Google+ Followers

lauantai 31. toukokuuta 2014

Juhlat juhlittu


Ylioppilasta on juhlittu tänään. Lähti jo kyllä kavereidensa kanssa viettämään iltaa. Huomenna varmaan nähdään jo aterialla ja maanantaina lähtee isänsä kuskaamana pääsykokeisiin klo 5 aamulla, kohti Poria. Julkisilla kulkeminen vaikutti mahdottomalta, joten kyyditään neitonen. Pääsen maanantaina tietty vieläTeuvo-chihua hoitamaan töiden jälkeen. Kivaa....!!


Kanadanhanhia


Kun juhlat oli juhlittu, niin siinä klo 18.30 mies kertoi lähtevänsä lenkille Tervaniemeen. Kyseli, lähdenkö kuvaamaan samalla. Minua ei tarvitse kahdesti pyytää. Sää oli varsin epävakainen. Tummia pilviä taivaalla ja lämpötila +14 C. Minulla oli muovipussi siltä varalta, että sataakin ja kyllä sitä vettä hieman niskaan tuli. Juuri ennen sadetta sain napattua nämä lintukuvat.


Aika söpöjä lapsia on kanadanhanhilla. 


 Ihan pieni auringonpaiste olisi tehnyt terää, mutta aina ei saa mitä tahtoo, eikä edes joka kerta. 
Jostain syystä ajattelen, että äiti on tuossa edessä ja isä takana. Ehkä sen hienoisen kokoeron vuoksi.perjantai 30. toukokuuta 2014

Huomista odotellessa


Huomenna vietetään sitten tyttären yo-juhlia. Pientä säätöä on vielä huomiseksi, mutta kaikkea ei voi tehdä ihan valmiiksi etukäteen. Eiköhän se siitä. Tänään oli töissä hieman erikoispäivä, liikaa tunteilua ja jäähyväisiä. On jotenkin tosi haikea olo.

 Kävin tänään varaamassa ajan kauneushoitolaan ihonpuhdistukseen. Viime kerrasta onkin sellainen 10 vuotta, luulen. Tämä kukkakuva on otettu jo 18.5. Imikkä kai nimeltään. Sitä oli yhden metsän aluskasvina todella suuret määrät. Sunnuntaina on aivan pakko päästä kuvaamaan tai sitten...jotain! :)

torstai 29. toukokuuta 2014

Lehtiä


Joskus alkukeväällä olin kokouksessa kirjaston luentosalissa. Lähtiessäni huomasin poistomyynnissä lehtiä ja kirjoja.  Iskin silmäni näihin Kamera-lehtiin. Euron kappale, ostin 10 kpl. Nämä ovat enimmäkseen v. 2012. Ajattelin, etteivät valokuvausjutut silleen vanhene. No, intona kotona sitten selaamaan...pöh! Puolet lehdestä on mainoksia ja eivät minusta jututkaan kovin tasokkaita kuvineen. No, ei voi mitään. Tämä oli pettymys. Lehden materiaali on tasokas ja irtonumeron hinta 8.90€ on varsin arvokas. Pitää silti uudestaan selata vielä noita joku kesäilta.

tiistai 27. toukokuuta 2014

Sadetta ja kylmää


Hetki sitten olleet helteet ovat muisto vain. Toisaalta luonto tarvitsi vettä, ainakin meillä. On niin nätin vihreää ja siitepölykin on nyt pois pesty. Vaan miten kylmää...+5 C oli aamulla lämpötila ja tekokarvakauluksinen nahkatakki ei ollut ollenkaan liikaa. Autossa laitoin myös peffanlämmittimen päälle. No, kyllä se kesä sieltä takaisin tulee. Eikös ed. kevät mennyt vähän samoin nuotein?  Miten lie pörriäisten fiilikset, taitavat kärsiä vilua ja nälkää....:(

maanantai 26. toukokuuta 2014

12 tunnin työpäivä!


Mä oon ihan töttöröö...rentoudun latailemalla ja katselemalla kukkakuvia, joita otin viikonloppuna. Tässä japaninhappomarja keltaisine kukkineen. Jotkut sanovat, että se haisee pahalle. Mä en kyllä mitään haistanut, vaikka oli nenä kiinni.


Kesäpikkusydän taitaisi tarvita lannoitusta. Tarvii ensi viikolla hieman tehdä puutarhatöitäkin pitkästä aikaa. Kesäkukat ovat vielä aivan laittamatta, toisaalta nyt viilentyy sää. Ehkä ovat paremmassa hoidossa vielä siellä liikkeessä. En jaksa roivata potteja edes takaisin.


Koristeomenapuu kukassa varsin tummunutta taivasta vasten. Ei pelkästään nyt kuvat auta virkistymään, taidanpa seuraavaksi kääntyä suklaalevyn puoleen! :)


Lumipalloheisi, mä rakastan sitä jo nyt, vaikka kukkapallot vasta vihertävät...Ihana pensas!

sunnuntai 25. toukokuuta 2014

Kissoja, rakeita ja vesisadetta...


Ajattelin käydä pikaisesti vielä ennen illan lätkämatsia katsomassa, olisiko pihalla jotain kuvattavaa. Päivällä kun oli kaikenlaisia esteitä, joista jo ed. postauksessa hieman kerrottiin. :)
Japaninhappomarjat oikein pörisivät kimalaisista ja mehiläisistä. Oli jäänyt eväät varmaan vähäisiksi, koska päivällä tuli rakeita ja vettä oikein kunnolla. Lämpötilakin laski kymmenisen astetta aivan hetkessä. Ei ollut enää kunnolla valoa klo 20 jälkeen, joten kuvista tuli enempi kun helposti rakeisia. 


Harmittavasti sateet pilasivat aika tavalla omenapuiden kukintaa. Seuraavaksi kukintavuorossa ovat taatanpihlajat ja koivuangervot meidän pihassa. 


Tämä kuva on mielestäni paras. Jotenkin en osaa näitä pörriäisiä kuvata. Varmaan sata kuvaa otin ja siis olisko 5 julkaisukelpoista...


Huomiseksi on luvattu vielä lämmintä, sitten viilenee ihan tosissaan. Tein tänään ostoslistaa siitä mitä tyttären yo-juhliin tarvitaan. Onneksi on tuo helatorstai tulossa ja vapaapäivä. Huomenna on tiedossa 12 tunnin työpäivä, joten kuvaamaan ei pääse.


Viivi performance


Viivi, naapurin kissa oli jo heti aamulla meidän pihassa. Luvattiin epävakaista keliä, joten menin heti herättyäni kuvaamaan omenapuun kukkia ja pörriäisiä tai niin mä luulin. 


Viivi on tavalliseen tapaan likainen ja erittäin seurallinen. Ne kuvat jäi ottamatta. Töniminen ja jalkaa pitkin kiipeily Viivin taholta lopettivat makroilut siihen. Yritin Viivin eksyttää myös ruualla, mutta se hotkaisi raksut ennätysajassa ja oli taas mun kenkien päällä. 


Jokaisella kisulla on joku bravuuri! Viivillä se on puihin kiipeily. Kyllä se sen yleensä jossain vaiheessa tekee yhteistä ulkoilua harrastaessamme.


Siitä sitten koristeomenapuuhun.


Viivi mietteissään.


Oma haju merkitään.


Naapurissa on hiljaista.


Naapurit...

lauantai 24. toukokuuta 2014

Sepelkyyhky


Sepelkyyhkypariskunta istui puussa. Näiden huu-huu ääntä kuule harva se päivä, mutta itse linnut pysyvät kyllä aika piilossa.


Enpä osaa sanoa, kumpi on rva ja kumpi herra. 


Tämä alempi on eri otos kun ylin, mutta eipä se tainnut paljon liikahtaa.


perjantai 23. toukokuuta 2014

Kesä, kesä


Minulla on laskuri kännykässä, joka laskee päiviä kesälomaan. Toisaalta tuntuu, että siihen on vielä aikaa...toisaalta niin, että miten vähän. Riippuu vähän päivästä. Yleensä olen jäänyt juhannuksesta lomalle, mutta nyt jatkuu työt vielä 3 päivää sen jälkeen.


Hieno kärpänen oli mustaherukkapensaassa, vaan se ei suostunut pimeästä paikasta valoon. Harmitus.


Olispa ihana päästä kuvaamaan jollekkin kukkaniitylle, jossa ei ole pelkoa astua koiran jätöksiin ja erilaisia ötököitä olisi riittämiin.


Kaksi samaa ötökkää alle metrin päässä toisistaan. Olisko tässä tuleva lemmenpari? Se jäi tällä kertaa näkemättä.

Hyvää viikonloppua!

 

Lumia 1020


Hämeenlinnassa avattiin viime viikon keskiviikkona, jos oikein muistan ( jalkasäryn vuoksi  sekopäinen) uusi Gigantti. Avajaistarjouksena oli mm. tämä puhelin. Houkutus oli suuri sen sisältämän kameran vuoksi. 299€ ei ollut paha hinta, varsinkaan kun mun vanhalle 920 oli ostajakin tiedossa. Sehän oli aivan priimakunnossa, täysin naarmutonkin.

 Kun minä podin sängyssä, niin mies kävi shoppaamassa. Harmi kun jäljellä ei ollut kun keltaisia enää iltapäivästä, mutta tuon mustan kotelon kanssa ei nyt ihan hirveän paha.


Inhoan joitakin suomalaisen median käyttämiä ilmaisuja esim. "kielinainen". Tässä on kuulemma "hirviökamera", eikä oo. Ihan hyvä kännykkäkamera se on. Olen automaatilla räpsinyt 30 kuvaa ja ihan esittelykelpoisia ovat. Nämä kuvat ovat huonoja, sillä otin ne eilisen jääkiekkopelin aikana illalla pienellä kiireellä. Muutoin se on sisuksiltaan aika sama kun vanha kännykkä, joten käyttöönotto oli enempi kun simppeliä. Sain siihen ladattua netin kautta kaikki jo ostamani pelit ja ohjelmat. Uutena hankin siihen sellaisen lintujenlaulu appsin. Jos hieman oppisi tunnistamaan eri tipujen ääniä.
Toivotaan tälle pitkää ikää. Intona odottelen tähän uutta hienoa WP 8.1 päivitystä, joka on luvattu kesän aikana.

torstai 22. toukokuuta 2014

Pihalla ja vähän kävelytielläkin


Olen istuttanut kolme keisarinpikarililjaa varmaankin jo kahdeksan vuotta sitten havujen sekaan. Yksi niistä on noussut pintaan kyllä vuosittain, ilman kukkia tosin. Ihmeiden ihme, ekan kerran se kukkii!


Meillä kärsitään kuivuudesta pihalla. Niin ja siitepölystä: Kaikki on enemmän tai vähemmän sen peitossa. Marjapensaat ovat täynnä leppiksiä ja muita niiden sukulaisia.


Lemmenparit liikkuivat aika puuskittaisessa tuulessa ja terävyyttä jäi siksi kaipaamaan.


Ensin ajattelin, että talvi on vikuuttanut vain meidän pihan kasveja, mutta pihakasvien kunto koko alueella on vähän niin ja näin.


Olisi pitänyt sittenkin ottaa mukaan teleputki. Lintuja ja perhosia oli kävelyreissulla tarjolla useita.  Niitä ei oikein makrolla kuvata. Otin nyt niistäkin pari kuvaa.


Tämä ylempi tapaus oli oikea linssilude. Pyöri mun ympärillä useita kertoja.


Kangasperhonen on aina niin nätti.


Lämpimät kelit jatkuvat. Jos viikonloppuna ottaisi hieman aurinkoa, sillä shortsi- ja hamekausi on jo alkanut ja mun koivet ovat vitivalkoiset.

keskiviikko 21. toukokuuta 2014

Valkovuokkometsä


Mikä määrä valkovuokkoja. Tuntui hieman jopa satumaiselta katsella tuota näkyä. Tämä on siis tuolta Aulangonjärven luontopolun varrelta.  

Tässä sitä 11½ tunnin yöunien jäljeltä aika reippaana ollaan. Tuli tarpeeseen kunnon unet. Tänään menen kampaajalle ja laitetaan kesätukka. Naapuri oli eilen tilannut metsurin ja kaatoi sitten loputkin rajakoivut. Se siitä sitten. Kaikki kasvit on sitten pihaltaan nurmikkoa lukuunottamatta hävittänyt. Varmaan se on sitten seuraavaksi vuorossa. Esitteli ylpeänä vieraileen pystyyn tapettua omenapuuta. Ei ymmärrä. Ehkä ei tarvi.


Ketunleipiä kivellä.

tiistai 20. toukokuuta 2014

Uimarannalla


Aulangonjärvellä on nätti, pieni uimaranta. Siellä oli jo jonkin verran uimareita ja auringonpalvojia. Minusta on sopivaa kuvata jopa siellä, jos kasvot eivät ole tunnistettavia. Tosin kaksi poikaa kommentoi minun kuvaamista niin äänekkäästi keinuissa istuen (olisivat myös halunneet kuvaan), että näpsin ihan ohi kävellessä kolme otosta.Minusta nämä laiturilla olevat pojat ovat varsin valokuvauksellisia. Helle jotenkin kuvastuu heidän ruskettuneista selistä ja innokas, lapsenomainen touhuilu vesipullon kanssa laiturilla. 

Eilen ukkosti jonkin verran. Nukuin todella huonosti. Sain unenpäästä kiinni jossain klo 2 maissa yöllä. Oli järkyttävän kuuma ja en osaa nukkua ilman peittoa. Ahdisti mieltä mitä tyhmimmät ja hallittavissa olevimmatkin asiat. No, joskus asioiden murehtiminen ja märehtiminen on sekin ihan terveellistä. Kun ei tule joka öiseksi tavaksi.

maanantai 19. toukokuuta 2014

+30 C, huh hellettä!


Kuuma on, hiki virtaa ja janottaa. Tosin nyt nousi taivaalle sellaisia pilviä, että voipa heittää vettäkin. Luulisin, että tässä on kyseessä havukantojäärä, sellainen melkein parin sentin ötökkä. Heilutteli heinikkoa ja ensi luulin, että siellä joku heinäsirkka tms. liikenteessä.  Luulen, että ensi kohtaaminen tämän ötökän kanssa.


Tästä kuvasta näkee, että sillä on vähän kun ripset silmien yläosassa. Aika rauhallinen kaveri. Antoi minun hyppiä ympärillään etsimässä edes siedettävää kuvauskulmaa kovassa valossa. 


Tämä etupuolen kuva ei oikein onnistunut, mutta tässä näkyy kuitenkin aikamoiset suuosat.