Rastaita pihlajapuussa


Meidän asuntoalueella on nyt useita isoja rastasparvia. Istuskelevat ja syövät mielellään pihlajissa ja niitähän meillä riittää, siis pihlajia. Ne ovat vaan tavattoman arkoja. Pienikin rasahdus, niin hirveä mekkala ja lento jonnekkin syvälle metsään piiloon. Tosin jos malttaa odottaa, tulevat ehkä uudelleen.  Pitkästä putkesta oli nyt hyötyä, sillä muutoin olisi jäänyt kuvat ottamatta. Luulin kaikkien rastaiden olevan samaa lajia parvessa, vaan ylhäällä taitaa olla punakylkirastas ja alhaalla räkättirastas.


Meillä lauantaikin, kuten koko viime viikko oli aika tuulista. Lähes myrskyä ajoittain. Olisi se pipo ollut kiva päässä, nyt vähän taas tuntuu kurkussa. Aurinko paistoi sopivasti näihin otoksiin. Enimmäkseen oli kyllä pilvistä.


Tämä lienee mustarastas? Yhdessä ne liikkuivat kumminkin. Luulin jo bonganneeni ekan tilhenkin, vaan en ole ollenkaan varma.Kommentit

Kirsti sanoi…
Toi hienot kuvat.
Marru sanoi…
Ihania kuvia! Hetki sitten naapurin omenapuissa taisi olla laulurastaita, niitä oli todella paljon ja kovat laulut heillä oli meneillään :)
Susanna sanoi…
Hyviä bongauksia :-)
mustakissa sanoi…
Upeita kuvia rastaista. Olen huomannut, että ne kokoontuvat ihan sekaparvissa syömään.
Tuula Laakso sanoi…
Täällä vielä odottelen rastasparvia ja muitakin syksyn lintuja. Rastas on minusta hyvin valokuvauksellinen lintu, ilmeikäs ja kaunia. Punakylkirastaat jäävät vähän taka-alalle vaikka ovat erittäin kauniita nekin.
Hienot kuvat olet ottanut ja kohta sinne sitten tulevat tilhiparvetkin.