uivat hieman lähemmäs, että yritin ne tavoittaa. Kaksi aikuista ja kaksi poikasta.


Sadepilviä kertyi jo tässä kohtaa taivaalle. Aloin valmistautua jo kotiin lähtöön. Kaksi tuntia taas viivyin tornilla.


Joutsenlapset innostuivat välillä hajoittamaan jotain pesääkin, joka oli rannassa. Ne hidastelivat vähän siellä ja täällä, mutta kärsivällisiä olivat aikuiset niiden kanssa.


Lopuksi paikalle tuli kolme sorsaa. Ihan ei ollut huti reissu. Näin ja kuvasin surkeasti myös nuolihaukan ja sen pari poikasta. Ne olivat kyllä aivan liian kaukana.


Nämä näkivät minut ja pistivät räpylää toisen eteen ja pian piiloon. Eivät mitään pullasorsia.

P.S. Nämä kuvat on otettu uudella putkella ja täydellä 600mm:n polttovälillä. Sen jälkeen vielä kropattu ihan reippaasti. Siis aika kaukana olivat tiput. Niin ne ovat kun seisoo siellä korkealla lintutornissa. Olen vielä niin pätkä, että yllään juuri ja juuri sen tornin aidan yli. Pehmeyttä näkyy, mutta 300mm:n putkella näitä kuvia ei olisi saanut ollenkaan kuvattua. Sitä mä vähän ihmettelen, miten noin painavalla putkellä otetaan nopeita lentokuvia, minulla tilanne oli ohi kun löysin koko tipun ja sain jotenkin tarkennuksen  sinnepäin. :) Harjoittelu varmaan auttaa jonkin verran.


Kommentit

Häivähdys sanoi…
Onko nämä otettu sillä uudella Tamronin putkella? Mielenkiinnolla seuraan, mitä kokemuksia sinulle kertyy uudesta objektiivista :)
Tillariina K. sanoi…
On otettu uudella putkella ja kaikki ovat täydellä 600mm:n polttovälillä ja reippaasti vielä kropattu sen jälkeen. Siis ne olivat kaikki tosi kaukana...:)
Minttuli sanoi…
Vautsi mitä kurkikuvia!
Joutsenkuvia katselee aina niin ihastuksella!
Tuula Laakso sanoi…
Hienoa jälkeä. Erityisen upeat nuo kurkikuvat.
Sorsien arkuuden ymmärrän kyllä, kun on se sorsastusaika ja sinä osoittelet niitä pitkällä putkella ;))
Matkatar sanoi…
Komeita kuvia sait! Kurjet ovat kyllä hämmästyttävän suuria lintuja.
Vikki sanoi…
Taitaa olla hyvä hankinta!
Hienot kuvat todella. Varsinkin tykkään kurjesta ja miten hienosti sait kuvattua nuo pienet sorsatkin!
Marru sanoi…
Todella hienot kurkikuvat!!!
Intianminttu sanoi…
Komeat kurkikuvat! Kiva kuulla kokemuksiasi vähän pidemmän päälle tuosta uudesta putkesta!
Susanna sanoi…
Hienoja kuvia! Nopeat lentokuvat ovat harjoittelun tulosta. Joillakin tornilla on nelikiloisia putkia ja näyttää toimivan. 'Keinun' hankkimistakin kannattanee harkita.
Pasi Lepola sanoi…
Lähelle pitää päästä pitkälläkin putkella, jos haluaa oikeasti teräviä kuvia. Onneksi olkoon 100000 rikkoontumisesta, huikea määrä kävijöitä!
Tarja A sanoi…
Hyvin näkyy toimivan ja se tarkentaminen onnistuu niin kuin sanoit, että kun harjoittelee.
Voin omasta kokemusta sanoa, että kun olen pitkään käyttämättä pitkää putkea, niin menee aikaa taas, että tottuu siihen.

On varmasti ilo kuvata ja huomata, että jälkeä syntyy:)
Pirkkoinkeri sanoi…
On nämä hienoja kuvia, joten hyvän ostoksen teit.Kuinka upeita sitten ovatkaan kun tulee kokemusta lisää.