Google+ Followers

torstai 30. tammikuuta 2014

Pieni koski, Lanankoski


Ajattelin käydä katsastamassa, näkyisikö koskikaraa. Eipä näkynyt, eikä mitään muutakaan lintua tai metsän eläintä. Koski oli niin jäässä, ettei edes veden kohina kuulunut.Vettä, jäätä ja lunta.


Lanankoskea ympäröivä metsä oli saanut tuta syys-ja talvimyrskyt. Paljon oli kaatuneita puita. Monesta paikkaa ei pystynyt menemään rantaan ollenkaan.


Jännä miten tunnelma samassakin paikassa voi vaihdella. Viime talvena kävin ekan kerran miehen kanssa tuolla ja toisen kerran yksin. Minusta paikka oli jotekin taianomainen molemmilla kerroilla. Nyt tuntui ihan pelottavalta liikkua tuolla. Oli niin hämärää ja liian hiljaista.

keskiviikko 29. tammikuuta 2014

Linnunruokaa


Auringonkukkapelto on rumankaunis näky näin talvella.


Aika tarkkaan ovat linnut syöneet siemenet.


Lunta satoi hiljakseen.


Jestas, miten kylmä siellä isolla pellolla olikaan! 


tiistai 28. tammikuuta 2014

Väsynyt valittaja kirjoittaa...


Eilen tuli vedettyä 12 h ja 20 min työvuoro. Kotiin kun ehti, niin söin ja istuin hetken koneella. Nukkumaan. Ei voi sanoa, että olisin yön aikana elpynyt eilisen rasituksista. No, huomenna jos pääsisi lähtemään paria tuntia aikaisemmin ja ottaisin kameran mukaan työmatkalle, tarvitsee nyt selkeästi valokuvaamisen virkistävää ja energiaa antavaa voimaa! Olen tänään vimppaa päivä antibioottikuurilla, lääke pistää mahan vähän kipeäksi ja oksettaakin se muutaman tunnin. Epävakaiset, vaihtelevat säät kolottavat myös niveliä. Vanhuus ei tule yksin....:)

sunnuntai 26. tammikuuta 2014

Pihabongaus v. 2014


Hmm...ei todellakaan sää suosinut. Pakkasta -8 C, tuulta ja pientä lumisadetta. Taivas tasaisen harmaa. Meni ihan itseltäkin fiilikset, mutta osallistumaan lähdin klo 10.30. Aluksi pihalla lintujen määrä näytti ed. mainittut sääjutut  huomioiden kohtuulliselta. Sinitiaisia pyöri lukuisia. Sitten tuuli hieman yltyi ja linnut kaikkosivat. Meinasin jo luovuttaa 40 min kohdalla. Sitten paikalle pörähti hömötiainen ensimmäisen kerran tänä talvena minun havainnoimana. Se antoi uutta puhtia!


Lopullinen saldo:
2 harakkaa,1 varis,2 fasaania,1 hömötiainen,
3 keltasirkkua,15 sinitiaista,8 talitiaista,1 käpytikka
ja
1 orava...ai niin, eihän niitä nyt lasketa! :)


Kuvistakin näkee, millainen pimmee sää vallitsi. 


Eipä tuonne oikein huvita mennä uudelleen.


Tämän linnun ansioita, että sain homman kuitenkin tehtyä! Kiitti tintti!lauantai 25. tammikuuta 2014

Kuvia ikkunan takaa


Laitoin kauralyhteen vasta lumien tultua. Se onkin ollut varsin suosittu. Pari kertaa se on jopa saatu puunoksalta alas, mitä suuresti ihmettelen. Se nimittäin on aika tiukasti tuossa oksien päällä. Kuvat otettu siis meidän kodinhoitohuoneen ikkunasta. Matkaa on aika paljon, joten kuvaa on kropattu kohtuudella. Keltasirkut ja talitiaiset tässä enimmäkseen ruokailevat. 

Tänään on ollut täysin pilvinen, harmaa päivä ja samanlaista on luvattu myös huomiseksi. Tänään meni näissä kotihommissa sen verran aikaa, että pihabongaus suoritetaan huomenna. 


Tosi säikkyjä nykyisin meidän linnut, sillä pihalla ei ole juurikaan oltu ja eivät sikäli ole päässeet kesyyntymään. Pienikin rasahdus tai äkkinäinen liike jopa sisätiloissa, niin lentävät pois.

torstai 23. tammikuuta 2014

Pakkanen kiristyy jälleen


Ensi yö voi olla vielä aika kylmä. Taidan nukkua sukat jalassa.Viikonlopuksi luvattiin jo lämpimämpää. Tosin taitavat aurinkoiset kelit mennä sitä myöten myös muualle. No, sittenpä sen näkee. Jos valoa riittää yritän minäkin löytää lumikiteitä!

 

Tässä meidän asuntoalueen ojia. Harmillisesti olin jo ihan jäässä, enkä jaksanut enää yrittää lähemmäs näitä paikkoja, vaan kuvasin telezoomilla kauempaa. Sieltä olisi voinut löytää jotain kivaa makroputkelle.keskiviikko 22. tammikuuta 2014

Jäätävää


Viime sunnuntain jämäkuvat. Jestas miten silloin oli kylmä. Olen tällä viikolla niin monta kertaa hytissyt kylmästä, että jotenkin nyt ei kiehdo mennä ulos palelemaan. Menin tiistaina yhteen kokoukseen. Säästösyistä on sisälämpötiloja pudotettu. Kokouspaikka on niin k y l m ä, että kaikki olivat ed. kerrasta viisastuneena varautuneet todella paksuin villapaidoin, shaalien kanssa tai kuten minä fleecepeitto harteilla! :) Ehkä tuo juuri podettu flunssakin on tehnyt kylmänaraksi. Oltiin mielenkiintoinen näky!


Aukeilla paikoilla tuulee aina. 


Mun nykyinen kamera ei näemmä kestä pakkasta aivan niin hyvin kun edellinen. Nyt jo -22 C aiheutti pari kertaa pientä yskimistä. Vanhalla kuvasin jopa -28 C pakkasissa, eikä mitään ongelmaa.


Tammikuun pakkaset, aina ne näemmä kuitenkin tulevat jossain vaiheessa...

Lätkämatsi, HPK-Blues 21.1.14


Voitin viime viikolla fb:ssa lätkämatsiin liput paikalliselta osuuspankilta. Mies on työmatkalla, joten lätkäseuran hankkiminen oli ensin tähtäimessä. Yksi tyttäristä lupasi tulla seuraksi. Yksin tuskin olisi tullut lähdettyä. Tässä joukkeet esittäytyy.


Peli oli alusta lähtien varsin vauhdikasta. Valitettavasti tietouteni jääkiekosta on aika huono. Tiedän mä ehkä perusjutut, mutta...:)


Meidän istumapaikat olivat aivan maalin takana. HPK:n maalivahti oli "meidän" päädyssä 1. ja 3. erän. Olimme kolmannella rivillä elikkä tosi alhaalla. Näkyvyys siis erittäin kolhiintuneen ja likaisen pleksin takaa ei ollut mitenkään bueno. Tarkennus ei onnistunut ihan joka suuntaan.


Toinen vaikeus oli valot. Ne eivät oo mitenkään megakirkkaat. Aika pian opin, missä kohtaa oli paras valaistus.


Tämä kuva on mielestäni aika humoristinen. Siellä se kiekko on! Olin etukäteen varmistanut s-postilla, että järkkärin saa ottaa otteluun ja ilmoitin myös, millä putkella olen liikkeellä. Mediahenkilö toivotti tervetulleeksi ja lupasi infota turvallisuuspäälliköä asiasta ja sitä kautta myös järjestysmiehiä. Yksi vanhempi järjestysmiessetä oli kyllä aika naama myttyrällä ja tuijotti minua tiukasti parikin kertaa. Pysyin kiltisti paikallani, enkä uskantanut lähteä haahuilemaan minnekkään.


Paikalla oli kolme lehtikuvaaja käsivarren pituisin putkin ja jalustoin parhaalla paikalla. Täytyy myöntää, että olin mä vähän kateellinen niille. No, ei auta. Sarjatulta vaan. Minusta tämä on hauska kuva.


Lätkäkuvissa on varmaan tärkeää, että mailat ja kiekkokin näkyisivät, mutta ei se oo ihan helppoa tai niitä mailoja voi kyllä tulla näkyviin useampikin kun itse pelaajia välillä. Siinähän on tarkoitus sorkkia se kiekko vastustajalta pois ja saada oma hyökkäys aikaiseksi.


Väliajalla oli kaikenlaista kivaa oheisjuttua. Tässä HPK:n juniorit mainostaa viireillä paikallista jätehuoltofirmaa.


Tässä taitavat olla HPK:n kovimmat fanit. Sieltä kuului rummutusta ja kannustushuutoja tosi ahkerasti. Minulla on yksi kuva heistä, jossa on aika "murhaavat" ilmeet lähes kaikilla. Ei olla ehkä totuttu, että yleisöstä joku kuvaa. En kyllä nähnyt toista kuvaajaa katsomossa. Muutama hassu ilme näet tuli myös pelaajilta!


Bluesin maalivahti.


Tämän kuvan saadakseni mä jouduin nousemaan ylös. Peli päättyi hienosti HPK:n voittoon 4-2. Peli oli todella hyvä ! Pelaajat antoivat parastaan. Yleisöä taisi olla  paikalla 3198.


Pleksissä oli juuri aloituspaikkojen kohdalla tosi paljon kiekon tekemiä mustia ympyröitä. Halusin kuitenkin sellaisenkin kuvan!


Täytyy sanoa, että tästä poijasta vielä kuullaan. Tosi taitava maalivahti. Blues painosti varsinkin ensimmäisessä erässä tosi kovaa.


Kolmas erä alkaa pian ja tässä kai vielä vaihdetaan tärkeimmät ennen sitä.


Pelaajilla on kivoja ilmeitä. Peli on vaan niin vauhdikasta, että siinä on tekeminen, että pysyy perässä.


Tässä toinen aloituskuva. Minulla oli kyllä monopod mukana, mutta eipä sitä voinut ottaa käyttöön, koska mukana oli myös iso kamerareppu, joka käytännössä vei kaiken jalkatilan. Osumatarkkuus olisi kyllä voinut parantua, jos se olisi ollut käytössä.


Hieno kokemus sinänsä. On se kiekko livenä ihan eri kokemus! Lisäksi sitä oli ihan hauska kuvata. Jos joskus tulee uudemman kerran lähdettyä ja itse ostan tiketit, niin tiedän kyllä minne haluan paikat! Nyt hieman väsyttää. Kotona vasta klo 21.30 ja pitihän mun jo illalla vähän kurkistaa millaisia kuvia tuli napsittua! Toivottavasti joku muukin innostuu nyt lätkää lähteä kuvaamaan! Pasi, nyt ainakin!!maanantai 20. tammikuuta 2014

Tervaniemi


Tervaniemessä puut ovat isoja, vrt. taustalla näkyviin leikkivälineisiin.Viime vuoden myrskyt kaatoivat muutamia, mutta ne on taidettu ottaa jo talteen, sillä nyt en enää niitä nähnyt. Kuura tekee puistakin niin ihanan talvisia. Vielä lunta on niin vähän, että mitään kunnon painolastia ei ole oksille kertynyt.


Aurinko pilkistää kuusien takaa.


Nämä taitavat olla sitten uimarannan vessoja. Tosin kesällä paikalle oli tuotu sellaisia bajamajojakin, jotka nuoriso oli välillä kääntänyt nurinpäin. Uskomaton lemu...


Tästä sitten syvemmälle metsään, pimeää! Hiihtolatu kulkee tässä, vaan vielä ei lumet riitä.


Pääsiskö tästä rantaan? Ehkä löytyy parempikin paikka.


Alajärvi


Todella kauniita pakkaspäiviä nähtiin viikonloppuna. Aluksi en uskaltanut mennä järven jäälle, vaikka jälkiä näkyikin kävelijöistä ja hiihtäjistä. Sitten rohkaisin mieleni ja kävelin aika rannan tuntumassa. Tässä kuvassa oleva "laituri" on varmaankin ihan vaan puinen kuormalava, jonka kautta veneilijät pääsevät rantaan paremmin.


Siinäpä niitä veneitä sitten.


Kävelijöitä, hiihtäjiä ja retkiluistelijoita liikkui jonkin verran. Pari pilkkijääkin näkyi tosi kaukana järven selällä.


Tämän niemen jälkeen avautuu näky Tervaniemen ulkoilualueelle ja uimarantaan. On siellä paljon veneitäkin ja matonpesupaikka jne. 


Niemi toiselta puolelta.


Rannassa on kota, jossa voi paistaa makkaraa ja ihan muutama kerta on niin kyllä tehty. :) Hienolta tuntui käppäillä tuolla ulkona. Talvella täällä on melkein mukavampi käydä, sillä ihmisiä ei ole niin paljon. Voi kokea ikään kun luonnonrauhaa. Tosin metsäosuudella minua välillä jopa vähän pelotti. Liian hiljaista...No, siitä juttua sitten huomenna.