Pikkuvarpuset ruokintapaikalla


Olin omasta mielestä ovela ja hiippailin takapihan kautta ruokintapaikalle. Ei nyt mitään kovin hienoja kuvia kun tuo "siemenmökki" alkaa olla jo hieman kulahtaneen näköinen. Portissa roikkuu vielä puolikuollut amppelikin. No, pääasia on se, että sain näistä tirpoista kuvat. Ehkä ne myös pikkuhiljaa "kesyyntyvät" kun ahkeraan käyn livenä pihalla niitä katsomassa. 


Ruokintapaikalla voi olla kerrallaan toistakymmentä lintua. Päivässä menee noin litra siemenseosta ja kolme talipalloa kestää sellaiset 4-5 päivää. Fasaanit ja harakat käyvät myös meillä, joten ei meillä vain pikkulintuja syötetä. Oravia tai käpytikkoja ei ole vielä näkynyt. 


Tintit ovat sen verran riidanhaluisia ja epäsosiaalisia, että niitä mahtuu kerrallaan "mökille" korkeintaan kaksi. Pikkuvarpuset ovat sopuisia ja niitä on nähty jopa neljä kerrallaan.


Luulen, että isojen koivujen kaataminen vaikuttaa hieman lintuihin ruokintapaikalla. Ennen ne pääsivät koivuun syömään saalistaan. Nyt joutuvat lentämään meidän koristeomenapuihin ja niissä on sitten tunkua muutenkin kun mustarastaat tulevat syömään omput.


Hyvää viikkoa!

Kommentit

Katinka sanoi…
Kauniita kuvia ja minusta "mökkikin" näyttää ihan hienolta =). Onneksi meillä on näitä ihania pikkuisia tirppoja. Hyvää alkanutta viikkoa!
Äityli-Mummo sanoi…
Luku-/kuvatuokio vietetty. Ei tuos mökis oo mittää vikkaa, kiva lisä antaa tuo roikkuva kukka. Tietty myös varpuset. Mihi lie mei varpuset hävinneet, ei oo kolmee-neljää vuotee näkyny, ennevanhaa pensasaijas sirkuttelliit. Mukavaa viikko jatkoo.
Saara sanoi…
Ai teillä on jo ravintola auki! :) Meidän linnut saavat kyllä vielä syödä ötököitä ja omenoita. Tovin. Kyllä minäkin kohta pistän ruokintapaikan kuosiin, niin on sitten mulla ja kissoilla ohjelmaa tarkkailla. Hyväthän nuo kuvat ovat, ihania! Hyvää viikkoa sinnekin, älä anna syksyn lannistaa!
Tillariina K. sanoi…
Meillä on asuntoalueella aika kova kilpailu porukoiden kanssa, että kenellä on parhaimmat antimet linnuille! Tässä on lähistöllä 3 varteenotettavaa kilpailijaa, joilla on useita ruokintapisteitä ja melkoiset tarjottavat. Kilpavarustelua siis. :) Varhainen aloittaminen on myös tärkeää. Siksi minäkin aloitin jo varmaan kuukausi sitten. Tosin arsenaali ei oo vielä lopullinen. Laitan toisenkin automaatin piakkoin ja joulun aikaan vielä kauralyhteen. :) Kissoille tämä on parempaa viihdettä kun mikään muu. Varsinkin kun osa linnuista tulee pällistelemään ihan muutaman sentin päähän kodinhoitohuoneen oven karmeihin.
Vikki sanoi…
Teillä on jo vilkasta hyörinää!
Seurasin tyttären kissan kehonkieltä kun seurasi talitinttien hyppelyä omenapuun oksilla. Häntä viuhui todella napakasti ja suusta kuului ihmellistä naksutusta, kai ainoastaan tähän tilanteeseen sopivaa :)
Irma sanoi…
Sinä aloititkin jo ruokinnan Ihania kuvia pikku varpusista,ja ja ruokinta mökki hyvin kaunis Kyllä kohta aloitan minäkin ruokinnan ovat jo käyneet koputtamassa ikkunaa,kurkkaavat että eikö sitää ruokaa jo tulee :)