Syksy


Nämä kuvat on otettu pihalla. Ruskaa siis pihakasveissa. Pitkään saimmekin nauttia lämpimistä ja aurinkoisista syyspäivistä, mutta nyt on sää selkeästi viilentynyt. Tänään mittarissa oli aamulla vain +1 C lämmintä. Laitoin auton ekan kerran lämmitykseen.


Japaninhappomarja on tosi kaunis kun sen lehdet kellastuvat ja marjatkin ovat ihania. Aikoinaan istutin juuri tämän syysvärityksen vuoksi.


Mies on ollut reissussa nyt neljättä päivää. Tyttären kanssa pidämme taloa pystyssä ja hyvin se on ainakin vielä onnistunut. Kop, kop, kop. 


Pihahommia olisi vaikka kuinka, mutta jotenkin en ole niihin nyt hirveän innostunut. Pakkopullaa suorastaan. Kesäkukatkin ovat vielä purkeissa. Toisaalta kun ovat kohtuu hyvässä kunnossa, niin eipä ole vielä edes raaskinut hävittää. Varmaan tätä menoa aivan pian ne laitettava pois. Täytyy tunnustaa, että syksy se on.

Kommentit

Kirsti sanoi…
Hienot syysvärit. Täällä meillä ei ole oikein kunnon ruskaa. Pakkasta oli eilen aamulla -4 ja tänäaamuna -2. Kukat on purkissa mullaki :)
orvokki sanoi…
Olet löytänyt hienot syksyn punaiset.
Meidän ruska on vielä vihreän ja keltaisen sekoitusta, vaahterat antaa sitten kivan lisävärin. Mutta tuollaisia värejä ei löydy.
Marika sanoi…
Upeita värejä! ♥

Meidän pihalla on sellainen hassu juttu, ettei meillä juurikaan tulee ruskaa. Lehdet muuttuvat vihreästä suoraan ruskeaksi tai putoavat puusta vihreänä.

Tämä johtuu varmastikin siitä, että tuossa kesän loppupuolella aurinko ei enää pahemmin yllä paistamaan pihallemme joten ei ole ns. värittämässä kasvillisuutta ruskaan.