Google+ Followers

sunnuntai 31. elokuuta 2014

Tamron 150-600mm f/5-6.3 SP DI VC USD


Pitkä putkihan se on, mutta jaksoin sitä tänään pari tuntia kävelyttää tuolla rantareitillä. Harmillisesti linnut väistelivät, joten harjoittelin "ampumista" muihin kohteisiin.


 Nuo kävyt voisivat esittää lintua.


Tosi punaisia marjoja. 


Sähköhärveli on ainakin korkealla. Aika terävää kuvaa saa aikaiseksi hyvällä kelillä tällä putkella. Lukitusnapikka voisi olla hieman ulkonevampi. Silloin siihen osuisi paremmin pelkällä käsikopelolla.     En tiedä voiko putki ylivalottaa?! No, valotuksen kanssa oli säätöä ja tummensin pari pykälää näin voimakkaassa auringonpaisteessa. Pilvisen taivaan vuoksi, välillä oli varsin hämärääkin ja sitten palattiin taas +/-0 asetuksiin.

Pelkäsin mummolassa lapsena kun sähköt olivat vedetty vähän tuohon tyyliin porstuan seinään. Ukkosella niissä saattoi nähdä pieniä kipinöitä. Olin varma, että joku yö syttyy tulipalo. No, se syttyi kyllä 20 vuotta myöhemmin ja muistaakseni saunarakennukseen.


Syyskuun eka viikko pitäisi olla säältään kohtuullinen, kuvausilmojakin voi tulla.  Harjoitukset jatkuu ja toivon mukaan näen niitä tipujakin!

Hyvää Syyskuuta!Paleltaa...+12 CPäätin suunnata heti aamusta rantareitille, sillä siellä on a i n a lintuja joita kuvata! Paitsi,...ei ollut tänään. Sain tyytyä tähän tyytyväisen näköiseen sorsaan. Päätin huitoa siis uudella lintuputkella.  Aurinkoista säätä oli luvattu vain klo 8-12 aikoihin. Pääsin nostamaan kytkintä klo 9.50. Joten olin ihan ajoissa. Pukeutuminen tuotti ongelmia, sillä mun vihreä fleecetakki oli pyykissä. Siispä mä harrastin kerrospukeutumista, kolme paitaa päällekkäin. Niitä olisi helppo vähentää, jos tulisi kuuma. 

No, ei tullut, vaan kylmä. Välillä tuntui, että käsineet olisivat aika kivat. Reidet olivat kohmeessa vielä tunnin kotiin tullessa. Se on syksy ja kunnon lämpimät kamppeet on oltava. Veden äärellä tuulee lähes aina. Sekin oli mielestä unohtunut.


Lintuja ei siis näkynyt, joten kuvasin kaikenlaista mitä rantsussa näkyi. En tykkää ihmisiä kuvata, mutta aloin "stalkkaamaan" myös populaa.


Yleensä mä hieman hermoston näistä lujaa menevistä paateista. Nyt mä vaan annoin kameran laulaa. 


Soutuvene se olla pitää. Tässä pukataan airoilla venhoa vesille.


Kalastus on kiva harrastus hienoilla vehkeillä. Enempi mä kuitenkin diggaan mato-onkimisesta. Mitä, mitä! Mun piti harjoitella lintujen kuvaamista, eikä mitään paatteja kuvata...siispä tähyilemään jotain pientä, mielellään puiden oksilla. No, siitä juttua huomenna. Kun ei ollut niitä tipuja, käytin korvikkeita kukkia, käpyjä jne.


torstai 28. elokuuta 2014

Bloggeri-ongelmia!Aivan alvariinsa on niin, että kun haluaisin lukea ns. omia blogeja, joihin olen ilmoittautunut lukijaksi, niin sitä listaa postausjärjestyksessä ei ilmesty. Eilen viimeksi oli niin.  Toisekseen, tuo "älä seuraa omia sivun katselujasi" esto ei toimi.  Aluksi kuvittelin, että se liittyy tähän mäkkikoneen safari nettiselaimeen, mutta sama ongelma työkoneella ja siinä on IE. Onkohan tässä joku evästeiden esto...pitääpä tutkia.

Tänään on pitkästä aikaa töistä kotiutuessa, ettei ensimmäiseksi tarvitse ajatella menevänsä nokosille. Olo ei ole ollenkaan niin huono kun vimpat kolme viikkoa. Jee...olisiko lämmitys laitettu päälle ja tilat kuivumassa. No, pitää nyt tulla useampi peräkkäin, että uskaltaa  varsinaisesti iloita. Tässä voisi vaikka imuroida tms. hyödyllistä tehdä kun kerran pystyisi? Kuvaamaan olisi kiva lähteä, mutta on kyllä hieman liian pilvistä ja tummiakin osittain, että sateen mahdollisuus ei oo ihan poissuljettu.


keskiviikko 27. elokuuta 2014

Viimeiset korennotNämä kuvat on otettu 17.8. ja melkein luulen, että jäävät tämän kauden viimeisiksi korentokuviksi. Sää ei näemmä tule lähiaikoina suosimaan näiden kuvaamista, joten 
"Heippa, ensi kesään korennot!"


Valotolppa oli suosittu lisääntymispaikka. Siinä oli parhaillaan kolme pariskuntaa touhuissa. Näitä kuvia ei sitten ole otettu mun normipaikasta elikkä Ankkalammelta, vaan tästä meidän läheltä isosta ojasta, jossa ei ole ennen juuri sudareita nähty, mitä olen suuresti aikaisemmin ihmetellyt. Se on nimittäin näin ihmisen silmin niille ihanteellinen paikka. No, nyt ne ovat asettuneet sinne ja tosi kiva.


Tällaisia pallokasveja näin. Mitä lie nimeltään.


Monien sattumuksien vuoksi, tyttären muuttopäivä on vasta tänään. Eilen kävimme ostamassa vielä viime hetken ostoksia. Tietty näin yöllä melkoisen psykedeelisiä ja ehkä vähän painajaismaisiakin unia. Tällaiset isot muutokset ovat usein niin monitahoisia, samaan aikaan kivoja, jännittäviä, pelottavia ja vaikka mitä! Päällä on haikeus myös syksystä, joka ei oo mun vuodenaika ollenkaan. Töissä poteminen (ääni lähtee, korvat menee tukkoon, ihottumia, kuumeinen olo) vie myös voimat. Onneksi illalla aina elpyy aika hyvin, mutta en tiedä miten jaksaa tällaista pitemmän päälle. Pahin tilanne sikäli pitkään aikaan. Tutkimusten käynnistäminen on järkyttävä urakka, yritetty jo pari vuotta sitten, mutta...pakko kai se on.


tiistai 26. elokuuta 2014

HeinäsirkkaJotain hyötyä noista tasaiseksi vedetyistä kukkapusikoista sentään. Heinäsirkat näkee paremmin. Ne piilottelevat helposti ihan siellä matalalla ruohoissa. Kun kävelet, niin ne pomppaavat kun jousella pakoon. Silmät tarkkana, voit nähdä minne! Tämä on aika pieni ja väritön versio, mutta onneksi sain hänet sentään fotoon!


maanantai 25. elokuuta 2014

Luteita

Lehvälude  (Elasmostehus interstinctus)

Onpas hän värikäs lude! Minulla on nyt kokoajan väärässä kansiossa kuvat. Menee postauksiin tupla-aika häslätessä ja silti vääriä kuvia tulee julkaistua kun huomaan asian vasta seuraavana päivänä. Ei se nyt kyllä maailmaa kaada, mutta ärsyttää kun aikaa menee kuvankäsittelyyn normia enempi ja niiden käsiteltyjen tallentaminen on tehty näin mutkaiseksi. Olisi helppoa kun kuvan ottaa kansiosta, se menisi samaan ihan itse, vaan eipä se niin mene. 


Ehtiiköhän hän vielä kasvaa isoksi? Varmaankin.


Marjalude (Dolycoris baccarum)
Onhan nyt vielä muitakin kasveja kukassa kun käpyset pietaryrtit, mutta luteita ne eivät kiinnosta. Siksi kaikissa sama tausta suurinpiirtein.


Tässä ne taisivat ollakkin, mitkä eilen löysin. Kerrankin säätiedotus ennusti kuvaajan kannalta loppujen lopuksi sopivasti. Ei ollut ollenkaan huono sää kuten luvattiin ed. päivänä, vaan puolipilvistä ja aurinkokin paistoi vallan kivasti ainakin välillä. 


Kuparilude  ( Carpocoris purpureipennis )

Jättipalsami kahdessa sävyssä


Tuossa maankaatopaikalla on vieläkin "vuori",  joka kasvaa pelkästää tätä kasvia. Siellä on koko kesän tehty multaa tästä maa-aineksesta, joka on siis talojen tieltä siirrettyä peltomultaa.  Seulovat ja sekoittavat hiekkaa siihen. Hirveää ääntä pitää sellainen seulontamasiina.  Se kone oikeastaan kirkuu. Onneksi ei asuta ihan siinä metsänreunassa, vaan tässä on pari taloriviä välissä, vaan kyllä se meille kuuluu kun pihalla on.  Tämä kasvi on kaunis, mutta petollinen. Liian helposti puutarhakarkulainen.sunnuntai 24. elokuuta 2014

Hiihtolomaa odotellessa...


Meillä porukat lomailee tällä hetkellä Vaasassa. Minä jäin kissojen hoitajaksi ja hyvä niin, sillä mystisesti mun kuvausreissun aikana (2 tuntia) oli kultakala vainaana akvaariossa ja varsin syyllisen näköinen kalojenhoitsukisu Lisse katseli minua alta kulmain kun kyselin, että onko jollain jotain sanomista tähän asiaan. Ne kultikset eivät kuole yleensä tuosta noin, vaan potevat päiväkausia esim. uivat sivuttain tai selkää. No, ehkä tämä oli luonnollinen tapaus.

 Kauppareissulla lauantaina bongasin tämän auton, hiihtolomabiili kun on suksetkin katolla.  Poistin rekkarista kirjaimet...en tiedä teinkö kauheaa syntiä kun kuvasin tämän? Pientä laittoa ehkä tarvii...Ainoa mahdollinen kuvakulma, sillä ihan vieressä uusi auto. 


lauantai 23. elokuuta 2014

Vähän paremmalla onnella!Hattelmalanjärven lintutornille mennessäni pari miestä tuli vastaan. Kertoivat innokkaina, että kurjet ovat järven oikealla reunalla ja olivathan ne, mutta aika mukavasti ison puun takana. Oksien välistä yritin saada kuvaa. Ne eivät kauan aikaa viihtyneet paikalla.


Joutsenet oleskelivat vastakkaisella rannalla. Lopulta ne uivat hieman lähemmäs, että yritin ne tavoittaa. Kaksi aikuista ja kaksi poikasta.


Sadepilviä kertyi jo tässä kohtaa taivaalle. Aloin valmistautua jo kotiin lähtöön. Kaksi tuntia taas viivyin tornilla.


Joutsenlapset innostuivat välillä hajoittamaan jotain pesääkin, joka oli rannassa. Ne hidastelivat vähän siellä ja täällä, mutta kärsivällisiä olivat aikuiset niiden kanssa.


Lopuksi paikalle tuli kolme sorsaa. Ihan ei ollut huti reissu. Näin ja kuvasin surkeasti myös nuolihaukan ja sen pari poikasta. Ne olivat kyllä aivan liian kaukana.


Nämä näkivät minut ja pistivät räpylää toisen eteen ja pian piiloon. Eivät mitään pullasorsia.

P.S. Nämä kuvat on otettu uudella putkella ja täydellä 600mm:n polttovälillä. Sen jälkeen vielä kropattu ihan reippaasti. Siis aika kaukana olivat tiput. Niin ne ovat kun seisoo siellä korkealla lintutornissa. Olen vielä niin pätkä, että yllään juuri ja juuri sen tornin aidan yli. Pehmeyttä näkyy, mutta 300mm:n putkella näitä kuvia ei olisi saanut ollenkaan kuvattua. Sitä mä vähän ihmettelen, miten noin painavalla putkellä otetaan nopeita lentokuvia, minulla tilanne oli ohi kun löysin koko tipun ja sain jotenkin tarkennuksen  sinnepäin. :) Harjoittelu varmaan auttaa jonkin verran.


torstai 21. elokuuta 2014

Uusi putki


En tiedä mainitsinko jo, että tilasin melkein pari kuukautta sitten itselleni synttärilahjaksi kunnon lintuputken. Tamron SP 150-600 mm F5-6.3 VC USD elikkä melkoisen tykin. Painaakin muistaakseni melkein pari kiloa. Sitä sai odotella näin kauan, koska tehdas ei pysty tuottamaan suuren kysynnän vuoksi näitä objektiiveja riittävästi. Jännitti kovasti ehtiikö se tänään tulla, sillä eilen se oli laitettu kuljetukseen. Ehti juuri ja juuri. Hain kotimatkalla kun ajelin töistä. Olin jo melkein luopunut toivosta ja päätinkin toissapäivänä, että ellei se viikossa tule, perun koko tilauksen. 

Äkkiä ruokaa laittamaan ja sitten enempi kun nopsaan lintutornille...jossa ei siis ollut lintuja! Mun tuuria! :) 2 1/2 tuntia nökötin. En siis ihan heti antanut periksi. Siispä kävin hieman lämmittelemässä metsän siimeksessä ja otin tuon ylemmän kuvan sieltä. 


Ei oo tipuja. Olen kohtuullisen väsynyt, joten näitä kuvia ei oo mitenkään hirveästi paranneltu.
Molemmat ovat 600mm:n otoksia. Terävyyttä löytyy, mutta herkästi kyllä tärähtääkin. Harjoittelua vaatii ja ehkä vähän hauiksen kasvatusta. 


Kun niitä lintuja ei näkynyt järvellä, suuntasin Ankkalammelle, siellä on näkynyt yksinäinen sorsa. No, eipä sekään ollut "kotona". Vesisateiden vuoksi vedenpinta oli noussut hurjasti. lampi suorastaan lainehti nurmelle.


Valitettavan huonoa säätä on luvattu viikonlopuksi. Saapa nähdä, koska pääsen tällä putkella harjoittelemaan. Ensivaikutelma on varsin positiivinen. Joissakin yksilöissä on ollut ongelmaa automaattitarkennuksen kanssa, mutta itse en ainakaan nyt sellaista huomannut. Toivotaan, ettei sellaista tule.

keskiviikko 20. elokuuta 2014

Kahden läppärin välissä

 
Lievästi huvittava tilanne on parhaillaan, sillä vanhalla koneella on kaikki kuvat, mutta mielellään kirjoittelisin uudella tekstit. Yhden hieman huonomman kuvausreissun kuvat jo löytyvät uudelta, "pinkki lude" siis ja ne on jopa käsitelty uudella kuvankäsittelyohjelmalla. Viikonloppuna toivon mukaan saan uusia kuvia otettua. Nyt ravistellaan taas kerran jotain jämiä parin viikon takaa.
 
Sateiseksi meni kelit. Takki on laitettu aamulla sen tarjoaman hupun vuoksi päälle. Sadevesi taikoo huolella suoristetusta tukasta kiharat esiin alle aikayksikössä. Tällä viikolla vietetään kahdet synttärit, tyttären ja kissan! Ensi viikolla yksi tyttäristä muuttaa opiskelupaikkakunnalle. Tavaroista on tosin jo viime viikonloppuna roudattu osa. Mitähän Teuvo-chihu meinaa uudesta kodista ja ulkoilumaastoista?! Jännittävää. Joutuu nyt taas pitkästä aikaa olemaan paljon enemmän yksinkin.
 
 Flunssa on pyrkinyt kaveriksi, mutta olen sen ainakin vielä saanut hätisteltyä pois. Tässä yksi ilta tsiikailin ed. vuosien elokuun kuvia, mitä silloin kuvataan? Pitääpä katsella vinkkejä teiltä muilta valokuvabloggaajilta. Itselläni on jotenkin takki tyhjänä.

sunnuntai 17. elokuuta 2014

Pinkki lude syksyisessä maisemassa


Luteita näkyy vieläkin. Niitä vihreitä eniten, mutta pari tällaista pinkkiäkin sentään.
Tänään tarvi jo laittaa caprit jalkaan ja puolipitkähihainen paita. Varjossa ei ollut mikään lämmin enää, vaikka mittari näyttikin +20 C. Eilinen meni nukkuessa. Eikä tänään tapahtunut kummoisia. Perjantaina hiukset  laitettiin ns. talvikuosiin. Vaaleat raidat pois ja kokonaan tummanruskeaa tilalle. 
Uusi viikko voi alkaa.torstai 14. elokuuta 2014

Överiksi, napikat kattoon!Sillä tuulella, ettei mikään pikkusievä nyt tunnu miltään. Ulkona sataa oikein kunnolla vettä. Vähän jyriseekin, vai onko se tuo  Ghostbusters-haamujengi  elokuva... tiedä sitten. Huomenna on perjantai ja kampaaja, palkkapäiväkin! Viikonlopun pyhitän valokuvaamiselle. 


keskiviikko 13. elokuuta 2014

Superkuu


Eipä päässyt tälläkään kertaa oikeasti kokeilemaan tätä kuukuvausta, sillä möllykkä pysytteli aika hyvin pilvien takana piilossa. 


Nämä kuvat on käsitelty mäkkikoneen omalla kuvankäsittelyohjelmalla, sillä en ole vielä sinut uuden  ohjelman kanssa tai se on väärin ilmaistu olen mä sen, mutta en osaa avata iPhoto kuvaselauksesta, jolloin kuvat ovat isoja ja näkee minkä haluaisi käsitellä, mutta en löydä napikkaa avaa...mistä sen mun haluaman ohjelman saisi auki ja kuvan siis sinne.  Höh, vaikea selittää.  Kuvanselaus kun tarjoaa vain omaa kuvankäsittelyohjelmaa. Jos selaa kuvia Photoshop Elementsin kautta, niin ne kuvat ovat jotain semmosia tosi pieniä vähän päälle sentin ei voi valita niin pienistä kuvista, jos samasta aiheesta on otoksia sanotaan nyt 10. Ei erota potentiaalisinta.


Touhotin tämän kuukuvauksen kanssa ja miten siinä kävikään! Siis unohdin ensin koko jutun.  Piti alkuperäisen suunnitelman mukaan mennä järvelle kuvaamaan. En muistanut. Kävin suihkussa, vaihdoin yöpukuun ja katselin telkkaria kun siinä klo 22 maissa tajusin, että se kuu!!! Äkkiä farkkuihin, takki päälle ja tukka märkänä kotitien päätyyn.  Hyvä minä!! No, näissä mun kuvissa on siis tosi vähän sitä superia...ihan tavalliselta näyttää!


tiistai 12. elokuuta 2014

Lentäviä!


Allergiaa tai jotain podetaan nyt täysillä kun työt alkoivat. Nenä vuotaa, aivastuttaa, ääni lähtee ja astmapiippu on paras kaveri, antihistamiinien lisäksi. Seuraavaksi odottelen iho-oireita. Viikonloppua kohti mennää hitaasti, mutta melko varmasti.  Mieltä piristää aurinkoiset kuvat....Värit!


Muistot!


Fiilis!!


maanantai 11. elokuuta 2014

Yllinkyllin viherluteita


Niitä oli vähän joka paikassa paistattelemassa auringossa.Jos olisi saanut euron kipale, niin kyllä varmaan olisi kolme kymppiä tienannut!


Ensisilmäyksellä tämä ötökkä on pelkästään vihreä pyörylä. Vaan siinä on kuitenkin muitakin värejä kun tarkasti katsoo. Keltaista reunassa, rusehtavat silmät ja pieniä tummia täpliä.


Pietaryrtti alkaa olla jo kukkinut, ruskeaksi ovat paahtuneet kukinnot. Luteetkin vasta nyt ovat ilmestyneet maisemiin. Yleensä niitä löytyy pensaista ihan omalta pihalta, vaan nyt en ole nähnyt ainoatakaan.


sunnuntai 10. elokuuta 2014

Lyhyt korentoretki


Parittelevia korentoja. Niitä näki aika paljon.


Olisipa jokin keino houkutella korentoja lähelle.


Ne eivät pahemmin pullasta perusta.


Vanha tietokone sammutti itsensä kaksi kertaa kun kuvankäsittelyllä duunasin näitä kuvia. Mun käy sitä sääliksi kun se ei enää jaksais...Vieläköhän korentoja pääsee kuvaamaan? Olisi kyllä kiva.