Google+ Followers

perjantai 28. helmikuuta 2014

Kaksi vuotta sitten


Siitä on päivälleen kaksi vuotta aikaa kun matkahuolto toi paketin! Siinä oli mun eka järkkäri Canon 550D, eka makroputki ja hieman muutakin rompetta. No, enää ei oo se kamera käytössä, mutta on tässä muutama kuva tullut otettua ja täälläkin näytettyä. Olisi ollut kiva laittaa tähän joku erikoiskiva kuva esille, mutta on taas kuvat aika loppu. Kuvastakoon nuo siemenet kuvausviikkoja, joita on vielä edessä! Toivon mukaan!! :)

Aika on mennyt toisaalta nopeaa, toisaalta tuntuu, että olen kuvannut jo kauan. Valokuvaus on kyllä tosi hieno harrastus ja sopii monenlaisille ihmisille. Minulle se on antanut todella paljon. Tässä tulee mukavasti kaikenlaista kivaa oheistoimintaakin, tämä bloggaus nyt esimerkkinä. 

Hyvää Viikonloppua!


Selfie


Piti vähän huvitella perjantain ratoksi kännykän "Nokia Glam Me"- ohjelmalla. Sillä vanhempikin täti uskaltaa ottaa selfien. Se mm. parantaa ihonväriä, suurentaa silmiä ja piilottaa pahimmat lommot. Mun kaulassa on vähän jotain ihottumaa ja eihän se tuossa kuvassa näy yhtään! Posket ovat kuin kuun kraaterit normisti, isojen ihohuokosten vuoksi. Nyt ne näyttävät melkein sileiltä. Kuvat ovat epätarkkoja, sillä mun kädet tärisee aina kun mä kuvaan kännykällä. Se laukaisunappi on jotenkin hankalassa paikassa. Tuo ohjelma kantsii kyllä ladata, jos on Nokian luuri.

Ostin eilen "loman" kunniaksi itselleni hopeisen pantakorun. Saman sarjan (Lumoava) korun ostin joulukuussa tyttärelle synttärilahjaksi, mutta hän ei siitä omastaan niin välittänyt, vaikka olisi voinut sen käydä kyllä vaihtamassakin mieleiseensä. No, kyselin että ottaisko mieluummin tuon mun korun ja vähän niinkö siltä vaikutti eilen illalla tilanne. No, minulla ei oo vielä mitään korua kaulassa kun ei oo hän ihan varma vielä. Maanantaina minulla on töissä kuitenkin jompi kumpi. Tänään piti näitä kuvia ottaa senkin takia..., että ostin eyeliner-tussin. Minä siis piirsin itselleni aamulla silmät! Eka kokeilu ei oo ehkä ihan vielä paras mahdollinen. Sanotaanko, että 7- tasoa! Harjoittelu tekee mestarin. Löysin illalla Youtubesta tosi hyvän opastusvideon, kaikkea sieltä löytyykin! Niin ja laitoin mä ripsiväriäkin, jota muistan laittaa kerran kuussa normisti.

P.S. Se ohjelma ottaa kuvat sillä kännykän etukameralla, joka ei oo tietty niin laadukas kun varsinainen, mutta ihan riittävä tällaisiin otoksiin nyt kumminkin.

torstai 27. helmikuuta 2014

"Sokeroitu"


Tulin juuri hammaslääkäristä. N. reilu viikko sitten söin tyttäreltä saamiani penkkarikarkkeja ja hmm...hammas lohkesi. Kielessä oli kuulemma jo jonkinlainen reikä, uskon! Lohjenneen hampaan reuna oli todella terävä. Kävin jätskillä ennen hamppilääkäriä lohduttamassa itseäni tulevasta koitoksesta. No, ei se paljon sattunut. Minä en halua mitään puudutteita. No, nyt voisi jonkin aikaa tuo hamppikalusto pysyä ehjänä. Vähän ennen joulua oli ed. kerta. Kaikista kivointa on kuitenkin se, että... HAA...nyt voi taas syödä herkkuja! Niitä penkkarikarkkejakin on vielä p a l j o n!!

Ruskeita sävyjä


Pensaissa oli eilen aamulla huurretta. Pakkasta oli -4 C.Maassa olevat lehdet ovat kuin nahkaa. Joskus tuokin on ollut kauniin vihreä. Ehkäpä myös ruskan punainen ja keltainenkin.


Jokohan kuukauden päästä saa kuvata jo jotain vihreää...?

keskiviikko 26. helmikuuta 2014

Eka auringonnousu...valokuvattuna !


Aamulla kun kurvailin töihin, niin pakko oli ajaa tien sivuun ja kaivaa kamera esille. Siinä se ihmeiden ihme nyt möllöttää ja nousee taivaalle! Kai se taisi jo klo 10 maissa kadota jonnekkin pilvien taa, mutta olipa sen aikaa ilona!

P.S. Niin on oranssi, että voisi kuvitella, että väritetty kuvankäsittelyllä, ei oo kuitenkaan. Mä en oikein osannut tehdä mitään...No, poistin mä sähköpylvään ja niitä johtoja kuitenkin.

Talvi väistyy!


Metsässä oli jo selkeästi uutta vihreyttä! Kalliolla kasvoi tällaista kämmenen kokoista kasvustoa. Onhan se mahdollista, että on pysynyt lumen alla näin nättinä, mutta jotenkin mä epäilen! :)

tiistai 25. helmikuuta 2014

Lintujen stalkkausta!


Eilen yritin varmaan sellaiset 20 min stalkata omalla pihalla lintuja. Niistäpä on tullut niin arkoja, että vain yksi sinitiainen uskalsi lähietäisyydelle. Tämä siis. Se kävi syömässä talisiementankoa hetken, mutta ei tykännyt sekään mun tähtäilyistä. No, sää ei ollut paras mahdollinen. Kunnon tuulella tiput jäävät kai metsään odottelemaan aikaa parempaa. Tänään sää on eilistäkin huonompi. Taitaa jäädä kuvaukset kuvaamatta. Linnuilla on jo silti kevättä rinnassa. Ajattavat toisiaan takaa ja laulaa lurittelevat niin, että korvissa soi. Varsinkin tässä aamulla olin hieman näreissäni, sillä heräsin Frankie boyn elikkä fasaanikukon rääkäisyihin. Se on taas niin kukkona että!! Nukkuu ison tuijan alla ihan meidän makkarin seinän takana.


maanantai 24. helmikuuta 2014

Pirjon muistolle!


Perjantaina sain kuulla, että koulukaverini oli menehtynyt pitkän sairauden jälkeen ed. yönä. Kaikki näytti hyvältä vielä viime vuoden loppupuolella, mutta sitten tämä katala sairaus kuitenkin oli päässyt tekemään pahojaan. Hän oli jo usein päihittänyt sairauden, että viimeinen episodi tuntui todella epäreilulta. Hänellä oli elämänhalua ja paljon odotuksia tulevaisuudessa. Ne jäivät täyttymättä. Viesteissä hän oli aina positiivinen ja toivotteli lovea! Jotenkin tuntui, että hän yhä oli se sama tyttö, johon tutustuin jo 10-vuotiaana! Eihän se niin ole, mutta jokin erityinen suhde vaan syntyy lapsuudenystäviin, en osaa selittää.

Tällaisena hetkenä ihminen on niin itsekäs, että alkaa ajatella myös omaa mahdollista kuolemaa nyt ja tässä. Olenko tehnyt mitään merkityksellistä? Jääkö minua kukaan kaipaamaan? Olenko minä hyvä ihminen? Mitä tahdon vielä tehdä elämässäni?

Kuvauspäivä! :)


Vihdoin pääsin kuvaamaan. Sellaisen 3,5 km:n keikan tein lähimaastoon. Makroputkella, vaikka tuuli oli aikamoinen. Aika pilvistä, mutta aurinko sentään välillä kurkistelee pilvieverhon takaa. 


Olisivatko nämä kultapiiskuja? Ainakin muistelisin, että sellaisia kasvoi kesällä alueella missä tänään kuvasin. 


Huomenna taidan lähteä autolla liikenteeseen. Tuulen vuoksi täytyy pukeutua lämpimästi kerroksittain ja sitä on sitten aika jäykkä sen vuoksi kävelemään. +4 C oli lämpötila lähtiessä ja ilman käsineitä tarkeni kuvata koko matkan. Yhdessä vaiheessa näin pienen haukan lentävän melkein kohti. Vähän harmitti kun ei ollut lintuputki paikoillaan, mutta niin lujaa se viilletti, että tuskinpa olisin ehtinyt sen mukaan kuitenkaan sohimaan.


lauantai 22. helmikuuta 2014

Ei näy metsää puilta...


Ulkona olen käynyt kuvaamassa viimeksi 9.2. Eipä ole tällaista kuvaustaukoa ikinä ollut. Suurin syy on ollut sää. Vettä satanut ja hämäryyttä. Eikä kyllä mielikään ole ollut kovin kaksinen. Seuraan ihan maanisena jo noita säätiedotuksia, mutta lukuisten pettymysten vuoksi, en tahdo uskoa, jos parempaa luvataan. Maanantai ja tiistai ovat lomaa. Tuntuu, että kuvaamisesta on niin kauan aikaa, että tuskin osaan enään laukaisinta painaa....hassua! Tänään kun heräsin päikkäreiltä, aurinko paistoi hurjat 2 min. Melkein tuli tippa linssiin kun se meni takaisin paksun pilviverhon taakse.

maanantai 17. helmikuuta 2014

Kukkia, kukkia


Eilen illalla kuvasin nämä tulppaanit keittiön pöydän ääressä. Ostin ne viikonlopun iloksi. Uusi lyhyt tukka on kun tehty valokuvaamiseen. Ei enää roiku etuhiukset silmillä. No, kuvaamaan ei päässyt siis ulos viikonloppuna. En ole kovin toiveikas ensi viikon suhteenkaan tai ehkä tietty mun tuurilla aurinko paistaa ke lähtien, jolloin olen taas töissä. No, eiköhän aurinko paista joskus tähänkin risukasaan.

Jostain syystä minun on ollut jo parin viikon ajan vaikeuksia nähdä muiden blogeja. Siis hallintapaneelin kautta. Onko muilla samoja ongelmia?


sunnuntai 16. helmikuuta 2014

LaskiaispullaaMeillä aloitettiin laskiaisenvietto ajoissa. Tänään tytär paistoi valmiita pakastepullia ja täytti ne hillolla ja kermavaahdolla. 14 kpl ja toinen satsi odottelee pakastimessa. Jokunen vuosi sitten tein vielä pullat itse, mutta sitten taisi olla joku flunssa tms. päällä ja turvauduttiin näihin valmispulliin. Kestolaiskuus iski. Eivät ne oo kotitekoisten veroisia, mutta tarpeeksi lähellä.


lauantai 15. helmikuuta 2014

Talvilomaa odotellessa


Vielä ensi viikko koulua tiedossa ja sitten alkaa talviloma tai kuten sitä minun kouluaikana kutsuttiin hiihtoloma. Itselläni on tiedossa parin päivän talviloma. Yleensä en ole sitä viettänyt, sillä lomapäivät eivät riitä, jos joululomaakin viettää. Nyt ylitöistä tuli eka päivä ja toisen otin palkatonta. Talvesta ei oikein voi tällä hetkellä puhua, sillä lumitilanne on huono ja nollakeleissä on menty jo parisen viikkoa. Eikä tuo sääennuste paljon kummoisempaa lupaile. Olisko niin hurja ja hyppäisi johonkin junaan ja lähtisi kuvausreissulle sitten jonnekkin vieraalle paikkakunnalle? Se voisi olla jännittävää, toisaalta myös kallista. Mun talous ei oo oikein vielä tasapainossa joulun kulutusjuhlasta ja veromätkyistä jne. Pitää miettiä.

torstai 13. helmikuuta 2014

Kivaa touhua!


Tulitko sä hoitamaan minua?


Minusta on tullut jo näin iso poika! Kaula- ja korvatupsut ovat jo isot!


74 kertaa haettu lelu, heitä vielä kerran!

P.S. Teuvo söi melkein kokonaisen paistetun broilerin ohutfileen! Kävi nopeasti pienessä räntäsateessa  pissi- ja kakkireissulla! Aamulla meillä on uudet treffit! :)

keskiviikko 12. helmikuuta 2014

Feikkikukka


Tällaisia feikkikukkia, jotka oikeasti ovat siis kuivanneita lehtiä oli metsän reunan pensaissa, useampikin. Tänään kävin kampaajalla ja sen jälkeen syömässä ravintelissa. Kyllä pieni hemmottelu tuli juuri oikeaan kohtaan. Onneksi myös työviikko lähenee loppuaan. En todellakaan ole mikään urheiluhullu, mutta huomaan seuraavani telkkarista yllättävän paljon näitä talviolympialaisia. Suomen menestys on ollut varsin vaatimatonta ja ehkä vähän miestä ärsyttääkseni ennustelin, että yhteen mitaliin se saalis jääkin! :)

tiistai 11. helmikuuta 2014

Ruoska


Viime päivinä on ollut olo kun olisi henkisesti ruoskittu. Aika vahvasti sanottu, mutta siltä vaan tuntuu. Tämä kuva sopii siis enempi kun hyvin. 

"Antaa mennä taas kun alamäki alkaa
Nyt kun edessä on sileämpi tie
Kenties köyhällekkin onni sentää joskus hymyilee, vaikka luokseks vielä matkaa lie
Antaa mennä taas kun alamäki alkaa
Melkein itsestään se eteenpäin mua vie
Usein murheidensa kanssa sitä turhaan lymyilee
Jos on valittuna väärä tie"

Se on todella rankkaa kun jo vuosikymmeniä sitten tehdyistä virheistä aina vaan rokotetaan. Se tuntuu jotenkin epäoikeudenmukaiselta. No, ei auta itku markkinoilla. Pitää palata taas kerran niihin pieniin elämän iloihin ja laittaa prioriteetit kohdalleen. Toivoa ei pidä menettää. Niin se on.

maanantai 10. helmikuuta 2014

Kevättä ilmassa?


Töissä useampikin ihminen totesi, että huonosta säästä huolimatta tuntuu ikään kun jo keväiseltä! Lumet kun sulaa, niin maan tuoksu pukkaa nenään! Linnut laulavat jo iloisesti lurituksiaan. Voi kulkea avokäsin. Saapa nähdä oliko talvi nyt tässä, vai tuleeko se vielä takaisin. Mitä mieltä sinä olet?

Neiti TassuVenni lepäili keittiön korkeiden kaapien päällä, jonne minä tähyilin puolestaan keittiöjakkaran avulla.
Meillä syötiin naudanpaistia tänään ja Venni sai siitä kyllä reippaasti oman osuutensa. Päivä kuluikin sitten aika tavalla lepäillessä.


Eipä ole kisuja aikoihin tullut kuvattua. Nämäkin silleen aika sattumalta. Tulin juuri ulkoa ja olin vielä toppavaatteissa  kun tyttären kanssa naurettiin Vennin taaksepäin kääntynyttä korvaa. Nappasin kameran ja kuvasin nopeasti, niillä asetuksilla, mitkä sattuivat olemaan kamerassa. Ne hassukuvat eivät onnistuneet ollenkaan.sunnuntai 9. helmikuuta 2014

Piikikästä


Hetken näytti siltä tänään, että harmaa taivas hieman repeää ja valoakin näkyisi. Aika vaatimatonta  se yritys oli, mutta pomppasin toppavaatteisiin ja nopeasti leikkipuistoon ja lähimetsikköön. Makroputkella sohin menemään. 


Taisin muuten tässä viime viikonloppuna "sotkea" kamerani huoltokuntoon.  Kuvasin illalla tulppaaneja kun huomasin etsimessä pienen mustan pilkun. Ensi pudistin putkea, sitten etsintä. Lopulta kaivoin ekan kerran tositoimiin ilmapumpun. Peiliä ja tähyslasia seuraavaksi puhaltelemaan. Täplä sen kun pysyy vaan. No, ainakin 10 kertaa viikon aikana yritin sillä pumpulla puhallella, mutta mitään muuta en saanut aikaiseksi kun lukemattoman määrän "karvoja ja pölyä" lisää näkymään sekä etsimen kautta, että myös kuviin näkymään. Hoh-hoijaa..tosi kiva.


P.S. Pääsen ensi viikolla Teuvo-koiran hoitajaksi kun tytär lähtee abi-risteilylle. Toivottavasti mä osaan hyvin hoitaa. Eniten mä pelkään, että jotenkin ulkoillessa karkaa minulta! Kuvittelen, että keli on niin inha, että mieluiten juoksee sitten mun syliin.


lauantai 8. helmikuuta 2014

Ruokaa ja lepoa, se on viikonloppu!


Arvostan suuresti hyvää ruokaa ja suun mukaisia makuja. Mitä vanhemmaksi tulen, sitä enemmän oikeastaan ruoka merkitsee. Nuorempana nälän saattoi sammuttaa vaatimattomillakin antimilla! Viikonloput ovat siitä ihania, että saa hyvää ruokaa. Sen joutuu kyllä enempi kun usein itse valmistamaan, mutta saapa sellaista mistä pitää.Tänään syötiin jauhelihaperunamuusilaatikkoa, huomenna chili con carnea ja valmistan myös tätä nyhtöpossua ensi viikolla tarjottavaksi. Se on muotiruoka, johon on ohjeita yhtä paljon kun tekijöitäkin. Kun hyvin syö, se myös väsyttää. Päikkäreitä on otettu ja varmaan myös huomenna. Viikkosiivous on sentään huomenna edessä, ettei ihan pelkäksi nautinnoksi menisi!

Tänään satoi vettä. Plussakelit ja lumet sulavat. Tämä kuva on otettu 18.1. Jos ei sada, saatan mennä huomenna kuvaamaan harmautta ja loskaa. :) Sitä on tiedossa seuraavat 15 vuorokautta, jos on säätiedotuksia uskominen.

perjantai 7. helmikuuta 2014

Pizzaperjantai


Tänään lähdin töistä pari tuntia normia aikaisemmin. Perjantain kunniaksi päätin kurvata paikallisen pizzerian kautta. Tonnikala-katkarapu-herkkusieni-ananas...perhekokoa! Valitettavasti tuo työpaikan ruoka on mennyt sen verran huonoksi, että jätän melkein joka viikko kolme kertaa sen väliin. Eväänä usein jokin hedelmä tai jugurtti. Kun sen tietää jo aamulla, että kevyesti mennään, ei se aiheuta kummoisempia näläntuskia. Paitsi tänään kun tiesin saavani pizzaa! 

Tämän verran jäi muille! :) Taidan ottaa vielä jäätelöä jonkin ajan kuluttua. Kuvaussäätä ei ole luvassa, mutta viikonloppu kuitenkin!


keskiviikko 5. helmikuuta 2014

Rannan sininen hetki


Tämä kuva on otettu jo aikaa sitten, mutta nyt kerran taas kun sää on harmaa ja epämääräisen vetinen, niin lohduttaa edes kuvassa oleva valon tuikahdus. Kohta pitäisi tehdä hiihtolomaviikolle loma-anomusta. Kahden päivän hiihtolomaa olen suunnitellut. Pitäisi olla ennustajaeukko ja osata valita kaunista säätä olevat päivät!

Tänään vietetään Runeberginpäivää. Tarvii varmaan poiketa leipomon kautta! Viikonloppuna voisi lisäksi leipoa Fredrikan piirakkaa, joka myös kuuluu meidän perheen perinteisiin!

tiistai 4. helmikuuta 2014

Kartano


Lahdentaan kartano, Hattula.

"Lahdentaan kartanon historia ulottuu 1400-luvulle asti. Siitä muodostettiin kartano 1600-luvulla ja omistajat tiedetään vuodesta 1627 lähtien. Nykyinen päärakennus valmistui vuonna 1787 ja sen nykyinen uusrenessanssia edustava ulkoasu on peräisin 1880-luvulta. Viimeksi mainitun muutostyön yhteydessä rakennukseen lisättiin torni, mutta se on purettu 1900-luvulla. Rakennusta on kunnostettu ja muutettu vuosina 1925 ja 2002."

- Muuka.Com, kuvia Suomesta

Netistä löytyy kuvia, joissa pytinki on vaalea ja katto punainen. Tuo väri minusta on todella masentava ja karmea. No, makuasioista ei kannata kiistellä. Kartanoon kuului aikoinaan useita torppia. Maanviljelyä ja karjanhoitoa harjoitettiin. Kartanolla oli aikoinaan myös saha. Se on toiminut mielisairaiden parantolana v.1925, jossa potilaita hoidettiin "lääketieteellisillä kylvyillä", voi potilasparkoja...psykiatrisen hoidon historia on synkkä ja karmea. Tosin onko se nykyisinkään ihan inhimillistä, tiedä sitten. Kartanon päärakennuksessa toimi Hämeen metsätyönjohtajakoulu v. 1955-82. Nykyisin se on yksityisasunto.Tämä taisi olla joku väentupa, vellikello on tuossa vieläkin paikoillaan.


Tämä rakennus on kellari ja autotalli.

 Hämeessä on näitä kartanoita vähän joka kylässä. Toiset hyvässä ja toiset huonommassa kuosissa.

P.S. Toivottavasti pian pääsee kuvaamaan lintuja...:)

maanantai 3. helmikuuta 2014

Jäällä liikkujia!


Lehijärven jäällä, Hattulassa oli jäällä latu. Hiihtäjiä näkyi muutama. Metsään latuja ei ole vielä tehty, sillä lumitilanne ei ole vielä sallinut latukoneiden tulla töihin.


Keveästi uudella lumella lykkivät hiihtäjät. Melkein teki mieli itselläkin tuohon touhuun ryhtyä. Tosin mä en taida omistaa nykyisin suksia. Viime kerrasta taitaa olla...yli 17 vuotta.


Pilkkijöitä oli enemmänkin, varmaan lähemmäs parikymmentä oli asettunut kalastamaan.

Kävimme kotimatkalla Alajärvelläkin ja siellä olisi voinut olla joku urheilutapahtuma. Porukkaa oli kun pipoa. Parkkipaikoista jopa pulaa! Liian ruuhkaista meidän makuun.

sunnuntai 2. helmikuuta 2014

Tyrvännön kirkkoTyrvännön kirkko, rakennettu v.1789-1800

"Puukirkko, tasavartinen sisäviisteinen ristikirkko. Tyrvännön vanha puukirkko muodostaa näkyvän maamerkin Suotaalan kylän kulttuurimaisemassa. Kirkko on malliltaan sisäviisteinen, tasavartinen ristikirkko. Sakaristo on itäristissä, alttariseinän takana. Katto on sakaroiden päädyistä aumattu. Piirustuksista poiketen kirkon päädyssä on torni. Kirkon muotoa on muutettu myöhempien korjausten yhteydessä"
 - Kulttuuriympäristö, rekisteriportaali


Tämä kirkko taitaa olla parhaimmillaan näin talvimaisemassa.


En äkkiä muista toista kirkkoa, jossa haudat ovat näin lähellä. Mäki on aika pieni, joten tilaa on varsin vähän. Kaikki hautapaikat eivät suinkaan ole vanhoja, vaan ihan viime vuodeltakin näytti olevan kivissä merkintöjä.


Ajattelin, että tämä enkelipatsaalla koristeltu olisi ollut lapsen hauta, mutta kauppiaan rouvan viimeinen leposija tästä löytyykin.


Teimme miehen kanssa pienen autoajelun Hattulan Tyrväntöön ja Lepaan suunnalle. Sää vaihteli kokoajan. Onneksi sain tämän kirkon kuvattua aurongonpaisteessa.

lauantai 1. helmikuuta 2014

Kukkia


Karmea sää ulkona esti kaikenlaiset ulkokuvaussuunnitelmat, eikä huomiseksi ole luvattu parempaa. Kuvasinkin tulppaaneja ja esikkoja kotona ihan keittiövalojen loisteessa. Ne lamput kyllä pilaavat kaikki kuvausyritykset totaalisesti! :) Vääristävät värejä ja tekevät mitä karmeimpia varjoja. No,  nämä tulppaanit ovat vielä aika nupullaan. Punaisia, joissa hieman keltaista ihan reunassa.  Kimpussa on myös keltaisia tulppaaneja, mutta ne ovat vielä ihan mahdottoman pieniä. 

Esikkoja oli kolmea eriväristä pussissa. Ne ovat tyttärien huoneissa. Keltainen ja violetti, alla olevan lisäksi. Niin keväisiä!


Hyvää Viikonloppua!