Liian myöhään liikkeellä...


Lunta satoi jälleen perjantaina illasta. Maa on valkoinen. Tavalliset viikonlopun kiireet ja olin valmis vasta puoli kahden maissa kuvausreissulle. Siinä emmin itsekseni onko ollenkaan kannattavaa lähteä kuvausreissulle hämärän vuoksi. No, varustauduin makroputkella, 70-300mm zoomilla ja laajakulmalla.

 Ehdin 200 m kotoa kun huomaan taivaalla 5 joutsenen lentävän asuinalueen yli pitäen melkoista mekkalaa! Lisäksi ne olivat varsin matalalla. Eikä...minulla on makroputki! Se oli melkein sydärien paikka. No, mä ramppaan takaisin kotiin. Otan makron pois ja tilalle pitkä putki. No, siinä vaiheessa kello oli jo niin paljon, että ihan huti reissu. Siispä väijyin lintujen ruokintapaikalla hetken. Huomenna on uusi päivä. Tuskin paljon parempi sään puolesta. No, katsotaan nyt. Tämä on päivän paras kuva. Kotiin palatessa oli talokin pimeänä, meillä oli sähkökatkos! Kynttilöitä sytyttämään ja  kännykällä katsomaan sähköyhtiöltä tilannetta. Olikin vaan ihan tässä meidän alueella. Olisko puolisen tuntia kestänyt. Tuntui pitemmältä.


Kommentit

Susanna sanoi…
Kaunis mustarastaan kuva!
mustakissa sanoi…
Mulle käy usein juuri noin -
silloin kun saisi ne mehukkaimmat kuvat, on väärä putki tai muuten sählään kameran säädöt niin, ettei siitä mitään tule. Mutta sitten ne onnistumiset taas maistuvatkin kahta makeammalta.
Mukavaa viikonloppua!
Tuula Laakso sanoi…
Kaunis sävykäs kuva mustiksesta.
Riitta Jylhä sanoi…
Hieno kuva silti mustarastaasta. Muakin käy pikkuhiljaa harmittamaan tämä pimeys. Vielä kuukausi ja sitten vasta käännytään valon suuntaan...
Vikki sanoi…
Hieno kuva mustarastasta!
Lähdin kuvamasta kotiin jo heti klo.14.15 jälkeen kun hämäryys alkoi lisääntymään.
Väärä putki harmittaa niin vietävästi.
Viime kesänä kadunpäässä nähtynä, helikopteri näytti törmäävän nousevaan kuuhun ja tietysti silloin oli makroputki :) Se olisi ollut niin herkullinen tilaisuus kuvata!
Kirsti sanoi…
Tosi hieno kuva.
Sirpa sanoi…
Mustiksesta sait ainakin hienon kuvan.

Toivotaan huomiselle hieman valoisampaa säätä.
Anne sanoi…
Upean kuvan oot saanut mun yhdestä lempilinnustani.