Google+ Followers

maanantai 30. kesäkuuta 2014

Kesän eka jäärä!


No, tiedä sitten onko eka. Meillä kotona on muutama aika hyvä yksilö! Hmm... ötökkämaailman eka tälle kesälle. Nelivyöjäärä, otaksun. 


Se avasi peitinsiipiään alvariinsa, josta päättelin sen lähtevän pian siivilleen. Kyllä isoa ötökkää jotenkin kunnioittaa kun siihen törmää. 


Kokoajan toivoin, että hieman olisi aurinko suostunut pilkistämään pilven takaa, mutta ei. Yritin kierrellä ja kaarrella ötökän ympärillä hakemassa vähän erikoisempaa kuvakulmaa, mutta en onnistunut.


sunnuntai 29. kesäkuuta 2014

Muutama kukkanen


Oransseja kukkia näkee harvemmin Suomen luonnossa. Nimeä en tiedä. Aluksi näin vain yhden, mutta sittenpä useita. Rantareitti ja varsinkin radanvarsi on nyt kukkamerenä aivan. Lämpöä kun tulisi, niin jo sieltä yhden jos toisenkin ötökän löytäisi.


Ooh...näitä pallukoita mä voisin vaikka syödä. No, jos en kuitenkaan.


Ikävä sää näkyy kuvissa kun ei oo valoa. Horsmakin jo kukkii taustalla.


Makkaranpaistopaikan kohdalla kasvoi näitä "pullonharjoja". Hätäinen kuva, sillä paikalla oli väkeä. 


Tänäänkin on aivan syksyinen sää. Heinäkuu lähestyy vinhaa vauhtia tuoden kesän tullessaan, toivon.

lauantai 28. kesäkuuta 2014

Huijausta!


Tänään luvattiin auringonpaistetta ja lähes +20 C lämpötiloja. Aamu olikin nätti, tuulinen ja siinä +16 C lämpötiloissa mentiin. Heti aamupalan jälkeen baanalle etsimään ötököitä. No, eihän niitä mitenkään paljon ollut. Melkein hutireissu ilman tätä kultakuoriaista ja yhtä isompaa kovakuorista, jonka kuvaamisen tössin aika tavalla. No, aina ei onni ole myötä ja käsi-pää-ajatus kameran jatkeena ovat hukassa. 


Yleensä yritän saada tuon kuoriaisen kuoren näkyville, mutta otinkin tällä kertaa tavoittteeksi saada hyvän ruokailukuvan elikkä pääpuolesta. Jotenkin tuli tästä ötökästä jokin iso, hieman kömpelö kasvinsyöjänisäkäs mieleen. Se rohmusi noita kukkia aivan innokkaana.  


Onneksi otin tuhottomasti kuvia, sillä melkein kaikki epäonnistuivat. Klo 13.30 maissa lähdin tekemään ruokaa. Ajattelin sen jälkeen lähteä katsomaan olisiko sudenkorentoja liikkeellä. Taivas meni kuitenkin pilviseksi ja sadepilviäkin ilmestyi.Päätinkin mennä päikkäreille. Heräsin vesisateen ääneen. Nyt siellä jo vähän kirkastuu, en tiedä lähtiskö vai ei uudelle kuvausreissulle. Pilvistä on.

perjantai 27. kesäkuuta 2014

Toinen pesue!


Aika kaukana uiskenteli tämä sorsaperhe, mutta katsokaa mikä määrä poikasia!


Yhdeksän! 


Tämän kokoiset kai ovat alle viikon vanhoja! Tyytyväisen näköinen on äippäsorsa.  Harmi kun bongasin nämä pitkospuilla ja ne upottivat sen verran pahasti, ettei voinut jäädä kauemmaksi aikaa kuvaamaan. Lenkkarit olivat jo tuossa kohtaa märät ja mutaiset.


Sorsalapsia ja äiti


Tämän äippäsorsan kanssa tässä tehdään diiliä, että jos mä annan mun sämpylästä vähän evästä, niin saan kuvata hänen lapset! Kaupat tuli!


Siinähän nelikkö nätisti rannalla istuu ja ovat varuillaan, että mitä tässä seuraavaksi tapahtuu. Nämä olivat jo isoja lapsia. Vähän vaan selkäpuolella untuvia. 


Siinä se selkäpuoli! :)


Pari kertaa kävivät uimassakin. Paikalle ilmestyi mun sämpylän houkuttelemana sorsapariskunta, jolla ei ollut lapsia. Äippä komensi lapset veteen ja kävi antamassa huutia vieraille. Sitten lapset tulivat takaisin maihin.


Liian söpöjä!


Olishan näitä kuvannut vaikka kuinka kauan aikaa, mutta paikalle oli tulossa isä kahden pienen lapsen kanssa, joten kuvausrauha oli katoamassa, ehkä myös poikaset. Äiti oli aika tarkka niiden kanssa ja hyvä niin.


Tänään on sitten se mun synttäripäivä. Tasaluku 50 vuotta on nyt saavutettu, jotain puolisen tuntia sitten (muistaakseni). En vietä mitenkään kyseistä päivää, yksi muiden joukossa.

torstai 26. kesäkuuta 2014

Pihalla ötökkäjahdissa


Pilvet olivat sen verran mustanpuhuvat, etten uskaltanut lähteä pihaa kauemmas kuvaamaan.


Skorpionikorennot ovat ilmestyneet.


Lintu ja eväs


Näin kesällä lintuja ei juurikaan kuvaa, ettei niillä ole joku "herkkupala" tai toinenkin nokassa. No, ruokaa täytyy saada itselle ja pesueelle. Näin kylmällä hyönteisten pyydystäminen on varmasti vaikeaa. Lehdessä olikin jo juttua, että linnunpoikasia on pesissä löydetty kylmään ja nälkään menehtyneinä. Rastaita on todella paljon. Jos näkee nurtsin jossain, niin siinä melko varmasti köpöttelee rastas tai useampikin. Tämä on kuvattu meidän lähileikkipuistossa. 

Heräsin vasta klo 10.15 tänään. Jotain kotihommia on tehty, mutta taidan ottaa tämän päivän aivan rentoilun kannalta. Tsiikataas lähipäivien sää. Kovasti tekisi mieli korentoja kuvata, ne ovat olleet aivan paitsiossa tähän asti.

keskiviikko 25. kesäkuuta 2014

Loma, loma...jee!


Olo on vähän kun tällä linnunpoikasella. Aika tyytyväinen siis. Maha täynnä hyvää ruokaa, kaapissa lisää jos vielä iskee nälkä! Syön juuri jälkkäriksi Viettelys-torttua ja kirsikoita. :)  Monta, monta lomapäivää edessä. Toivottavasti kivoja kuvausreissuja, siskon kanssa pieni matka on melkein tässä, shoppailua ja lepoilua! Siinä ainakin parin ekan viikon ohjelma. Pelkästään se, että ei tarvi aamulla herätä klo 5.45 on aivan mahtavaa. Aloitan kesädekkareiden lukemisen. Toivottavasti pääsee myös auringonottoon. Ensi viikolla on kampaaja, miten nämä hiukset ovatkaan kasvaneet parissa kuukaudessa. Kesäloma, parhaimpia asioita elämässä.


Pyhän Laurin kirkko


Janakkalan Pyhän Laurin kirkko on todella puiden ympäröimä. Paras aika kuvata voisi olla talvi, jolloin puiden lehvästö ei estä kuvakulmia.


Kirkko on vihitty käyttöön
19.9.1520. 


Seurakunnan työntekijöitä oli lukuisia hautausmaalla töissä, vihdoinkin otollinen sää. Tosin se ei kauan kestänyt. Kaatosateet saapuivat taas iltapäivällä. Ehkä käyn tällä kirkolla vähän otollisempaan aikaan. Saa nähdä.


tiistai 24. kesäkuuta 2014

Aamulla varhain...


Aurinko paistoi ja ajattelin, että hyödynnän luonnonihmeen siten, että käyn nopsaan ennen töiden alkua kuvaamassa pari paikkaa, jotka ovat olleet ns. listalla. Tämä on Laurinmäen torpparimuseon aluetta Janakkalassa. Paikka oli tietty kiinni siihen aikaan, mutta nyt jotain ulkokuvia kumminkin. Alueelle on siirretty erilaisia rakennuksia 1800-luvun lopulta. Pihapiiriä ympäröi aita. 


Aitat olivat säpissä. En tiedä onko niissä jotain vanhan ajan esineistöä näkyvillä.


Näitä kulkupelejä oli muutama, tosi hienoja. Kuvaaminen oli vain vaikeaa, sillä aamun valo oli kova ja tilat ahtaat. Näkee, että alunperin ovat olleet hyvinkin värikkäät vihreää ja sinistä.


Sama väritys tässä toisessa, nelipyöräisessä mallissa.
Ihana tuo metallinen astinlauta. 


Talvella jalaksilla. Rekiajelua.
Hieno tuulimylly, v. 1882 malliltaan ns. mamsellimylly elikkä se on hameen muotoinen. Se on aika pusikossa. Kasvusto oli yön sateiden jäljiltä märkää ja aika pian myös minä kun yritin päästä kuvausasemiin.


Aitan alkuperäinen lukko. 


 Pihapiiri vinttikaivoineen. 


Tähän aidan kupeeseen loppui tämä visiitti, mistä se alkoikin.

maanantai 23. kesäkuuta 2014

Hämisäippä


Siellä "repussa" kulkevat jälkeläiset. Talon kulmalta löytyi pikkuhämisten pallo. Niitä oli siinä varmaan 100 kpl. Piti käydä sekin kuvaamassa, mutta sade ehti tulla ensin.

 3 työpäivää vielä ja sitten alkaa loma. Odotan sitä ainakin yhtä malttamattomana kun lapsena joulua. Vielä kun kesäkin tulisi, niin saisi siis k e s ä loman! :)

sunnuntai 22. kesäkuuta 2014

Kukkaniitty


Rusakko loikki kamunsa kanssa kukkaniityllä.


Jotenkin minusta tuntuu, että kasvit ovat nyt kesäkuun kylmien myötä vähän hitaasti kukkimassa. Sitä myöten perhosiakin vähän.


Partasudit sentään ovat juuri aloittamassa kukintaansa. Ötökät tykkäävät niistä! 


lauantai 21. kesäkuuta 2014

Juhannus

Vilussa ja sateessa mennään yhä, kuten säätiedote lupasikin. + 7,5 C näyttäisi mittari. En nyt äkkiseltään näin kylmää keskikesän juhlaa muista. 

No, eilisen perhosretken kylkiäisenä löysin aika ison leppiksen. En ole googlettamalla tai hyönteisfoorumin kauttakaan kuvia katsellen löytänyt lajia, joka tietty on joku perin tavallinen, mutta laitoin kyselyn perään. Eiköhän se kohta selviä!

Anatis ocellata, isopirkko

Unettavan futisottelun aikana alkoi silmät niin luppaseen, että tämä "juhannusjuhlija" katsoi parhaaksi mennä nukkumaan jo klo 21 maissa. Tuskin missasin mitään. 10 min sitten tuli vettä kaatamalla, ei ole tarvinut kyllä istutuksia kastella, tosin eivät ne ole juuri kasvaneetkaan. Rikkaa sensijaan on joka paikka täynnä.perjantai 20. kesäkuuta 2014

Hyvää Juhannusta!


Aamupäivällä aurinko näyttäytyi ja lämpötila nousi +12.5 C.
Hohtosinisiipi, koiras. Ehkä.


Nämä perhoset oli hyvin pienellä aluellaa kaikki. Varmaan 10 x 10 m niittyä metsän reunassa. Eka perhosretki nyt kuitenkin tälle kesälle.


 Olikos tämä se karttaperhonen? Mun perhoskirjassa kuvat on piirrettyjä, värit eivät oo aina ihan kohdallaan ja muutenkin hieman erinnäköisiä.


Hohtosinisiipi, tyttökö?


Grilliruokaa on syöty ja jälkkäriksi oli kaupan leivoksia ja/tai omatekoista omenapiirakkaa. Illalla saunaan. Sää menee kokoajan pilvisemmäksi. Vettä ei nyt kuitenkaan vihmo, vielä ainakaan!


P.S. Hups, yksi unohtui!