Google+ Followers

torstai 31. heinäkuuta 2014

Onnellinen! :)


Kuten esittelytekstissä näkyy, niin minulla on neljä tytärtä! Tulevana syksynä kaikille on opiskelupaikka. Aivan mahtavaa! Erityisen hieno oli tänään saatu uutinen, että toiseksi vanhin pääsi opiskelemaan yliopistoon alaa, johon on todella vaikea päästä, vain 2% hakijoista valitaan. Oman lapsen menestys tuntuu itseasiassa paremmalta kun oma! :) Varsinkin kun tuntuu, että ollaan oltu jo pitkään aika mustien pilvien alla...


Söpöliini


Tiitsan blogissa tämä jo nähtiin, mutta enpä arvannut että se ihan niin p i e n i ötökkä on. Kävin myös Tiitsalta katsomassa, joko se on tunnistettu ja olihan se. Viherkaskas tai ruohokaskas. Näyttää joltain vauvaheinäsirkalta vähän.


P.S. Viikate kävi tänään leikkaamassa sitten mun perhospaikan tasaiseksi. Juuri paluumatkalla tuli traktori vastaan. Tällä kertaa veti myös takiaispusikon, että ei tulla näkemään tiklejä, joita jo vieraili viime syksynä. Todella harmi. Ketä ne kasvit siellä joutomaalla haittaa. Pahemman näköinen on sellainen harmaan rusehtava sotku, mikä jää tilalle.

keskiviikko 30. heinäkuuta 2014

Hellepäivän perhoset


Suihkusta ei ehdi kauaskaan kun jo uusi hiki iskee pintaan. No, ei haittaa. Tein niinkö lupasin ja lähdin parin tunnin kävelylle ja jestanpoo...perhonen! Siis yksi ja sama kaikissa kuvissa, mutta se suostui poseeraamaan!
Toinenkin suostui kuvattavaksi! Tämähän onnenpäiväksi muuttui!
Kolmaskin! :)

tiistai 29. heinäkuuta 2014

Kuvausdepiskö?


Poden kuvausväsymystä tms. En ole saanut itseäni "pakotettua" kameran kanssa ulos pariin päivään! Se on kerrassaan outoa. Miksi en tee sitä asiaa mistä eniten nautin ja rakastan? Siksi kun kaikki polut ja lähimetsät on koluttu kymmeniin kertoihin. Siellä ei ole mitään muuta kun sääskiä ja koirankakkaa, jota saa väistellä kun jossain ipanoiden kännykkäpelissä räjähtäviä pommeja. Lomapäivät vähevät mittarissa ja minä vaan olla oleskelen ja hikoilen.  Huomenna, vaikka tälläkään kertaa ei yhtään kuvaa tulisi, lähden ulos ja kamera kaulassa. maanantai 28. heinäkuuta 2014

Ukkosta ilmassa


Tämä on kuvattu jo viikko sitten, mutta sopinee tähänkin päivään. Todella hikiset oltavat. Pari kertaa jyrähteli jo ja pieni sadekuuro kasteli hetken luontoa. Tosin se oli niin pieni, että luulen sen nousevan kuumasta maasta suurinpiirtein heti ilmaan. Voisi yöllä mun puolesta sataa enemmänkin. Nurtsi näyttää jo aika kuivalta ja ensimmäisen kerran jouduimme perennapenkkiä hieman eilen kastelemaan, sillä näytti siltä kun kaikki kuolisi kuivuuteen juuri siihen paikkaan.

sunnuntai 27. heinäkuuta 2014

K niinkö korento


Korentokuvia on niin vähän, että pitää julkaista jokainen, joka vähänkin näyttää joltain. Tämä oli kai jäänyt julkaisematta. Kävin tänään katsomassa korentoja. Muutama näkyi, mutta ne olivat levottomia ja yhtään kuvaa en saanut. Huomenna voisi lähteä katsomaan mitä sammakkolammelle kuuluu. Lainaan autoani huomenna, joten kuvausreissut tehdään jalkapatikassa.


lauantai 26. heinäkuuta 2014

Hellekelejä !


+30 C lämmintä oli tänäänkin. Siispä lähdin kuvausreissulle vasta klo 16 maissa. Yhtä kuumaa, mutta aurinko sentään hieman matalammalla.


Kukkuluuruu!


11 000 askelta ja 5 kuvaa! Ei mennyt ihan putkeen.


Viikko lomaa vielä jäljellä.


perjantai 25. heinäkuuta 2014

Horsmapuska


Horsmia voisi kerätä vaasiin, vaan niissä on aika paljon ötököitä. Katson parhaillaan elokuvaa "Psyko". Samalla mieleen tuli se asia, miten usein onkaan oikeassa elämässä miehillä sellainen kokoiän kestävä riippuvuussuhde äitiinsä. Ei siitä turhaan ole ole tehty elokuvia ja kirjoja pilvin pimein.Jännittävä elokuva.

Keltaiset kuvat

 

Niin tai oranssitkin...


Nukuin yöllä huonosti. Heräsin aivan liian varhain. Nyt on naama turvoksissa. Hyvä kun silmiä saa auki. Päivän ohjelma on vielä aivan avoin.


Löysin iltakävelyllä nämä kaksi ötökkää ja kuvasin niitä lähes maanisesti. Kukkia on ihan hirveästi, sillä kesäkuun sateet ja heinäkuun helteet ovat olleet kasvikunnalle näemmä suotuisat. Pelkään joka päivä, että viikate käy vetämässä mun vakipaikat sileäksi.

  

Perhosbaari on vieläkin täysin käyttämätön. Fb:ssä ympäri Suomen porukat ihmettelivät ötököiden katoa, paikoin tosin paarmoja on ihan normisti!torstai 24. heinäkuuta 2014

Annan periksi...


Sudenkorentoja on t o s i vähän ja perhosia vielä vähemmän...5 hutireissua lammelle! Olkoon, mä en jaksa enää niitä etsiä. Tässä on saalis. Ei paljon.


Isot sudarit piilottelivat, enemmän näitä pieniä näki!


No, jos mä vielä kerran sinne suuntaan joku päivä...


keskiviikko 23. heinäkuuta 2014

Iltakävelyllä


Tänään kävimme taas Porvoossa. Se reissu oli yhtä tuskaa. Varmaankin +30C lämmintä ja autossa, jossa ilmastointi rikki huomattavasti kuumempaa. Välillä tuntui, että henki lähtee. Ahdisti ja pyörrytti. No, kotona ei muuta kun juotavaa ja nukkumaan. Illalla kävin pienellä vilvoittavalla ja päätä selvittävällä kävelyreissulla.


Olen nin odottanut huomista päivää. Olen kyllä koko päivän ulkona. En tee mitään kotihommia, käppäile kaupoissa tai viiletä muissakaan menoissa.


Mukavia hellepäiviä!maanantai 21. heinäkuuta 2014

Porvoon retki


Porvoon kirkko ensimmäiseksi. Pysähdyimme siihen parkkiin. Tytär pääsi opiskelemaan paikkakunnalle ja nyt metsästetään asuntoa. Menevät keskiviikkona uudelleen, sillä valitettavasti näyttöjä ei saanut samalle päivälle. Vaikeaa on asuntoa löytää. 


Kerrankin kirkkoon pääsi sisään ja siellä oli myös opas!


Kuuntelimme hetken, mutta jatkoimme sitten matkaa.


Hyvässä kunnossa olivat rakennukset ja nättejä istutuksiakin oli monin paikoin.


Otin aika paljon kalustoa mukaan, mutta en oikein osannut päättää, että millä kuvaisin.


Rakennukset eivät ole suuren suuria ja ehkä se niissä viehättääkin. Tuntui jotenkin kotoisalta.


Olimme niin myöhään paikalla, että liikkeitä alettiin jo sulkemaan. 
Yleensä kaupunkikuvissani yritän ottaa otokset niin, ettei ihmisiä tulisi kuviin kun selvästi monet eivät tykkää, että heitä kuvataan. Porvoossa ihmiset eivät välittäneet ollenkaan räpsimisestä. "Ilmeitä" ei näkynyt ollenkaan. Turisteja suurin osa ja kuvasimme toisiamme! :)


Sää vaihteli todellisesta helteestä, pilviseen ja välillä taivas oli aika mustanpuhuvakin.


Makasiinit täytyi tiettysti kuvata. Tosin kivoimmat kuvat ovat olleet talvikuvia, mitä olen näistä nähnyt.
Blondi


Rantsussa oli tällainen vaaleampi sorsakin. Mä annoin sille heti mielessä nimen "Blondi". Miten minusta tuntui, että sitä on ennenkin kuvattu. Sillä sorsalaumassa oli jotain 20 naarasta ja tämä oli ainoa, joka keimaili minulle! Lisäksi paikalle ilmestyi myös "mummeli" jonku sipsipussin tms. kanssa ja muut painelivat kovaa meteliä pitäen osille, mutta Blondi jäi vaan poseeraamaan! :)


Ruoho oli täynnä höyheniä. 


Tässä on kohtalokas katse meneillään! :)

sunnuntai 20. heinäkuuta 2014

Niityllä kävely


Tänään kun kävelin tuolla niityllä ajattelin miten ihana asia kesä on. On niin kiva taivaltaa aika vähissä vaatteissa (siis hame ja t-paita) ja nauttia lämmöstä ja valosta. Näin paljon leppäkerttuja.


Ympärillä surisevat suuresti kaikenlaiset ötökät, välillä vähän jopa pelottavan lujaa.


Lomaa on vielä pari viikkoa jäljellä. Sekin on ihana asia elämässä!